Προς το περιεχόμενο

Πόσο να πουλήσω / αγοράσω ένα...;

caution
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλα ηρεμησε δεν εισαι κ τοσο γνωστος-η(φιλικη συμβουλη αυτο) Εγω προσωπικα σε ξερω (αν εισαι οντως εσυ και δεν τρολαρεις) απο τον booyah που σε σατυριζει.

Οτι καποιος θα τρολαρε οτι ειναι τρολ, με ξεπερνα. Οσο για τον Μπουγια, δε με αφορουν σεξιστες.

Περα απο αυτο το κινητο οτι σου ειπαν τα παιδια λογικα παει για ανταλλακτικα αν και εμενα η αποψη μου ειναι να εφτιαχνες την οθονη αν δεν ειναι πολλα τα λεφτα και να το κραταγες η να το πουλαγες και σιγουρα η πωληση του θα ηταν πιο ευκολη τοτε.Απλα δεν ξερω ποσο θα σου στοιχισει σε αυτη την περιπτωση η επισκευη.

παει τζαμι-τατσκριν-μπεζελ πακετο, 100-150. Οποτε οχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Sheogorath

1653

• benign

1235

• LLLEFTERIS

1217

• spy94

792

Το πολυ παλιο υλικο,8 και 7 χρονια θα πρεπει κανονικα να χαριζεται σε φιλους,γνωστους,παιδακια,ανθρωπους που εχουν αναγκη κ.τ.λ. Πρεπει σαν πωλητες να σκεπτομαστε και τον αγοραστη και να αναρωτηθουμε θα αγοραζαμε ποτε εμεις υλικο χρησιμοποιημενο απο τον αλλο 8αετιας? 

Είμαι σε δίλημμα, αν πρέπει να αγοράσω ddr2 μεταχειρισμένες για να προσθέσω μνήμη στο παλιό και αχρησιμοποίητο σύστημα ή αν πρέπει να βγάλω προς πώληση την παλιά μαζί με τον q6600 και την καλή μητρικούλα που τα συνοδεύει. Οπότε, ναι, θα αγόραζα υλικό χρησιμοποιημένο 8ετίας (με ευχές να είναι προσεγμένο), αλλά θα μπορούσα και να πουλήσω αντίστοιχο.

Επειδή βέβαια κανείς δεν χαρίζει ddr2 μνήμες, λέω να μήν χαρίσω κι εγώ τις δικές μου... :-D

Υλικο πανω απο 4 χρονια δεν θεωρειται για μενα μεταχειρισμενο αλλα ξεσκισμενη,παλια αρχαιολογια και προσωπικα θα ντρεπομουν να το βαλω σε αγγελια και να ζητησω λεφτα.Θα το χαριζα,αφου το καθαριζα και το προσεχα να ειναι σε καλη κατασταση σε καποιον συνανθρωπο μου που το εχει μεγαλυτερη αναγκη απο εμενα.Δεν κατηγορω κανενα,δεν κανω υποδειξεις,λεω απλα τι θα εκανα εγω.Και αν ειμουν σε πολυ δυσχερη κατασταση οικονομικα και χρειαζομουν καποια χρηματα για μια μικρη σε κοστος αναβαθμιση,θα το εδινα οσο πιο φτηνα γινεται και θα ειμουν και ευχαριστημενος αν επαιρνε το ξεζουμισμενο απο μενα υλικο μου 6,7,8, χρονων καποιος. Και παλι μην πει κανενας ανοητος,''εμενα ο δικος μου core to quad ακομη παιζει καλα'',γιατι απλα τον βιαζει ενας νεος haswell η skylake quad. Επισης αν ειναι ικανοποιημενος να τη κρατησει την αρχαιολογια.

Αυτα απο εμενα peace and love. :P

Προφανώς και είναι η άποψή σου και είναι πολύ όμορφα διατυπωμένη, όσο και πολύ γενναιόδωρη. Αν βρισκόμασταν σε άλλο οικονομικό σύστημα και ήσουν ο αρμόδιος κρατικός σύμβουλος επί των μεταχειρισμένων τιμών, θα μπορούσες να καθορίσεις και τις τιμές προσωπικά. :-D

Επειδή όμως (δυστυχώς) το οικονομικό μας σύστημα βασίζεται στη μεγιστοποίηση του κέρδους και οι τιμές - εν πολλοίς - επηρεάζονται από τη γνωστή σχέση προσφοράς-ζήτησης, στο παρόν θέμα θα ήταν πιο λογικό να δίνουμε τις πιθανές τιμές που υπάρχουν γενικά «στις αγορές». :-D

Ακριβώς επειδή υπάρχουν για όλα σχεδόν τα προϊόντα και πωλητές και αγοραστές.

Επί του θέματος (που το έχουμε ξεσκίσει):

Αγγελίες που έχουμε βάλει επιτρέπεται να τις κάνουμε link εδώ στο thread; Γιατί έχω βάλει μια και θέλω να δω αν η τιμή της θεωρείται σωστή.

Δεν χρειάζεται, τις βλέπουμε κι έτσι. :-D

Full tower CHIEFTEC BRAVO BA-01B-B-B - €30

Εμένα μου φαίνεται τίμια πρόταση.

• Like 1

Επειδή όμως (δυστυχώς) το οικονομικό μας σύστημα βασίζεται στη μεγιστοποίηση του κέρδους και οι τιμές - εν πολλοίς - επηρεάζονται από τη γνωστή σχέση προσφοράς-ζήτησης, στο παρόν θέμα θα ήταν πιο λογικό να δίνουμε τις πιθανές τιμές που υπάρχουν γενικά «στις αγορές». :-D

Ακριβώς επειδή υπάρχουν για όλα σχεδόν τα προϊόντα και πωλητές και αγοραστές.

Το οικονομικο μοντελο μας βασιζεται πρωτιστα στην αντιληψη περι αξιας ενος προιοντος και κατοπιν αυτου ρυθμιζεται η αγοραστικη η στην προκειμενη περιπτωση μεταπωλητικη αξια του.Αν λοιπον εδω που μας ζητουν καποιοι φιλοι συμβουλες για πωληση μεταχειρισμενων,η μεγαλη πλειοψηφια που διναμε αποψεις,συνηγορουσαμε υπερ υψηλων τιμων για το παλιο υλικο λογω σπανιοτητας τοτε θα ειχε μεγαλυτερη αξια.Απο την στιγμη ομως που ισχυει το αντιθετο γιατι δεν αξιζει λογω ξεπερασμενης τεχνολογιας,περισσοτερης καταναλωσης ρευματος,φυσιολογικης καταπονησης του υλικου μεσα απο τα χρονια,ελλειψης εγγυησης και αρα ασφαλειας για τον αγοραστη, κ.τ.λ. διαμορφωνουμε μια σωστη αντιληψη και στον πιθανο αγοραστη και καταναλωτη για να μην υπαρχει παραλογισμος και αισχροκερδεια.

Για το παλιο συστημα που εχεις ,εντελως φιλικα,ηταν λαθος που το κρατησες τοσο.Αν το εδινες πριν αρκετα χρονια θα εχανες λιγοτερα χρηματα και θα τσονταρες το ποσο μεταπωλησης για καλυτερο,πιο καινουργιο συστημα.Το εχω πει και σε πολυ καλους μου φιλους,για να μην το εκλαβεις σαν κακοπιστη κριτικη.Επισης η απαντηση που μου δινουν ''δεν μου πηγαινε η καρδια γιατι ηταν πολυ καλο cpu'' ειναι λαθος.Γιατι οντως ο Q6600 ηταν απο τα καλυτερα cpu που εχει βγαλει η intel αλλα ολα τα cpu που εχει βγαλει απο εκει και μετα ηταν εξαιρετικα και αντεχουν στον χρονο,οπως ας πουμε ο i5 2500K που αποδειχτηκε διαμαντι. Αρα δεν ειχαν λογο να τον κρατησουν.

Εγω στην θεση σου,αν το ειχα για δευτερο συστημα,θα το πουλαγα και θα εφτιαχνα ενα πιο καινουργιο με εναν dual haswell.  Και ισως στο μελλον,αν υπηρχε αναγκη,θα εβαζα εναν μεταχειρισμενο i5 Haswell που θα πουλιοταν σε καλη τιμη. Εγω τον δικο μου,τον ι5 4570 που για τις αναγκες μου με υπερκαλυπτει,αν αποφασισω να τον πουλησω ,θα τον δωσω το καλοκαιρι οταν θα του εχουν μεινει ακομη περιπου 6 μηνες εγγυησης,γυρω στα 130 ευρω,μια τιμια τιμη και για μενα και για τον αγοραστη και με την εγγυηση του. :)

• Like 1

Δύο U2311H, με τα εξής προβλήματα:

1. Κάποια μικρά στίγματα όπως έχω αναφέρει εδώ (ακόμη δε κατάλαβα από που προέρχονται  :-()

2. Στα δεξιά και στα δύο monitor, έχει εμφανιστεί μία μαύρη σκιά. Χρόνια τώρα. Είναι σχεδόν αόρατη σε κανονική χρήση. Οι μόνες στιγμές που τη προσέχω είναι όταν έχει μπροστά κάποιο χρώμα όπως πορτοκαλί, ή κάποιο τυρκουάζ ξερωγώ.

3. Τις έχω σε Dual. Χρωματικά, μεταξύ τους, διαφέρουν. Η μία είναι, ας πούμε, σαν να έχει πιο "θερμά" χρώματα από την άλλη. Αυτό από τη πρώτη μέρα που τις πήρα.

Σκοτώνονται ή... 

Δύο U2311H, με τα εξής προβλήματα:

1. Κάποια μικρά στίγματα όπως έχω αναφέρει εδώ (ακόμη δε κατάλαβα από που προέρχονται  :-()

2. Στα δεξιά και στα δύο monitor, έχει εμφανιστεί μία μαύρη σκιά. Χρόνια τώρα. Είναι σχεδόν αόρατη σε κανονική χρήση. Οι μόνες στιγμές που τη προσέχω είναι όταν έχει μπροστά κάποιο χρώμα όπως πορτοκαλί, ή κάποιο τυρκουάζ ξερωγώ.

3. Τις έχω σε Dual. Χρωματικά, μεταξύ τους, διαφέρουν. Η μία είναι, ας πούμε, σαν να έχει πιο "θερμά" χρώματα από την άλλη. Αυτό από τη πρώτη μέρα που τις πήρα.

Σκοτώνονται ή... 

Γραψε στην αγγελια το προβλημα μαζι με ενα image για να καταλαβει ο αγοραστης. Τωρα ειναι προβλημα αλλα οχι τοσο τραγικο και επειδη ειναι καλες οθονες ,νομιζω ενα 70αρι για την καθε μια το τσιμπας.(Συνολο 140)Εγω τοσο θα τις εβαζα λογω της ιδιαιτεροτητας αυτης. (Ισως και παραπανω αλλα καθενας εχει την ιδιοτροπια του σε αυτο το θεμα που ειναι στην κυριολεξια ''πως το βλεπει'' καθε αγοραστης.) :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πολυ παλιο υλικο,8 και 7 χρονια θα πρεπει κανονικα να χαριζεται σε φιλους,γνωστους,παιδακια,ανθρωπους που εχουν αναγκη κ.τ.λ. Πρεπει σαν πωλητες να σκεπτομαστε και τον αγοραστη και να αναρωτηθουμε θα αγοραζαμε ποτε εμεις υλικο χρησιμοποιημενο απο τον αλλο 8αετιας? Και μην πει κανεις παλι οτι ακομη αξιζει επειδη εχουν καποιοι μηχανηματα αρχαιολογιες.Η συντριπτικη πλειοψηφια των χρηστων θα απαντουσε οχι,σε τοσο παλιο υλικο.Μεμονωμενες περιπτωσεις υπαρχουν αλλα ειναι πολυ μικρες.

Εγω προσωπικα για αυτο δεν κανω ,ουτε προκειται να κανω σχολιο για υλικο πανω απο 4 χρονια.Θεωρω οτι δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθω καν. Για παραδειγμα,μονο απο Sandybridge και μετα απο intel επεξεργαστες θα εκανα εκτιμηση,για cpu.

Να πω επισης οτι ο λογος που το εγραψα αυτο ειναι δεν ειναι για να θιξω κανεναν, αλλα γιατι εχω λαβει πολλα προσωπικα μυνηματα,μερικα ελαφρως θυμωμενα κιολας :devil: , γιατι δεν κανω εκτιμησεις,γιατι φαινεται αρεσαν σε αρκετους αυτες που εκανα.Εγραψα εδω λοιπον τον βασικο λογο για να μην με ξαναενοχλησουν.

Υλικο πανω απο 4 χρονια δεν θεωρειται για μενα μεταχειρισμενο αλλα ξεσκισμενη,παλια αρχαιολογια και προσωπικα θα ντρεπομουν να το βαλω σε αγγελια και να ζητησω λεφτα.Θα το χαριζα,αφου το καθαριζα και το προσεχα να ειναι σε καλη κατασταση σε καποιον συνανθρωπο μου που το εχει μεγαλυτερη αναγκη απο εμενα.Δεν κατηγορω κανενα,δεν κανω υποδειξεις,λεω απλα τι θα εκανα εγω.Και αν ειμουν σε πολυ δυσχερη κατασταση οικονομικα και χρειαζομουν καποια χρηματα για μια μικρη σε κοστος αναβαθμιση,θα το εδινα οσο πιο φτηνα γινεται και θα ειμουν και ευχαριστημενος αν επαιρνε το ξεζουμισμενο απο μενα υλικο μου 6,7,8, χρονων καποιος. Και παλι μην πει κανενας ανοητος,''εμενα ο δικος μου core to quad ακομη παιζει καλα'',γιατι απλα τον βιαζει ενας νεος haswell η skylake quad. Επισης αν ειναι ικανοποιημενος να τη κρατησει την αρχαιολογια.

Αυτα απο εμενα peace and love. :P

Οι υπολογιστές δεν ειναι φαγητό που εχει ημερομηνία λήξης και χαλάει, ΟΛΑ εξαρτούνται απο το κλάσμα προσφορά ζήτηση και κόστος προς απόδοση

Αφού πχ ένα 1366 με ένα Xeon κλοκαρισμενο χτυπάει χ99 και δεν τίθεται καν σύγκριση με τη mainstream πλατφόρμα ΤΟΤΕ έστω και αν ειναι 6 ετών πλατφόρμα για να το αποκτήσεις θα τα σκασμένος η θα βολευτείς με κάτι λιγότερο εκτός και πας σε χ99, μόνο ηλίθιος θα χάριζε τέτοιο σύστημα Έχεις ακούσει ποτέ το SR-2 της evga μπορεί να ειναι του 2010 αλλά σε multi ξεφυλλίζουμε οτιδήποτε μεταγενέστερο του αν βρεις κάποιο λειτουργικό κάνει η μητρική τουλάχιστον 500€

Και σε τελική κανένας δεν υποχρεώνει κάποιον να αγοράσει άμα έχεις παίρνεις αν οχι προσπερνάς κανένας δεν εχει υποχρέωση να σου χαρίσει κάτι αν κάποιος εχει ανάγκη ψάχνει για φαγητό όχι για καλό deal σε υπολογιστες

Επεξ/σία από Gi0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι υπολογιστές δεν ειναι φαγητό που εχει ημερομηνία λήξης και χαλάει, ΟΛΑ εξαρτούνται απο το κλάσμα προσφορά ζήτηση και κόστος προς απόδοση

Αφού πχ ένα 1366 με ένα Xeon κλοκαρισμενο χτυπάει χ99 και δεν τίθεται καν σύγκριση με τη mainstream πλατφόρμα ΤΟΤΕ έστω και αν ειναι 6 ετών πλατφόρμα για να το αποκτήσεις θα τα σκασμένος η θα βολευτείς με κάτι λιγότερο εκτός και πας σε χ99, μόνο ηλίθιος θα χάριζε τέτοιο σύστημα Έχεις ακούσει ποτέ το SR-2 της evga μπορεί να ειναι του 2010 αλλά σε multi ξεφυλλίζουμε οτιδήποτε μεταγενέστερο του αν βρεις κάποιο λειτουργικό κάνει η μητρική τουλάχιστον 500€

Και σε τελική κανένας δεν υποχρεώνει κάποιον να αγοράσει άμα έχεις παίρνεις αν οχι προσπερνάς κανένας δεν εχει υποχρέωση να σου χαρίσει κάτι αν κάποιος εχει ανάγκη ψάχνει για φαγητό όχι για καλό deal σε υπολογιστες

Aν χρειαστείς να δώσεις τα ίδια λευτά με Χ99 για Χ58 δεν... Χαμένος έισαι.

Αν το βρεις ευκαιρία, ναι. Αλλά προσβλητικός μην ξαναγίνεις εδώ μέσα.

Επεξ/σία από Gi0
quote edited
  • Like 1

Aν χρειαστείς να δώσεις τα ίδια λευτά με Χ99 για Χ58 δεν... Χαμένος έισαι.

Αν το βρεις ευκαιρία, ναι. Αλλά προσβλητικός μην ξαναγίνεις εδώ μέσα.

Απλα δεν ασχολουμαι με τραμπουκους του πληκτρολογιου. :P

• Like 1

Προφανώς στο παρδειγμα που έγραψα το χ58 θα το πάρεις σε μια εύλογη τιμή κλάσμα κόστους του χ99 προφανώς αλλά όχι και να εχει καποιος την απαίτηση να του χαρίσουν κι ολας, ε χαρίστε τότε εμένα ι7 2600κ ειναι λογικό; Και επειδή μου κανείς υπόδειξη δες παραπάνω στο έξυπναδιστικο μυνημα του ότι αναφέρει και όποιον εχει αντίθετη άποψη ανόητο.

Εσύ θα χαρίζεις τον Xeon σου αφού ειναι παλιός;

Επειδή κάποια πράγματα ειναι αυτονόητα και το φόρουμ τεχνολογικό θα πρέπει αν έχεις μια άποψη να έχεις και το κατάλληλο επιχείρημα και οχι να αραδιαζεις ότι αρλούμπα σου κατέβει στο κεφαλι

Προφανώς στο παρδειγμα που έγραψα το χ58 θα το πάρεις σε μια εύλογη τιμή κλάσμα κόστους του χ99 προφανώς αλλά όχι και να εχει καποιος την απαίτηση να του χαρίσουν κι ολας, ε χαρίστε τότε εμένα ι7 2600κ ειναι λογικό; Και επειδή μου κανείς υπόδειξη δες παραπάνω στο έξυπναδιστικο μυνημα του ότι αναφέρει και όποιον εχει αντίθετη άποψη ανόητο.

Εσύ θα χαρίζεις τον Xeon σου αφού ειναι παλιός;

Επειδή κάποια πράγματα ειναι αυτονόητα και το φόρουμ τεχνολογικό θα πρέπει αν έχεις μια άποψη να έχεις και το κατάλληλο επιχείρημα και οχι να στάδια ζεις ότι αρλούμπα σου κατέβει στο κεφαλι

Οχι φυσικά. Αλλά η διαφωνία δεν είναι λόγος να βγαίνουν τα μαχαίρια.

Αλλά για μένα το ξέρει ο φίλτατος benign. Είμαι αρχαιοκάπηλος και κειμηλολάγνος :P  :ph34r:

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...