Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, spy94 said:

Αν θεωρείτε σκότωμα -30% απο την τιμή καινούργιου μετά από 2 χρόνια χρησης οκ σεβαστό αλλά εγώ το βρίσκω απλά λογικό.

Τα παλιά τα χρόνια στην αγορά, ό,τι αγοραζόταν μετά η μεταπώληση, ξεκίναγε από το 50% της αξίας αγοράς του και έπεφτε

Νόμος της αγοράς αυτό. Αν είναι συλλεκτικό μόνο αλλάζει ο κανόνας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο τυπος απο εξωτερικο που αγορασε τη μητρικη του φιλου μου ειχε i7 3770,καλη ram και πριν του χαλασει,ακριβη ,ποιοτικη μητρικη 1155, δεν νομιζω καν να εμπαινε στην λογικη να αγοραζει low end ryzen.

Περα απο τι κινητρα και τι σκεπτικο εχει ο καθε αγοραστης στο εξωτερικο,που δεν με ενδιαφερει,το γεγονος για το οποιο συζηταμε ειναι οτι εξω εχει πιο συμφερουσα αγορα για πωλητη μεταχειρισμενων απο οτι εδω. Και ενω εδω προτεινετε μερικοι να σκοτωνουν ,μητρικες 1155, εξω ειναι δυσευρετες και το φτηνοτερο μοντελο φευγει απο 45 ευρω κατα μεσο ορο.

Εγω κραταω με snip αρχειο μερικων τιμων που προτεινουν καποιοι σε ερωτηματα με καπως παλιοτερο hardware  και περιμενω να δω τι τιμες θα ζητησουν σε ενα με δυο χρονια απο τωρα, για το τωρινο δικο τους της υπογραφης τους,για το οποιο θα τους κανω προσφορες εφαμιλλες με αυτα που προτεινουν εδω αυτοι. Θα θελησω να αγορασω τα παλιο τους υλικο σε ''λογικες τιμες''. :)

Εσυ Spy, βλεπεις την δικη μου υπογραφη. Αν θελεις,βεβαια,μπορεις να πεις τι hardware εχεις τωρα?

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Coscas είπε

Τα παλιά τα χρόνια στην αγορά, ό,τι αγοραζόταν μετά η μεταπώληση, ξεκίναγε από το 50% της αξίας αγοράς του και έπεφτε

Νόμος της αγοράς αυτό. Αν είναι συλλεκτικό μόνο αλλάζει ο κανόνας

ενταξει το τερματισαμε εδω , καλη συνεχεια και εγω φταιω που ρωτησα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, forgotten said:

ενταξει το τερματισαμε εδω , καλη συνεχεια και εγω φταιω που ρωτησα...

Εγραψα τι ίσχυε παλιά. Οχι τώρα. Τώρα έχει ξεφύγει το πράγμα

Πώληση μεταχειρισμένου σε μεγαλύτερη ή ίδια τιμή με το καινούργιο :rolleyes:

6 minutes ago, benign said:

Και ενω εδω προτεινετε μερικοι να σκοτωνουν ,μητρικες 1155, εξω ειναι δυσευρετες και το φτηνοτερο μοντελο φευγει απο 45 ευρω κατα μεσο ορο.

Νομος της προσφοράς και της ζήτησης. Κάτι δυσεύρετο, κοστίζει. Σωστό

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Coscas είπε

Εγραψα τι ίσχυε παλιά. Οχι τώρα. Τώρα έχει ξεφύγει το πράγμα

Πώληση μεταχειρισμένου σε μεγαλύτερη τιμή του καινούργιου :rolleyes:

Ποτε δεν εχουμε γραψει εδω οτι το μεταχειρισμενο λιγων ημερων αρχιζει απο 50% μειον. Μαλλον μπερδευτηκες η εχει γινει παρανοηση. :)

Εξαρταται ποσο καινουργιο ειναι το μεταχειρισμενο. Για παραδειγμα αν ειναι λιγων ημερων 15 % κατω ειναι λογικο.

Λοιπον παιδια,πολυ χρονο εχασα σημερα και τωρα τελευταια δεν εχω καθολου.Καλη συνεχεια σε ολους και να εχουμε πιο σφαιρικη αποψη και οχι περιορισμενη.

Επεξ/σία από benign
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, benign said:

Ποτε δεν εχουμε γραψει εδω οτι το μεταχειρισμενο λιγων ημερων αρχιζει απο 50% μειον. Μαλλον μπερδευτηκες η εχει γινει παραπονηση. :)

Εξαρταται ποσο καινουργιο ειναι το μεταχειρισμενο. Για παραδειγμα αν ειναι λιγων ημερων 15 % κατω ειναι λογικο.

Δλδ εσύ αγοράζεις μιά κατσαρόλα και την πουλας το ίδιο μετα; Και μη  μου πείς δεν είναι το ίδιο. Ιδιο και χειρότερο είναι με τα pc

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, benign είπε

Ο τυπος απο εξωτερικο που αγορασε τη μητρικη του φιλου μου ειχε i7 3770,καλη ram και πριν του χαλασει,ακριβη ,ποιοτικη μητρικη 1155, δεν νομιζω καν να εμπαινε στην λογικη να αγοραζει low end ryzen.

Πόσο φεύγει ο 3770 σε αγγελία εδώ και πόσο η ραμ? Η ακριβή μητρική 1155 έχει νόημα γιατί μια h61 δεν έχει όυτε sata3 ενώ μια high end παλεύεται τουλάχιστον στα σημερινά δεδομένα.Η low end am4 δεν υστερεί σε σχεση με την high end 1155.Και ακόμη και low end am4 με high end am4 δεν απέχουν τρομακτικά.Απλά είναι πιο όμορφες με καλύτερες ψύξεις περισσότερες θύρες κλπ.Στο μέσο και κάτι παραπάνω χρήστη που φωτογραφίζεις,δεν νομίζω ότι του λείπει κάτι.

2 λεπτά πριν, benign είπε

Περα απο τι κινητρα και τι σκεπτικο εχει ο καθε αγοραστης στο εξωτερικο,που δεν με ενδιαφερει,το γεγονος για το οποιο συζηταμε ειναι οτι εξω εχει πιο συμφερουσα αγορα για πωλητη μεταχειρισμενων απο οτι εδω. Και ενω εδω προτεινετε μερικοι να σκοτωνουν ,μητρικες 1155, εξω ειναι δυσευρετες και το φτηνοτερο μοντελο φευγει απο 45 ευρω κατα μεσο ορο.

Εγω κραταω με snip αρχειο μερικων τιμων που προτεινουν καποιοι σε ερωτηματα με καπως παλιοτερο hardware  και περιμενω να δω τι τιμες θα ζητησουν σε ενα με δυο χρονια απο τωρα, για το τωρινο δικο τους της υπογραφης τους,για το οποιο θα τους κανω προσφορες εφαμιλλες με αυτα που προτεινουν εδω αυτοι. Θα θελησω να αγορασω τα παλιο τους υλικο σε ''λογικες τιμες''. :)

Ανέκαθεν ήταν μάλλον πιο συμφέρουσα αγορα.Και εδώ οι 1155 μητρικές εκεί παίζουν σχεδόν.Απλα αλλιώς κοστολογείτε σκέτη μητρική ακριβώς γιατί μπορεί να βολέψει κάποιον και αλλιώς ολόκληρο σετάκι που η συγκριση πρέπει να γίνει με σετ παρόμοιων δυνατοτήτων.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, benign είπε

Και κάπου εδώ ταιριάζει το 'get a life nerd' :P

6 λεπτά πριν, benign είπε

Το σκεπτικό του αγοραστή ήταν λάθος, προφανώς. θα μπορούσε κάλλιστα να πουλησει τον ι7 του, να παρει used b350 μητρικη και used R5 1600, μαζι με 'καλη ραμ' οπως λες και εσυ. Θα είχε μεγαλυτερη αποδοση και μικροτερη καταναλωση, και θα του κραταγε το συστημα πολλα παραπανω χρονια. Τωρα θα μου πεις, δεν εκανε απαιτητικη χρηση. Τον ι7 τι τον ηθελε τοτε , τουλαχιστον ας το πουλησει να παει σε κατι καλυτερο με ιδια ή και (πιθανοτατα) λιγοτερα χρηματα.

Αντι αυτου πηγε και εσκασε 100 ευρω για μητρικη κοντα 9 χρόνων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Coscas είπε

Δλδ εσύ αγοράζεις μιά κατσαρόλα και την πουλας το ίδιο μετα; Και μη  μου πείς δεν είναι το ίδιο. Ιδιο και χειρότερο είναι με τα pc

Τελευταιο μυνημα επειδη εχω πολυ δουλεια.

Αν αγορασω cpu/mobo/ram με σημερινες τιμες ας πουμε ενα ποσο 500 ευρω, και για καποιο λογο θελησω να τα πουλησω μετα απο ενα μηνα,θα τα βαλω σε αγγελια απο 440 και το λιγοτερο θα πεσω μεχρι 400,ουτε cent παρακατω. Και κανω και μεγαλη χαρη στον αγοραστη.Εκτος και αν θεωρεις οτι αν καποιος παρει ολοκαινουργιο υλικο ενος μηνα μονο,60 ευρω φτηνοτερα,οτι χανει. Εγω παντως αν βρω 60 ευρω στον δρομο δεν τα πεταω ειδικα αν αγορασω απο αξιοπιστο πωλητη του ινσομνια με 100% θετικες.

Καλη συνεχεια.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, benign said:

Αν αγορασω cpu/mobo/ram με σημερινες τιμες ας πουμε ενα ποσο 500 ευρω, και για καποιο λογο θελησω να τα πουλησω μετα απο ενα μηνα ας πουμε,θα τα βαλω απο 440 και το λιγοτερο μεχρι 400,ουτε cent παρακατω. Και κανω και μεγαλη χαρη στον αγοραστη.Εκτος και αν θεωρεις οτι αν καποιος παρει ολοκαινουργιο υλικο ενος μηνα μονο 60 ευρω φτηνοτερα,οτι χανει. Εγω παντως αν βρω 60 ευρω στον δρομο δεν τα πεταω ειδικα αν αγορασω απο αξιοπιστο πωλητη του ινσομνια με 100% θετικες.

Καλη συνεχεια.

Θα κερδίσει 60e με το ρίσκο να μην ξέρει τι overclock και ταλαιπωρια έχει τραβήξει το μεταχειρισμένο και να τραβολογιέται στα service ή να έχει το άγχος πότε θα του σκάσει, από το να το πάρει καινούργιο...

Πρίν έγραψες γιά πτωχευμένη αγορά. Η λογική σου τώρα αυτή είναι

Εγώ έγραψα γιά υγιείς αγορές

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, benign είπε

Αν αγορασω cpu/mobo/ram με σημερινες τιμες ας πουμε ενα ποσο 500 ευρω, και για καποιο λογο θελησω να τα πουλησω μετα απο ενα μηνα,θα τα βαλω σε αγγελια απο 440 και το λιγοτερο θα πεσω μεχρι 400,ουτε cent παρακατω. Και κανω και μεγαλη χαρη στον αγοραστη.Εκτος και αν θεωρεις οτι αν καποιος παρει ολοκαινουργιο υλικο ενος μηνα μονο,60 ευρω φτηνοτερα,οτι χανει. Εγω παντως αν βρω 60 ευρω στον δρομο δεν τα πεταω ειδικα αν αγορασω απο αξιοπιστο πωλητη του ινσομνια με 100% θετικες.

Καλη συνεχεια.

Και αν πουλήσεις ένα σύστημα που το έχεις πάρει 500 και το έχεις 7 χρόνια πόσα θα το πουλούσες? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Και αν πουλήσεις ένα σύστημα που το έχεις πάρει 500 και το έχεις 7 χρόνια πόσα θα το πουλούσες? 

Ποτε δεν θα κραταγα το ιδιο συστημα 7 χρονια.Εγω καθε 3 χρονια το πολυ, πουλαω σε λογικες τιμες προς τα πανω ομως,για να ειμαι ελικρινης,αλλα παντα τα καταφερνω.Και μετα προσθετω ενα δικο μου ποσο και παιρνω το καινουργιο.Ποτε δεν αγοραζω ομως ακριβο συστημα,γιατι δεν αξιζουν τα παραπανω χρηματα αυτα που μου δινει,σε σχεση με το value for money συστημα.

(Μην κοιτας αυτο της υπογραφης,Αυτο το εχω προσωρινο μεχρι να βγουν τα καινουργια mobos/cpu με ddr5 ram απο amd και intel. Τοτε αναλογως θα παρω απο τα καινουργια η κοψοχρονια απο μερικους εδω τα ακριβα τωρινα τους σε τιμες σκοτωμα που προτεινουν.) :)

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
1 ώρα πριν, benign είπε

Εσυ Spy, βλεπεις την δικη μου υπογραφη. Αν θελεις,βεβαια,μπορεις να πεις τι hardware εχεις τωρα?

Εγώ πλέον έχω μόνο ryzen γιατί πολύ απλά έδωσα ότι παλιότερο ιντελ ειχα σε αυτές τις "σκοτωμενες" τιμές που λέτε και οι αναβαθμίσεις μου βγήκαν ψίχουλα.Εσυ θα μου απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα η έχεις χρόνο μόνο για να αποθηκεύεις σχόλια τιμών?

Δημοσ.

Ποσο να δωσω εγω για το σετακι μου ειχα δωσει 500 για τον επεξεργαστη 300 για μητρικη και 180 για ραμ.Νομιζω 700 καλα δεν ειναι???Τι με 700 φτιαχνω καλυτερο συστημα?

Περα απο την πλακα αν φευγει τοσο νομιζω παιρνω καλυτερο συστημα και μου μενουν και ρεστα για σουβλακια και ποτακια το σ/κ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, icenex είπε

Ποσο να δωσω εγω για το σετακι μου ειχα δωσει 500 για τον επεξεργαστη 300 για μητρικη και 180 για ραμ.Νομιζω 700 καλα δεν ειναι???Τι με 700 φτιαχνω καλυτερο συστημα?

Περα απο την πλακα αν φευγει τοσο νομιζω παιρνω καλυτερο συστημα και μου μενουν και ρεστα για σουβλακια και ποτακια το σ/κ.

Καποιος ειχε δωσει ενα PC με FX στα 300ε πριν λιγες μερες και μπηκε να κοκορευτει κιολας εδω μεσα γιατι του ειχαν πει 160-200 αν θυμαμαι και πολλα ειναι. Νομιζω πως χρειαζεσαι μερικες συμβουλες απο αυτον. ;) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...