Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Sheogorath

1653

• benign

1235

• LLLEFTERIS

1217

• spy94

792

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ψήνομαι μετά από καιρό να στήσω νέο pc με Β450 - Ryzen 3 2200g, σκέφτομαι να δώσω το fanless mini-pc που έχω τώρα με Intel i5 5250U, (8GB) 2 * 4GB DDR3 1600Mhz Samsung RAM (so-dimm), 128GB msata SSD (mlc nand), και λοιπά (Wifi, BT, 2*Glan, 2*HDMI, 4 * USB 3.0, 4 * USB 2.0, διπλή wifi κεραία, 2 αντάπτορες ρεύματος)

Ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι έχει γίνει reballing στον επεξεργαστή (γιατί από τον Κινέζο ήρθε με πολυ κακή κόλληση) και όπως μού είπε ο τεχνικός, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, μπορεί δλδ να ξαναπαρουσιάσει θέμα κάποια στιγμή...σε τί διάστημα δεν μπορώ να ξέρω...κρατάει γερά τώρα, 5-6 μήνες απ' όταν το παρέλαβα, είναι το βασικό μου σύστημα όπου εκτελώ όλες τις εργασίες μου και τρέχει 24/7...

Γι αυτό το λόγο σκεφτόμουν αρχικά να το κρατήσω αποκλειστικά ο ίδιος για όσο αντέξει.

...εναλλακτικά, σκεφτόμουν να το δώσω όλο μαζί στα 100€ (ας πούμε 20€ για τον ssd, 40-50€ για τις μνήμες και για όλο το άλλο πακέτο: αλουμινένιο μασίφ κουτί, αντάπτορες ρεύματος, επεξεργαστής μητρική, mini pcie wifi/bt card κτλ) μαζί με ξεκάθαρη δήλωση ότι δεν μπορώ να εγγυηθώ μακροπρόθεσμη απρόσκοπτη λειτουργία

Ιδανικα θα πήγαινε σε κάποιον που θα του ήταν χρήσιμα τα κομμάτιa hardware και χωριστά ή/και που θα μπορούσε να μοντάρει το μασίφ αλουμινένιο κουτί (για τις εξόδους/συνδέσεις δλδ) για να ψύξει παθητικά οποιοδήποτε nuc ή επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης (σίγουρα έχει κάποια αξία και το κουτί ως έχει).

Πώς θα το βλέπατε εσείς; Θα άξιζε να δοθεί εκεί γύρω στα 90-100€ με τις απαραίτητες διευκρινίσεις ή καλύτερα να το κρατήσω;

Επεξ/σία από vgiozo
Δημοσ.

Τα έχω βάλει ακριβά; Επειδή δεν βλέπω ενδιαφέρον. Μήπως μπερδεύονται που έχω βάλει και την οθόνη και νομίζουν ότι η τιμή είναι για το tower μόνο;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Τα έχω βάλει ακριβά; Επειδή δεν βλέπω ενδιαφέρον. Μήπως μπερδεύονται που έχω βάλει και την οθόνη και νομίζουν ότι η τιμή είναι για το tower μόνο;

Είναι πολλά τα χρήματα για μεταχειρισμένο χωρίς εγγύηση,με κουσουράκια,παλιό κουτί και παλιά οθόνη.Δεν είσαι υπερβολικός αλλά θα μπορούσες είτε να πέσεις είναι να γίνεις πιο διαλλακτικός με το θέμα πακέτο

Δημοσ.

Thanks, το βλέπω με το Shark να μένω στην γωνία του δωματίου. :) Έχω βάλει και σετ cpu+mobo αλλά μάλλον με κόβει η mobo και το θέμα με το USB. Η πλάκα είναι ότι μπορεί να είναι software (είναι μπέρδεμα με τους drivers ανάμεσα σε Microsoft, Intel και mobo κατασκευαστή) και να εμφανίζεται σε αρκετές μητρικές Ζ87/Ζ97, απλά οι πιο πολλοί δεν το αναφέρουν καν. 

Δημοσ.

Ισως και το delid παραπεμπει σε αγριες διαθεσεις.Παντως για το σετ ειναι καλη τιμη.Απο την αλλη αν κοστολογεις τοσο cpu+mobo δεν βγαινει το 600αρι για ολα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πλάκα είναι ότι τον έχω στα 4ghz, απλά το έκανα για θερμοκρασίες και ησυχία από τα fans. E, κάπου εκεί βγαίνει 580, βάλε και το κουβάλημα/βενζίνη αν δεν έρθει κάτω από το σπίτι μου ο άλλος και ένα ποσοστό που βάζω για παζάρια = 600€. 😛

cpu: 150
mobo: 40
ram: 90
cooler: 20
psu: 40
gpu: 180
screen: 60

Μάλλον θα τα δώσω cpu/mobo/ram πακέτο, gpu μόνη της και τα άλλα τα κρατάω, όλο και κάπου χρειάζεται μια οθόνη ή ένα παλιό case (NAS πχ).

Επεξ/σία από mindtrapper
Δημοσ.

Οκ καλα τα χεις κοστολογησει,ισως λιγο παραπανω την ραμ αλλα τι εχεις ρε παιδι μου και 40€ βενζινες;ferrari? :P

Καλες πωλησεις οπως και να χει

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Ανοίγω αυτό το topic επειδή είμαι ψιλοάσχετος και θέλω να βάλω μια αγγελία για τον παλιό σταθερό μου υπολογιστή.

Το σετ αποτελείται από:

G41M ES2L μητρική της gigabyte
INTEL CORE 2 QUAD Q84OO 2.6GHZ
RAM 4 GB DDR2
AMD RADEON HD 6450

ένα υποτυπώδες κουτί, τροφοδοτικό και disc reader/καταγραφικό της lg.

οθόνη samsung syncmaster 943, 50.000:1 dynamic contrast.

Δεν συμπεριλαμβάνεται ο σκληρός διότι είναι παλιός/αργός, εκτός αν ζητηθεί.

Θα ήθελα μια γνώμη για μια αντικειμενική προσέγγιση για αυτό το σύστημα. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον προσφερθεί να βοηθήσει! :)

Δημοσ.
Στις 9/9/2018 στις 9:46 ΠΜ, LLLEFTERIS είπε

Asus X202E i3-3217U 4GB ram 60GB SSD οθονη αφης 11.6 ιντσες

Να προσθεσω και ενα Lenovo Edge E330 με i3-3110M  8GB ram 1TB sata 3 σκληρο

Ειναι 13.3 με μπαταρια πανω απο 3 ωρες και εχει και θεση για καρτα sim 3G με Cosmote και Wind μου δουλεψε μια χαρα.

Επεξεργαστη μπορει να παρει μεχρι i7 και μνημη μεχρι 16GB

Για πειτε καμια τιμη γιατι πρεπει να μαζεψω ψιλα για ενισχυτη dolby atmos :rolleyes:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...