Προς το περιεχόμενο

Πόσο να πουλήσω / αγοράσω ένα...;

caution
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Α! Λάθος μου :D

Βασικά δικό μου το λάθος, θα επαναδιατυπώσω το ερώτημα με επεξεργαστή που είναι όντως 7ετίας και σαφώς πολύ πιο γνωστός από τον i3.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του icenex(post #8106) ένας Q6600 θα έπρεπε να πουλιέται κάπου 10-12€ μια και ένας G1840 που έχει παρόμοιες επιδόσεις στοιχίζει 38€ κούτα. Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με αυτό, έλα όμως που τις τιμές τις καθορίζει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, και αυτή τη στιγμή ένας 6600 πιάνει κάπου 30€(αν δεν κάνω λάθος).

Στο ερώτημα τώρα, όταν κάποιος ρωτάει σε αυτό το θέμα "πόσο πιάνει ένας Q6600", τι πρέπει να του πούμε? Το πόσο πραγματικά πιάνει, ή το πόσο πιστεύει ο καθένας μας ότι θα έπρεπε να πουλιέται? Πρέπει να του πούμε 30€, ή πρέπει να του πούμε την προσωπική μας άποψη που μπορεί να είναι 50€ ή 10€ ή να τον χαρίσει?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιο hardware φευγει μονο σαν ολοκληρος υπολογιστης η σκετος ο πυργος η με οθονη.

Και αυτο γιατι θα βρεθει καποιος που δεν ξερει να στηνει hardware-software και θα πει να με αυτο το Χ ποσο παιρνω υπολογιστη με τα Windows κομπλε.

Αλλιως σκετη μητρικη σκετος επεξεργαστης λιγο δυσκολο.

Βλεπεις και ωρες ωρες κατι αγγελιες για μητρικες 775 με τιμες 70 ευρω και λες ποιος παλαβος θα δωσει 70 οταν με 100-120 αγοραζεις σετακι καινουριο και σιγουρα καλυτερο απο το σετ 775 που θα φτιαξεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά δικό μου το λάθος, θα επαναδιατυπώσω το ερώτημα με επεξεργαστή που είναι όντως 7ετίας και σαφώς πολύ πιο γνωστός από τον i3.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του icenex(post #8106) ένας Q6600 θα έπρεπε να πουλιέται κάπου 10-12€ μια και ένας G1840 που έχει παρόμοιες επιδόσεις στοιχίζει 38€ κούτα. Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με αυτό, έλα όμως που τις τιμές τις καθορίζει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, και αυτή τη στιγμή ένας 6600 πιάνει κάπου 30€(αν δεν κάνω λάθος).

Στο ερώτημα τώρα, όταν κάποιος ρωτάει σε αυτό το θέμα "πόσο πιάνει ένας Q6600", τι πρέπει να του πούμε? Το πόσο πραγματικά πιάνει, ή το πόσο πιστεύει ο καθένας μας ότι θα έπρεπε να πουλιέται? Πρέπει να του πούμε 30€, ή πρέπει να του πούμε την προσωπική μας άποψη που μπορεί να είναι 50€ ή 10€ ή να τον χαρίσει?

Για μενα πρεπει να του πουμε την τρεχουσα τεχνολογικη του αξια λογω παλαιοτητας,για παραδειγμα οπως πολυ σωστα συνεκρινες εσυ με τον τωρινο celeron, να τονισουμε οτι επειδη δεν εχει εγγυηση ο πιθανος αγοραστης δεν καλυπτεται που ειναι ενας ακομη παραγοντας που ριχνει την μεταπωλητικη αξια του και τελος να κανουμε μια προσωπικη εκτιμηση που ομως να ειναι συναρτηση των προηγουμενων δυο παραγοντων και αρα να ειναι λογικα συνεπης. (Τα  bold δεν ειναι για Joshua η Sheo η αλλους παλιους συνφορουμιτες,αλλα για μελη που δεν εχουν εμπειρια σε αυτο το νημα).

(Το θεμα χαρισματος ειναι  καθαρα προσωπικο προνομιο του καθενος και δεν επιδεχεται γνωμη η κριτικη.Αν για παραδειγμα εγω θελω να χαρισω ενα core 2 duo σε καποιον που ειναι σε δεινη οικονομικη κατασταση η το προτεινω ευγενικα σε καποιο μελος,δεν αποτελει λογο για προσωπικη επιθεση και ουτε προσβαλω το μελος που ρωταει ουτε τον κακοχαρακτηριζω αν διαφωνει.Ουτε εκεινος  εχει το δικαιωμα να επιτεθει με χαρακτηρισμους σε μενα επειδη εχω αυτην την αποψη.)

Τελος ο νομος προσφορας-ζητησης ,ρυθμιζεται απο τους αγοραστες.Αν η πλειοψηφια εχει λογικες προσδοκιες και αρνουνται να αγορασουν κατι παλιο και υπερτιμημενο τοτε θα αναγκαστει ο πωλητης να πουλησει πιο φτηνα και πιο λογικα.Ενα παραδειγμα για αυτο ειναι η ορθη αποψη που μολις τωρα εγραψε ο Λευτερης. :)

Βλεπεις και ωρες ωρες κατι αγγελιες για μητρικες 775 με τιμες 70 ευρω και λες ποιος παλαβος θα δωσει 70 οταν με 100-120 αγοραζεις σετακι καινουριο και σιγουρα καλυτερο απο το σετ 775 που θα φτιαξεις.

Με την οποια συμφωνω απολυτα.

Επεξ/σία από benign

Για μενα πρεπει να του πουμε την τρεχουσα τεχνολογικη του αξια λογω παλαιοτητας,για παραδειγμα οπως πολυ σωστα συνεκρινες εσυ με τον τωρινο celeron, να τονισουμε οτι επειδη δεν εχει εγγυηση ο πιθανος αγοραστης δεν καλυπτεται που ειναι ενας ακομη παραγοντας που ριχνει την μεταπωλητικη αξια του και τελος να κανουμε μια προσωπικη εκτιμηση που ομως να ειναι συναρτηση των προηγουμενων δυο παραγοντων και αρα να ειναι λογικα συνεπης. (Τα  bold δεν ειναι για Joshua η Sheo η αλλους παλιους συνφορουμιτες,αλλα για μελη που δεν εχουν εμπειρια σε αυτο το νημα).

(Το θεμα χαρισματος ειναι  καθαρα προσωπικο προνομιο του καθενος και δεν επιδεχεται γνωμη η κριτικη.Αν για παραδειγμα εγω θελω να χαρισω ενα core 2 duo σε καποιον που ειναι σε δεινη οικονομικη κατασταση η το προτεινω ευγενικα σε καποιο μελος,δεν αποτελει λογο για προσωπικη επιθεση και ουτε προσβαλω το μελος που ρωταει ουτε τον κακοχαρακτηριζω αν διαφωνει.Ουτε εκεινος  εχει το δικαιωμα να επιτεθει με χαρακτηρισμους σε μενα επειδη εχω αυτην την αποψη.)

Τελος ο νομος προσφορας-ζητησης ,ρυθμιζεται απο τους αγοραστες.Αν η πλειοψηφια εχει λογικες προσδοκιες και αρνουνται να αγορασουν κατι παλιο και υπερτιμημενο τοτε θα αναγκαστει ο πωλητης να πουλησει πιο φτηνα και πιο λογικα.Ενα παραδειγμα για αυτο ειναι η ορθη αποψη που μολις τωρα εγραψε ο Λευτερης. :)

Με την οποια συμφωνω απολυτα.

Κάτσε γιατί τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. Πρώτα από όλα ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης ρυθμίζεται και από τους αγοραστές και από τους πωλητές. Οι αγοραστές μπορούν να διαμορφώνουν μόνο τη ζήτηση, και οι πωλητές μπορούν να διαμορφώσουν μόνο την προσφορά. Συνεπώς είναι εντελώς λάθος η δήλωση "ο νομος προσφορας-ζητησης ,ρυθμιζεται απο τους αγοραστες".

Επίσης ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης είναι το μοναδικό πράγμα που διαμορφώνει τις τιμές.

Όσο αφορά τα bold, οι παράγοντες που ανέφερες είναι μόνο δύο από τους δεκάδες παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά και τη ζήτηση, αν κάνεις μια εκτίμηση υπολογίζοντας μόνο αυτούς τους δύο παράγοντες πιθανόν να βγει λάθος.

Και τέλος, συμφωνώ απόλυτα με τα περί χαρίσματος, είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και δεν επιδέχεται κριτικής. Σε προηγούμενο post όμως δεν είχες γράψει ακριβώς αυτό, είχες γράψει για υλικό 7ετίας "θα έπρεπε να χαρίζεται και όχι να πωλείται", "θεωρώ ντροπή να μπαίνει σε αγγελία" κτλ.

• Like 1

Η προσωπικη μου αποψη ειναι πως αν δεν υπαρχει ζητηση η προσφορα πεθαινει.Πολλα προιοντα για διαφορους λογους,παυουν να ειναι επιθυμητα και ετσι καποια προιοντα σβηνουν απο την αγορα.Πολλες φορες γινεται προσπαθεια να δημιουργηθει ζητηση σε ενα καινουργιο προιον μεσω διαφημισης και αποτυγχανει. Τον κυριο λογο εχει ο καταναλωτης, ο αγοραστης,γιατι δεν σημαινει οτι μια προσφορα ειναι οπωσδηποτε για χρησιμο προιον.

Οι παραγοντες ειναι κατα βαση δυο υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι,απλα ειπα τους δυο πιο βασικους για να μην γραφω πολλα. Και εγω εχω αναφερει στο παρελθον πολυ περισσοτερους.

Τελος δεν εγραψα οτι ειναι ντροπη γενικα,αλλα οτι εγω προσωπικα θα θεωρουσα  ντροπη να βαλω αρχαιολογια για πωληση.Αυτο ειναι δικη μου αποψη οτι το να βαλω υλικο 8αετιας και να θελω καποιος φουκαρας να αγορασει την παλιατζουρα μου σε υψηλη τιμη, θα με εξεθετε.(Πραγμα με το οποιο συμφωνουν οι πιο πολλοι εδω ,δες και το προσφατο λογικοτατο ποστ του Λευτερη.)Αν το ξαναδιαβασεις το post μου θα το δεις. Δεν υποχρεωνω τον αλλο να συμμεριστει την αποψη μου ουτε ο αλλος εχει δικαιωμα να μου πει να μην εκθεσω την προσωπικη μου αποψη που ειναι μερος γενικα της εκτιμησης μου για ενα μεταχειρισμενο. Φροντισα μαλιστα να γραψω αρκετες αναφορες,οπως ''δεν κανω υποδειξεις σε κανενα'' , ''δεν θελω να θιξω καποιον'' κ.τ.λ. ωστε να μην υπαρχει καποια παρανοηση.

Ο αλλος διαβαζει την αποψη μου και αν δεν συμφωνει,απλα δεν την λαμβανει υποψη του.

Μπαίνει κάποιος να ρωτήσει μία τιμή για ένα ανταλλακτικό και εμείς το ξεχειλωσαμε πάλι το θέμα

το τι πουλιέται και πόσο αφήνει εκτεθειμένους αυτούς που λένε ότι τα παλιά είναι για πέταμα

Πέστε την γνώμη σας αλλά ο σχολιασμός δεν βοηθάει έχουμε διαφορετικές γνώμες και να αναμασαμε τα ίδια συνέχεια είναι κουραστικό

• Like 7

ποσο να πουλισω εναν ssd crucial mx 200 250 gb p exei anoixtei to koytaki toy μια φορα και ο δισκος ειναι με της ζεαλτινες σφραγισμενος τν ειχα παρει 105 ευρω ποσω να τν δωσω>?

sheogorath g pes m γτ τν εχω και στης αγγελιες στα 80 ευρω λες να ζιταω πολλα ?

Η προσωπικη μου αποψη ειναι πως αν δεν υπαρχει ζητηση η προσφορα πεθαινει.

Όσο ισχύει αυτό, ισχύει και το αντίστροφο.

Μπαίνει κάποιος να ρωτήσει μία τιμή για ένα ανταλλακτικό και εμείς το ξεχειλωσαμε πάλι το θέμα

το τι πουλιέται και πόσο αφήνει εκτεθειμένους αυτούς που λένε ότι τα παλιά είναι για πέταμα

Πέστε την γνώμη σας αλλά ο σχολιασμός δεν βοηθάει έχουμε διαφορετικές γνώμες και να αναμασαμε τα ίδια συνέχεια είναι κουραστικό

Δες και τη θετική πλευρά του πράγματος, με αυτή τη συζήτηση ίσως καταφέρουμε να συμφωνήσουμε ώστε να λέμε τι πραγματικά πιάνει το hardware, και όχι προσωπικές απόψεις. Δεν νομίζω να βοηθάμε και πολύ όταν για το ίδιο υλικό άλλος λέει πως θα το χάριζε, άλλος 10€, και άλλος 30€ ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτεθειμενοι ειναι οι κερδοσκοποι που εκμεταλευονται την αναγκη του αλλου σε περιοδο κρισης για να πουλανε σε απαραδεκτες τιμες παμπαλαιο υλικο, κατι που εχουν καταδικασει σε αυτο το νημα εκατονταδες μελη.

Αν καποιος βαριεται τον σχολιασμο,δεν ειναι υποχρεωμενος να τον διαβασει,παντως δεν ειναι off topic  γιατι μιλαμε για την νοτροπια πωλητων/αγοραστων μεταχειρισμενων.

Επισης δεν ειπα οτι το παλιο ειναι για πεταμα,αλλα πρεπει να δινεται σε φτηνη τιμη.Δεν πιστευω να το πηρες προσωπικα,εχω δει τις αγγελιες σου και οι τιμες σου ειναι πολυ λογικες για αυτα που δινεις.

Όσο ισχύει αυτό, ισχύει και το αντίστροφο.

Παντως απο οτι εχω προσεξει εσυ εισαι λιγο πιο αυστηρος απο μενα στις εκτιμησεις αν και τις περισσοτερες φορες συμφωνουμε.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1

Παντως απο οτι εχω προσεξει εσυ εισαι λιγο πιο αυστηρος απο μενα στις εκτιμησεις αν και τις περισσοτερες φορες συμφωνουμε.

Πιο αυστηρός από σένα είμαι στο πολύ καινούργιο hardware, στο παλιότερο είμαι πιο ανοικτοχέρης.

Πιο αυστηρός από σένα είμαι στο πολύ καινούργιο hardware, στο παλιότερο είμαι πιο ανοικτοχέρης.

Δεν ειναι λιγο παραδοξο,οταν το πολυ καινουργιο εχει λιγοτερη φθορα και αρκετη εγγυηση ακομη?

Ρωτάει κάποιος πόσο μπορεί να δώσει ένα κομμάτι η απάντηση που παίρνει είναι ότι εγώ δεν θα το έπαιρνα ούτε 5 ευρώ είναι απάντηση αυτή παλικάρια; πόσο μπορεί να πουληθεί ρωτάει όχι αν θα το αγοράζατε εσείς ή εγώ,καταλαβαίνω ότι το κριτήριο είναι προσωπικό η εκτίμηση όμως ας προσπαθήσουμε να είναι όσο γίνεται πιο κοντά σε μία τιμή πώλησης,πόσες αγγελίες έχουμε δει με τιμή 3-10 ευρώ οκ αν δεν υπάρχει τιμή τότε πάει χάρισμα η ανακύκλωση

Τίποτα προσωπικό αλλά πλατειαζουμε υπερβολικά

• Like 2

Δεν ειναι λιγο παραδοξο,οταν το πολυ καινουργιο εχει λιγοτερη φθορα και αρκετη εγγυηση ακομη?

Δεν είναι καθόλου παράδοξο αν το καλοσκεφτείς, όπως είπα και παραπάνω υπάρχουν κιάλλοι παράγοντες. Πχ υποψήφιος αγοραστής για έναν Q6600 είναι κάποιος που έχει ήδη ένα έτοιμο σύστημα 775 με κάποιον core 2duo/dual core, και θέλει να του δώσει ένα boost χωρίς να ξοδέψει 100-120€ για να αλλάξει cpu/mobo/ram και πιθανότατα HDD/DVD/GPU. Ε για αυτόν είναι από κάθε άποψη εντελώς αδιάφορη η σύγκριση με έναν νεώτερο επεξεργαστή άλλου socket.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...