Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Μπόρειτε να μου πείτε νορμαλ τιμές για τα παρακάτω πράγματα; 

Intel i7 2600k

Asus P67 Sabertooth

16GB (2x8gb) Corsair DDR3 CMZ8GX3M1A1600C10 1600MHz

NZXT Kraken x62 αγορασμένη το καλοκαίρι με 5,5 χρόνια υπόλοιπο εγγύησης και αλλαγμένους τους ανεμιστήρες της σε Corsair ML140 White Led Pro 

Corsair RM750X αγορασμένο το καλοκαίρι με 9,5 χρόνια υπόλοιπο εγγύησης

NZXT S340 Elite Black

MSI GTX 980 Ti 6G

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον αφιερώσει λίγο χρόνο για να βοηθήσει! 

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Sheogorath

1653

• benign

1235

• LLLEFTERIS

1217

• spy94

792

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Αξίζει να δώσω τα παρακάτω ή να το χαρίσω σε κανένα πιτσιρικά;

Asrock Z87 Pro 4

G3258 Aniversary

Hyper X fury 2x4GB

Sapphire R9 280 3GB Dual-X Boost oc

Αν παίζει κάποιο ρόλο επεξεργαστής και μνήμες χρησιμοποιήθηκαν γύρω στους 8 μήνες και μετά αντικαταστάθηκαν και παραμένουν στην άκρη ως τώρα. Εγγύηση μόνο για τις μνήμες life time

Ευχαριστώ

Δημοσ.
11 ώρες πριν, TR-909 είπε

Φίλε μου καλή η ιδέα σου αλλά δεν πάει ακριβώς έτσι. Τα προϊόντα τεχνολογίας έχουν τόσο τεχνικές όσο και ποιοτικές προδιαγραφές που λαμβάνονται υπόψιν - δεν είναι οπωροκηπευτικά που τα βάζουμε σε ενα τσουβάλι και μετά στη ζυγαριά. Για το 2600k που έκανες εκτίμηση στέκεται άνετα ακόμη και σήμερα για 1080p gaming (με μια καλούτσικη κάρτα γραφικών) με αξιοπρέπεια, και όχι μόνο. Για να μην προσθέσω ότι θεωρείται ο καλύτερος Intel σε δυνατότητα overclock (πάει άνετα στα 4,5GHz και πλησιάζει ένα Ryzen 5 2600 σε επιδόσεις.

Έπειτα δίνεις προσφορά για τον Dell server και αναφέρεσαι στο rack που χρειάζεται - έχεις μήπως ιδέα και πόσο θόρυβο κάνει? Για αυτό και τέτοια μηχανήματα τα βρίσκεις σε πολύ χαμηλές τιμές διότι πέρα από το ...rack έχουν και άλλες ιδιότητες που καλό θα είναι να γνωρίζουμε πριν κάνουμε εκτιμήσεις.

Ας εξαιρεσουμε το γεγονος οτι παιρνεις εναν επεξεργαστη ξεκλειδωτο και αρα το πιθανοτερο κλοκαρισμενο, δλδ με μεγαλη πιθανοτητα να τα τιναξει.Ας εξαιρεσουμε το γεγονος οτι συγκρινεις εναν επεξεργαστη κλοκαρισμενο με αλλους στοκ.Ας εξαιρεσουμε το γεγονος οτι δεν εχει εγγυηση ενω οι αλλοι που ανεφερες εχουν.Γιατι κανει λαθος το προγραμμα εφοσον λαμβανει υποψην και τις τιμες ως μεταχειρισμενο, δλδ την τωρινη του τιμη στην αγορα?Ειναι σα να λες οτι η αξια του ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που εχει αυτη τη στιγμη.Ακομα και αν ισχυει, οτι η αξια του ειναι μεγαλυτερη, γιατι καποιος να το παρει απο σενα οταν μπορει να το βρει πιο φτηνα?Ολες οι προδιαγραφες που λες λαμβανονται υποψιν απο την αγορα και καθοριζεται η τιμη του.Ακομα και αν γινεται λαθος εκτιμηση απο την αγορα δεν αλλαζει το γεγονος οτι εσυ δε μπορεις να πουλησεις ακριβοτερα γιατι πολυ απλα οι αλλοι πουλανε φτηνοτερα.

Δεν εχω τσεκαρει αν οι εκτιμησεις του προγραμματος ειναι σωστες η οχι αλλα αυτο ειναι θεμα σωστης ρυθμισης των παραμετρων, η βαση της λογικης του ειναι σωστη ομως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/3/2020 στις 4:27 ΜΜ, TR-909 είπε

Φίλε μου καλή η ιδέα σου αλλά δεν πάει ακριβώς έτσι. Τα προϊόντα τεχνολογίας έχουν τόσο τεχνικές όσο και ποιοτικές προδιαγραφές που λαμβάνονται υπόψιν - δεν είναι οπωροκηπευτικά που τα βάζουμε σε ενα τσουβάλι και μετά στη ζυγαριά. Για το 2600k που έκανες εκτίμηση στέκεται άνετα ακόμη και σήμερα για 1080p gaming (με μια καλούτσικη κάρτα γραφικών) με αξιοπρέπεια, και όχι μόνο. Για να μην προσθέσω ότι θεωρείται ο καλύτερος Intel σε δυνατότητα overclock (πάει άνετα στα 4,5GHz και πλησιάζει ένα Ryzen 5 2600 σε επιδόσεις.

Έπειτα δίνεις προσφορά για τον Dell server και αναφέρεσαι στο rack που χρειάζεται - έχεις μήπως ιδέα και πόσο θόρυβο κάνει? Για αυτό και τέτοια μηχανήματα τα βρίσκεις σε πολύ χαμηλές τιμές διότι πέρα από το ...rack έχουν και άλλες ιδιότητες που καλό θα είναι να γνωρίζουμε πριν κάνουμε εκτιμήσεις.

Στέκετε δεν στέκετε άνετα ένα hardware μετά από Χ χρόνια δεν αναιρεί την τωρινή του κατάσταση που είναι... μεταχειρισμένο. Όταν λοιπόν ο i3-9100F έκδοσης 2019 έχει 18% καλύτερη απόδοση από τον i7-2600K έκδοσης 2011 και τιμή 72€ καινούργιος... πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να είναι η τιμή μεταπώλησης του i7-2600Κ;

Άρα πιστεύεις ότι κάποιος που είχε την κατάλληλη υποδομή (Rack mount Cabin) και σίγουρα όχι στο δωμάτιο του, θα θεωρούσε ακριβή την πώληση στα 132€ (με τις συγκεκριμένες CPU, RAM και δίσκους που είχε αυτός ο Dell) η μήπως δηλαδή κάποιος χωρίς καμία υποδομή για grade τέτοιου μηχανήματος θα το αγόραζε αν η τιμή του ήταν π.χ 50€...;

Το πρόγραμμα ακόμα το κάνω fine-tune αλλά σε μερικούς ελέγχους που κάνω βλέπω ότι δεν κάνει παράλογες προτάσεις. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι σαν πωλητές θέλουμε το μέγιστο κέρδος για την πώληση μας και σαν αγοραστές το μικρότερο κόστος. Οι τιμές που μου δίνει τις θεωρώ δίκαιες και για τις 2 πλευρές... κάτι σαν baseline. Πάνω από αυτήν ο πωλητής κερδίζει... κάτω από αυτήν ο αγοραστής κερδίζει.

Βέβαια ελεύθερη αγορά έχουμε και ο καθένας πουλάει και αγοράζει όσο θέλει! Απλά τώρα έχω ένα reference point για το αν μία τιμή είναι Υπερ-Ευκαιρία, Ευκαιρία, Κανονική, Ακριβή, Υπερβολικά Ακριβή και πράττω ανάλογα...

Επεξ/σία από skapodis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skapodis είπε

Στέκετε δεν στέκετε άνετα ένα hardware μετά από Χ χρόνια δεν αναιρεί την τωρινή του κατάσταση που είναι... μεταχειρισμένο. Όταν λοιπόν ο i3-9100F έκδοσης 2019 έχει 18% καλύτερη απόδοση από τον i7-2600K έκδοσης 2011 και τιμή 72€ καινούργιος... πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να είναι η τιμή μεταπώλησης του i7-2600Κ;

Τι κάνει ο i3-9100f?  (o 2600k stock :) )

Άρα πιστεύεις ότι κάποιος που είχε την κατάλληλη υποδομή (Rack mount Cabin) και σίγουρα όχι στο δωμάτιο του, θα θεωρούσε ακριβή την πώληση στα 132€ (με τις συγκεκριμένες CPU, RAM και δίσκους που είχε αυτός ο Dell) η μήπως δηλαδή κάποιος χωρίς καμία υποδομή για grade τέτοιου μηχανήματος θα το αγόραζε αν η τιμή του ήταν π.χ 50€...;

grade τέτοιου μηχανήματος? τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ένας τέτοιος server (του 2007) σήμερα? Και ναι πιστεύω ότι είναι ακατάλληλο και με μηδαμινή έως καμμία χρησιμότητα μηχάνημα. Στα 132€ (για γνώστη του αντικειμένου) απιθανο να πωληθεί. 

Το πρόγραμμα ακόμα το κάνω fine-tune αλλά σε μερικούς ελέγχους που κάνω βλέπω ότι δεν κάνει παράλογες προτάσεις. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι σαν πωλητές θέλουμε το μέγιστο κέρδος για την πώληση μας και σαν αγοραστές το μικρότερο κόστος. Οι τιμές που μου δίνει τις θεωρώ δίκαιες και για τις 2 πλευρές... κάτι σαν baseline. Πάνω από αυτήν ο πωλητής κερδίζει... κάτω από αυτήν ο αγοραστής κερδίζει.

Δεν γνωρίζω το πρόγραμά σου αλλά για σκέψου κοτζάμ enterprise integrators ή ακόμη και μεγάλοι retailers απασχολούν χιλιάδες εξειδικευμένων ανθρώπων για να εκτιμήσουν ανάγκες και να προσφέρουν λύσεις. Αν ήταν τόσο απλό με ένα έτοιμο software δεν θα το είχαν κάνει ήδη? Η τεχνολογία είναι αρκετά πιο σύνθετη (για αυτό και ιντριγκάρει πολλούς ή άλλους τους κάνει να την σιχαίνονται 😛) για να την απλοποιούμε σε αυτό το επίπεδο.

Φιλικά και χωρίς καμμία διάθεση παρεξήγησης καμία φορά γράφω λίγο (παρ)...ορμητικά.  :) 

Δημοσ.
Στις 5/3/2020 στις 4:48 ΜΜ, Giannos7 είπε

Καλησπέρα σας.

Intel i7 2600k

Asus P67 Sabertooth

16GB (2x8gb) Corsair DDR3 CMZ8GX3M1A1600C10 1600MHz

NZXT Kraken x62 αγορασμένη το καλοκαίρι με 5,5 χρόνια υπόλοιπο εγγύησης και αλλαγμένους τους ανεμιστήρες της σε Corsair ML140 White Led Pro 

Corsair RM750X αγορασμένο το καλοκαίρι με 9,5 χρόνια υπόλοιπο εγγύησης

NZXT S340 Elite Black

MSI GTX 980 Ti 6G

Κάποιος; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Giannos7 είπε

Κάποιος; 

Κοίτα η γραφικών δεν υποστηρίζει τα gsync compatible με free sunc οθόνες οπότε δύσκολο να πιάσεις καλά λεφτά το υπόλοιπο σύστημα καλύτερα να το δώσεις σε κάποιον γνωστό σου στα 130-150€ cpu mobo ram τα υπόλοιπα άστα για το επόμενο υπολογιστή. 

Επεξ/σία από LIGHT1NG
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

Κοίτα η γραφικών δεν υποστηρίζει τα gsync compatible με free sunc οθόνες οπότε δύσκολο να πιάσεις καλά λεφτά το υπόλοιπο σύστημα καλύτερα να το δώσεις σε κάποιον γνωστό σου στα 130-150€ cpu mobo ram τα υπόλοιπα άστα για το επόμενο υπολογιστή. 

Δεν θα υπάρξει επόμενος υπολογιστής γι'αυτό ρώτησα και για τα άλλα πράγματα. Ευχαριστώ όμως!

Δημοσ.
Στις 5/3/2020 στις 4:48 ΜΜ, Giannos7 είπε

Καλησπέρα σας.

Intel i7 2600k 50~60

Asus P67 Sabertooth  60~75?

16GB (2x8gb) Corsair DDR3 CMZ8GX3M1A1600C10 1600MHz 30~40

NZXT Kraken x62 αγορασμένη το καλοκαίρι με 5,5 χρόνια υπόλοιπο εγγύησης και αλλαγμένους τους ανεμιστήρες της σε Corsair ML140 White Led Pro 100 (130=new)

Corsair RM750X αγορασμένο το καλοκαίρι με 9,5 χρόνια υπόλοιπο εγγύησης  85~95

NZXT S340 Elite Black 50~60

MSI GTX 980 Ti 6G 150

Αυτές νομίζω είναι αρκετά καλές τιμές πχ psu/x62/case θα τα πάρουν σίγουρα αν τα έβαζες 2 βδομάδες νωρίτερα έψαχνα ένα τέτοιο psu για έναν φίλο μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα τιμή πώλησης για vega 64 nitro+ σε άψογη κατάσταση, αγορασμένη προ 6μηνου. Εγγύηση Amazon αλλά 2 χρόνια, με όλα τα παρελκόμενα; 

Επεξ/σία από toutsos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, toutsos είπε

Καλησπέρα τιμή πώλησης για vega 64 nitro+ σε άψογη κατάσταση, αγορασμένη προ 6μηνου. Εγγύηση Amazon αλλά 2 χρόνια, με όλα τα παρελκόμενα; 

με τις 5700 στα 300 φράγκα καταλαβαίνεις πως δύσκολα θα πάρει κάποιος vega ακόμα και στα 250.. δοκίμασε στο Facebook να την σπρώξεις κανα 280 όλα είναι πιθανά 

Δημοσ.
Στις 29/2/2020 στις 6:38 ΜΜ, Amix είπε

Καλησπέρα.

Ps3 με 2 χειριστήρια και 6 παιχνίδια πόσο πιάνει περίπου;

Τα παιχνίδια είναι GTA V, WWE 2K17 ,  Hitman absolution essentials, uncharted 2 , Pes 18 , Tekken tag tournament 2

Κανενας;

Δημοσ.

Είμαι σε σκέψη να δώσω την 3 μηνών evga 2070 xc ultra που έχω και να πάρω καμιά 1080 ti που λογικά θα είναι εκτός εγγύησης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Είμαι σε σκέψη να δώσω την 3 μηνών evga 2070 xc ultra που έχω και να πάρω καμιά 1080 ti που λογικά θα είναι εκτός εγγύησης.

προσωπικά δεν νομίζω να αξίζει η αλλαγή καλύτερα να έπαιρνες βέβαια εξαρχής μια 2070super 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

προσωπικά δεν νομίζω να αξίζει η αλλαγή καλύτερα να έπαιρνες βέβαια εξαρχής μια 2070super 

Να σου πω εδωσα την 1070 strix oc για να παω σε καμια 1080 η 1070 ti αλλα βρηκα την 2070 σφραγισμενη.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...