Προς το περιεχόμενο

Αναφορά για προβληματικό calibration στους αισθητήρες κίνησης του iPhone 5s

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Πόσοι από εσάς έχουν προσωπική εμπειρία από τη λειτουργία της πυξίδας κλπ στο iphone? Το ρωτάω γιατί από τις απαντήσεις βλέπω πως μάλλον …δεν! Αλλά θα μου πεις τι σημασία έχουν τα γεγονότα, αφού είμαστε εδώ για να πούμε τις ατάκες μας και όχι να συζητήσουμε σοβαρά. 

Στο ios7 ο τρόπος που κάνεις callibration στην πυξίδα έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν και ήδη από τις πρώτες beta του λειτουργικού, παρατήρησα πως κάθε φορά μπορεί  να υπάρχουν αποκλίσεις. Κάνοντας kill το app και δοκιμάζοντας ξανά, είτε έφτιαχνε είτε χειροτέρευε πράγμα που φαίνεται πως ενοχοποιεί το software και όχι το hardware (εξάλλου τις beta τις δοκίμαζα σε iphone 5 που μέχρι τότε λειτουργούσε ΟΚ).

Στο 5S εμφανίζεται και πάλι μερικές φορές αλλά μόνο στην πυξίδα και όχι στις μετρήσεις για τον ορίζοντα κλπ (αλφάδι mode). Κάνοντας άπειρες δοκιμές παρατήρησα πως οι μεγαλύτερες αποκλίσεις εμφανίζονται όταν κάθομαι ακίνητος σε εσωτερικό χώρο και όχι όταν κινούμαι έξω (ψάχνοντας ας πούμε έναν δρόμο στους χάρτες), πράγμα που επίσης δείχνει πως όσο κινείται η συσκευή οι ενδείξεις γίνονται σωστότερες. Τα ίδια σχεδόν παρατήρησα και στο 5C.

Επίσης μερικές παρατηρήσεις ειδικά για την πυξίδα: Αν βάλετε 2 συσκευές μαζί κολλητά οι ενδείξεις επηρεάζονται, όπως επίσης και αν υπάρχουν κοντά ισχυρές μαγνητικές πηγές.

Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

:)

• Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

εγώ δεν έχω iphone5s αλά για να γίνει τόσος ντόρος εεεεεεε δεν μπορεί κάποιο θέμα θα έχει 

ας στείλετε εσείς που τα ξέρετε καλύτερα κανένα βιογραφικό στην Gizmodo ArsTechnica πότε δεν είναι αργά μιας και αποτι φενεταιδεν ξέρουνε αυτοί να κάνουνε την δουλειά τους σωστά 

• Like 2

• Super Moderators

εγώ δεν έχω iphone5s αλά για να γίνει τόσος ντόρος εεεεεεε δεν μπορεί κάποιο θέμα θα έχει 

ας στείλετε εσείς που τα ξέρετε καλύτερα κανένα βιογραφικό στην Gizmodo ArsTechnica πότε δεν είναι αργά μιας και αποτι φενεταιδεν ξέρουνε αυτοί να κάνουνε την δουλειά τους σωστά 

Είσαι τόσο στην τσίτα που δεν διάβασες καν όσα έγραψα. Χαλάρωσε και πάμε πάλι από την αρχή! :P

Να υποθέσω πως γνωρίζεις και τη διαδικασία ρύθμισης της πυξίδας κλπ ε? Πάρε ένα android, βάλτο όρθιο (αντί για οριζόντια σε σταθερό σημείο) και μετά πάτα calibrate και δες τα αποτελέσματα… Κανείς δεν είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι να εντοπιστεί η αιτία καθώς και το σε πόσους εμφανίζεται.

Θα μας πούνε τώρα ότι το κρατάμε ΚΑΙ αυτό με λάθος τρόπο...

Οχι,απλα η γη ως σφαίρα,εχει καποια κλίση!

Οι αισθητηρες των αλλων κινητων και οργανων μετρησης, δεν ειναι τοσο ευσθητοι γι'αυτο δε μπορουν να ανιχνευσουν σωστα τη κλιση και να την αναπαραγουν,σε αντίθεση με το νεο θαυμα της τεχνολογιας(aka Apple) το iphone 5s!

Απλα τα πράγματα!:D

• Like 11

Είσαι τόσο στην τσίτα που δεν διάβασες καν όσα έγραψα. Χαλάρωσε και πάμε πάλι από την αρχή! :P

Να υποθέσω πως γνωρίζεις και τη διαδικασία ρύθμισης της πυξίδας κλπ ε? Πάρε ένα android, βάλτο όρθιο (αντί για οριζόντια σε σταθερό σημείο) και μετά πάτα calibrate και δες τα αποτελέσματα… Κανείς δεν είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι να εντοπιστεί η αιτία καθώς και το σε πόσους εμφανίζεται.

χαλαρός είμαι αλά άμα έχω το 5s και ξεκινήσω να παίζω κανένα παιχνίδι και δεν αφήνει εεεε τότε θα έχει πρόβλημα το κινητό που θα το πετάξω όπου βρω  μιας και ένα σκασμό λεφτά θα έχω δώσει και δουλειά δεν θα μπορώ να κάνω γιατί μην ξεχνάμε είναι πολλά τα λεφτά και δεν δέχομαι να είναι ελαττωματικό όπως έγινε παλιότερα με το 4αρι και με την κεραία το εντόπισαν το πρόβλημα και δίνανε δωρεάν θήκες για μια συσκευή που είχε πολλα λεφτουδάκια . ελπίζω να με καταλαβαίνεις πως το λέω και εγώ.και είμαι και χαλαρός γιατί ευτυχώς δεν έχω πάρει το 5s ;-) ;-) ;-) αλλοι δεν θα είναι χαλαροί που έχουνε δωση λεφτα για το  5s :-) :-) :-)

• Super Moderators

w0gt.jpg

iPhone 5s & iPhone 4s

fldd.jpg

iPhone 5s & iPhone 4s

8s3s.jpg

iPhone 5s & iPhone 4s

Και δείτε τώρα τι συμβαίνει αν βάλουμε πολύ κοντά και τις 2 συσκευές, όπου βλέπουμε πως απλά επηρεάζονται οι αισθητήρες. Αν αυτό το τεστ τώρα το έκανε ένας "άσχετος φωστήρας" θα έβγαζε το συμπέρασμα πως έχει πρόβλημα η συσκευή… :P Αν είχα χρόνο να έβαζα και ένα video για δείτε πως αλλάζουν οι ενδείξεις όταν κουνάω τη μία συσκευή γύρω από την άλλη!

85q8.jpg

Δεν αρνούμαι πως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένες συσκευές, αλλά οφείλω να τσεκάρω όλες τις παραμέτρους… 

• Like 7

Εάν το πρόβλημα είναι σπάνιο θα αντικατασταθούν τα προβληματικά κινητά.

Αν το παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό συσκευών ετοιμαστείτε για δωρεάν στραβή θήκη :-).

@billdanos

αυτό εδώ μόνο του κάθετε στο τραπέζι

ku-xlarge.gif

• Super Moderators

Αν το παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό συσκευών ετοιμαστείτε για δωρεάν στραβή θήκη :-).

@billdanos

Δεκτό σαν ένδειξη, αλλά θα μου επιτρέψεις να μην δέχομαι αβάδιστα ένα gif… Η προσωπική εκτίμηση είναι πως είναι θέμα calibration στην κάθε συσκευή. 

• Super Moderators

Το κακό είναι πως σίγουρα γνώριζαν το θέμα και παρόλα αυτά το έριξαν στην αγορά. Όπως οι περισσότερες εταιρίες.

Φτάσαμε κιόλας σε γενικευμένο πρόβλημα?

@billdanos

ku-xlarge.gif

Υπάρχει αντίστοιχο παιχνίδι σε Android ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...