Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σκέφτομαι να κάνω ενα overclock στην 4870 που έχω.Το πρόβλημά μου όμως είναι πως δεν έχω ιδέα απο υπερχρονισμούς και μπορεί να κάνω καμιά ζημιά..

Με το σύστημα της υπογραφής μου είναι δυνατόν να γίνει overclock? Αν ναι, σε τι ρολόγια να την πάω?

Αυτή τη στιγμή είναι στα stock (750/900) και με το fan στο 35% έχω 45-46 βαθμούς idle.

Δημοσ.

ξερεις οτι καιει τα κερατα της ετσι?τεσπα,κατεβασε msi afterburner και παιξε λιγο να δεις.

Σχεδόν ποτέ δεν είμαι σε full load, πιο πολύ για πειραματισμό θέλω να κάνω το OC.Ίσως πάω βέβαια γιατί απο την άλλη βδομάδα περιμένω τον quad και θα αρχίσω bf3.

Το afterburner το έχω απλά δεν έχω ιδέα απο αυτά και φοβάμαι μη κάνω καμιά πατάτα.

Υπάρχουν "ασφαλή" ρολόγια?

Επίσης, πώς να ξεκινήσω το OC? Ανεβάζοντας το memory ανα 5-10 mhz?

Δημοσ.

το memory λιγα πραγματα θα σου δωσει.πιο πολυ τον πυρηνα να ανεβασεις.ξεκινα βαζοντας ας πουμε τον ανεμιστηρα στο 70% και δωσε στον πυρηνα 15-20mhz.τρεξε bench και δες διαφορα και εαν ειναι σταθερο.και συνεχιζεις μετα ετσι.

Δημοσ.

Μέχρι 790 πήγε ο πυρήνας max απο 750 και δεν έχει προβλήματα στο benchmark του heaven.Max είναι αυτό, δεν ανεβαίνει άλλο.Μου έδωσε και 3 fps παραπάνω :P

Τώρα ξεκινάω να ανεβάζω τo memory? Η πρέπει να βάλω παραπάνω voltage για να μου δώσει κιάλλο core clock?

Δημοσ.

Από θερμοκρασία πως είσαι, ναι ανέβαζε λίγο τα Βολτ και συνεχίσεις με ανέβασμα πύρινα. Φαντάζομαι η καρτουλα είναι καθαρισμενη και με καινούργια παστα.

Δημοσ.

Ναι καθαρισμένη είναι και απ'οτι μου είπε το παιδί που την πήρα της είχε αλλάξει τότε την πάστα (πριν 4 εβδομάδες).

Απο θερμοκρασία είναι κομπλε.Πάει στους 58-59 max στο Heaven (ultra, dx9, 1440x900).Πάντως με τερματισμένα σε msi afterburner clock-memory (790-1100) δεν έχω θέμα σε heaven.Ούτε artifacts ούτε crashes.

Το θέμα μου τώρα είναι άλλο, στο CCC έχει το ρολόι στα 500mhz ενώ στο MSI Afterburner είναι 790 (όπως και στο CCC).

post-265521-0-07815500-1380922041_thumb.png

Δημοσ.

Ωραία.Άρα θα ανεβεί όταν φορτώνει? Επίσης, είδα οτι άλλες 4870 πάνε μέχρι και 825-840 πυρήνα, εμένα γιατί maxarei στα 790? :-(

EDIT: Με το ATI Tray Tools πάει και παραπάνω, να το κάνω απο εκεί?

Δημοσ.

Κατεβασε το msi afterburner και καντο απο εκει, κλεισε τελειως το o.c του catalyst, και συνεχιζε να ανεβαζεις τον πυρινα μεχρι να σου κανει artifacts στο heaven.

Δημοσ.

Κατεβασε το msi afterburner και καντο απο εκει, κλεισε τελειως το o.c του catalyst, και συνεχιζε να ανεβαζεις τον πυρινα μεχρι να σου κανει artifacts στο heaven.

Απο afterburner το κάνω και max είναι τα 790.Του CCC πώς το κλείνω?

Δημοσ.

Δες καλυτερα και τον επεξεργαστη σου μαζι με τη 4870: αρκετοι Ε4500 ανεβαιναν απο 200 -> 266 fsb = 2.9GHz  B) 
Δεν ξερω ποσο θα σε βοηθησει η G41 Asrock ή οχι, παντως οσο ανεβαζεις cpu θα βλεπεις διαφορά και στη vga :)

Δημοσ.

Δες καλυτερα και τον επεξεργαστη σου μαζι με τη 4870: αρκετοι Ε4500 ανεβαιναν απο 200 -> 266 fsb = 2.9GHz  B) 

Δεν ξερω ποσο θα σε βοηθησει η G41 Asrock ή οχι, παντως οσο ανεβαζεις cpu θα βλεπεις διαφορά και στη vga :)

Ο επεξεργαστής μου κάνει νερά τώρα τελευταία.Σε ό,τι έχει να κάνει με gaming είναι σάπιος,οπότε τζάμπα το OC γι'αυτό και παρήγγειλα τον Q6600.

Όταν έρθει και εκείνος βλέπουμε :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...