Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, BabisTs είπε

Για τα 160 ευρώ ναι θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν αξίζει η αγορά μεταχειρισμενου 4790Κ..... Για τα 4.6-4.7 ghz πάλι θα συμφωνήσω ότι παίζουν στα ίδια overall.... Στο gaming όμως ο 8400 μένει ήδη πίσω ακόμα και από stock 4790Κ.

Χωρίς OC στον 4790k, o 8400 έχει ένα μικρό προβάδισμα..

Επεξ/σία από Valous
Δημοσ.

Ξεχνάτε πάντα την ram όταν κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα σε πλατφόρμες. Εγώ που δεν θέλω να πέσω από τα 16gb που έχω και έχω 4440 με Z87 motherboard ψάχνω για 4770/4790Κ. Τι να μου πει η νέα πλατφόρμα, που θέλω 200€ για μνήμες και 100€ για μητρική συν την τιμή του επεξεργαστή. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Ξεχνάτε πάντα την ram όταν κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα σε πλατφόρμες. Εγώ που δεν θέλω να πέσω από τα 16gb που έχω και έχω 4440 με Z87 motherboard ψάχνω για 4770/4790Κ. Τι να μου πει η νέα πλατφόρμα, που θέλω 200€ για μνήμες και 100€ για μητρική συν την τιμή του επεξεργαστή. 

Σύγκρινα επεξεργαστική ισχύ. Δεν ανέφερα ούτε γράμμα παραπάνω :)

Δημοσ.

οι περισσοτεροι λογω ραμ δεν πανε σε καινουριο, οταν το 2015 εβαζες 32gb ddr3 με 150 ευρω κ τωρα θες 200  ευρω για 16,

καπου το σκεφτεται ο αλλος....γι αυτο υπαρχει μια εξαρση στις αγγελιες για haswell cpu ,

οσοι ειχαν i5 με ραμ απο 16 κ πανω σου λεει βαζω ενα i7 κ το κραταω 2 χρονακια ακομα ανετα....

εκει μυριστηκαν τη δουλεια οι "αγγελιομαχοι" κ βλεπεις κατι 250ρια για 4790....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Valous είπε

Χωρίς OC στον 4790k, o 8400 έχει ένα μικρό προβάδισμα..

Μιλώντας για gaming  πάντα (γιατί για overall δύναμη μίλησα παραπάνω)  σύγκρινε τι IPC έχουν και οι δύο και δες ότι έχει καλύτερο ο 4790Κ.... Τώρα όσον αφορά το βίντεο έχω πάψει να βλέπω gaming promotion με χαμηλότερο IPC... 

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.
8 ώρες πριν, koolisk6 είπε

οι περισσοτεροι λογω ραμ δεν πανε σε καινουριο, οταν το 2015 εβαζες 32gb ddr3 με 150 ευρω κ τωρα θες 200  ευρω για 16,

καπου το σκεφτεται ο αλλος....γι αυτο υπαρχει μια εξαρση στις αγγελιες για haswell cpu ,

οσοι ειχαν i5 με ραμ απο 16 κ πανω σου λεει βαζω ενα i7 κ το κραταω 2 χρονακια ακομα ανετα....

εκει μυριστηκαν τη δουλεια οι "αγγελιομαχοι" κ βλεπεις κατι 250ρια για 4790....

Πολύ σωστά μιλάς, φίλε μου. Κι εγώ γι' αυτό το λόγο αποφάσισα να πάρω τον i7 4790k και έμπλεξα τα μπούτια μου με τις τιμές. Αυτό που μου κάνει, όμως εντύπωση, είναι ότι οι τιμές εκτοξεύτηκαν απότομα. "Μυρίστηκαν αίμα", που λέμε...-

Δημοσ.
Στις 26/1/2018 στις 10:18 ΠΜ, villasg είπε

να ρωτησω και εγω με την σειρα μου γιατι δεν μπορω να υπλογισω ποσο .

Ενας SSD Samsung 840 evo 120 και μαζι μια καρτα PCI-E To SATA3.0 me chip: asmedia ASM1061 ( που ειναι για παλια μηχανηματα που δεν εχουν sata 3 ) , σε τι ποσο μπορουν να δωθουν ?

καποια ιδεα για αυτο ?

Καθως και ποια ειναι μια καλη τιμη για να αγορασω εναν επεξεργαστη i5 6600 ή i5 6500 [1151]

ευχαριστω

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, villasg είπε

ποιο απο τα 2 ?

Ε χονδρικα σου λεω.Εξαρταται απο εγγυηση,ποσο καιρο ηταν χρησιμοποιημενος,αν εχει ψυκτρα η οχι,αν ειναι κοντα σου η οχι κλπ κλπ..

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,  ποσο να πουλησω ενα λάπτοπ HP 530; Εχει Intel(R) Core(TM)2  CPU  T7400 @ 2.16Ghz 2.17Ghz,  2gb Ram, 160gb hdd

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, BabisTs είπε

Για τα 160 ευρώ ναι θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν αξίζει η αγορά μεταχειρισμενου 4790Κ..... Για τα 4.6-4.7 ghz πάλι θα συμφωνήσω ότι παίζουν στα ίδια overall.... Στο gaming όμως ο 8400 μένει ήδη πίσω ακόμα και από stock 4790Κ.

Οι μετρήσεις δεν δείχνουν κάτι τέτοιο . Εμπιστεύομαι τις μετρήσεις περισσότερο από ο,τιδήποτε γράψει οποιοσδήποτε εδώ μέσα.Ααα ! και με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις σε gaming . Οι επιδόσεις σε κειμενογράφους και office , με καλύπτουν σε όλα τα μηχανήματα και πριν του 2000.

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Οι μετρήσεις δεν δείχνουν κάτι τέτοιο . Εμπιστεύομαι τις μετρήσεις περισσότερο από ο,τιδήποτε γράψει οποιοσδήποτε εδώ μέσα.Ααα ! και με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις σε gaming . Οι επιδόσεις σε κειμενογράφους και office , με καλύπτουν σε όλα τα μηχανήματα και πριν του 2000.

Βάλε 980ti sli όπου με 4790Κ είχα ανώτερη απόδοση από σύστημα με 1080ti και δεν είχα μπουκάλι πουθενά (99% χαλαρά τα καρτονια) ... Ο 8400 ήδη κρατάει πίσω μια 1080ti από cpus με καλύτερο  IPC .... Αυτό μιας και όταν αναφέρεσαι για τον οποιοσδήποτε εδώ μέσα μάλλον δεν θα εννοείς για μένα....και μάλλον έχουν καταλάβει αρκετοί (εξου και οι εξωφρενικές τιμές που ζητάνε μερικοί εδώ μεσα) πως με ξεκλείδωτα 8 threads βγάζεις ανετότατα μέχρι το  2019-2020 που θα αλλάξουν οι απαιτήσεις των Games... 

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Βάλε 980ti sli όπου με 4790Κ είχα ανώτερη απόδοση από σύστημα με 1080ti και δεν είχα μπουκάλι πουθενά (99% χαλαρά τα καρτονια) ... Ο 8400 ήδη κρατάει πίσω μια 1080ti από cpus με καλύτερο  IPC .... Αυτό μιας και όταν αναφέρεσαι για τον οποιοσδήποτε εδώ μέσα μάλλον δεν θα εννοείς για μένα....και μάλλον έχουν καταλάβει αρκετοί (εξου και οι εξωφρενικές τιμές που ζητάνε μερικοί εδώ μεσα) πως με ξεκλείδωτα 8 threads βγάζεις ανετότατα μέχρι το  2019-2020 που θα αλλάξουν οι απαιτήσεις των Games... 

Δεν είπα ότι δεν αρκεί σε επιδόσεις ο i7 4790K . Αλλά ότι και οι νέοι είναι επαρκείς. Πιθανόν οι 980ti που λες να αποδίδουν καλύτερα από 1080ti . Το θέμα μας αρχικά , ήταν ότι οι τιμές που πωλούνται οι μτχ i7 4790K είναι εξωφρενικές. Άσε που έχουν και αρκετά χρόνια στην πλάτη και μάλιστα με oc .  Με ίδια gpu , οι επιδόσεις του στα 4,5 είναι ίδιες με του i5 8400. Τα 250 ευρώ που ζητάνε πολλοί όμως, είναι τιμή που πλησιάσει τον καινούργιο i5 8600K .

Δεν πιστεύω αυτός που σκέφτεται να δώσει 250 ευρώ για μτχ 4790Κ να μην μπορεί να δώσει .... 257 για καινούργιο i5 8600K . Και παλιές μητρικές 1150 (έχω κι εγώ) μια χαρά πουλιούνται δόξα το θεό !! Όπως κι οι ddr3 .

Όποιος έχει άλλη άποψη , δίνει 500 ευρώ , για μεταχειρισμένα σετ 4790Κ που πουλάνε αρκετοί .

Μακριά από μας

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...