MINDER Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Να του βάλεις να βλέπει όχι μόνο την τιμή του προιόντος αλλά και τα μεταφορικά και τα έξοδα στο τελωνείο. Αν κάποιος πχ στο ebay πουλάει πχ έναν επεξεργαστή 50€ και πρέπει να δώσει κάποιος άλλα τόσα στα μεταφορικά και το τελωνείο δεν μπορεί να λαμβάνουμε υπόψιν την τιμή πώλησης σαν 50€. Ένα παράδειγμα έδωσα γιατί θα μπορούσα να σκεφτώ και άλλες περιπτώσεις.
skapodis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, MINDER είπε Να του βάλεις να βλέπει όχι μόνο την τιμή του προιόντος αλλά και τα μεταφορικά και τα έξοδα στο τελωνείο. Αν κάποιος πχ στο ebay πουλάει πχ έναν επεξεργαστή 50€ και πρέπει να δώσει κάποιος άλλα τόσα στα μεταφορικά και το τελωνείο δεν μπορεί να λαμβάνουμε υπόψιν την τιμή πώλησης σαν 50€. Ένα παράδειγμα έδωσα γιατί θα μπορούσα να σκεφτώ και άλλες περιπτώσεις. Η τιμή όμως του αντικειμένου στο EBAY είναι τα π.χ 50€ και αυτό θα υπολογίσει το πρόγραμμα μου γιατί αυτό πληρώνεις ως κόστος επεξεργαστή. Επίσης ένας άλλος σημαντικότατος παράγοντας είναι και η σύγκριση που κάνει, όταν δεν βρεθούν reference values (μέσα σε ένα συγκεκριμένο υπολογισμένο πλαίσιο), με υλικά αντίστοιχου performance και η τωρινή τιμή τους. Π.χ ο i7-2600K σε σύγκριση με έναν i3-9100f του κουτιού στα 73€ αγορασμένος από Ελλάδα είναι 7% γρηγορότερος. Επισης σε αυτού του ίδους συγκρίσεις το brand παραμένει το ίδιο... Intel με Intel... AMD με AMD. Εγώ πριν λίγες ημέρες αγόρασα μία μεταχειρισμένη σε άριστη κατάσταση (χωρίς κουτί και παρελκόμενα) Gigabyte GTX 780 Ti. MINDER αν την πουλούσες εσύ... τι τιμή θα έβαζες; Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2020 από skapodis
MINDER Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, skapodis είπε Η τιμή όμως του αντικειμένου στο EBAY είναι τα π.χ 50€ και αυτό θα υπολογίσει το πρόγραμμα μου γιατί αυτό πληρώνεις ως κόστος επεξεργαστή. Επίσης ένας άλλος σημαντικότατος παράγοντας είναι και η σύγκριση που κάνει, όταν δεν βρεθούν reference values (μέσα σε ένα συγκεκριμένο υπολογισμένο πλαίσιο), με υλικά αντίστοιχου performance και η τωρινή τιμή τους. Π.χ ο i7-2600K σε σύγκριση με έναν i3-9100f του κουτιού στα 73€ αγορασμένος από Ελλάδα είναι 7% γρηγορότερος. Σαν αγοραστής βλέπω το τελικό συνολικό κόστος για μένα. Μια κάρτα γραφικών καινούργια που εδώ κοστίζει αυτή την στιγμή 400€+ στην Αμερική η ίδια κάρτα κοστίζει 300$ ... αν κάποιος τώρα την παραγγείλει από Αμερική δεν θα πληρώσει 300$ αλλά τα 300$ + μεταφορικά + εκτελωνισμό + φπα + δασμούς και πιθανότατα το τελικό κόστος να είναι το ίδιο ή μεγαλύτερο από ότι θα την αγόραζε εδώ. Εσένα όμως το πρόγραμμα την βλέπει σαν 300$ στο κόστος. Δεν λαμβάνει τα υπόλοιπα έξοδα υπόψιν. Η ουσία είναι να προσεγγίζει την πραγματικότητα στην αγορά.
mixalis95320 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, MINDER είπε Σαν αγοραστής βλέπω το τελικό συνολικό κόστος για μένα. Μια κάρτα γραφικών καινούργια που εδώ κοστίζει αυτή την στιγμή 400€+ στην Αμερική η ίδια κάρτα κοστίζει 300$ ... αν κάποιος τώρα την παραγγείλει από Αμερική δεν θα πληρώσει 300$ αλλά τα 300$ + μεταφορικά + εκτελωνισμό + φπα + δασμούς και πιθανότατα το τελικό κόστος να είναι το ίδιο ή μεγαλύτερο από ότι θα την αγόραζε εδώ. Εσένα όμως το πρόγραμμα την βλέπει σαν 300$ στο κόστος. Δεν λαμβάνει τα υπόλοιπα έξοδα υπόψιν. Η ουσία είναι να προσεγγίζει την πραγματικότητα στην αγορά. Με λιγα λογια δηλαδη εσυ ποσο περιμενεις να πιασουν τα κομματια σου?
MINDER Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Βάλε και δες τιμές μόνος σου που πουλιούνται μεταχειρισμένα. Απλά για να μην ψάχνω είπα μήπως κάποιος μπορούσε να βοηθήσει να κερδίσω χρόνο. Ας πάρουμε παράδειγμα τον επεξεργαστή μεταχειρισμένο δεν τον βρίσκεις κάτω από 65€ σε ebay και ali και εσένα το πρόγραμμα σου εκτιμά από ότι κατάλαβα ότι πρέπει να του βάλω τιμή 36€. Η μητρική δεν βρίσκεται κάτω από 90€ μεταχειρισμένη και το πρόγραμμα σου πάλι εκτιμά τιμή που πρέπει να την δώσω 41€ Δεν ήξερα ότι τα βγάζεις με κάποιο δικό σου πρόγραμμα για αυτό σε ρώτησα εάν κάπου υπήρχαν σε αυτές τις τιμές θα τσιμπούσα αντίστοιχα άλλα πράγματα. Αλλά αυτές οι τιμές υπάρχουν μόνο στο πρόγραμμα που έχεις.
mixalis95320 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, MINDER είπε Βάλε και δες τιμές μόνος σου που πουλιούνται μεταχειρισμένα. Απλά για να μην ψάχνω είπα μήπως κάποιος μπορούσε να βοηθήσει να κερδίσω χρόνο. Ας πάρουμε παράδειγμα τον επεξεργαστή μεταχειρισμένο δεν τον βρίσκεις κάτω από 65€ σε ebay και ali και εσένα το πρόγραμμα σου εκτιμά από ότι κατάλαβα ότι πρέπει να του βάλω τιμή 36€. Η μητρική δεν βρίσκεται κάτω από 90€ μεταχειρισμένη και το πρόγραμμα σου πάλι εκτιμά τιμή που πρέπει να την δώσω 41€ Δεν ήξερα ότι τα βγάζεις με κάποιο δικό σου πρόγραμμα για αυτό σε ρώτησα εάν κάπου υπήρχαν σε αυτές τις τιμές θα τσιμπούσα αντίστοιχα άλλα πράγματα. Αλλά αυτές οι τιμές υπάρχουν μόνο στο πρόγραμμα που έχεις. 150ε το βαζεις σαν πακετο ΧΩΡΙΣ την ψυκτρα. Με ψυκτρα 170-180 max. Με τα ιδια λεφτα 170-180 βρισκεις πολυ καλυτερα σετ και πολυ νεοτερα τυπου RYZEN. Τωρα αν δεν σου κανουν οι τιμες πανε στο ebay και βαλε το σετ οσο θελεις.. δικο σου ειναι στην τελικη οτι θελεις κανεις. 2
skapodis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, MINDER είπε Βάλε και δες τιμές μόνος σου που πουλιούνται μεταχειρισμένα. Απλά για να μην ψάχνω είπα μήπως κάποιος μπορούσε να βοηθήσει να κερδίσω χρόνο. Ας πάρουμε παράδειγμα τον επεξεργαστή μεταχειρισμένο δεν τον βρίσκεις κάτω από 65€ σε ebay και ali και εσένα το πρόγραμμα σου εκτιμά από ότι κατάλαβα ότι πρέπει να του βάλω τιμή 36€. Η μητρική δεν βρίσκεται κάτω από 90€ μεταχειρισμένη και το πρόγραμμα σου πάλι εκτιμά τιμή που πρέπει να την δώσω 41€ Δεν ήξερα ότι τα βγάζεις με κάποιο δικό σου πρόγραμμα για αυτό σε ρώτησα εάν κάπου υπήρχαν σε αυτές τις τιμές θα τσιμπούσα αντίστοιχα άλλα πράγματα. Αλλά αυτές οι τιμές υπάρχουν μόνο στο πρόγραμμα που έχεις. Με ένα πρόχειρο search είδα μεταχειρισμένο set cpu, mobo, ram, Υδρόψυξη αντιστοίχου performance από Ελλάδα στα 150€. Μετά από αυτό είμαι σίγουρος ότι οι τιμές που βγήκαν είναι καλές. 6 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε 150ε το βαζεις σαν πακετο ΧΩΡΙΣ την ψυκτρα. Με ψυκτρα 170-180 max. Με τα ιδια λεφτα 170-180 βρισκεις πολυ καλυτερα σετ και πολυ νεοτερα τυπου RYZEN. Τωρα αν δεν σου κανουν οι τιμες πανε στο ebay και βαλε το σετ οσο θελεις.. δικο σου ειναι στην τελικη οτι θελεις κανεις. Όπως είδες έγιναν 2 προτάσεις. Μία στα 182€ και μία στα 149€ αφού το πρόγραμμα μου βρήκε αντικείμενα αντίστοιχου performance... Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2020 από skapodis 1
LIGHT1NG Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 δώστε παρακαλώ στο κοπέλι ένα 500αρι για τον i7 2600Κ επειδή λειτουργεί ακόμα,όχι ότι υπάρχει λόγος να μην δούλευε αλλά λέμε τώρα.
koolisk6 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 38 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε δώστε παρακαλώ στο κοπέλι ένα 500αρι για τον i7 2600Κ επειδή λειτουργεί ακόμα,όχι ότι υπάρχει λόγος να μην δούλευε αλλά λέμε τώρα. ναι αρκεί να γράψει στην αγγελία "ποτέ overclock,ποτέ gaming,τον είχε κοπέλα, μόνο facebook youtube"..... 1
GamerPix Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δηλαδή μια καινούργια gpu αξίας 180 ευρώ είναι λογικό να πουληθεί στα 70 ευρώ μεταχειρισμένη? Εφόσον είναι σε άριστη κατάσταση και με 1,5 χρόνο ακόμα εγγύηση. Εμένα μου φαίνεται λίγο γελοίο. Φιλικά εννοείται πάντα. 😛
geo4sar Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, GamerPix είπε Δηλαδή μια καινούργια gpu αξίας 180 ευρώ είναι λογικό να πουληθεί στα 70 ευρώ μεταχειρισμένη? Εφόσον είναι σε άριστη κατάσταση και με 1,5 χρόνο ακόμα εγγύηση. Εμένα μου φαίνεται λίγο γελοίο. Φιλικά εννοείται πάντα. 😛 Μια κάρτα που έχει αυτή τη στιγμή 180, πχ μια rx 580 δεν μπορεί να δοθεί 70 αλλά ούτε και πάνω από 130+. Υπάρχουν πλέον οι rx 5500(xt) και gtx 1650s που παίζουν μπάλα από 200 ευρώ και κάτω. Μια rx570 μπορεί να φτάσει πολύ δύσκολα 80 αλλά μπορεί να παίξει γύρω στα 100 ευρώ. Οπότε μια 1050ti που είναι πολύ πιο αδύναμη ακόμα και από rx570, είναι λογικό να δοθεί ακριβότερα? Και μετά μπαίνουν στο παιχνίδι κάρτες χωρίς εγγύηση αλλά που είναι ακόμα δυνατές και βρίσκονται 60-100 ευρώ πχ gtx 960/970/1060 , r9 380x, gtx 780ti gtx 770 κ.α.. Κάποια μαγαζιά στο σκρουτζ έχουν ξεχασμένες τιμές πχ βλέπω κάτι vega 64,rxt 2070 700euro, gtx 1060, rx 580/590, vega 56 στα 300 ευρώ , οπότε δεν μπορεί να πατήσει κάποιος πάνω σε αυτές τις τιμές και να πουλήσει, αν και έχω δει πολλές φόρες να το κάνουν στις αγγελίες. Τελος πάντων, τα περισσότερα παιδιά εδώ προσπαθούν να βοηθήσουν και να δίνουν ρεαλιστικές τιμές, οπότε αν δεν εμπιστεύεσαι την κρίση τους, βάζεις ότι τιμή πιστεύεις. Έτσι και αλλιώς προτείνουν, δεν αναγκάζουν κάποιον να βάλει τις τιμές που λένε. 5 1
MINDER Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του στα σχόλια την σαχλαμάρα του και την ειρωνεία που αντικαθιστά την εμπειρία Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από MINDER
mAs_81 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα παιδες.. Ποσο θα λεγατε να δωσω το 2in1 netbook της υπογραφης μου?..οπως ειναι ,με θηκη προστασιας και κουτι.. Για την ακριβεια ειναι αυτο Ελεγα 120 γιουρια θαταν καλη τιμη αλλα θελω να δω γνωμες Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από mAs_81
stelios18120 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, mAs_81 είπε Καλημερα παιδες.. Ποσο θα λεγατε να δωσω το 2in1 netbook της υπογραφης μου?..οπως ειναι ,με θηκη προστασιας και κουτι.. Για την ακριβεια ειναι αυτο Ελεγα 120 γιουρια θαταν καλη τιμη αλλα θελω να δω γνωμες Πριν 1 χρόνο το πούλησα δύσκολα στα 100 ευρώ...
Rhaastox Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα παίδες! Πόσο πιστεύετε μπορώ να δώσω το laptop μου; Πρόκειται για το Acer Aspire E1-572G με χαρακτηριστικά Core i3 4010U (4th Gen) 1.7GHz AMD Radeon R5 M240 1GB 4GB DDR3L 1600MHz SDRAM 15.6, 1366x768 240GB SSD Intenso
Προτεινόμενες αναρτήσεις