Προς το περιεχόμενο

Καλό πρόγραμμα για επαφές που να τρέχει σε Windows και Linux;


BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρειάζομαι ένα πρόγραμμα σαν το KAddressBook (ή το Κontact), το οποίο να είναι opensource και να τρέχει και σε windows και σε linux (κατά προτίμηση, kde), με δυνατότητα αποθήκευσης και φωτογραφίας των επαφών. Υπάρχει κάποιο άλλο, το οποίο να αποθηκεύει τις επαφές στο δίσκο;

 

Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα αυτό http://www.cube8-gr.net/phonebook.html

αλλά δεν τρέχει μέσω wine, και εγώ θέλω να μεταφέρω το αρχείο των επαφών με στικάκι σε όλους τους υπολογιστές μου.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τις επαφές λέω, όχι για χρήση email. Αν και το gmail μπορείς να το λαμβάνεις μέσω  thunderbird.

Πάντως αν κάνεις export σε κοινό τύπο αρχείων (π.χ. vcard ή ) δε χρειάζεται να έχεις το ίδιο πρόγραμμα. 

Τώρα για τις φωτογραφίες δεν ξερω αν γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ χρησιμοποιώ αρχείο xls. Έχω να το ψάξω μερικά χρόνια αλλά τότε που το είχα ψάξει δεν είχα βρει κάτι τόσο ευέλικτο.

 

Βέβαια εσύ θέλεις και φωτογραφίες οπότε δυσκολεύει ελαφρώς. Θα πρέπει να φτιάξεις βάση δεδομένων που να ανοίγει και από Libre Office Base και από MS Office Access αλλά δεν ξέρω πόσο καλά συνεργάζονται αυτά τα δύο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί θέλω standalone εφαρμογή για επαφές. Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει. Τα έχω σαν vcards, csv κλπ, αλλά το ΚΑddressBook γράφει ότι τα αποθηκεύει σε κάποιο server, δεν ανοίγει σωστά κάποια που δοκίμασα, και στα Windows πρέπει να εγκαταστήσω όλο το Kontact, το οποίο δεν με βολεύει γιατί εγώ έχω 3 gmail accounts και για να διαλέγω από πού στέλνω το κάθε mail, πρέπει να δημιουργήσω ξεχωριστά identities.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το thunderbird θεωρητικά σε καλύπτει, γιατί μπορείς να έχεις κοινό profile σε windows/linux. Αυτό φυσικά προυποθέτει είτε dual boot στον ίδιο υπολογιστή, είτε να έχεις το profile στο τοπικό δίκτυο. Αν έχεις πολλούς υπολογιστές (πχ σπίτι, γραφείο) τότε δεν σε καλύπτει (με αυτόματο τρόπο τουλάχιστον).

 

Αν κάνεις κάτι δικό σου με βάση δεδομένων, τότε η access δεν είναι επιλογή γιατί δεν θα βρεις εύκολο τρόπο να διαβάζεις *.mdb αρχεία σε linux. Το Base ή το Kexi είναι λογικά καλύτερες επιλογές καθώς είναι και τα δύο cross-platform, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο «γυαλισμένα» όσο η access. Ομοίως οι επιλογές αυτές δεν σε καλύπτουν για συγχρονισμό σε απομακρυσμένους υπολογιστές.

 

Τέλος αν έχεις όρεξη μπορείς να γράψεις και κώδικα :P

 

υγ. Το thunderbird, από όσο θυμάμαι είναι σε διαδικασία να ξαναγράψει τα contacts του αλλά δεν ξέρω σε τι στάδιο βρίσκεται.

 

υγ2. Το http://owncloud.org/features/ υποστηρίζει contacts, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΚ παιδιά, η μόνη λύση έτσι όπως τη βλέπω είναι να τα περάσω σε Thunderbird και απλά να αντιγράψω το profile στους υπολογιστές που θέλω. Δεν θέλω cloud ή online με τίποτα. Access δεν έχουμε, H Base δεν με βολεύει και μου ξινίζουν τη μούρη οι γραμματείς, άρα μόνο thunderbird και στικάκι ή free synchronizer. Αφήστε που έχω και τεράστιο θέμα γιατί τα Windows του λάπτοπ δεν βλέπουν με τίποτα τους υπολογιστές με Mint KDE, ούτε καν τους εκτυπωτές. Έφερα τεχνικό και μου είπε οτι στις εταιρείες πρέπει να μπαίνουν windows γιατί έτσι παιδεύουμε τους τεχνικούς χωρίς λόγο με "ανόητα" λειτουργικά γιατί είμαστε τζαμπατζήδες, κι ότι αν είχα Windows θα δούλευαν όλα ρολόι. Απίστευτος ο τύπος και με χρέωσε κιόλας λέγοντας ότι αφού ήρθε πρέπει να πληρωθεί, έχοντας σπαταλήσει 1,5 ώρα χωρίς να καταφέρει απολύτως τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το owncloud που σου είπε ο pmav μπορείς να το στήσεις σε κάποιο δικό σου pc και να συγχρονίζουν από εκεί τα thunderbirds(sic)

για τον τεχνικό τι να πω, έχω ζήσει κι εγώ τέτοιους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To θέμα με τους τεχνικούς και τo linux έχω αρχίσει και το ζω έντονα. Κανένας από όσους έχω φέρει δεν αναλαμβάνει linux ή ζητάει τη διπλάσια αμοιβή λόγω "πολυπλοκότητας" και ακόμα και οι εταιρείες με τις οποίες αναγκαστικά και υποχρεωτικά συνεργάζομαι για τη λειτουργία της επιχείρησης, αρνούνται κατηγορηματικά ακόμα και να μου στέλνουν  .doc. Όλα είναι .docx, xlsx, κλπ, και δεν ανοίγουν σωστά στο libreoffice. 

 

Έχω θέμα, αλλά θα το ξεπεράσω. Τους φαίνεται πρωτοφανές, λες και ανακάλυψα τον τροχό χρησιμοποιώντας linux. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νευριάζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...