Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να κάνω καμια αναβάθμιση στο Pc. και να πουλήσω τα παλιά κομμάτια.

Για πόσα λέτε να αξίζει αυτή η μητρική

Gigabyte GA-MA780G-UD3H

Λειτουργεί μια χαρά. Μαζί με όλα τα παρελκόμενά της. Η εγγύηση έχει λήξει.

Μόνο σε δύο μαγαζιά στην ελλάδα την βρήκα (getitnow, visionstudio)

και στο ebay μεταχειρισμένο εδώ.

Παίρνει και AMD AM3. Εγώ έχω βάλει τον Phenom II x4 960t

Γυρω στα 30 ευρω το πολυ.Μην κοιτατε αν υπαρχει σε ελαχιστα μαγαζια.Το visionstudio δεν την εχει διαθεσιμη και φανταζομαι και τα αλλα Ελληνικα μαγαζια αν τους ρωτησετε θα σας πουνε οτι δεν υπαρχει.Μιλαμε για ddr2 μνημες,καθολου usb3,pci-e 3.0,sata 3 κ.τ.λ. που εχουν μητρικες με τιμες που αρχισουν απο πολυ χαμηλα στις μερες μας.Δηλαδη ειναι αντελως ξεπερασμενη μητρικη.

Επισης σε λιγες εβδομαδες θα βγουνε οι καινουργιοι επεξργαστες της AMD και οι αντιστοιχες μητρικες με ακομη καλυτερη τεχνολογια.

Η μονη περιπτωση που βλεπω να ενδιαφερθει καποιος ειναι αν εχει ddr2 μνημες ,δεν εχει λεφτα να διαθεσει για αναβαθμιση και του εχει χαλασει η μητρικη του.Τοτε αν του την δωσετε σε τιμη μεχρι 30 ευρω,θα τον εξυπηρετησετε.

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Sheogorath

1653

• benign

1235

• LLLEFTERIS

1217

• spy94

792

Δημοσ.

Ok, ευχαριστώ.

Καλά, το ότι υπάρχουν καλύτερες το γνωρίζω (Γι'αυτό λέω να κάνω αναβάθμιση), και σίγουρα θα πάει σε κάποιον που του έχουν μείνει μνήμες dd2 και επεξεργαστή AM2+.

και αυτες οι μνήμες...? Kingston HyperX 4GB (2X2GB) 1066MHZ DDR2

Δημοσ.

Ok, ευχαριστώ.

Καλά, το ότι υπάρχουν καλύτερες το γνωρίζω (Γι'αυτό λέω να κάνω αναβάθμιση), και σίγουρα θα πάει σε κάποιον που του έχουν μείνει μνήμες dd2 και επεξεργαστή AM2+.

και αυτες οι μνήμες...? Kingston HyperX 4GB (2X2GB) 1066MHZ DDR2

Δεδομενου οτι οι Kingston 8GB 4Χ2 1333 εχουν περιπου 44 ευρω,θα ελεγα γυρω στα 25 ευρω.

Δημοσ.

Δεδομενου οτι οι Kingston 8GB 4Χ2 1333 εχουν περιπου 44 ευρω,θα ελεγα γυρω στα 25 ευρω.

Είστε σίγουρος πως είναι ορθό να συγκρίνετε τιμές DDR3 4x2(8GB) με τιμές DDR2 2x2(4GB)?

• Like 1
Δημοσ.

Είστε σίγουρος πως είναι ορθό να συγκρίνετε τιμές DDR3 4x2(8GB) με τιμές DDR2 2x2(4GB)?

Συγκρινω βασει τεχνικων προδιαγραφων,τεχνολογικης εξελιξης και αντικειμενικης αξιας του hardware. Oταν η διπλασια ποσοτητα μνημης ddr 3 κανει 44 ευρω το να βαλει καποιος την μιση παλιας τεχνολογιας σε παρομοια τιμη το βρισκω εγωιστικο και ανεδαφικο.Επισης μπορει να ειναι lifetime αλλα μονο ενα κοροιδο θα αγοραζε μνημες χρησιμοποιημενες 3 και 4 χρονια σε τιμη μεταγενεστερης τεχνολογικα μνημης και μαλιστα ολοκαινουργιας.

Τα καταστηματα το κανουν αυτο γιατι καθε εμπορος κοιταζει το συμφερον.Εδω υπαρχουν στο amazon επεξεργαστες intel παλιας γενιας,ξεκαθαρα και με τεραστια διαφορα πολυ πισω σε επιδοσεις απο τους τωρινους Ivy Bridge σε ακριβοτερες τιμες.Γιατι?Για τον απλουστατο λογο οτι σε καποιους ατυχεις ανθρωπους χαλασε ο επεξεργαστης τους και επειδη θα τους κοστισει λιγοτερο η αλλαγη μονο ενος επεξεργαστη απο το να αλλαξουν μητρικη,μνημες και επεξεργαστη,ισως και να μην εχουν την οικονομικη δυνατοτητα,οι συγκεκριμενοι εμποροι κοιτουν να το εκμεταλευτουν.

Σε καθε περιπτωση ομως,δεν ειμαι καποιος επισημος αξιολογος hardware του ινσομνια,ουτε εμπορος hardware ,ειμαι ενα απλο μελος και λεω την γνωμη μου.Δεν σημαινει πως οτι εκτιμηση κανω,ειναι η μονη σωστη ,απλα την αποψη μου λεω.Θεωρω ομως οτι μια πωληση μεταχειρισμενου προιοντος πρεπει να υποκειται στην λογικη και να ειναι δικαιη.Ο κοσμος διαβαζει και κρινει τι θελει να κανει,υπαρχουν και αλλα παιδια εδω να απαντησουν και να εξυπηρετησουν.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ισχύει αυτό που λένε οι caution+Joshua21, π.χ. με τους Q9550/Q9650 κ.λπ.

Με τα 150€ που ζητούσαν έπαιρνες καλύτερο επεξεργαστή για πιο νέα πλατφόρμα, σε κάποιους όμως έβγαινε οικονομικότερα να αλλάξουν απλά επεξεργαστή απ' το να αλλάξουν όλο το πακέτο.

Δημοσ.

Κοίτα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ισχύει αυτό που λένε οι caution+Joshua21, π.χ. με τους Q9550/Q9650 κ.λπ.

Με τα 150€ που ζητούσαν έπαιρνες καλύτερο επεξεργαστή για πιο νέα πλατφόρμα, σε κάποιους όμως έβγαινε οικονομικότερα να αλλάξουν απλά επεξεργαστή απ' το να αλλάξουν όλο το πακέτο.

Σαφως,αυτο το ανεφερα και εγω οταν ειπα για τιμες στο Amazon που ειναι υπερβολικες κατα την γνωμη μου οταν κοστιζουν ακριβοτερα απο καλυτερο ολοκαινουργιο hardware.

Παντως αν το δουμε και απο αλλη οπτικη,ο εμπορος εχει μια δικαιολογια.Εχει πληρωσει για το υλικο, μαζι και φορους,συντηρει καταστημα και ισως και υπαλληλους και θελει να ξεστοκαρει.Και παλι διαφωνω προσωπικα αλλα υπαρχει μια λογικη.

Το απλο μελος του insomnia που θελει απλα να ξεφορτωθει ξεπερασμενο hardware δεν εχει καμμια δικαιολογια και θα πρεπει να κοιταξει και την εξυπηρετηση του τυχον αγοραστη,που προφανως επειδη δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα για καινουργιο,προσπαθει να εξυπηρετηθει με κατι παλιο ,3 και 4 χρονων.

Παντως εγω πιστευω οτι εμεις οι ανθρωποι φτιαχνουμε τους νομους και της μεταχειρισμενης αγορας.Προσωπικα λεω στους φιλους μελη,μην αγοραζετε παλια για καινουργια,αφηστε τα ψωνια που πουλανε παλιο hardware ακριβα σαν να ηταν καινουργιο,να τo παντρευτουνε μεχρι να αναγκαστουν να τα δωσουν σε οσο γινεται λογικες και φτηνες βασει της παλαιοτητας τους τιμες. Γινεται να ειναι κανεις πιο διακριτικος? :devil:

Δημοσ.

ειχα ρωτησει και παλαιοτερα αλλα ξεχασα. :P

coolermaster silent pro M600 με 4,5 χρονια εγγυηση ακομα ?

50-60 ευρω.Μοντελο του 2009 πως εχει 4,5 χρονια εγγυηση? Καλουτσικο psu γιατι το δινεις? :-D

Δημοσ.

τα χριστουγεννα το πηρα. και επειδη εχω αναγκη απο λεφτα , σκεφτομαι να δω αν συμφερει να το δωσω και να παρω κανα Hamburg.

109ευρω απο το πλαισιο το ειχα παρει :eek:

Δημοσ.

τα χριστουγεννα το πηρα. και επειδη εχω αναγκη απο λεφτα , σκεφτομαι να δω αν συμφερει να το δωσω και να παρω κανα Hamburg.

109ευρω απο το πλαισιο το ειχα παρει :eek:

http://www.amazon.co...Silent Pro M600

Σε ευρω ειναι γυρω στα 67 καινουργιο.Αλλα σου πουλησαν τοσο ακριβα τροφοδοτικο του 2009?

Κατα την γνωμη μου δεν αξιζει να το δωσεις.Μια χαρα ειναι τωρα που διαβασα τα specs.Ειμαστε σε δυσκολες εποχες,μην πουλας hardware που αξιζει.

Δημοσ.

εψαχνα συγκεκριμενα για modular. και ηταν το μονο μαγαζι που ειχε ετοιμοπαραδοτο. και αφου ειχα ηδη παραγγειλει απο αλλου ενα modular silverstone και τελικα μου φερανε μη-modular , σπαστικα το γυρισα πισω και εψαξα που εχει ετοιμοπαραδοτο επιτοπου. και δυστυχως ηταν το μονο μαγαζι. ( ειχα 2500κ,6870 σπιτι να καθονται , καταλαβαινεις )

απο την αλλη αν σκεφτω πιο ελληνικα ,πιο σαν ελληνας ( :P ) τι ατυχημα μπορει να γινει στο τροφοδοτικο ωστε να το καλυψει η εγγυηση και να παρω τα λεφτα μου πισω ? ( οπως με κλεψανε αυτοι ετσι θα τους κλεψω και γω ) (λεμε τωρα)

Δημοσ.

Αγαπητέ benign

Καταρχήν η ερώτησή μου αφορούσε την ατυχή(για μένα τουλάχιστον) σύγκριση μεταξύ τιμών DDR3 4x2(8GB) με τιμές DDR2 2x2(4GB), και όχι την τιμή που προτείνατε στο μέλος Professor Xavier. Είναι σαν να ρωτήσει κάποιος τι αξία έχουν 4 κιλά μήλα και να του απαντήσουν πως 8 κιλά πορτοκάλια έχουν τόσο άρα τα 4 κιλά μήλα πιάνουν τόσο. Έτσι φαίνεται με την πρώτη ματιά τουλάχιστον.

Όπως και εσείς αναφέρατε οι μνήμες DDR2 είναι ξεπερασμένες τεχνολογικά, για αυτό λοιπόν τέτοιες μνήμες θα αγοράσει κάποιος μόνο εφόσον τις χρειάζεται και έχει μητρική ή ολόκληρο σύστημα που δέχεται μόνο DDR2. Σε διαφορετική περίπτωση σαφώς και δεν θα προτιμήσει μητρική που να δέχεται DDR2 μια και εκτός από ξεπερασμένες είναι και δυσεύρετες και πανάκριβες. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, προσωπικά πιστεύω ότι στην εκτίμηση αξίας μνημών DDR2 δεν έχει καμία απολύτως σημασία το κόστος των καινούργιων DDR3.

Επίσης αναφέρατε ότι οι έμποροι κοιτάζουν το συμφέρον τους. Ίσως σας διαφεύγει ότι και οι ιδιώτες κοιτάνε το συμφέρον τους, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο υποψήφιος πωλητής προσπαθεί να πουλήσει όσο ακριβότερα μπορεί και ο υποψήφιος αγοραστής κοιτάει να αγοράσει όσο φτηνότερα γίνεται. Και στην τελική όσο εγωιστικό-ανεδαφικό είναι να ζητάει κάποιος 150 ευρώ για Q9550 πχ, άλλο τόσο εγωιστικό-ανεδαφικό είναι να προσφέρει ο υποψήφιος αγοραστής 50 ευρώ.

Επίσης και εγώ πιστεύω ότι οι επίμαχες DDR2 δεν πρέπει με τίποτα να πουληθούν πάνω από 25€(και ούτε), έλα όμως που η αξία τους θα διαμορφωθεί βάσει προσφοράς/ζήτησης και όχι βάσει του τι νομίζετε εσείς ή του τι νομίζω εγώ! Ο υποψήφιος αγοραστής που επείγεται να αγοράσει παρόμοιες μνήμες έχει είτε την επιλογή κούτας με 68€+ είτε μεταχειρισμένες που τις ζητάνε ~35-40€. Αν θέσει σαν όριο τα 25€ το πιο πιθανό είναι να μη βρει να αγοράσει ποτέ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...