SilkyN Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Για καραμέλες δεν έχω διαβάσει κάτι. Για τα φρουτ λουπς όμως υπάρχουν πηγές. Κι αν δεν φτάσει αυτό, εδώ είσαι. Sorry που επεμβαίνω, αλλά το να πετάς γενικά ένα gmo (το οποίο δεν είναι πάντα απαραίτητα κακό) και ούτε μια από τις πηγές της πρώτης, τουλάχιστον, σελίδας, δεν έχουν ούτε μια επιστημονική μελέτη. Όσο για την φωτογραφία στο δεύτερο link σου, αφορά παιδιά, των οποίων οι μητέρες κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Δεν λέω πως έχεις απαραιτήτως άδικο στο συγκεκριμένο θέμα (δεν το έχω ψάξει ποτέ), αλλά οι πηγές σου είναι τελείως άκυρες.
frenzy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Sorry που επεμβαίνω, αλλά το να πετάς γενικά ένα gmo (το οποίο δεν είναι πάντα απαραίτητα κακό) και ούτε μια από τις πηγές της πρώτης, τουλάχιστον, σελίδας, δεν έχουν ούτε μια επιστημονική μελέτη. Όσο για την φωτογραφία στο δεύτερο link σου, αφορά παιδιά, των οποίων οι μητέρες κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Δεν λέω πως έχεις απαραιτήτως άδικο στο συγκεκριμένο θέμα (δεν το έχω ψάξει ποτέ), αλλά οι πηγές σου είναι τελείως άκυρες. Mπορείς να επεμβαίνεις ελεύθερα, δεν τρέχει. Λοιπόν πρώτα απ' όλα δεν χρειάζεται επιστημονική μελέτη για να γνωρίζεις πως τα εν λόγω δημητριακά είναι GMO γιατί πολύ απλά δεν έχει αναγραφεί"no GMO". To γιατί το "GMO" είναι κακό έχει πολλές πτυχές. Όταν μιλάμε πρώτα α' όλα για μεταλλαγμένα μιλάμε για Monsanto. Έχει καταστρέψει οικονομικά αγρότες ανά την υφήλιο. Δεύτερον τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την καλλιέργεια είναι επικίνδυνα - βλέπε round-up. Μελέτες έχουν δείξει διάφορα αποτελέσματα κυρίως για όγκους από κατανάλωση μεταλλαγμένων - σαν καταναλωτής προτιμώ να παίζω εκ του ασφαλούς. Λινκς υπάρχουν άπειρα στο ιντερνετ το γκουγκλ είναι διαθέσιμο ακόμη και στους καθυστερημένους. Ενδεικτικά. Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να κάτσω να παραθέσω ένα ένα λινκ για την κάθε μελέτη για κάθε συστατικό, για την συμφορά που έπαθαν στο βιετναμ από την Μονσάντο ή την συνέντευξη από έναν αγρότη στην Μοντάνα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους σπόρους από την σοδειά του. Γιατί βαριέμαι. Τα έχω ήδη διαβάσει, έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου κι είμαι αρκετά υπερόπτης για να μην με ενδιαφέρει αν θα το πάρει σοβαρά κάποιος ή όχι. Ο μόνος λόγος που συνεχίζω να απαντώ είναι γιατί με έχει εντυπωσιάσει η ανοησία και των τριών που πόσταραν σε απάντηση σε εμένα. Ο πρώτος δεν μπήκε καν στον κόπο να πει που ήταν λάθος το ποστ μου. Ο δεύτερος έβγαλε απλά ένα συμπέρασμα πιθανότατα βασισμένος στον δικό του τρόπο σκέψης. Κι εσύ αγαπητή χωρίς να έχεις καν ενημερωθεί, επιλέγεις να ποστάρεις πρώτα αντί να ψάξεις τι είναι τι. Δεν υποχρεούσαι να γνωρίζεις, αλλά όταν μπαίνεις σε μια κουβέντα καλό είναι να ρίχνεις μια ματιά τουλάχιστον για τι μιλάμε. Και για να μην λέτε πως απλά σας μαλώνω, θα σας υποδείξω και τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς με κάποια quotes στα οποία θα απαντούσα πολύ ευγενικά. Τα ποστ που δεν έγιναν τι είναι GMO? Ποιές είναι οι επικίνδυνες χρωστικές; Γιατί έχει γαμήσει τον πλανήτη η Μονσάντο; Έχεις κάποια πηγή για τις παρενέργειες των GMO? Έχεις κάποια πηγή για τις παρενέργειες του Roundup? Γιατί θα έπρεπε να με ενδιαφέρουν όλα αυτά; Τελικά μήπως εμείς είμαστε νεοέλληνες; *η φωτό δεν πήγαινε στα κελογκς αλλά στο γεγονός πως μάλλον τα έτσουζε η μαμά πάπια. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 ε εντάξει ρε παιδιά, μια φορά να τα φας δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Αν όμως τα τρως κάθε μέρα για πολύ καιρό, τότε αν δεν ξέρεις και τι χρωστικές έχουν βάλει, όντως μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.
mouxaxa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Frenzy όπως είσαι εσύ υπερόπτης, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι υπερόπτες που δεν θα ασχοληθούν μαζί σου και όλες τις θεωρίες συνωμοσίας που πετάς από δω κι από κει. Το να αναγράφει noGmo δεν είναι υποχρέωση από τον νόμο. Το αν το frootloops προέρχεται από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι ή όχι το ξέρουμε επειδή κυκλοφορεί στην Ε.Ε. και υπόκειται σε ελέγχους καθώς απαγορεύονται τα GMO στην Ε.Ε. Και σου λέω ΕΕ όχι το μπουρδέλο την Ελλάδα που μπορείς να φέρεις ότι θέλεις απόπου θέλεις. Δεύτερο θέμα. Monsanto. Ναι είναι επιχείρηση. Όχι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα να χαρίζει σπόρους και σοδειές. Αν θέλει ο Αμερικάνος να θερίζει 3πλάσια σοδειά από το φυσιολογικό, με το τρακτέρ του με τις 15 ροδες στο Κάνσας, θα πάρει Monsanto. Αλλά δεν τον απείλησε κανείς να πάρει Monsanto. Και βέβαια η Monsanto δεν θα αφήσει τον σπόρο της ελεύθερο να τον πάρει όποιος θέλει. Θα τον πατεντάρει γενετικά και θα κυνηγήσει όποιον θα τον πολλαπλασιάσει (αν πολλαπλασιάζεται και δεν είναι στείρος) και θα προσπαθήσει να τον πουλήσει. Τρίτο. Roundup. "The EPA considered a "worst case" dietary risk model of an individual eating a lifetime of food derived entirely from glyphosate-sprayed fields with residues at their maximum levels. This model indicated that no adverse health effects would be expected under such conditions" από wikipedia (όπου EPA είναι US Environmental Protection Agency) και όχι μία αναζήτηση στο google που το πρώτο αποτέλεσμα είναι ένα paper που τάιζαν ποντίκια roundup κατευθείαν και πιο κάτω link από site τύπου Λιακόπουλου. Έτσι λοιπόν φαντάσου να ψεκάζει το χωράφι του κάποιος όπως θέλει και κυρίως με την λογική "Έλα μωρέ, ρίξε λίγο παραπάνω δεν παθαίνει τίποτα, άκουσα ότι θα πέσει ακρίδα ή έχει γεμίσει το χωράφι κολώχορτα δεν μπορώ να περάσω" και φαντάσου το αντίστροφο, το ίδιο το φυτό να παράγει την συγκεκριμένη ουσία, στην συγκεκριμένη συγκέντρωση και στη κατάλληλη χρονική περίοδο για να αντισταθεί στο έντομο ή στο ζιζάνιο που θα το εμποδίσει να μεγαλώσει. Επίσης λες: Δεύτερον τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την καλλιέργεια είναι επικίνδυνα - βλέπε round-up. Ειλικρινά ελπίζω να μην εννοείς καλλιέργεια GMO και χρήση Roundup. Επίσης μετά από Edit: πιο πιθανό είναι να φας roundup από τις πατάτες που ήρθαν από την Αίγυπτο και βαφτίστηκαν ελληνικές στο Αίγιο και στον Πειραιά πάρα από την Kellogs. Τέταρτο. ΔΕΝ υπάρχουν πληθυσμιακές έρευνες ικανές να βγάλουν συμπέρασμα για την επικινδυνότητα των GMO. Δεν λέω ότι είναι οκ αλλά δεν λέω ότι είναι και επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Απλά δεν υπάρχουν. Επιλογή του καθενός είναι το τι θα φάει, αλλά δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παραπληροφορεί. Δεν θα σου βάλω εγώ μυαλό, είναι το μόνο σίγουρο αλλά μην παραπληροφορείς χωρίς να ξέρεις. Σεβαστή η γνώμη σου η άποψη σου για τον κόσμο που ζούμε. Αυτά προς απάντηση σου στις ανοησίες των τρίτων που δεν σου απάντησαν σε τι ήσουν λάθος Είμαστε εκτός topic. Καλημέρα σας. 1
SilkyN Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Απλώς να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε. Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα υπήρχαν και πριν αρχίσουν να μπλέκονται οι επιστήμονες στην διαδικασία. Όπως το μπόλιασμα για παράδειγμα, για το οποίο κανείς δεν ξεσηκώθηκε. Όταν κάτι κρίνεται επιβλαβές για τον άνθρωπο και το ζωικό βασίλειο, τότε πρέπει να αποσύρεται και να αντικαθίσταται από κάτι ασφαλές. Δεν θεωρώ όμως δόκιμο το να τρομοκρατούμε τον κόσμο χωρίς λόγο. Κι όπως είπε κι ο @mouxaxa, τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούσαν τόσα χρόνια (σε συνδυασμό με την αλόγιστη χρήση τους), ήταν μακράν χειρότερα απ' οποιοδήποτε γενετικά τροποποιημένο αγροτικό προϊόν.
frenzy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Frenzy όπως είσαι εσύ υπερόπτης, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι υπερόπτες που δεν θα ασχοληθούν μαζί σου και όλες τις θεωρίες συνωμοσίας που πετάς από δω κι από κει. Το να αναγράφει noGmo δεν είναι υποχρέωση από τον νόμο. Το αν το frootloops προέρχεται από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι ή όχι το ξέρουμε επειδή κυκλοφορεί στην Ε.Ε. και υπόκειται σε ελέγχους καθώς απαγορεύονται τα GMO στην Ε.Ε. Και σου λέω ΕΕ όχι το μπουρδέλο την Ελλάδα που μπορείς να φέρεις ότι θέλεις απόπου θέλεις. Δεύτερο θέμα. Monsanto. Ναι είναι επιχείρηση. Όχι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα να χαρίζει σπόρους και σοδειές. Αν θέλει ο Αμερικάνος να θερίζει 3πλάσια σοδειά από το φυσιολογικό, με το τρακτέρ του με τις 15 ροδες στο Κάνσας, θα πάρει Monsanto. Αλλά δεν τον απείλησε κανείς να πάρει Monsanto. Και βέβαια η Monsanto δεν θα αφήσει τον σπόρο της ελεύθερο να τον πάρει όποιος θέλει. Θα τον πατεντάρει γενετικά και θα κυνηγήσει όποιον θα τον πολλαπλασιάσει (αν πολλαπλασιάζεται και δεν είναι στείρος) και θα προσπαθήσει να τον πουλήσει. Τρίτο. Roundup. "The EPA considered a "worst case" dietary risk model of an individual eating a lifetime of food derived entirely from glyphosate-sprayed fields with residues at their maximum levels. This model indicated that no adverse health effects would be expected under such conditions" από wikipedia (όπου EPA είναι US Environmental Protection Agency) και όχι μία αναζήτηση στο google που το πρώτο αποτέλεσμα είναι ένα paper που τάιζαν ποντίκια roundup κατευθείαν και πιο κάτω link από site τύπου Λιακόπουλου. Έτσι λοιπόν φαντάσου να ψεκάζει το χωράφι του κάποιος όπως θέλει και κυρίως με την λογική "Έλα μωρέ, ρίξε λίγο παραπάνω δεν παθαίνει τίποτα, άκουσα ότι θα πέσει ακρίδα ή έχει γεμίσει το χωράφι κολώχορτα δεν μπορώ να περάσω" και φαντάσου το αντίστροφο, το ίδιο το φυτό να παράγει την συγκεκριμένη ουσία, στην συγκεκριμένη συγκέντρωση και στη κατάλληλη χρονική περίοδο για να αντισταθεί στο έντομο ή στο ζιζάνιο που θα το εμποδίσει να μεγαλώσει. Επίσης λες: Δεύτερον τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την καλλιέργεια είναι επικίνδυνα - βλέπε round-up. Ειλικρινά ελπίζω να μην εννοείς καλλιέργεια GMO και χρήση Roundup. Επίσης μετά από Edit: πιο πιθανό είναι να φας roundup από τις πατάτες που ήρθαν από την Αίγυπτο και βαφτίστηκαν ελληνικές στο Αίγιο και στον Πειραιά πάρα από την Kellogs. Τέταρτο. ΔΕΝ υπάρχουν πληθυσμιακές έρευνες ικανές να βγάλουν συμπέρασμα για την επικινδυνότητα των GMO. Δεν λέω ότι είναι οκ αλλά δεν λέω ότι είναι και επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Απλά δεν υπάρχουν. Επιλογή του καθενός είναι το τι θα φάει, αλλά δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παραπληροφορεί. Δεν θα σου βάλω εγώ μυαλό, είναι το μόνο σίγουρο αλλά μην παραπληροφορείς χωρίς να ξέρεις. Σεβαστή η γνώμη σου η άποψη σου για τον κόσμο που ζούμε. Αυτά προς απάντηση σου στις ανοησίες των τρίτων που δεν σου απάντησαν σε τι ήσουν λάθος Είμαστε εκτός topic. Καλημέρα σας. Πρώτον, η αναγραφή είναι υποχρεωτική, τουλάχιστον εδώ που είμαι εγώ. Ελλάδα δεν έχω ιδέα τι παίζει. Νομίζω ακόμα πολεμάτε τον ναζισμό εκεί πέρα. http://www.trueactivist.com/breakdown-of-gmo-labeling-laws-by-country-global-map/ Δεύτερον, ναι είναι επιχείρηση, ναι θέλουν να βγάλουν χρήματα κι εγώ επιλέγω να μην χρηματοδοτώ μια επιχείρηση που είναι υπέυθυνη για την εξαθλίωση αγροτών σε όλο τον κόσμο. Δεν έχω τίπιοτα με μεγάλες επιχειρήσεις κι ανθρώπους που βγάζουν χρήματα, yay capitalism, αλλά την εξαθλίωση δεν την γουστάρω. Τρίτον. Το "paper" είναι η μοναδική έρευνα απ' όσο γνωρίζω που είχε βάθος χρόνου περισσότερο από 90 ημέρες. Δεν είπα πως είναι βίβλος. Μία έρευνα είναι. Αλλά σαν καταναλωτής -όπως είπα ήδη - προτιμώ να κρατάω πισινή. Επίσης δεν τάιζαν όλα τα ποντίκια κατευθείαν roundup. Τρία ήταν τα γκρουπ. GMO, GMO+ R και R. Καλό είναι να διαβάζουμε το abstract τουλάχιστον και να μην σκανάρουμε το κείμενο απλώς για να βρούμε τα weaknesses. Η EPA considered a risk MODEL, οι γάλλοι το έκαναν για 2 χρόνια στα αλήθεια.Επίσης ναι εννοώ Roundup στα σπαρτά. Τέταρτον. Το ίδιο είπα κι εγώ. Μελέτες έχουν δείξει διάφορα αποτελέσματα - επιλέγω όμως να τρέφομαι εκ του ασφαλούς. Αυτό για την παραπληροφόρηση πρόσεχέ το όμως. Γιατί ως εδώ πιο πολύ έχεις παραπληροφορήσει εσύ, παρά εγώ.
greekslave Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 στο lidl εχει μαιμου fruit loops, αλλες φορες βρισκω αλλαες οχι,σχεδον ιδια γευση, αλλως στον Θανοπουλο www.thanopoulos.gr εαν και τα εχει λιγο τσιμπιμενα...
direwolf Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Τα φέρνει ο Θανόπουλος στην κηφισια. Εχουν γυρω στα 7-8 ευρώ Sent from my iPhone using Insomnia
gigisoni Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Τα πόσα κιλά; Λάθος, με τον τόνο τα πουλάει.. 1
flik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Ε δεν μπορώ να φανταστώ ένα απλό κουτί δημητριακών 8 ευρώ.
shini.gami Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Τα βρήκα στον θανόπουλο 4,99ε. Ευχαριστώ μάγκες
thetruth Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 ο θανοπουλος εχει μηπως pop tarts (kellogs) ?
direwolf Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 ο θανοπουλος εχει μηπως pop tarts (kellogs) ? ναι εχει, διαφορες γευσεις. εχω δει και δημητριακα στο θανοπουλο με 10 ευρω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα