adtakhs Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, cronogr είπε Εγώ εκτιμώ ότι κοστίζει 200, και με το λειτουργικό και με την εγγύηση. Είναι σύνηθες φαινόμενο ο κάτοχος να κάνει μεγαλύτερη εκτίμηση όλοι θέλουμε τα μεταχειρισμένα μας να έχουν αξία... Δε σε κατηγορώ σου έδωσα ένα baseline της αξίας του. Εγώ το ψάχνω λίγο αλλιώς. Πχ. Για να φτιάξει ένας σήμερα κάτι αντίστοιχο θέλει AMD R3 2200 (80€) μια απλή μητρική (60€) 8GB DDR4 (25€) μια αντίστοιχη της GTX 750TI (50€) ένα HDD (35-40) ένα κουτί ( 30-35€) ένα τροφοδοτικό (35-40€) ένα DVD-RW Slim (15-20€) =============================== 330€ (χωρίς μεταφορικά, στήσιμο κ.λ.π., χωρίς λειτουργικό.) Αν ο άλλος το πάρει με την εγγύησή του , στημένο σενιαρισμένο με το λειτουργικό του, δεν αξίζει ένα 250άρι ? Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από adtakhs 1
benign Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Το οτι αμα αγορασεις απο μαγαζι εχεις αμεσα ενα σοβαρο ποσο σε αφορολογητο και την αποδειξη στο ονομα σου αυτο δεν εχει καμια σημασια...... για αυτους. Την πρωτη φραση,δεν την καταλαβαινω,εννοεις σαν εμπορος που εισαι οτι σου κοστιζει πολυ λιγοτερο απο τους αλλους αγοραστες? Αν εννοεις αυτο,τι τον ενδιαφερει τον μεσο χρηστη του ινσομνια οτι εσυ εχεις πλεονεκτημα? Εκεινος σαν απλος καταναλωτης αγορασε και σε απλο καταναλωτη θελει να πουλησει,δεν τον ενδιαφερει εσυ τι μπορεις να κανεις.Η συντριπτικη πλειοψηφια των χρηστων του ινσομνια δεν ειναι εμποροι. Δηλαδη μας λες οτι σα εμπορος αγοραζεις φτηνοτερα απο μας και σαν χρηστης του ινσομνια θελεις να εκμεταλευτεις αυτο το αδικο για μενα προνομιο που εχεις και να μας τα παιρνεις ακομη φτηνοτερα? Γιατι με εχουν πλησιασει κατα καιρους εμποροι εδω μεσα και μου λενε εγω σου δινω τα μισα γιατι το αγοραζω φτηνοτερα σαν εμπορος.Δηλαδη ο τυπος ειναι αισχροκερδης.Και τους απανταω φυσικα στα παπακια μου ποσο το πηρες,τι με ενδιαφερει? Εγω σε απλο καταναλώτη πουλαω οχι σε κορακι. Για το αλλο που εθιξες, η εγγυηση που δινει ο πωλητης ισχυει για εκεινον που αγοραζει ανεξαρτητα αν ειναι σε αλλο ονομα,απλα σου κανουν ενα τηλεφωνημα απο το καταστημα να δουν αν οντως το εχεις πουλησει στον κυριο ''ταδε'' και δεν το εχει κλεψει. Εμενα μου εχει συμβει αυτο με το e-shop συγκεκριμενα ,αλλα οποιος εχει αγνοια του θεματος,ας τηλεφωνησει να του το επιβεβαιωσουν. 5 λεπτά πριν, adtakhs είπε Εγώ το ψάχνω λίγο αλλιώς. Πχ. Για να φτιάξει ένας σήμερα κάτι αντίστοιχο θέλει AMD R3 2200 (80€) μια απλή μητρική (60€) 8GB DDR4 (25€) μια αντίστοιχη της GTX 750TI (50€) ένας HDD (35-40) ένα κουτί ( 30-35€) ένα τροφοδοτικό (35-40€) ένα DVD-RW Slim (15-20€) =============================== 330€ (χωρίς μεταφορικά)+ λειτουργικό. Αν ο άλλος το πάρει με την εγγύησή του , στημμένο σενιαρισμένο με το λειτουργικό του, δεν αξίζει ένα 250άρι ? Μια χαρα αξιζει το 250 και μαλιστα σε καποιον αδαη που δεν ξερει να στηνει μηχανημα και ειναι χιλιαδες τετοιοι, που τα θελει ολα ετοιμα για να μπορει να χρησιμοποιησει το μηχανημα αμεσα και 300 μπορεις να το δωσεις.Αλλα 250 - 280 ειναι μια τιμια τιμη και για τους δυο. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από benign 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, benign είπε Την πρωτη φραση,δεν την καταλαβαινω,εννοεις σαν εμπορος που εισαι οτι σου κοστιζει πολυ λιγοτερο απο τους αλλους αγοραστες? Αν εννοεις αυτο,τι τον ενδιαφερει τον μεσο χρηστη του ινσομνια οτι εσυ εχεις πλεονεκτημα? Εκεινος σαν απλος καταναλωτης αγορασε και σε απλο καταναλωτη θελει να πουλησει,δεν τον ενδιαφερει εσυ τι μπορεις να κανεις.Η συντριπτικη πλειοψηφια των χρηστων του ινσομνια δεν ειναι εμποροι. Δηλαδη μας λες οτι σα εμπορος αγοραζεις φτηνοτερα απο μας και σαν χρηστης του ινσομνια θελεις να εκμεταλευτεις αυτο το αδικο για μενα προνομιο που εχεις και να μας τα παιρνεις ακομη φτηνοτερα? Γιατι με εχουν πλησιασει κατα καιρους εμποροι εδω μεσα και μου λενε εγω σου δινω τα μισα γιατι το αγοραζω φτηνοτερα σαν εμπορος.Δηλαδη ο τυπος ειναι αισχροκερδης.Και τους απανταω φυσικα στα παπακια μου ποσο το πηρες,τι με ενδιαφερει? Εγω σε απλο καταναλώτη πουλαω οχι σε κορακι. Για το αλλο που εθιξες, η εγγυηση που δινει ο πλωητης ισχυει για εκεινον που αγοραζει ανεξαρτητα αν ειναι σε αλλο ονομα,απλα σου κανουν ενα τηλφωνημα απο το καταστημα να δουν ανοντως το εχεις ποουλησει στον κυριο ''ταδε'' και δεν το εχει κλεψει. Εμενα μου εχει συμβει αυτο με το e-shop συγκεκριμενα ,αλλα οποιος εχει αγνοια του θεματος,ας ετηλφωνησει να του το επιβεβαιωσουν. Οχι δεν εχω κανενα πλεονεκτημα και γω απλος χρηστης ειμαι (οχι ναρκωτικων) Απλα λεω οτι αν πχ αγορασεις εναν επεξεργαστη απο εδω αγγελια με 300 ευρω και στο μαγαζι τον αγοραζεις με 320 σε συμφερει απο μαγαζι γιατι λογικα θα πληρωσεις με καρτα ετσι χτιζεις αφορολογητο και στα συν οτι η αποδειξη θα γραφει το ονομα σου. Μου εχει τυχει χαλασμενη μητρικη επειδη δεν ηταν στο ονομα μου να μην μου δινουν πιστωτικο. 1
cronogr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, adtakhs είπε Εγώ το ψάχνω λίγο αλλιώς. Πχ. Για να φτιάξει ένας σήμερα κάτι αντίστοιχο θέλει AMD R3 2200 (80€) μια απλή μητρική (60€) 8GB DDR4 (25€) μια αντίστοιχη της GTX 750TI (50€) ένας HDD (35-40) ένα κουτί ( 30-35€) ένα τροφοδοτικό (35-40€) ένα DVD-RW Slim (15-20€) =============================== 330€ (χωρίς μεταφορικά, στήσιμο κ.λ.π., χωρίς λειτουργικό.) Αν ο άλλος το πάρει με την εγγύησή του , στημένο σενιαρισμένο με το λειτουργικό του, δεν αξίζει ένα 250άρι ? Το νέο σύστημα όπως και να το κάνουμε θα έχει αξία σε 2 χρόνια το παλαιό dell τι θα έχει ? Ανέφερα και πριν η αξία είναι υποκειμενική, δική μου εκτίμηση όταν κάτι είναι μεταχειρισμένο χάνει άμεσα μεγάλο ποσοστό της αξίας του. Αυτή τη συζήτηση την έχω κάνει πολλάκις η τιμή είναι και σε συνάρτηση και με το αγοραστικό κοινό θες να περιμένεις 2 μέρες ? 2 μήνες η 2 χρόνια ? Να πριν λίγες μέρες λέγαμε στο ίδιο θέμα αν η ρχ570 κοστίζει 110ευρώ όταν αγοράζεις ρχ 580 με 120 και εγγύηση όλοι θέλουν τα μεταχειρισμένα τους να έχουνε μεγαλύτερη αξία τι να κάνουμε... 1
benign Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Οχι δεν εχω κανενα πλεονεκτημα και γω απλος χρηστης ειμαι (οχι ναρκωτικων) Απλα λεω οτι αν πχ αγορασεις εναν επεξεργαστη απο εδω αγγελια με 300 ευρω και στο μαγαζι τον αγοραζεις με 320 σε συμφερει απο μαγαζι γιατι λογικα θα πληρωσεις με καρτα ετσι χτιζεις αφορολογητο και στα συν οτι η αποδειξη θα γραφει το ονομα σου. Μου εχει τυχει χαλασμενη μητρικη επειδη δεν ηταν στο ονομα μου να μην μου δινουν πιστωτικο. Αν καποιος πουλαει ενα επεξεργαστη 300 ενω μπορεις να τον βρεις 320 προφανως θα πας να τον αγορασεις απο το καταστημα δεν τιθεται θεμα οτι σε αυτο εχεις δικιο. Αν ομως τον βρω 50 ευρω κατω η και 40 ευρω ακομη θα τον αγορασω.Εξαρταται ποσων ημερων,εβδομαδων η μηνων ειναι και αν εχει εγγυηση και ποσο γνωστος και εμπιστος ειναι αυτος ο πωλητης που τον δινει. Αλλα μερικες αποψεις οτι αν αγορασεις εναν επεξεργαστη φρεσκο,οπως ο R5 3600 ,για παραδειγμα και επειδη ειναι λιγων εβδομαδων πρεπει να τον δωσεις 80 ,90 η 100 ευρω φτηνοτερα ειναι για κλωτσιες ο δε εκαστοτε τυπος που το συμβουλευει ειναι η γραφικος η κερδοσκοπος απατεωνας. 22 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Μου εχει τυχει χαλασμενη μητρικη επειδη δεν ηταν στο ονομα μου να μην μου δινουν πιστωτικο. Επρεπε να τους κανεις καταγγελια και θα αλλαζαν τροπαρι. Και καλη χρονια σε ολους και συνεση στο συγκεκριμενο νημα με μετριοπαθεις και καλες συμβουλες και για τους πωλητες και για τους αγοραστες. (Οχι φυγαμε εμεις η παλια φρουρα ,λογω φορτου εργασιας, και να κανουμε ατασθαλειες οι εναπομειναντες και οι καινουργιοι ) Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από benign
LLLEFTERIS Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, benign είπε Αν καποιος πουλαει ενα επεξεργαστη 300 ενω μπορεις να τον βρεις 320 προφανως θα πας να τον αγορασεις απο το καταστημα δεν τιθεται θεμα οτι σε αυτο εχεις δικιο. Αν ομως τον βρω 50 ευρω κατω η και 40 ευρω ακομη θα τον αγορασω.Εξαρταται ποσων ημερων,εβδομαδων η μηνων ειναι και αν εχει εγγυηση και ποσο γνωστος και εμπιστος ειναι αυτος ο πωλητης που τον δινει. Αλλα μερικες αποψεις οτι αν αγορασεις εναν επεξεργαστη φρεσκο,οπως ο R5 3600 ,για παραδειγμα και επειδη ειναι λιγων εβδομαδων πρεπει να τον δωσεις 80 ,90 η 100 ευρω φτηνοτερα ειναι για κλωτσιες ο δε εκαστοτε τυπος που το συμβουλευει ειναι η γραφικος η κερδοσκοπος απατεωνας. Επρεπε να τους κανεις καταγγελια και θα αλλαζαν τροπαρι. Οχι δεν λεω να τον ψαχνεις τζαμπα αλλα πιστευω ενα -15% απο οσο εχει ειναι λογικη η τιμη. Αλλα οταν βλεπεις τιμες ακριβως η και παραπανω απο το μαγαζι με την χαζη δικαιολογια οτι στο μαγαζι θα περιμενεις 10 μερες ε εκει σηκωνεις τα χερια ψηλα. Εγω ειχα βαλει αγγελια σφραγισμενη Panasonic 40 4k με αποδειξη μιας μερας απο την ιδια την Panasonic (Intertech) στα 350 ευρω και ειχε τοτε η ποιο χαμηλη τιμη 450 ευρω Οσο καιρο ειχα την αγγελια πανω απο 300 δεν μου εδωσε κανεις. Οταν λοιπον για κατι που δινω μου κοβουν το 33% τοτε να θελω το 15% κατω απο την τιμη καταστηματος δεν το θεωρω υπερβολη. 3
benign Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Οχι δεν λεω να τον ψαχνεις τζαμπα αλλα πιστευω ενα -15% απο οσο εχει ειναι λογικη η τιμη. Αλλα οταν βλεπεις τιμες ακριβως η και παραπανω απο το μαγαζι με την χαζη δικαιολογια οτι στο μαγαζι θα περιμενεις 10 μερες ε εκει σηκωνεις τα χερια ψηλα. Εγω ειχα βαλει αγγελια σφραγισμενη Panasonic 40 4k με αποδειξη μιας μερας απο την ιδια την Panasonic (Intertech) στα 350 ευρω και ειχε τοτε η ποιο χαμηλη τιμη 450 ευρω Οσο καιρο ειχα την αγγελια πανω απο 300 δεν μου εδωσε κανεις. Οταν λοιπον για κατι που δινω μου κοβουν το 33% τοτε να θελω το 15% κατω απο την τιμη καταστηματος δεν το θεωρω υπερβολη. Δεν εχω κατι να πω,στα συγκεκριμενα που λες εχεις δικιο απολυτο. 1
Noreak Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, junior-21- είπε το πισι με τον 3770 non k και την 1070ti στο χιλιάρικο στις αγγελιες, πως και δεν το σχολιασε κανεις? 🤣 Redmi note 4X 120 ευρωπουλα.... και ο τυπος αψεγαδιαστος με 85 θετικες.Αν πουμε να τα σχολιασουμε ολα θα καραφλιασουμε.Τα X-Files ειναι καθημερινοτητα μπροστα στις αγγελιες του ινσομνια.
geo4sar Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, Noreak είπε Redmi note 4X 120 ευρωπουλα.... και ο τυπος αψεγαδιαστος με 85 θετικες.Αν πουμε να τα σχολιασουμε ολα θα καραφλιασουμε.Τα X-Files ειναι καθημερινοτητα μπροστα στις αγγελιες του ινσομνια. Όσες φορές ανέβασα αγγελία για να ζητήσω κάτι στο τέλος κατέληξα να αγοράσω καινούργιο.
LIGHT1NG Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, geo4sar είπε Όσες φορές ανέβασα αγγελία για να ζητήσω κάτι στο τέλος κατέληξα να αγοράσω καινούργιο. Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεις πάντα μεταχειρισμένο οπότε ψάχνεις...
Panagiotis321 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, adtakhs είπε Παίδες δώστε μια ιδέα . Πόσο μπορεί να πουληθεί ? Απ`όσο θυμάμαι πρέπει να υπάρχει και ένα υπόλοιπο εγγύησης . Dell Inspiron 3668 MT (i5-7400/8GB/1TB/GeForce GT 750Ti/W10) https://www.skroutz.gr/s/11778238/Dell-Inspiron-3668-MT-i5-7400-8GB-1TB-GeForce-GT-750Ti-W10.html Βάλτο γύρω στα 240 και είσαι κομπλέ , ssd να είχε (ένα 240ρι βρε αδερφέ) αντί για hdd τώρα 200 θα πει ο ένας , όμως πολλοί θα το βάζαν και κανά 300αρι σχεδόν οπότε αφήστε το σε σχέση με τον ανταγωνισμό του στις αγγελίες να το πω ετσι μια χαρά είναι έχουν πεταχτεί πολλά λεφτά από άτομα που δεν ξέρουν και δουλειά τους δεν κάναν ούτε για απλές εργασιές σε pc περίπου οσο λες δηλαδή ένα 250αρι που λες μια χαρα είναι τώρα ντάξει ο καθένα μπορεί να πει οτι θέλει οκ no offense στις δικές αγγελίες να σας δω ααα btw κάτι για 200 ευρώ range https://pclove.gr/Dell-Optiplex-7020-SFF-i3-4150-4GB-500GB-HDD https://www.e-gate.gr/664306/dell-optiplex-7010-usff-i3-32204gb320gbdvdwin-10-pro-refurbished https://www.cosmodata.gr/product/324844/pc-refurbish-efkeries/lenovo-thinkcentre-m83-sff-intel-core-i3-4is-genias-41xx-4gb-ram-500gb-hdd-dvd-windows-10-home κ΄ένα καινούργιο : https://www.skroutz.gr/s/16663810/Dell-Optiplex-3060-MT-i3-8100-4GB-500GB-W10.html καλά τέρατα vfm δεν το συζητώ αύτο το pc εδώ(στο ινσομνια) όμως μας χάλασε για 20 ευρώ πάνω-κάτω; (που τα πατάει χτες αυτά προφανώς) Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από Panagiotis321 1
geo4sar Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 43 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεις πάντα μεταχειρισμένο οπότε ψάχνεις... Στην περίπτωση μου σχεδόν πάντα αγοράζω καινούργιο όταν ψάχνω μεταχειρισμένο. Τυχαίνει θα μου πεις αλλά δεν πιστευω να είμαι υπερβολικός όταν ψάχνω για παράδειγμα τροφοδοτικό μεταχειρισμένο 400w με 20 ευρώ.
LIGHT1NG Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, geo4sar είπε Στην περίπτωση μου σχεδόν πάντα αγοράζω καινούργιο όταν ψάχνω μεταχειρισμένο. Τυχαίνει θα μου πεις αλλά δεν πιστευω να είμαι υπερβολικός όταν ψάχνω για παράδειγμα τροφοδοτικό μεταχειρισμένο 400w με 20 ευρώ. Εξαρτάται τι 400αρι είναι αυτό, βέβαια κανένας πλέον δεν αγοράζει 400αρι οπότε όσοι έχουν χτυπάνε στο ότι δεν υπάρχει και απόθεμα.
koolisk6 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Εξαρτάται τι 400αρι είναι αυτό, βέβαια κανένας πλέον δεν αγοράζει 400αρι οπότε όσοι έχουν χτυπάνε στο ότι δεν υπάρχει και απόθεμα. μια χαρα αποθεμα υπαρχει κ αρκετοι αγοραζουν 400ρια, οταν φτιαχνεις συστημα γραφειου intel χωρις καρτα γραφικων ή ryzen apu ειναι λουκουμι το 400 watt, δεν ειναι ολοι παιδακια που χρησιμοποιουν τα pc να βαζουν καρτες 6+8 pin αν κ μεχρι 1660 τη σηκωνει ανετα ποιοτικο 400ρι https://www.skroutz.gr/s/16369140/Be-Quiet-Pure-Power-11-400W.html https://www.skroutz.gr/s/14158568/Be-Quiet-System-Power-9-400W.html https://www.skroutz.gr/s/14293639/CoolerMaster-Elite-V3-230V-400W.html#reviews 1
LIGHT1NG Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, koolisk6 είπε μια χαρα αποθεμα υπαρχει κ αρκετοι αγοραζουν 400ρια, οταν φτιαχνεις συστημα γραφειου intel χωρις καρτα γραφικων ή ryzen apu ειναι λουκουμι το 400 watt, δεν ειναι ολοι παιδακια που χρησιμοποιουν τα pc να βαζουν καρτες 6+8 pin αν κ μεχρι 1660 τη σηκωνει ανετα ποιοτικο 400ρι https://www.skroutz.gr/s/16369140/Be-Quiet-Pure-Power-11-400W.html https://www.skroutz.gr/s/14158568/Be-Quiet-System-Power-9-400W.html https://www.skroutz.gr/s/14293639/CoolerMaster-Elite-V3-230V-400W.html#reviews Αυτοί που είναι εδώ μέσα τουλάχιστον δεν αγοράζουν ώστε να τα πουλήσουν μόνο σε ολόκληρο σύστημα πακέτο πχ αν θα στήσεις ένα σύστημα apu για καθαρά χρήση γραφείου το επόμενο upgrade θα είναι όταν κάτι χαλάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις