phanispal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ακριβώς έτσι είναι. Ο λόγος προσφορά/ζήτηση είναι που διαμορφώνει τις τιμές, ακόμα και όταν πρόκειται για «μεταξύ μας» συναλλαγές. Προσωπικά είμαι της άποψης του να πουλάω παλιό (ή καλύτερα ξεπερασμένο) hardware σχετικά φθηνά, με τη λογική ότι θέλω κι εγώ κάποια στιγμή να αγοράσω κάτι παρόμοιο το ίδιο φθηνά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δεν είναι τόσο απλό.
benign Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Αγαπητέ benign Καταρχήν η ερώτησή μου αφορούσε την ατυχή(για μένα τουλάχιστον) σύγκριση μεταξύ τιμών DDR3 4x2(8GB) με τιμές DDR2 2x2(4GB), και όχι την τιμή που προτείνατε στο μέλος Professor Xavier. Είναι σαν να ρωτήσει κάποιος τι αξία έχουν 4 κιλά μήλα και να του απαντήσουν πως 8 κιλά πορτοκάλια έχουν τόσο άρα τα 4 κιλά μήλα πιάνουν τόσο. Έτσι φαίνεται με την πρώτη ματιά τουλάχιστον. Αγαπητε φιλε εγραψα λιγο πιο πανω σε αυτο που λετε: ''συγκρινω βασει τεχνικων προδιαγραφων,τεχνολογικης εξελιξης και αντικειμενικης αξιας του hardware''. Ο συνειρμος που κανατε νομιζω οτι δεν κολλαει,(τα μηλα και πορτοκαλια)εχει σχεση με τη μαναβικη.Εγω μιλησα τεχνολογικα και τιμολογιακα. Όπως και εσείς αναφέρατε οι μνήμες DDR2 είναι ξεπερασμένες τεχνολογικά, για αυτό λοιπόν τέτοιες μνήμες θα αγοράσει κάποιος μόνο εφόσον τις χρειάζεται και έχει μητρική ή ολόκληρο σύστημα που δέχεται μόνο DDR2. Σε διαφορετική περίπτωση σαφώς και δεν θα προτιμήσει μητρική που να δέχεται DDR2 μια και εκτός από ξεπερασμένες είναι και δυσεύρετες και πανάκριβες. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, προσωπικά πιστεύω ότι στην εκτίμηση αξίας μνημών DDR2 δεν έχει καμία απολύτως σημασία το κόστος των καινούργιων DDR3. Ακριβως οι μνημες ddr2 ειναι δυσευρετες και ακριβες γιατι απο την μια ο κοσμος εχει παει εδω και 3 χρονια περιπου στις ddr3 και στα καταστηματα εχουν μεινει στοκ ενω καποια κρατανε επιτηδες στοκ για να κερδοσκοπησουν σε βαρος ενος ανθρωπου που λογω οικονομικων δυσκολιων θα αναγκαστει να αγορασει.Το γεγονος οτι αυτο ισχυει στην αγορα,καμμια λογικη δεν το κανει δικαιο η σωστο.Εγω ας πουμε ,το αντιμαχομαι. Η τιμη της ddr3 μνημης δινει δυναμη επιχειρηματος στον αγοραστη να διαμαρτυρηθει στον πωλητη οτι του πουλα ξεπερασμενο hardware σε τιμη καινουργιου.Συγκρινει την τιμη του καλυτερου και πιο συγχρονου με την τιμη του παλιου και πιο αργου. Επίσης αναφέρατε ότι οι έμποροι κοιτάζουν το συμφέρον τους. Ίσως σας διαφεύγει ότι και οι ιδιώτες κοιτάνε το συμφέρον τους, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο υποψήφιος πωλητής προσπαθεί να πουλήσει όσο ακριβότερα μπορεί και ο υποψήφιος αγοραστής κοιτάει να αγοράσει όσο φτηνότερα γίνεται. Και στην τελική όσο εγωιστικό-ανεδαφικό είναι να ζητάει κάποιος 150 ευρώ για Q9550 πχ, άλλο τόσο εγωιστικό-ανεδαφικό είναι να προσφέρει ο υποψήφιος αγοραστής 50 ευρώ. Εννοειται οτι ανεκαθεν υπαρχει μεταξυ πωλητη και αγοραστη συγκρουση συμφεροντων αλλα πρεπει να υπαρχει και αξιοπρεπεια και κοινη λογικη.Οσο αναξιοπρεπης αλλα και γελοιος ειναι ο πωλητης που πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες και γελαει ολο το ινσομνια μαζι του,αλλο τοσο γελοιος και αγενης ειναι αυτος που θελει να αγορασει κατι τζαμπα.Πηρατε σαν παραδειγμα τα δυο εξισου καταδικαστεα ακρα.Εδω οι συμβουλες στο νημα ειναι για την σωστη μεση οδο ωστε και τα δυο μερη να εξυπηρετηθουν. Επίσης και εγώ πιστεύω ότι οι επίμαχες DDR2 δεν πρέπει με τίποτα να πουληθούν πάνω από 25€(και ούτε), έλα όμως που η αξία τους θα διαμορφωθεί βάσει προσφοράς/ζήτησης και όχι βάσει του τι νομίζετε εσείς ή του τι νομίζω εγώ! Ο υποψήφιος αγοραστής που επείγεται να αγοράσει παρόμοιες μνήμες έχει είτε την επιλογή κούτας με 68€+ είτε μεταχειρισμένες που τις ζητάνε ~35-40€. Αν θέσει σαν όριο τα 25€ το πιο πιθανό είναι να μη βρει να αγοράσει ποτέ. Δεν διαφωνω σε τιποτε απο αυτα που λετε.Αν ο αγοραστης επειγεται για σοβαρους λογους τοτε θα αγορασει οτι φτηνοτερο βρει εστω και αν αυτο ειναι αδικο και υπερτιμημενο.Αν ομως δεν εχει αμεση αναγκη και απλα θελει να φτιαξει ενα δευτερο συστημα, η μπορει εστω και με λιγη δυσκολια να περιμενει ,προσωπικα συνιστω σκληρη σταση απεναντι σε ατομα που πουλανε ddr2 μνημες και γενικα παλιο υλικο 3 και πλεον χρονων,χωρις εγγυηση, ακριβα. Οπως πολυ σωστα γραφετε οι τιμες διαμορφωνονται απο τη σχεση προσφορας/ζητησης αρα λοιπον αν μαθει ο αγοραστης να διεκδικει το συμφερον του πιο σωστα θα πετυχαινει καλυτερες και δικαιοτερες τιμες.Εξαλλου στις περισσοτερες περιπτωσεις ο αγοραστης παλιου hardware ειναι και ο οικονομικα ασθενεστερος (μιλαω για το ινσομνια και για ιδιωτες). Ακριβώς έτσι είναι. Ο λόγος προσφορά/ζήτηση είναι που διαμορφώνει τις τιμές, ακόμα και όταν πρόκειται για «μεταξύ μας» συναλλαγές. Προσωπικά είμαι της άποψης του να πουλάω παλιό (ή καλύτερα ξεπερασμένο) hardware σχετικά φθηνά, με τη λογική ότι θέλω κι εγώ κάποια στιγμή να αγοράσω κάτι παρόμοιο το ίδιο φθηνά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δεν είναι τόσο απλό. Συμφωνω Φανη ,αλλα επειδη εισαι παλιος και ξερεις,εχουμε πολλες περιπτωσεις ατομων(τυπικοι νεοελληνες)που θελουν να αγοραζουν φτηνα και να πουλανε ακριβα.Το σωστο ειναι οτι κυριως με βαση την ραγδαια τεχνολογικη αναπτυξη τα τελευταια χρονια οποιος πουλαει υλικο 3 ετων και πανω ,πρεπει να κανει και την προσευχη του που εφυγε.Μιλαμε τωρα για hardware χωρις πλεον εγγυηση,που δεν ξερει ο αγοραστης ποσο και πως το εχει χρησιμοποιησει ο πωλητης,και που ακομη και να ειναι σε καλη κατασταση μπορει να χαλασει σε 10 μερες θεωρητικα.
Joshua21 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Αγαπητε φιλε εγραψα λιγο πιο πανω σε αυτο που λετε: ''συγκρινω βασει τεχνικων προδιαγραφων,τεχνολογικης εξελιξης και αντικειμενικης αξιας του hardware''. Ο συνειρμος που κανατε νομιζω οτι δεν κολλαει,(τα μηλα και πορτοκαλια)εχει σχεση με τη μαναβικη.Εγω μιλησα τεχνολογικα και τιμολογιακα. Αγαπητέ benign αλίμονο, ποτέ δεν έκανα απευθείας σύγκριση ram με ζαρζαβατικά(αν είναι δυνατόν), απλά είπα πως όσο σχέση έχουν τα μεν μεταξύ τους άλλη τόση σχέση έχουν μεταξύ τους και τα δε. Ακριβως οι μνημες ddr2 ειναι δυσευρετες και ακριβες γιατι απο την μια ο κοσμος εχει παει εδω και 3 χρονια περιπου στις ddr3 και στα καταστηματα εχουν μεινει στοκ ενω καποια κρατανε επιτηδες στοκ για να κερδοσκοπησουν σε βαρος ενος ανθρωπου που λογω οικονομικων δυσκολιων θα αναγκαστει να αγορασει.Το γεγονος οτι αυτο ισχυει στην αγορα,καμμια λογικη δεν το κανει δικαιο η σωστο.Εγω ας πουμε ,το αντιμαχομαι. Η τιμη της ddr3 μνημης δινει δυναμη επιχειρηματος στον αγοραστη να διαμαρτυρηθει στον πωλητη οτι του πουλα ξεπερασμενο hardware σε τιμη καινουργιου.Συγκρινει την τιμη του καλυτερου και πιο συγχρονου με την τιμη του παλιου και πιο αργου. Οι μνήμες DDR2 είναι δυσεύρετες(και κατ'επέκταση ακριβότερες) γιατί η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη της προσφοράς, και όχι γιατί τα καταστήματα κερδοσκοπούν(αν υπήρχε έλλειψη σε DDR3 θα είχαν αυξηθεί και οι τιμές των DDR3). Όσο και να αντιμάχεστε εσείς τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Ο υποψήφιος αγοραστής για κάποιο λόγο ψάχνει συγκεκριμένα DDR2 και όχι DDR3, δεν του κάνει η DDR3, και για αυτό δεν στέκει το επιχείρημα της τιμής των DDR3. Εννοειται οτι ανεκαθεν υπαρχει μεταξυ πωλητη και αγοραστη συγκρουση συμφεροντων αλλα πρεπει να υπαρχει και αξιοπρεπεια και κοινη λογικη.Οσο αναξιοπρεπης αλλα και γελοιος ειναι ο πωλητης που πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες και γελαει ολο το ινσομνια μαζι του,αλλο τοσο γελοιος και αγενης ειναι αυτος που θελει να αγορασει κατι τζαμπα.Πηρατε σαν παραδειγμα τα δυο εξισου καταδικαστεα ακρα.Εδω οι συμβουλες στο νημα ειναι για την σωστη μεση οδο ωστε και τα δυο μερη να εξυπηρετηθουν. Εδώ συμφωνούμε. Με τη μόνη διαφορά πως η τιμή που προτείνουμε θα πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο νόμο προσφοράς-ζήτησης. Η τιμή του μεταχειρισμένου hardware διαμορφώνεται από την προσφορά και τη ζήτηση, και όχι από τις τεχνικές προδιαγραφές και την τεχνολογική εξέλιξη(καλώς ή κακώς). Προτείνοντας στον υποψήφιο αγοραστή ή πωλητή μια τιμή αγνοώντας την προσφορά και τη ζήτηση, πιο πολύ τον μπερδεύουμε παρά τον βοηθάμε. Δεν διαφωνω σε τιποτε απο αυτα που λετε.Αν ο αγοραστης επειγεται για σοβαρους λογους τοτε θα αγορασει οτι φτηνοτερο βρει εστω και αν αυτο ειναι αδικο και υπερτιμημενο.Αν ομως δεν εχει αμεση αναγκη και απλα θελει να φτιαξει ενα δευτερο συστημα, η μπορει εστω και με λιγη δυσκολια να περιμενει ,προσωπικα συνιστω σκληρη σταση απεναντι σε ατομα που πουλανε ddr2 μνημες και γενικα παλιο υλικο 3 και πλεον χρονων,χωρις εγγυηση, ακριβα. Οπως πολυ σωστα γραφετε οι τιμες διαμορφωνονται απο τη σχεση προσφορας/ζητησης αρα λοιπον αν μαθει ο αγοραστης να διεκδικει το συμφερον του πιο σωστα θα πετυχαινει καλυτερες και δικαιοτερες τιμες.Εξαλλου στις περισσοτερες περιπτωσεις ο αγοραστης παλιου hardware ειναι και ο οικονομικα ασθενεστερος (μιλαω για το ινσομνια και για ιδιωτες). Ο υποψήφιος αγοραστής σίγουρα διεκδικεί το συμφέρον του, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό(όπως και ο υποψήφιος πωλητής). Αν επείγεται για κάτι θα δώσει κάτι παραπάνω, αν δεν επείγεται τότε θα το πάρει μόνο όταν το βρει πιο φτηνά από όσο ορίζει η προσφορά και η ζήτηση. ps Δεν πρόκειται να σας απαντήσω ξανά στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτοσκοπός μου δεν ήταν να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας, αλλά να εκφέρω τη γνώμη μου παραθέτοντας ταυτόχρονα τα επιχειρήματά μου. Καλό μεσημέρι
benign Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 ps Δεν πρόκειται να σας απαντήσω ξανά στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτοσκοπός μου δεν ήταν να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας, αλλά να εκφέρω τη γνώμη μου παραθέτοντας ταυτόχρονα τα επιχειρήματά μου. Καλό μεσημέρι Καλο μεσημερι και ευχαριστω για τις αποψεις σας.Ποτε δεν σκεφτηκα οτι θελατε να αντιπαρατεθητε,ισα ισα που ειστε ευγενικος και μιλατε με επιχειρηματα που σεβομαι.Απλα διαφωνουμε ελαφρα σε μερικα σημεια ,αλλα αυτο δεν ειναι κακο.Μια διαφωνια οταν προερχεται μεσα απο πολιτισμενο διαλογο και με καλα επιχειρηματα μονο καλο κανει και στα δυο μερη και σε οσους την διαβαζουν. (Τωρα τελευταια στα φορουμ ,εχω προσεξει οτι ο κοσμος φοβαται να διαφωνησει,πραγμα που ειναι πολυ λαθος.Μια γονιμη διαφωνια ειναι πολυ πιο χρησιμη απο μια ρουτινιαρικη συμφωνια.Εμενα μου αρεσει πολυ να διαφωνω ακομη και με τους καλυτερους μου φιλους. )
thenamnamnam Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα! 8giga corsair 1600αρες στα 50ε καλα ειναι ? η μπορω να βρω Cheaper?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα! 8giga corsair 1600αρες στα 50ε καλα ειναι ? η μπορω να βρω Cheaper? http://www.skroutz.gr/s/327655/Corsair-Vengeance-8GB-Dual-Channel-DDR3-Kit-CMZ8GX3M2A1600C9B.html 1
thenamnamnam Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 γεια σας και παλι, να ρωτισω ποσο εχουν τωρα οι i5 2500k? μεταχειρισμενο φυσικα
phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Εξαρτάται απ' το κομμάτι, αλλά γύρω στα 160€ ±10€ θα έλεγα. 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Εξαρτάται απ' το κομμάτι Ποιό κομμάτι? Τυρί είναι? Με 180 παίρνει καινούριο 3450!
phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Αν κλοκάρει καλά με λίγη τάση και τα συναφή. Το αν συμφέρει να πάει σε 2500Κ είναι άλλη υπόθεση.
Joshua21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Το αν συμφέρει να πάει σε 2500Κ είναι άλλη υπόθεση. Ίσως να κάνω και λάθος, αλλά πιστεύω πως το αν συμφέρει να προτιμήσει κάποιος μεταχειρισμένο 2500k έχει άμεσο αντίκτυπο στην τιμή που πιάνει ένας μεταχειρισμένος 2500k.
phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Ωραία, και πόσο να τον δώσει κάποιος; 120€; 100€;
Joshua21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Αν και δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος να απαντήσει σε αυτό, ανάλογα με το υπόλοιπο εγγύησης κάπου στα 130-140 το βλέπω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις