poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Νομίζω ότι ουσιαστικά μόνο αυτός είναι ο λόγος που σκας 20ευρώ παραπάνω σε σχέση με τον Blue. Πάντως από οτι βλέπω τον Blue 1TB τον εχει στο crazy στο e-shop 57ευρώ, αξίζει να τον χτυπήσεις δεν ειναι μονο η εγγυηση.η εγγυηση προκυπτει οτι ειναι κατασκευαστικα πιο καλος. 1
plpapadopoulos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 πλεον υπαρχει και ο red. o Red είναι για τα μπάζα όπως και ο Green. Black or Blue μόνο για οποιαδήποτε χρήση.
MauMaus Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 δεν ειναι μονο η εγγυηση.η εγγυηση προκυπτει οτι ειναι κατασκευαστικα πιο καλος. ακριβως ! αλλιως δε θα την εδιναν δεν εναι κοροιδα ! αυτοι ξερουν ποτε θα χαλασουν οι δισκοι πριν κυκλοφορισουν καν ..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Mια χαρα ειναι ο green για αποθηκη, για να μην πω η καλυτερη επιλογη σε σχεση με τις αλλες σειρες. 5400rpm , πολυ λιγοτερος θορυβος απο τους αλλους, λιγοτερη καταναλωση ενεργειας και χαμηλοτερες θερμοκρασιες. Εννοειται οτι σε μια αποθηκη mp3/ταινιων/προγραμματων/downloads κλπ, οι επιδοσεις ειναι το τελευταιο που μας ενδιαφερει. Σχετικα με το παρκαρισμα των κεφαλων, υπαρχει mod που τις ρυθμιζεις να παρκαρουν πολυ πιο αραια, ωστε να μην υπαρχει η οποια νοητη φθορα απο το παρκαρε/ξεπαρκαρε. Eιχα ενα blue προηγουμενως και εκτος του οτι ηταν πολυ πιο θορυβωδης απο μονος του, για καποιο λογο συντονιζε και με το κουτι το οποιο μετεφερε το βουιτο και προς το επιπλο και γινοταν ηχητικη πανδαισια οποτε ξεκιναγε ο δισκος. Πηρα green και βρηκα την ησυχια μου. Σε οτι αφορα τις επιδοσεις, πρακτικα δεν εχω δει διαφορα, αφου mp3 και downloads αποθηκευω εκει. Δεν καθυστερει πουθενα. Αλλά, μονο για αποθηκη.
poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Mια χαρα ειναι ο green για αποθηκη, για να μην πω η καλυτερη επιλογη σε σχεση με τις αλλες σειρες. 5400rpm , πολυ λιγοτερος θορυβος απο τους αλλους, λιγοτερη καταναλωση ενεργειας και χαμηλοτερες θερμοκρασιες. Εννοειται οτι σε μια αποθηκη mp3/ταινιων/προγραμματων/downloads κλπ, οι επιδοσεις ειναι το τελευταιο που μας ενδιαφερει. Σχετικα με το παρκαρισμα των κεφαλων, υπαρχει mod που τις ρυθμιζεις να παρκαρουν πολυ πιο αραια, ωστε να μην υπαρχει η οποια νοητη φθορα απο το παρκαρε/ξεπαρκαρε. Eιχα ενα blue προηγουμενως και εκτος του οτι ηταν πολυ πιο θορυβωδης απο μονος του, για καποιο λογο συντονιζε και με το κουτι το οποιο μετεφερε το βουιτο και προς το επιπλο και γινοταν ηχητικη πανδαισια οποτε ξεκιναγε ο δισκος. Πηρα green και βρηκα την ησυχια μου. Σε οτι αφορα τις επιδοσεις, πρακτικα δεν εχω δει διαφορα, αφου mp3 και downloads αποθηκευω εκει. Δεν καθυστερει πουθενα. Αλλά, μονο για αποθηκη. καλυτερη επιλογη θα το θεωρουσα για το κοστος και την θερμοκρασια.για τον θορυβο δεν το θεωρω κατι το τρελλο.οτι σε σενα συντονιζει με το κουτι και κανει παραπανω θορυβο αυτο ειναι λιγο ασχετο με το δισκο.γιατι δεν βαζεις λαστιχο πριν την βιδα για να μην κανει θορυβο???δηλαδη αντι να προσπαθεις να αλλαζεις δισκο για να αντιμετωπιζεις το προβλημα πλαγιως φτιαξε το κουτι να μην συντονιζει διοτι ο θορυβος του συντονισμου ειναι 10 φορες πιο δυνατος και σπαστικος απο το read write του δισκου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 καλυτερη επιλογη θα το θεωρουσα για το κοστος και την θερμοκρασια.για τον θορυβο δεν το θεωρω κατι το τρελλο.οτι σε σενα συντονιζει με το κουτι και κανει παραπανω θορυβο αυτο ειναι λιγο ασχετο με το δισκο.γιατι δεν βαζεις λαστιχο πριν την βιδα για να μην κανει θορυβο???δηλαδη αντι να προσπαθεις να αλλαζεις δισκο για να αντιμετωπιζεις το προβλημα πλαγιως φτιαξε το κουτι να μην συντονιζει διοτι ο θορυβος του συντονισμου ειναι 10 φορες πιο δυνατος και σπαστικος απο το read write του δισκου. Περα απο το θεμα του συντονισμου, εχουν αισθητη διαφορα στο θορυβο και stand-alone, χωρις συντονισμους κλπ. Oταν λεω αισθητη διαφορα εννοω σε ενα περιβαλλον ησυχου δωματιου. Αν τωρα εχεις μουσικη ή εισαι σε χωρο εργασιας ή σε χωρο που γενικα υπαρχουν διαφορων ειδων θορυβοι, τοτε η διαφορα δεν θα γινει αισθητη. Αν θυμαμαι καλα, οταν το εψαχνα για αγορα νεου δισκου (και ο θορυβος ηταν απτα πολυ βασικα μου κριτηρια) , blue με green ειχαν περι τα 5db διαφορα, μιλαμε δηλαδη για πανω απο 3πλασια ισχυ θορυβου του blue! Δεν χρειαστηκε να προχωρησω σε λαστιχακια κλπ γιατι ο blue ουτως ή αλλως ηταν προς αλλαγη καθως ηταν 500gb και αντικατασταθηκε απο 3tb γιατι ειχα και επιπλεον αναγκες χωρητικοτητας οταν τον αλλαξα. 1
poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Περα απο το θεμα του συντονισμου, εχουν αισθητη διαφορα στο θορυβο και stand-alone, χωρις συντονισμους κλπ. Δεν χρειαστηκε να προχωρησω σε λαστιχακια κλπ γιατι ο blue ουτως ή αλλως ηταν προς αλλαγη καθως ηταν 500gb και αντικατασταθηκε απο 3tb γιατι ειχα και επιπλεον αναγκες χωρητικοτητας οταν τον αλλαξα. καλα ναι 2000 στροφες ειναι αρκετες αναλογα βεβαια το αυτι και γενικοτερα.απλα πολλες φορες ειναι και το κουτι ποσο καλο ειναι και απο συντονισμους αλλα και σαν κουτι γενικοτερα.το μεγαλο ατου τον green ειναι παντως η τιμη. β.λιγο offtopic αλλα ρε γαμωτο χωρις παρεξηγηση τοσο πολυ σας ενοχλει ο θορυβος του δισκου?ειχα και raptor ειχα πετυχει και κατι scsi 15.000rpm και μονο εγω την βρισκω με τον θορυβο τους.και black που λενε για θορυβο δεν ειχα θεμα.και πιο παλια σε ενα Pc ειχα 6 western re αλλα σε Lian li κουτι και παλι δεν με πειραζαν. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 β.λιγο offtopic αλλα ρε γαμωτο χωρις παρεξηγηση τοσο πολυ σας ενοχλει ο θορυβος του δισκου?ειχα και raptor ειχα πετυχει και κατι scsi 15.000rpm και μονο εγω την βρισκω με τον θορυβο τους.και black που λενε για θορυβο δεν ειχα θεμα.και πιο παλια σε ενα Pc ειχα 6 western re αλλα σε Lian li κουτι και παλι δεν με πειραζαν.Παντα οταν στηνω pc απτα βασικα κριτηρια ειναι να ειναι οσο αθορυβο γινεται. Επειδη το εχω σε δωματιο που κοιμαμαι-κοιμομαστε, κι επειδη με τον υπνο εχω πολλα θεματα, φροντιζω για το θεμα του θορυβου.
poulinos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Παντα οταν στηνω pc απτα βασικα κριτηρια ειναι να ειναι οσο αθορυβο γινεται. Επειδη το εχω σε δωματιο που κοιμαμαι-κοιμομαστε, κι επειδη με τον υπνο εχω πολλα θεματα, φροντιζω για το θεμα του θορυβου. απλα συνηθως πιστευω οτι οι καρτες γραφικων ακουγονται πιο πολυ.εκτος αν ειναι silent.anyway.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Λιγο απο fan cpu, λιγο απο fan psu, λιγο απο fan vga, λιγο οι δισκοι, ολα μαζι συνθετουν ενα θορυβωδες παζλ. Η vga παντως ακουγεται απειροελαχιστα οταν δεν ειναι σε load, οπως αλλωστε και ο επεξεργαστης (πχ οταν το αφηνεις για download μολις πας για υπνο). Αντιθετα ο δισκος ειναι σταθερα στις 7400rpm, γιαυτο και κανει αισθητη διαφορα στο θορυβο σε εναν idle υπολογιστη.
SPANK Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Οι δικοί μου οι green πάντως 3 4 χρόνια τώρα που τους εχω ειναι εντελώς αθόρυβο και πολυ δροσεροί καθως και η υγεία τους στο 100 % , και σειμωτέον οταν τον ενα μεχρι και πριν κανα μηνα τον ειχα για τα παιχνίδια μεχρι να παρω τον black παρολα αυτα ειναι σε τέτοια κατάσταη αφου μπήκε και αυτος για αποθηκή
irili Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 o Red είναι για τα μπάζα όπως και ο Green. Black or Blue μόνο για οποιαδήποτε χρήση. γιατι ειναι για τα μπαζα ο red?
poulinos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Οι δικοί μου οι green πάντως 3 4 χρόνια τώρα που τους εχω ειναι εντελώς αθόρυβο και πολυ δροσεροί καθως και η υγεία τους στο 100 % , και σειμωτέον οταν τον ενα μεχρι και πριν κανα μηνα τον ειχα για τα παιχνίδια μεχρι να παρω τον black παρολα αυτα ειναι σε τέτοια κατάσταη αφου μπήκε και αυτος για αποθηκή αν κανει συνεχεια Load ο δισκος λογω παιχνιδιων τοτε μπορει και οι κεφαλες να μην παρκαραν να το πω ετσι.αλλα ηταν καποιοι που σε χρονο ρεκορ ειχαν φτασει παρα πολλα παρκαρισματα.και δεν εχω καταλαβει γιατι η wd δεν αλλαζει το χρονο με firmware και οχι με utility δεν ξερω τι περνας. Λιγο απο fan cpu, λιγο απο fan psu, λιγο απο fan vga, λιγο οι δισκοι, ολα μαζι συνθετουν ενα θορυβωδες παζλ. Η vga παντως ακουγεται απειροελαχιστα οταν δεν ειναι σε load, οπως αλλωστε και ο επεξεργαστης (πχ οταν το αφηνεις για download μολις πας για υπνο). Αντιθετα ο δισκος ειναι σταθερα στις 7400rpm, γιαυτο και κανει αισθητη διαφορα στο θορυβο σε εναν idle υπολογιστη. παντα την καρτα θεωρουσα την πιο θορυβωδης οπως και με τον πιο ενοχλητικο θορυβο.του δισκου οταν κανει Load που ακουγονται οι κεφαλες δεν με πειραζαν ποτε.anyway.αυτια ειναι αυτα .ο καθενας ενοχλειτε απο διαφορετικο ηχο. αν και Offtopic καπου ειχαν κανει ενα συγκριτικο δισκο της wd στις 7200 και raptor στις 10.000.ο raptor βγηκε πιο silent.δεν ξερω αν ειναι λογω οτι ειναι σαν 2,5 αρης αλλα βγηκε λενε πιο αθορυβος.....δεν το ξαναεψαξα απο τοτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα