Προς το περιεχόμενο

Πόσο να πουλήσω / αγοράσω ένα...;

caution
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για μενα δεν αξιζει να το πουλησεις του το λες οτι δεν το πουλαω κ τελος, οποτε επειδη δεν εχω ιδεα ποσο το πηρες θα βοηθουσε να βαλεις τιμη αγορας για το λαπτοπ, τις μνημες για τους ssd υποθετω εσκασες κανα 800αρι συνολο πανω κατω για τους ssd...Οποτε και η εκτιμηση μου ειναι αναλογη

Οποτε για μενα α) -250 ευρω κ πολλα ειναι..(μειον απο οσα εδωσες εννοω) αφου δεν καιγεσαι κ αμα θελει πες του αλλιως να μην σου ζαλιζει τα @@ να παει να παρει καινουργιο

β)για μενα αφηνεις πανω τις μνημες και τους παλιους σκληρους κ κρατας τους ssd και αφαιρεις παλι το ιδιο ποσον.

Και η εκτιμηση μου ειναι με γνωμονα οτι δεν καιγεσαι(το τονιζω) μην σου πω οτι θα ελεγα κ πιο μικροτερη εκπτωση αλλα δεν θελω να με βριζουν εδω μεσα.

Το laptop είναι αγορασμένο 2300€ (ακριβό, ξέρω, αλλά ήταν η μόνη ""φτηνή"" υλοποίηση με 780Μ + 4800, τα άλλα είτε είχαν την 770 ή τον 4700). Οι SSD βγήκαν 840€ (470 ο 840 γιατί με έπιασαν κότσο, και 370 ο 850 από προσφορά), και οι μνήμες ~40 το κομμάτι, δλδ 160 και οι τέσσερις. Συνολικά, 3300€ οπότε σύμφωνα με την πρότασή σου, θα έπρεπε να το δώσω ~3000 αν δεν κρατήσω τίποτα, ή ~2200 αν κρατήσω τους δίσκους.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια, τόσο καιρό του λέω (με την λογική να κρατήσω τον 850 + τις μνήμες), οτι πρέπει να υπολογίζει 2500++ και μου λέει οτι είμαι υπερβολικός, επειδή είναι του 2014 ούτε 2000 δεν κάνει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δε πουλάς φίλε βάσει με το πόσο το αγόρασες εσύ κάποτε ούτε αν εσένα σε έπιασαν κώτσο, πουλάς ανάλογα με τις χαμηλότερες τιμές του σήμερα. Έχω βαρεθεί να το διαβάζω αυτό, "την 8800gtx 300 ευρώ την είχα πάρει ρε φίλε" να που σήμερα ουτε 10ρικο δε θα έδινα εγώ.

• Like 2

δε πουλάς φίλε βάσει με το πόσο το αγόρασες εσύ κάποτε ούτε αν εσένα σε έπιασαν κώτσο, πουλάς ανάλογα με τις χαμηλότερες τιμές του σήμερα. Έχω βαρεθεί να το διαβάζω αυτό, "την 8800gtx 300 ευρώ την είχα πάρει ρε φίλε" να που σήμερα ουτε 10ρικο δε θα έδινα εγώ.

Όταν ζήτησα την εκτίμηση, δεν έβαλα τις τιμές αγοράς γιατί το ξέρω οτι δεν έχουν καμία σημασία. Ήθελα μια τιμή με γνώμονα το hardware και μόνο. Ο icenex όμως, μου έβγαλε εκτίμηση με βάση των αρχικών τιμών όποτε τις ανέφερα.

Πάντως, θα εκτιμούσα μια δεύτερη γνώμη για την αξία του laptop, αλλά σε παρακαλώ να λάβεις υπόψιν σου το οτι δεν έχω ανάγκη, ούτε θέλω να το πουλήσω. Απλά χρειάζομαι μια σωστή αξιολόγηση για να καταφέρω να συνεννοηθώ με τον γνωστό μου και είτε να σταματήσει να με ενοχλεί είτε να μου δώσει οτι μου πρέπει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου

ΥΓ: Το laptop μου δεν πωλείται πια οπότε δεν έχω εικόνα (στο amazon έχει 2300$ ένα με 8 GB ram, 1 δίσκο 750 και χωρίς mSATA αλλά είναι τιμές αμερικής, δεν έρχεται τόσο στην Ελλάδα), όσον αφορά τους SSD και τις μνήμες βγαίνουν κοντά στα 980€ (φθηνότερη σημερινή τιμή σύμφωνα με το σκρουτζ) - μικρή διαφορά σε σχέση με τα ~1000 που έδωσα εγώ.

Οι τιμές καθορίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση. End of story.

Αν εσύ πουλάς laptop που σου κόστισε 4Κ€, ακόμα και 1.500€ να το πουλήσεις, αν δεν το θέλει κανείς για τους χ/ψ λόγους, κι εσύ θέλεις το πουλήσεις οπωσδήποτε, τότε θα το δώσεις στην τιμή που θέλει να το αγοράσει ο υποψήφιος αγοραστής.

Αν δεν καίγεσαι να το δώσεις, και αυτό που πουλάς παραμένει κάτι που δεν έχει ζήτηση, τότε προφανώς θα σου μείνει στο ράφι.

Τι δεν καταλαβαίνετε και κάνετε συζητήσεις γι' αγρίους τόσες μέρες;

Αν είχες Nexus 4 στα χέρια σου όταν βγήκε, το πουλούσες σχεδόν όσο ήθελες.

Αν είχες 970 G1 τότε που βγήκε, τη μοσχοπουλούσες άνετα.

Αν έχεις μια παπαριά που δεν τη θέλει κανείς, θα τη σκοτώσεις αν θες να τη δώσεις οπωσδήποτε, δεν πα να πούλησες τη μάνα σου για να την αγοράσεις.

• Like 3

Όταν ζήτησα την εκτίμηση, δεν έβαλα τις τιμές αγοράς γιατί το ξέρω οτι δεν έχουν καμία σημασία. Ήθελα μια τιμή με γνώμονα το hardware και μόνο. Ο icenex όμως, μου έβγαλε εκτίμηση με βάση των αρχικών τιμών όποτε τις ανέφερα.

Πάντως, θα εκτιμούσα μια δεύτερη γνώμη για την αξία του laptop, αλλά σε παρακαλώ να λάβεις υπόψιν σου το οτι δεν έχω ανάγκη, ούτε θέλω να το πουλήσω. Απλά χρειάζομαι μια σωστή αξιολόγηση για να καταφέρω να συνεννοηθώ με τον γνωστό μου και είτε να σταματήσει να με ενοχλεί είτε να μου δώσει οτι μου πρέπει.

ΥΓ: Το laptop μου δεν πωλείται πια οπότε δεν έχω εικόνα (στο amazon έχει 2300$ ένα με 8 GB ram, 1 δίσκο 750 και χωρίς mSATA αλλά είναι τιμές αμερικής, δεν έρχεται τόσο στην Ελλάδα), όσον αφορά τους SSD και τις μνήμες βγαίνουν κοντά στα 980€ (φθηνότερη σημερινή τιμή σύμφωνα με το σκρουτζ) - μικρή διαφορά σε σχέση με τα ~1000 που έδωσα εγώ.

Γυρω στα 2000 ευρω που σας δινει ο φιλος σας,χωρις τους sata,ειναι πολυ καλα για τους λογους που ειπαν και οι αλλοι  και επισης επειδη απευθυνεστε στην χωρα μας  σε πολυ περιορισμενο κοινο.Ελαχιστοι θα εδιναν τοσα πολλα λεφτα για ενα laptop και γνωμη μου ειναι οτι ενα laptop ειναι μονο για εταιρικο περιβαλλον επαγγελματικα και σε καμμια περιπτωση δεν αξιζει να παρει κανεις ακριβο.

Οποτε αν θελετε να το δωσετε,δωστε το πριν αλλαξει γνωμη,αν ειστε ευπορος και δεν σας νοιαζει,κρατηστε το αλλα οσο περναει ο χρονος πεφτει η τιμη του πολυ.

• Like 2

Σημερα εκανα ενα τεστ, εβαλα τον φορητο σε site με αγγελιες με διαφορετικο ονομα και διαφορετικη τιμη.

Η μια τιμη ηταν 200 ευρω και η αλλη τιμη με το email της γυναικας μου ηταν 150 ευρω.

Στην τιμη των 200 ευρω ειχα δυο email που ηθελαν αντικαταβολη, στην τιμη των 150 ευρω ειχα 5 email που ειχα προσφορες απο 80 μεχρι 120 ευρω!

Στην αγγελια για να δω τι ψαρια θα πιασω ειχα γραψει οτι ειναι σφραγισμενο με αποδειξη 2 ημερων.

Συμπερασμα αν πουλας φτηνα πιστευουν πως πεινας και περιμενουν να πεθανεις απο την πεινα για να στο παρουν τζαμπα, αν πουλας σε κανονικη τιμη τοτε ουτε 10 ευρω δεν σου ζητανε να τους κοψεις λενε δεν εχει αναγκη αυτος-η.

Ηθελα καιρο να το κανω αυτο. :-D

• Like 6

Το ανεφερα οτι η τιμη που προτεινα ειναι με γνωμονα οτι δεν καιγεσαι να το πουλησεις και θεωρησα οτι δεν θες να χασεις πολλα λεφτα αρα πρεπει να το πουλησεις καπου κοντα στα λεφτα που το πηρες γιατι αμα ειναι να χασεις πανω απο 500 ευρω για μενα ειναι σκοτωμα για αυτο ειπα εξαρχης να το κρατησεις κ οτι ο γνωστος σου αν καιγεται και δεν του κανει η τιμη που του λες μπορει να παει να παρει με τα ιδια λεφτα το καινουργιο μοντελο.Πιστεψε με αυτος θα θελει να το δωσεις στην μιση τιμη για να ειναι ευχαριστημενος αμα θεωρεις το εαυτο σου τοσο large για να μην πω αλλο χαρακτηρισμο τοτε τι να πω.Γιατι αν το πας με γνωμονα ποσο αξιζει το hardware παιζει να χασεις απο την τιμη και 25-30% στο συνολο...οποτε για μενα ειναι σκοτωμα.Μιλαμε για μια εκπτωση κοντα στα 800-1000 αν  θες να χασεις τοσα λεφτα τοτε τι να πω.

Παιδιά καμία εκτίμηση για το παρακάτω σύστημα? 

Όλα κομπλέ όπως τα γράφω:

Κουτί: asus vento,

Τροφ. 500w,

Cpu: intel core2 duo e8400 3 ghz,

Ram: 2gb/800ghz,

Hdd: 250gb sata,

M/b: asus p5k,

Vga: nvidia 250 gts,

Οθόνη: philips 22' 220aw8fs,

Και τέλος πληκτρολόγιο ποντίκι απλά της Microsoft.

Μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση!!!

Ευχαριστώ!!

• Like 1

Παιδιά καμία εκτίμηση για το παρακάτω σύστημα? 

Όλα κομπλέ όπως τα γράφω:

Κουτί: asus vento,

Τροφ. 500w,

Cpu: intel core2 duo e8400 3 ghz,

Ram: 2gb/800ghz,

Hdd: 250gb sata,

M/b: asus p5k,

Vga: nvidia 250 gts,

Οθόνη: philips 22' 220aw8fs,

Και τέλος πληκτρολόγιο ποντίκι απλά της Microsoft.

Μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση!!!

Ευχαριστώ!!

Πες μας ακριβώς μοντέλο τροφοδοτικού.

Κάπου στα 100 μαξ στο βγάζω εγώ μόνο ο πύργος. Η οθόνη άλλα 50(?)

• Like 2

πόσο να δίνεται ένας intel 980x? 

To cpu ειναι πολυ δυνατο ακομη,προσωπικα μιας και ειναι παλιο ,δεν θα το σκοτωνα,παρα θα το κρατουσα μεχρι τελους.Θεωρητικα μπορει να αντεξει χρονια ακομη.

• Like 2

To cpu ειναι πολυ δυνατο ακομη,προσωπικα μιας και ειναι παλιο ,δεν θα το σκοτωνα,παρα θα το κρατουσα μεχρι τελους.Θεωρητικα μπορει να αντεξει χρονια ακομη.

ή αυτό! Απλά λόγο της έλευσης των ΧΕΟΝ αναγκαστικά πέφτει η τιμή του.

Σίγουρα είναι δυνατό ακόμα και τώρα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...