Andyk0555 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Γεια σας. Ήρθε η ώρα να αλλάξω modem router και ψάχνω κάτι καλό. Αυτή την στιγμή έχω adsl2+ στα 24 αλλά σκέφτομαι να πά΄ρω ένα που να κάνει και για vdsl αφού είναι αρκετά πιθανό να έχω και vdsl στο μέλλον(δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου προς το παρόν) .Διάβασα πολύ καλές κριτικές γι αυτό αλλά κάνει για vdsl? Επίσης αυτό εδώ από λίγο που κοίταξα φαίνεται αρκετά καλό. Έχετε να μου προτείνετε κάτι?
xinetd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Να δωσεις 180 ευρω για να παρεις το Fritz που ειναι και VDSL, το βρισκω ανουσιο αφου ο provider θα σου δωσει δωρεαν modem οταν πας με το καλο σε VDSL. Βασικα με τοσα λεφτα μπορεις να παρεις ενα πολυ καλο σκετο router και να κανεις bridge το modem. Το router θα σου μεινει και για την VDSL συνδεση. Τεσπα, αν θες οπωσδηποτε modem-router και μαλιστα dual-band, εγω θα επαιρνα το TP-Link TD-W8980 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612572 Και με τα λεφτα που θα περισευαν, θα επαιρνα και μια ασυρματη καρτα δικτυου που να ειναι dual-band.
poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Γεια σας. Ήρθε η ώρα να αλλάξω modem router και ψάχνω κάτι καλό. Αυτή την στιγμή έχω adsl2+ στα 24 αλλά σκέφτομαι να πά΄ρω ένα που να κάνει και για vdsl αφού είναι αρκετά πιθανό να έχω και vdsl στο μέλλον(δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου προς το παρόν) .Διάβασα πολύ καλές κριτικές γι αυτό αλλά κάνει για vdsl? Επίσης αυτό εδώ από λίγο που κοίταξα φαίνεται αρκετά καλό. Έχετε να μου προτείνετε κάτι? δεν θα επαιρνα κανενα απο τα 2 .επισης δεν θα επαιρνα σκετο ρουτερ διοτι πολλους τους μπερδευουν οι παραπανω ρυθμισεις.επισης για το σπιτι δεν θα επαιρνα dual band εκτος οκ αν το δινε το ρουτερ γιατι μετα θες και stick dual band.σε μαρκα θα πηγαινα σε vigor (draytek )για vdsl.
Andyk0555 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Σκέτο ρούτερ έχω ήδη αυτό που είναι καινούριο και είχα δώσει τόσα λεφτά κυρίως για να συνδέσω σκληρό δίσκο πάνω του. Μήπος τότε να πάρω ένα καλό σκέτο modem? και αν ναι ποιο; δεν έχω ιδέα από modems Kαι πως ακριβώς να τα σετάρω, το modem σε bridge mode?
xinetd Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δεν χρειαζεται να ειναι σκετο modem. Μπορει να ειναι και modem router. Απλα οταν το βαλεις σε bridge mode, σταματαει να ειναι router και γινεται ενα dummy modem, που δεν βλεπει τιποτα. Ολα τα κανει το router μετα. Στο modem πρεπει να ειναι αποθηκευμενη η πληροφορια για το ΑΤΜ bridge, δηλαδη τα VPI/VCI και το encapsulation. Mετα το συνδεσεις στη WAN port του router, πας στις ρυθμισεις του router και εκει επιλεγεις "PPPoE" και βαζεις τα στοιχεια σου (username/password). That's all. Κοιταξα το manual απο το modem router (TP-Link) που σου προτεινα και μια τυπικη σελιδα για να βαλεις το modem/modem router σε bridge mode ειναι ετσι: 1
Andyk0555 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Οπότε πάω σε αυτό το tp-link που μου είπες, φαντάζομαι μιας και που θα μπει σε bridge mode και θα τα κάνει όλα το ρούτερ, το ρούτερ είναι που μετράει αν είναι καλό και όχι το μόντεμ? και επίσης φαντάζομαι απενεργοποιώ το wifi του modem για να μην έχω 2 συνδέσεις και θα τα κάνει πια όλα το ρούτερ, σωστά; Επίσης αν στο μέλλον πάω σε vdsl θα χρειαστώ άλλο μόντεμ? Να πω την αλήθεια ποτέ δεν εμπιστευόμουνα τα μόντεμ που έδεινε ο κάθε πάροχος.
xinetd Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 To TP-Link στο αφησα κυριως σαν παραδειγμα, προκειμενου να αποφυγεις τα Fritz και Asus. Δεν υστερει σε τιποτα απο τα αλλα δυο. Μπορει να σε βολεψει να το χρησιμοποιησεις σαν modem router, και να μην χρησιμοποιεις το apple router. Θα μπορουσες να αγορασεις και ενα απλο modem της D-Link με 25-30 ευρω (ψαξε για DSL-320B στο skroutz.gr), που εχει μια ethernet, να το βαλεις σε bridge mode και να το συνδεσεις στο apple. Τεσπα, κανε οτι σε φωτισει ο θεος. Εγω απλα σου δινω εναλλακτικες.... Παντως εχεις δικιο σε αυτο που εγραψες. Το router εχει σημασια και οχι το modem. Οταν πας σε VDSL, θα βαλεις σε bridge mode το modem router που θα σου δωσει ο provider...
Andyk0555 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Τελικά πήρα αυτό εδώ .περιμένω να γίνει η μετατροπή από isdn σε pstn από τον ΟΤΕ, και θα γράψω εντυπώσεις
poulinos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Τελικά πήρα αυτό εδώ .περιμένω να γίνει η μετατροπή από isdn σε pstn από τον ΟΤΕ, και θα γράψω εντυπώσεις μια χαρα αγορα.αν ομως πας αργοτερα σε vdsl αυτο θα σου ειναι αχρηστο οποτε το πας για πουλημα Σκέτο ρούτερ έχω ήδη αυτό που είναι καινούριο και είχα δώσει τόσα λεφτά κυρίως για να συνδέσω σκληρό δίσκο πάνω του. Μήπος τότε να πάρω ένα καλό σκέτο modem? και αν ναι ποιο; δεν έχω ιδέα από modems Kαι πως ακριβώς να τα σετάρω, το modem σε bridge mode? αν υποστηριζει Pppoe Που λογικα θα υποστηριζει ναι θα μπορουσες να παιξεις και με αυτο.και θα μπορουσες να ειχες παρει το vigor 120 Που ειναι σκετο modem και ειναι και φτηνο. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Οπότε πάω σε αυτό το tp-link που μου είπες, φαντάζομαι μιας και που θα μπει σε bridge mode και θα τα κάνει όλα το ρούτερ, το ρούτερ είναι που μετράει αν είναι καλό και όχι το μόντεμ? και επίσης φαντάζομαι απενεργοποιώ το wifi του modem για να μην έχω 2 συνδέσεις και θα τα κάνει πια όλα το ρούτερ, σωστά; Επίσης αν στο μέλλον πάω σε vdsl θα χρειαστώ άλλο μόντεμ? Να πω την αλήθεια ποτέ δεν εμπιστευόμουνα τα μόντεμ που έδεινε ο κάθε πάροχος. καλυτερα που δεν πηρες tp link.ναι αν πας σε vdsl θα χρειαστεις αλλο modem /router αφου αυτο δεν ειναι vdsl. τα ρουτερ που δινει ο παροχος ειναι φτηνα ρουτερ για τον απλο κοσμο.καποια ειναι λιγο καλα καποια αλλα ειναιμαπα.πχ το fritz που εδινε η Hol ηταν ωραιο.το vigor 2700vg απο altecnet επισης ωραιο.τα thomson απο forthnet,cyta,ote και παει λεγοντας απλα αλλα σταθεροτατα σε χαλια γραμμες.αλλα ναι δεν θα σου δωσουν ρουτερ των 100 ευρω και ειδικα για τις εταιρειες που τα χαριζουν.ναι το wifi του modem το κλεινεις αφου και να συνδεοσουν πανω δεν θα επαιζε το wifi αφου θα ησουν bridge.τωρα που τα πηρες ολα σε ενα κρατας το wifi του Netgear εκτος αν θες να κρατησεις το wifi του air port.η αν θες αφηνεις και τα 2 ανοιχτα. 1
GoLdMaNn Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Καλησπερα παιδια και σορρυ που ξεθαβω το θεμα,αλλα ειναι σχετικο με τις αποριες μου.Πριν χρονια αλλαξα το ρουτερ της hol με αυτο http://www.netgear.com/home/products/networking/wifi-routers/wndr3700.aspxσε πακετο double play adsl.Το συνδυασα και με ενα αντιστοιχο στικακι ιδιου μοντελου dual band και ολα καλα.Τωρα ομως αποφασισαμε σπιτι να βαλουμε VDSL και απο οτι καταλαβαινω αυτο το modem δεν θα κανει πλεον και θα πρεπι να χρησιμοποιησω της εταιρειας.Το θεμα ειναι αυτο το modem μπορω να το χρησιμοποιησω ως router για να μοιρασω το σημα στο υπολοιπο σπιτι με bridge mode?Επισης το στικακι που εχω (netgear n600) θα συνδεεται τωρα που θα μπει vdsl η θα πρεπει να το αλλαξω;
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Καλησπερα παιδια και σορρυ που ξεθαβω το θεμα,αλλα ειναι σχετικο με τις αποριες μου.Πριν χρονια αλλαξα το ρουτερ της hol με αυτο http://www.netgear.com/home/products/networking/wifi-routers/wndr3700.aspxσε πακετο double play adsl.Το συνδυασα και με ενα αντιστοιχο στικακι ιδιου μοντελου dual band και ολα καλα.Τωρα ομως αποφασισαμε σπιτι να βαλουμε VDSL και απο οτι καταλαβαινω αυτο το modem δεν θα κανει πλεον και θα πρεπι να χρησιμοποιησω της εταιρειας.Το θεμα ειναι αυτο το modem μπορω να το χρησιμοποιησω ως router για να μοιρασω το σημα στο υπολοιπο σπιτι με bridge mode?Επισης το στικακι που εχω (netgear n600) θα συνδεεται τωρα που θα μπει vdsl η θα πρεπει να το αλλαξω; αυτο που εχεις βαλει στο link ειναι σκετο ρουτερ οπως βλεπω οχι adsl router.αν ειναι ηδη ρουτερ ναι κανει μια χαρα αμα βαλεις το vdsl σε bridge(αρκει να μπορεις να το βαλεις(να εχεις προσβαση)). αν ειναι adsl router και δεν εχει Wan τοτε δεν θαπαιξει σαν ρουτερ αλλα μπορεις να το βαλεις σαν access point για να εκμεταλευτεις το Wifi του.ναι το stick θα παιζει ειτε με το netgear ειτε με οποιο παρεις.backward compatible.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα