Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

μέχρι πριν μιλάγαμε για σύστημα με ραμ, μητρική κλπ και τώρα λες για αλλαγή μόνο cpu για κάποιον X που μπορεί να ψάχνει? ιντελ μπραντ είναι το γνωστό με τα κολλημένα 14nm που απλά βάζουν κάθε φορά ένα +/++ δίπλα και τα spectre να φωνάζουν τέλος πάντων ανούσια συζήτηση γίνετε ακόμα και ένας i3 8350K είναι τσίμα τσίμα με τους i7 7th gen η ίδια η εταιρεία κατέστρεψε τα μοντέλα τις i5 7th gen> με τους i3 8th gen< βάζοντας 4 core στην χαμηλή σειρά. 2020 έχουμε ενημερωτικά και μια amd να έχει περάσει μπροστά από την intel όσο κοιμόταν στον θρόνο. 

Οκ... για να αλλάξω λοιπόν το κλίμα, η τιμή ενός μεταχειρισμένου Western Digital 1TB δίσκου πρέπει να είναι 21€.

Μετά έρχεται η ερώτηση... Blue, Purple, Black, Red, Gold; Η απάντηση είναι... σε ενδιαφέρει η αγορά ενός δίσκου μόνο ως χωρητικότητα και υγεία; Αν on-top θες και το +% απόδοσης του Black... το +% safety του Red τότε η τιμή αλλάζει 🙂

Άρα αν ένας αξιόπιστος πωλητής στο Insomnia πουλάει έναν Western Digital Red 1TB στα 21€ και δεν με νοιάζει το performance αλλά το reliability, τότε αυτή η πώληση για μένα είναι υπέρ-ευκαιρία!

Επεξ/σία από skapodis
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, skapodis είπε

Οκ... για να αλλάξω λοιπόν το κλίμα, η τιμή ενός μεταχειρισμένου Western Digital 1TB δίσκου πρέπει να είναι 21€.

Μετά έρχεται η ερώτηση... Blue, Purple, Black, Red, Gold; Η απάντηση είναι... σε ενδιαφέρει η αγορά ενός δίσκου μόνο ως χωρητικότητα και υγεία; Αν on-top θες και το +% απόδοσης του Black... το +% safety του Red τότε η τιμή αλλάζει 🙂

παίρνεις ssd 1tb στα 100€ και έχεις χ10 performance και δεν μπλέκεις με μεταχειρισμένο δίσκο έλεος. 

και ούτε ροζ ούτε πράσινο ούτε πορτοκαλί 🦄

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

παίρνεις ssd 1tb στα 100€ και έχεις χ10 performance και δεν μπλέκεις με μεταχειρισμένο δίσκο έλεος. 

και ούτε ροζ ούτε πράσινο ούτε πορτοκαλί 🦄

Οκ, αφού το φυσάς... δώστα. Αν όμως μετά από ένα χρόνο θες άλλον δίσκο, πούλα τον 60€ και στον αγοράζω (ελπίζω να μιλάς για Samsung 1TB SSD ...)

Επεξ/σία από skapodis
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, skapodis είπε

Οκ, αφού το φυσάς... δώστα. Αν όμως μετά από ένα χρόνο θες άλλον δίσκο, πούλα τον 60€ και στον αγοράζω (ελπίζω να μιλάς για Samsung 1TB SSD ...)

μα την στιγμή που θα πάρεις έναν ssd για storage και δεν θα σβήνεις /γράφεις τα gb η διάρκεια ζωής αυξάνεται έχω 2 ssd evo 840 από το 2014 και έχουν 90% health + έναν 2tb seagate από το 2007 στο κατεβαστηρι... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα 

Πως βλεπετε να εξελίσσονται οι τιμες των  ssd? Με περιπου 30 ευρω αγοραζονται μεταχειρισμενα μητρικη η καρτα γραφικων, μεχρι κ λαπτοπ κλπ

Θα μου πεις δεκαετίας; 

Παντως θυμάμαι σκληρους 40 και 100αρηδες επι windows 2000 εποχες.

Τωρα ενας ssd 120αρης ξεκιναει απο περιπου 20 ευρω. Κ μετα απο 2 η 3 χρόνια ποσο να κοστίζει ως μεταχειρισμενος;

Με τους ssd ομως πολλα συστήματα ειδικα φορητοι ξαναζωντανεψαν.

Ακομη κ ως εξωτερικοι δισκοι μπορουν να δουλεψουν ως απιθανα.γρηγορα. Στικακια με μετατροπεα. Ειναι δυνατα εργαλεια.

Αλλα να δωσω 20ευρω για χρηση ως δευτερο τριτο σκληρο, η να αγοράσω μια παλια καρτα γραφικων με 30 ευρω; 

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.
11 ώρες πριν, peiraiask είπε

Καλημέρα 

Πως βλεπετε να εξελίσσονται οι τιμες των  ssd? Με περιπου 30 ευρω αγοραζονται μεταχειρισμενα μητρικη η καρτα γραφικων, μεχρι κ λαπτοπ κλπ

Θα μου πεις δεκαετίας; 

Παντως θυμάμαι σκληρους 40 και 100αρηδες επι windows 2000 εποχες.

Τωρα ενας ssd 120αρης ξεκιναει απο περιπου 20 ευρω. Κ μετα απο 2 η 3 χρόνια ποσο να κοστίζει ως μεταχειρισμενος;

Με τους ssd ομως πολλα συστήματα ειδικα φορητοι ξαναζωντανεψαν.

Ακομη κ ως εξωτερικοι δισκοι μπορουν να δουλεψουν ως απιθανα.γρηγορα. Στικακια με μετατροπεα. Ειναι δυνατα εργαλεια.

Αλλα να δωσω 20ευρω για χρηση ως δευτερο τριτο σκληρο, η να αγοράσω μια παλια καρτα γραφικων με 30 ευρω; 

Ναι... οι φτηνοί SSD δίσκοι δεν έχουν RAM και έχουν υποδεέστερους conrollers άρα και ελάχιστη αξία μεταπώλησης. Το αν δώσεις 20€ για δίσκο ή 30€ για VGA είναι θέμα προσωπικών προτεραιοτήτων και τιμών. Βρήκα μια VGA σε τιμή ευκαιρίας και είμαι gamer...;  Εννοείται αγοράζω την VGA. Τι κι αν φορτώνει το game ποιό αργά λόγω δίσκου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

sorry δεν άντεξα.. ο τίτλος σίγουρα πρέπει να λέει για άσχετους και όχι για γνώστες... 

Και επειδή δεν αντέχω κι εγώ:

i5-7600K = 118€

GIGABYTE Z270XP-SLI = 45€

Crucial Ballistix Elite 16GB DDR4-3200MHz (BLE16G4D32AEEA) = 57€

Σύνολο = 220€

και φυσικά όχι 120€ παραπάνω που ζητάει ο πωλητής!

Επεξ/σία από skapodis
Δημοσ.
5 ώρες πριν, navger είπε

Ποσο λετε να δωσω ενα DELL OPTIPLEX 745,

pentium(r) 2.8ghz, 1.5 ram, 160gb (2.5''), εξωτερικα τελειο και με win7.

Κανα 40αρι?

ευχαριστω!!

εσύ το δίνεις,ποιος το παίρνει είναι το θέμα....

30 θα έλεγα μαξ

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, koolisk6 είπε

εσύ το δίνεις,ποιος το παίρνει είναι το θέμα....

30 θα έλεγα μαξ

Καλησπέρα 2 τάμπλετ samsung galaxy tab 3 7ri  το μοντέλο είναι το galaxy tab 3 t310 ....Πόσο μπορώ να δώσω τα συγκεκριμένα ταμπλετ σε άριστη κατάσταση ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα,έχω έναν σκληρό δίσκο 3 ετών seagate 4 TB λειτουργικό αλλά με 45% υγεία  και λίγους κατεστραμμένους τομείς,πόσο να τον πουλήσω?

Επεξ/σία από JTRGamer
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JTRGamer είπε

καλησπέρα,έχω έναν σκληρό δίσκο 3 ετών seagate 4 TB λειτουργικό αλλά με 45% υγεία  και λίγους κατεστραμμένους τομείς,πόσο να τον πουλήσω?

Απο την εμπειρια μου με σκληρους με αντιστοιχη υγεια(κατω του 50%) αυτο που παρατηρησα ειναι οτι πχ το 45% στην δικη σου περιπτωση μπορει να γινει μεσα σε λιγο καιρο 20% οποτε δεν νομιζω κανεις να κατσει να ρισκαρει να βαλει εκει μεσα αρχεια και να χρησιμοποιησει ενα σκληρο που ειναι με το ενα ποδι στον ταφο.Καινουργιος ενα τετοιος σκληρος παιζει στα 90 ευρω και εχεις και κεφαλι σου ησυχο για 2 χρονια που εχει εγγυηση.Φανταζομαι αν παρεις ενα 20αρικο να πεις και ευχαριστω...Προσωπικα ουτε για 5 ευρω δεν θα το αγοραζα γιατι ξερω οτι τα ψωμια του ειναι μετρημενα και δεν μπορεις να εμπιστευτεις τετοιον σκληρο για κανεναν λογο.Γιατι παιζει να σου κρασαρει ακομη και το λειτουργικο αν γραφτει στους καταστραμενους τομεις και να σου βαραει ολη την ωρα μπλε οθονες.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JTRGamer είπε

Μην τον πουλήσεις. Απείρως πιο χρήσιμος θα είναι να βάλεις έξτρα μπακαπ αρχεία σου εκεί μέσα, φωτογραφίες μπλα μπλα, και να τον χώσεις σε συρτάρι σαν 3ο μπακαπ. Αν ποτέ γίνει στραβή, και χαλάσει και το 2ο μπακαπ, θα έχεις και αυτόν τον δίσκο έξτρα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...