georsev Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TD-W8901G http://www.expertreviews.co.uk/wireless-routers/1283392/tp-link-td-w8961nd Eχω αυτα τα ρουτερ και θελω να επικοινωνουνε ματαξυ τους για επεκταση δικτυου σε 2 οροφους.Εχω τα τραβιξει καλωδιο στον αλλο οροφο.θελω να φτιαξω δικτυο αλλα να εκπεμπουν και τα 2 ρουτερ internet wireless και ενσυρματα.Γινετε κατι τετοιο εφικτο?To Ενα να δουλευει σαν access point κατι τετοιο.Αν γινετε τι ριθμισεις πρεπει να κανω?
georsev Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Λοιπον τα συνδεσα τα ρουτερ με το 2ο να εχει αλλη ip και απενεργοποιημενο το dhcp και εχω ιντερνετ απο τα lan lorts αλλα απο το wifi που εκπεμπει το 2ο ρουτερ δεν εχω ιντερνετ ενω απο το κυριο ρουτερ που ειναι συνδεδεμενο το τηλ εχω ενσυρματα και ασυρματα ιντερνετ κανονικα....Τι πρεπει να κανω για να εκμπεμπει και το 2ο wifi ιντερνετ? Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2013 από georsev
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Ναι, στην ουσια αν το ενα το συνδεσεις με ethernet στο αλλο το κανεις AP. ολοι ετσι ταχουμε λιγο πολυ.
georsev Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Λοιπον τα συνδεσα τα ρουτερ με το 2ο να εχει αλλη ip και απενεργοποιημενο το dhcp και εχω ιντερνετ απο τα lan lorts αλλα απο το wifi που εκπεμπει το 2ο ρουτερ δεν εχω ιντερνετ ενω απο το κυριο ρουτερ που ειναι συνδεδεμενο το τηλ εχω ενσυρματα και ασυρματα ιντερνετ κανονικα....Τι πρεπει να κανω για να εκμπεμπει και το 2ο wifi ιντερνετ?και στα 2 ειναι αναμενο το access point, η πρεπει στο κυριο ρουτερ να το απενεργοποιησω?
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Οχι να μη το απενεργοποιησεις εκτος και αν δε το χρειαζεσαι. Μερικα θεματα να προσεξεις ειναι. 1) Κλεινεις το dhcp στο ΑΡ και αφηνεις μονο τον DHCP του μοντεμ . Για αυτο και δεν εχεις internet, επειδη εχεις κανει το αναποδο 2) στο ΑΡ βαζεις αλλη ip (προσεχεις να μην ειναι ιδια με του μοντεμ), δλδ αν το μοντεμ εχει 192.169.0.1 βαζεις .10 ας πουμε. 3) Βαλτου ιδιο SSID με του μοντεμ 4) Βαλτου αλλο καναλι εκπομπης. Κανοντας αυτα θα συνδεθεις
georsev Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Το 3, 4 δεν εχω κανει απο αυτα που λες.Ιντερνετ έχω στο AP με καλωδιο το wifi δεν εχει....
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Απο οτι ειδα πριν εγραψες οτι εχεις ανοιξει τον dhcp στο ΑΡ που ειναι λαθος για αυτο και στο εκανα bold. Στο μοντεμ θελει ετσι ωστε το ΑΡ να μοιραζει αυτοματες ip's και να συνδεοντε τα μηχανηματα σου και να εχεις ιντερνετ. Αν για καποιο λογο κανοντας ολα αυτα συνδεεσαι στο AP αλλα δεν εχεις ιντερνετ, κοιτα στο AP να δεις μηπως οριζεις default gateway (συνηθως στο LAN) και εκει πρεπει να του βαλεις την ip του μοντεμ Και κατι αλλο αυτονοητο, το wifi κοιτα να ειναι ενεργοποιημεο....
georsev Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Απο οτι ειδα πριν εγραψες οτι εχεις ανοιξει τον dhcp στο ΑΡ που ειναι λαθος για αυτο και στο εκανα bold. Στο μοντεμ θελει ετσι ωστε το ΑΡ να μοιραζει αυτοματες ip's και να συνδεοντε τα μηχανηματα σου και να εχεις ιντερνετ. Αν για καποιο λογο κανοντας ολα αυτα συνδεεσαι στο AP αλλα δεν εχεις ιντερνετ, κοιτα στο AP να δεις μηπως οριζεις default gateway (συνηθως στο LAN) και εκει πρεπει να του βαλεις την ip του μοντεμ Και κατι αλλο αυτονοητο, το wifi κοιτα να ειναι ενεργοποιημεο.... Δεν το διατιπωσα σωστα συγνωμη στο ΑP ειναι απενεργοποιημενο το dhcp και διαφορετικη ip 192.168.1.11 ενω στο κυριο ρουτερ εχω αφησει την δικη του 192.168.1.1.Ενεργοποιημενο το wifi δεν μπορωνα συνδεθει καμια συσκευη και αμα τις βαλω χειρωκινητα την ip συνδεετε αλλα τπτ δεν φορτονει....
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Ποιο απο τα 2 εχεις σαν ΑΡ? Αν εχεις το tplink κοιτα αν εχει λειτουργια access point, που εχει, αλλιως ετσι οπως το εχεις στημενο, δοκιμασε και το bridge mode.
georsev Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Και στα 2 ειναι ενεργοποιημενο, λαθος ειναι?
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Οχι δεν ειναι λαθος, σε ρωτησα πιο εχεις βαλει σαν ΑΡ ομως. Το bridge mode το δοκιμασες?
georsev Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TD-W8901G Και στα 2 bridge mode τα εχω
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Ακου τι θα κανεις τωρα σα τελευταια λυση... το μοντεμ δε χρειαζεται bridge mode. Βαλτα κανονικα. Στο tplink θα πας... advanced setup> routing> add route, destination θα βαλεις 192.168.1.0, default gat. 192.168.1.1 metric1, και ξαναδοκιμασε αφου του κανεις ενα ρεσταρτ.
georsev Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Ακου τι θα κανεις τωρα σα τελευταια λυση... το μοντεμ δε χρειαζεται bridge mode. Βαλτα κανονικα. Στο tplink θα πας... advanced setup> routing> add route, destination θα βαλεις 192.168.1.0, default gat. 192.168.1.1 metric1, και ξαναδοκιμασε αφου του κανεις ενα ρεσταρτ. Αυτα στο ρουτερ που ειναι συνδεδεμενο το τηλ στο access δεν πειραζω τπτ αλλο εκτος απο αλλαγη του bridge ε; τι επιλογη να του βαλω ppo dymamic ip, static ip?
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Βγαλτα απο bridge ειπαμε. Μια δοκιμη μηπως σου δουλεψει ετσι καναμε. static βαλε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα