Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, Sheogorath said:

Μην δένεις κόμπο το τι λένε αυτά τα site...

Spoiler

Spoiler γιατί είμαστε εκτός θέματος. Σε όλα σχεδόν τα βίντεο με πραγματικές μετρήσεις σε games ( όπου και η συντριπτική πλειοψηφία ασχολείται) ο 2600 περνάει στο 99% και τον 1700x και τον 2700. Δες τα παρακάτω 2 βίντεο. Και δεν είναι τα μόνα ε; Τώρα, αν μιλάμε γιά άλλες εφαρμογές γραφείου ή σχεδιαστικά, οκ εκεί είναι πιό γρήγοροι

Ryzen 1700x vs ryzen 2600 gaming & rendering tests 2019

Ryzen 2600 vs Ryzen 2700 , 19 Games Tested , 2019

Και άμα δεν κοιτάμε το UserBenchmark βρε Sheo, τι θα κοιτάμε;

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Sheogorath

1653

• benign

1235

• LLLEFTERIS

1217

• spy94

792

Δημοσ.

Καλημερα

εχω κατι μνημες που μου χουν ξεμεινη απο παλια μου pc και laptop μπορει καποιος να μου πει τι αξια εχουν για να της δωσω?

οι μνημες ειναι

PC
1X 4GB 2RX8 PC3
1X 512M 533 DIMM 4.4.4.4
2X 256M PC3200

LAPTOP
1X 512 DDR2
2X 1GB PC2-5300S 2RX8
2X 1GB PC3 8500S 2RX16
1X 2GB PC3 8500S 2RX8

ευχαριστω

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Coscas είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Spoiler γιατί είμαστε εκτός θέματος. Σε όλα σχεδόν τα βίντεο με πραγματικές μετρήσεις σε games ( όπου και η συντριπτική πλειοψηφία ασχολείται) ο 2600 περνάει στο 99% και τον 1700x και τον 2700. Δες τα παρακάτω 2 βίντεο. Και δεν είναι τα μόνα ε; Τώρα, αν μιλάμε γιά άλλες εφαρμογές γραφείου ή σχεδιαστικά, οκ εκεί είναι πιό γρήγοροι

Ryzen 1700x vs ryzen 2600 gaming & rendering tests 2019

Ryzen 2600 vs Ryzen 2700 , 19 Games Tested , 2019

Και άμα δεν κοιτάμε το UserBenchmark βρε Sheo, τι θα κοιτάμε;

Βασικά τίποτε από όλα αυτά τα sites γιατί είναι του κώλου, αν θες να βγάζεις συμπεράσματα για το αν ο x επεξεργαστής είναι καλύτερος από τον y, χρειάζεται να ασχοληθείς, να διαβάσεις διάφορα άρθρα reviews σχετικά με το κάθε cpu arch και μόλις αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι είναι τι μετά και με την εμπειρία σου θα καταλάβεις τι cpu χρειάζεσαι για ποια χρήση, και να μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια, ή λογικές cores cores cores κλπ, πολύ δε περισσότερο τότε θα καταλάβεις και πόσο ηλίθια και ανεύθυνα είναι τέτοια site που εξάγουν συμπεράσματα τρέχοντας έναν αλγόριθμο της κακιάς ώρας του τύπου (more is better) cores, ghz κλπ, αλλιώς παραμένεις σε μια ημί- κατάσταση νομίζοντας ότι ξέρεις κοινώς "μυρωδιάς"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, alex74 είπε

Καλημερα

εχω κατι μνημες που μου χουν ξεμεινη απο παλια μου pc και laptop μπορει καποιος να μου πει τι αξια εχουν για να της δωσω?

οι μνημες ειναι

PC
1X 4GB 2RX8 PC3
1X 512M 533 DIMM 4.4.4.4
2X 256M PC3200

LAPTOP
1X 512 DDR2
2X 1GB PC2-5300S 2RX8
2X 1GB PC3 8500S 2RX16
1X 2GB PC3 8500S 2RX8

ευχαριστω

Θά τίς έβαζα όλες μαζί ένα 20αρικο.

Στις 17/10/2019 στις 3:56 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Βρε Κωστη θα παρεις 3600 και θα δουλευεις με τα γραφικα του;

Αυτοι που δουλευουν με μαμα γραφικα δεν θελουν δυναμη το ειδα στην αγγελια μου.

Ειχα βαλει τον 2200G χωρις κουτι αποδειξη μονο με την γνησια ψυκτρα στα 50 και με ζαλησαν ακομα 5 να ειχα θα τους ειχα δωσει.

Σε αντιθεση εχω βαλει τον 2400 με αποδειξη 7 μηνων κουτι κομπλε 90 και δεν μου εχει στειλει ουτε ενας.

Ανάλογα τι δουλειά θα κάνεις.

Ο 3600g με navi 20cu graphics  ακούγεται πολλά υποσχόμενος.

Σάν νά έχει μία rx460/560  ενσωματωμένη.

Αλλά ας περιμένουμε πρώτα να έρθει για να μην  προτρέχουμε.

Τώρα, σχετικά με την μεταπώληση δεν γνωρίζω..

Επεξ/σία από Kostas.karras
  • Like 1
Δημοσ.

Ένα κοστολόγιο παρακαλώ σαν Δεύτερη γνώμη.

Όχι ξεφτίλισμα τιμών NORMAL πραγματα

Με μια παρένθεση , εκτός από υδροψυξη και με έκαψες κουτί ΟΛΑ είναι σε εγγύηση μαζί με συσκευασίες.

Το έχω βάλει ήδη στα 800€

και με τις προσθήκες + αλλαγές πάει κοντά στα 1000€

• CPU I7 6700k 4c/8t @ 4,0ghz Turbo @ 4,6Ghz
  • MOBO msi z170 gaming pro carbon
  • RAM G-skill 3000mhz 16GB (2x8) ddr4
  • GPU GTX 1060 6gb MSI gaming X plus
  • SSD Samsung nvme evo 960 500gb
  • PSU Corsair HX 750w 80+ platinum
  • Case με έκαψες (turbo x)
  • H2O Corsair Hydro Series H60

Δίνεται και με την Palit gamerock gtx 1070 8gb

Δίνεται με επιπλέον G-skill 3000mhz 16GB (2x8) ddr4

Δίνεται και με Masterbox E500L ATX Midi Tower (new)

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, hattori_gr είπε

• CPU I7 6700k 4c/8t @ 4,0ghz Turbo @ 4,6Ghz
  • MOBO msi z170 gaming pro carbon
  • RAM G-skill 3000mhz 16GB (2x8) ddr4 50€
  • GPU GTX 1060 6gb MSI gaming X plus 150€
  • SSD Samsung nvme evo 960 500gb 70€
  • PSU Corsair HX 750w 80+ platinum 100€
  • Case με έκαψες (turbo x) 5€
  • H2O Corsair Hydro Series H60 35€

Πιστεύω να συμφωνείς με τις τιμές που έβαλα.Αν όντως συμφωνείς τοτε mobo-cpu πρέπει να πιάσουν 400€...

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, spy94 said:

Πιστεύω να συμφωνείς με τις τιμές που έβαλα.Αν όντως συμφωνείς τοτε mobo-cpu πρέπει να πιάσουν 400€...

Στο κοστολόγιο τις GPU και Ram μου βγαίνει 180 και 60 αντίστοιχα και η μητρική και CPU μου βγαίνουν 360 πακέτο άρα συμπίπτουμε εν μέρη
ευχαριστώ!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, hattori_gr είπε

Στο κοστολόγιο τις GPU και Ram μου βγαίνει 180 και 60 αντίστοιχα και η μητρική και CPU μου βγαίνουν 360 πακέτο άρα συμπίπτουμε εν μέρη
ευχαριστώ!

Απέχουμε γενικα θα έλεγα αλλά οκ :P

https://www.skroutz.gr/s/9519501/G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Coppermine said:
Spoiler

Βασικά τίποτε από όλα αυτά τα sites γιατί είναι του κώλου, αν θες να βγάζεις συμπεράσματα για το αν ο x επεξεργαστής είναι καλύτερος από τον y, χρειάζεται να ασχοληθείς, να διαβάσεις διάφορα άρθρα reviews σχετικά με το κάθε cpu arch και μόλις αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι είναι τι μετά και με την εμπειρία σου θα καταλάβεις τι cpu χρειάζεσαι για ποια χρήση, και να μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια, ή λογικές cores cores cores κλπ, πολύ δε περισσότερο τότε θα καταλάβεις και πόσο ηλίθια και ανεύθυνα είναι τέτοια site που εξάγουν συμπεράσματα τρέχοντας έναν αλγόριθμο της κακιάς ώρας του τύπου (more is better) cores, ghz κλπ, αλλιώς παραμένεις σε μια ημί- κατάσταση νομίζοντας ότι ξέρεις κοινώς "μυρωδιάς

"

Spoiler

Μάλλον δεν θα είδες τι γράφω στο spoiler...

Το 1ο πάντα που κοιτάω, είναι το Passmark. Δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι οι 2700 και 1700x, έχοντας περισσότερους πυρήνες (και αξία σε λεφτά) , ότι στα χαρτιά είναι γρηγορότεροι 

Ελα μου που όμως που δεν τρέχουμε το 90% με τα "χαρτιά"... Στην πράξη μας ενδιαφέρει. Κοιτάς πραγματικές μετρήσεις στο ΥΤ σε σύγχρονα games (που οκ...δεν εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες των 1700x και 2700 πχ) και βλέπεις ο 2600 να είναι ο πιό γρήγορος. Γιατί να χώσεις λεφτά σε κάτι που είναι γιά τις δικές σου απαιτήσεις πιό αργό;

Μιλάς γιά cores κλπ και μάλλον εσύ  είσαι αυτος που δίνεις σημασία σε cores. Το Userbenchmark, δεν δίνει. Αν έδινε, θα είχε το ιδιο αποτέλεσμα με το Passmark. Παίρνει μετρήσεις με δημοφιλείς συνθέσεις από πραγματικούς χρήστες, σε πραγματικές συνθηκες. Συμφωνούν και μαζί του όλα τα τέστ στο ΥΤ σε μετρήσεις games και αυτό φτάνει να βγούν επαρκή συμπεράσματα σε έναν κοινό νού. Aυτό δλδ που ενδιαφέρει τους περισσότερους που δεν τρέχουν απαιτητικά σχεδιαστικά προγράμματα. Αν στο unzip κάνουν λίγο πιό αργά, ποσώς μας ενδιαφέρει

Τώρα ως προς τους χαρακτηρισμούς, προτιμώ να είμαι "μυρωδιάς" παρά να έχω κάψει από τις πολλές "εισπνοές", όλο το αναπνευστικό  

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
1 hour ago, spy94 said:

Απέχουμε γενικα θα έλεγα αλλά οκ :P

https://www.skroutz.gr/s/9519501/G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB.html

Τις έχω δει , άλλα μέχρι και e-gate είναι παρεισαγωγή και μη διαθέσιμα (ετοιμοπαράδοτα) , συν ότι έχουν εφόρου ζωής εγγύηση με τιμή αγοράς 110€ (110 πιστωτικό αν χαλάσουν)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ενα xbox 360 fat (falcon) rgh και μπαναρισμενο απο το xbox live ποσο το κοστολογειται. Σκεφτομουν λογο του τσιπ   καπου 30 μαξ 50.

Επεξ/σία από iceblazer
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, hattori_gr είπε

Τις έχω δει , άλλα μέχρι και e-gate είναι παρεισαγωγή και μη διαθέσιμα (ετοιμοπαράδοτα) , συν ότι έχουν εφόρου ζωής εγγύηση με τιμή αγοράς 110€ (110 πιστωτικό αν χαλάσουν)

Εγώ από 62€ τις βλέπω άμεσα διαθέσιμες.Βεβαια βλέπεις ότι σε βολεύει πχ την διαθεσιμότητα στις ραμ και όχι το 750w των 150€ για μια 1060 με ένα pci-e,όχι το τι σύστημα κάνεις καινούργιο με 800€

Τεσπά εγώ εγκαταλείπω γενικά,δεν έχει νόημα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hattori_gr είπε

Αν χαλάσουν από μόνες τους με τα stock frequency(απίθανο) που δίνει όχι αν τις κάνεις oc και τις κάψεις τότε σίγουρα θα δεις η εφορου ζωής πως γίνετε 0

• Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, LLLEFTERIS said:

Αυτό το εφ όρου ζωής όπως έχω διαβάσει η ζωή είναι όσο έχουν διαθεσιμότητα.

και όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα  = πιστωτικό

13 hours ago, spy94 said:

Εγώ από 62€ τις βλέπω άμεσα διαθέσιμες.Βεβαια βλέπεις ότι σε βολεύει πχ την διαθεσιμότητα στις ραμ και όχι το 750w των 150€ για μια 1060 με ένα pci-e,όχι το τι σύστημα κάνεις καινούργιο με 800€

Τεσπά εγώ εγκαταλείπω γενικά,δεν έχει νόημα.

αν λες για εκεί που είναι 62.5 παρτες απο εκει, άλλα με 10χρονια εγγύηση καταστήματος ενώ ο κατασκευαστής δίνει Lifetime (χμμμ ύποπτο)
Κάνεις καινούργιο AMD θα συμφωνήσω, intel και nvdia πουλάω όμως, με εγγυήσεις και τα εξτρά τους!

Και προς ενημέρωση, παρέχω και δωρεάν support εντός εξάμηνου στον χώρο του αγοραστή. (φυσικά εντός αττικής) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...