Mikeasdf Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα. Σκέφτομαι να κάνω ενα overclock στην 4870 που έχω.Το πρόβλημά μου όμως είναι πως δεν έχω ιδέα απο υπερχρονισμούς και μπορεί να κάνω καμιά ζημιά.. Με το σύστημα της υπογραφής μου είναι δυνατόν να γίνει overclock? Αν ναι, σε τι ρολόγια να την πάω? Αυτή τη στιγμή είναι στα stock (750/900) και με το fan στο 35% έχω 45-46 βαθμούς idle.
Mikeasdf Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 η καρτα σου εχει την στοκ ψυξη επανω? Ναι είναι αυτή εδώ
Thanos1972 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 ξερεις οτι καιει τα κερατα της ετσι?τεσπα,κατεβασε msi afterburner και παιξε λιγο να δεις.
Mikeasdf Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 ξερεις οτι καιει τα κερατα της ετσι?τεσπα,κατεβασε msi afterburner και παιξε λιγο να δεις. Σχεδόν ποτέ δεν είμαι σε full load, πιο πολύ για πειραματισμό θέλω να κάνω το OC.Ίσως πάω βέβαια γιατί απο την άλλη βδομάδα περιμένω τον quad και θα αρχίσω bf3. Το afterburner το έχω απλά δεν έχω ιδέα απο αυτά και φοβάμαι μη κάνω καμιά πατάτα. Υπάρχουν "ασφαλή" ρολόγια? Επίσης, πώς να ξεκινήσω το OC? Ανεβάζοντας το memory ανα 5-10 mhz?
Thanos1972 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 το memory λιγα πραγματα θα σου δωσει.πιο πολυ τον πυρηνα να ανεβασεις.ξεκινα βαζοντας ας πουμε τον ανεμιστηρα στο 70% και δωσε στον πυρηνα 15-20mhz.τρεξε bench και δες διαφορα και εαν ειναι σταθερο.και συνεχιζεις μετα ετσι.
Mikeasdf Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέχρι 790 πήγε ο πυρήνας max απο 750 και δεν έχει προβλήματα στο benchmark του heaven.Max είναι αυτό, δεν ανεβαίνει άλλο.Μου έδωσε και 3 fps παραπάνω Τώρα ξεκινάω να ανεβάζω τo memory? Η πρέπει να βάλω παραπάνω voltage για να μου δώσει κιάλλο core clock?
cliobaccarra Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Από θερμοκρασία πως είσαι, ναι ανέβαζε λίγο τα Βολτ και συνεχίσεις με ανέβασμα πύρινα. Φαντάζομαι η καρτουλα είναι καθαρισμενη και με καινούργια παστα.
Mikeasdf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Ναι καθαρισμένη είναι και απ'οτι μου είπε το παιδί που την πήρα της είχε αλλάξει τότε την πάστα (πριν 4 εβδομάδες). Απο θερμοκρασία είναι κομπλε.Πάει στους 58-59 max στο Heaven (ultra, dx9, 1440x900).Πάντως με τερματισμένα σε msi afterburner clock-memory (790-1100) δεν έχω θέμα σε heaven.Ούτε artifacts ούτε crashes. Το θέμα μου τώρα είναι άλλο, στο CCC έχει το ρολόι στα 500mhz ενώ στο MSI Afterburner είναι 790 (όπως και στο CCC).
Mikeasdf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Ωραία.Άρα θα ανεβεί όταν φορτώνει? Επίσης, είδα οτι άλλες 4870 πάνε μέχρι και 825-840 πυρήνα, εμένα γιατί maxarei στα 790? EDIT: Με το ATI Tray Tools πάει και παραπάνω, να το κάνω απο εκεί?
cliobaccarra Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Κατεβασε το msi afterburner και καντο απο εκει, κλεισε τελειως το o.c του catalyst, και συνεχιζε να ανεβαζεις τον πυρινα μεχρι να σου κανει artifacts στο heaven.
Mikeasdf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Κατεβασε το msi afterburner και καντο απο εκει, κλεισε τελειως το o.c του catalyst, και συνεχιζε να ανεβαζεις τον πυρινα μεχρι να σου κανει artifacts στο heaven. Απο afterburner το κάνω και max είναι τα 790.Του CCC πώς το κλείνω?
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δες καλυτερα και τον επεξεργαστη σου μαζι με τη 4870: αρκετοι Ε4500 ανεβαιναν απο 200 -> 266 fsb = 2.9GHz Δεν ξερω ποσο θα σε βοηθησει η G41 Asrock ή οχι, παντως οσο ανεβαζεις cpu θα βλεπεις διαφορά και στη vga
Mikeasdf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δες καλυτερα και τον επεξεργαστη σου μαζι με τη 4870: αρκετοι Ε4500 ανεβαιναν απο 200 -> 266 fsb = 2.9GHz Δεν ξερω ποσο θα σε βοηθησει η G41 Asrock ή οχι, παντως οσο ανεβαζεις cpu θα βλεπεις διαφορά και στη vga Ο επεξεργαστής μου κάνει νερά τώρα τελευταία.Σε ό,τι έχει να κάνει με gaming είναι σάπιος,οπότε τζάμπα το OC γι'αυτό και παρήγγειλα τον Q6600. Όταν έρθει και εκείνος βλέπουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα