Προς το περιεχόμενο

OS X Mavericks (10.9)

MoviemakerGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λίγο noobικη ερώτηση ίσως αλλά αφού στα Mavericks ανέβηκε το ποσοστό της shared VRAM υπάρχει δυνατότητα με κάποιο τρόπο να την αυξήσεις κι άλλο; 

Π.χ. αν βάλεις και άλλη ram (από 4GB πας στα 16) θα ανέβει το ποσοστό της shared VRAM;

Οχι δεν θ'ανεβει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 630
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εμμμμμμ,ναι......

πήγα [ο ανίδεος] να κατεβάσω το pages απο app store και κατεβαίνουν και τα  Mavericks παρεούλα... :P

Γινεται να κατέβουν και "απλά" να μην τα εκγαταστείσω?? :)

Κοιτάξτε,οχι οτι θα με χαλόύσαν απλά δεν ξερω πως να περάσω τα πράγματα/προγράμματα απο τα mountain lion

στα Mav

[και δεν ειμαι σήγουρος ακόμα 100% οτι τα plug-in που δουλέυω εχουν update για Mavericks π.χ το  ColorNavigator//ColorCheckerPASSPORT etc] 

Αααα!!εχω φυσικά backup με timemachine ta ΜL

[εχουν κατέβει τα μισα,σε λιγο θα ερθει η συντέλια?? :P ]

Εμμμμμμ,ναι......

πήγα [ο ανίδεος] να κατεβάσω το pages απο app store και κατεβαίνουν και τα Mavericks παρεούλα... :P

Γινεται να κατέβουν και "απλά" να μην τα εκγαταστείσω?? :)

Κοιτάξτε,οχι οτι θα με χαλόύσαν απλά δεν ξερω πως να περάσω τα πράγματα/προγράμματα απο τα mountain lion

στα Mav

[και δεν ειμαι σήγουρος ακόμα 100% οτι τα plug-in που δουλέυω εχουν update για Mavericks π.χ το ColorNavigator//ColorCheckerPASSPORT etc]

Αααα!!εχω φυσικά backup με timemachine ta ΜL

[εχουν κατέβει τα μισα,σε λιγο θα ερθει η συντέλια?? :P ]

Δεν τρέχει τίποτα. Δεν εγκαθίστανται μόνα τους, αυτόματα. Μπορεί να κατεβούν ως εφαρμογή αλλά δεν θα γίνει και η εγκατάσταση τους, χωρίς να σε ρωτήσουν. Δεν μπορείς να διακόψεις το download?
  • Like 1

Δεν τρέχει τίποτα. Δεν εγκαθίστανται μόνα τους, αυτόματα. Μπορεί να κατεβούν ως εφαρμογή αλλά δεν θα γίνει και η εγκατάσταση τους, χωρίς να σε ρωτήσουν. Δεν μπορείς να διακόψεις το download?

καλησπέρα atheate ,νομίζω κανει μόνο pause..

Αφου δεν μπαινουν αυτόματα οκ!!

Θα μάθω αν αυτα που με ενδιαφέρουν εχουν γίνει mavericks compatible και θα τα εγκαταστήσω αλλη φορα..επι της ευκαιρία,αξίζει να το κάνω,θα δω καμια διαφορα?

καλησπέρα atheate ,νομίζω κανει μόνο pause..

Αφου δεν μπαινουν αυτόματα οκ!!

Θα μάθω αν αυτα που με ενδιαφέρουν εχουν γίνει mavericks compatible και θα τα εγκαταστήσω αλλη φορα..επι της ευκαιρία,αξίζει να το κάνω,θα δω καμια διαφορα?

Δεν ξέρω. Διάφορες έχουν σαν λειτουργικά αλλά κατα πόσο αξίζει είναι στην κρίση του καθενός. Σε άλλους κατσανε καλά, σε άλλους όχι. Για μένα πχ. μου αρέσει η διαχείριση μνήμης αλλά εγώ έχω 8gb ram. Σε άλλον μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα γιατι κάποιες εφαρμογές δεν δουλεύουν σωστά. Θα δεις σίγουρα διάφορα αλλά δεν ξέρω αν είναι προς το καλύτερο ή χειρότερο. Οπότε timemachine backup ή ccc και μια δοκιμή θα δειξει....

πήγα [ο ανίδεος] να κατεβάσω το pages απο app store και κατεβαίνουν και τα  Mavericks παρεούλα... :P

Το νέο Pages, σύμφωνα με το App Store, παίζει μόνο σε OS 10.9 Mavericks.
  • Like 1

Όντως το pages 5 θέλει Mavericks. Έχεις το 4;

Όταν κατέβουν τα Mavericks ΔΕΝ πατάς "Continue", κλείνεις το παράθυρο και πας ατα applications, βρίσκεις το mavericks installer και τον κάνεις move όπου αλλου θες. Μετά παίρνεις ένα 8άρι USB Stick και με αυτό φτιάχνεις bootable disk και όποτε θες κάνεις την εγκατάσταση.

• Like 1

Όντως το pages 5 θέλει Mavericks. Έχεις το 4;

Όταν κατέβουν τα Mavericks ΔΕΝ πατάς "Continue", κλείνεις το παράθυρο και πας ατα applications, βρίσκεις το mavericks installer και τον κάνεις move όπου αλλου θες. Μετά παίρνεις ένα 8άρι USB Stick και με αυτό φτιάχνεις bootable disk και όποτε θες κάνεις την εγκατάσταση.

CheOnWeb αυτό έκανα,εννοω δεν συνέχησα με continue,πάτησα cmd q και έκλεισε..

Να πάρω δλδ ενα usb 8gb και να γράψω αυτο που κατέβασα εκει μέσα?

και το DiskMaker X τι το κάνω,στο usb και αυτο?

CheOnWeb αυτό έκανα,εννοω δεν συνέχησα με continue,πάτησα cmd q και έκλεισε..

Να πάρω δλδ ενα usb 8gb και να γράψω αυτο που κατέβασα εκει μέσα?

και το DiskMaker X τι το κάνω,στο usb και αυτο?

Με το diskmaker θα φτιάξεις το Bootable USB. Τρέξ'το και θα καταλάβεις.

Φυσικά, την εγκατάσταση μπορείς να την κάνεις και χωρίς το USB stick.

Αν ανοίξεις το Mavericks App που κατέβασες από το app store και πατήσεις το Continue θα σου κάνει upgrade πάνω από το υπάρχον OS X χωρίς να πειράξει αρχεία, ρυθμίσεις κλπ.

Παρ' όλα αυτά τη δημιουργία του bootable USB είναι καλό να την κάνεις για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά στο μέλλον και θέλεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση (πχ αν πάθει κάτι ο σκληρός δίσκος).

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Μπορεί να μου πει κάποιος τι βλακεία έχω κάνει και όταν κάνω scroll με το mouse είναι σα να κάνω διπλό κλικ και μου ανοίγει νέα tab με αυτά που scrollάρω?  :mad:

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Εκανα χθες καθαρή εγκατάσταση Mavericks κι απο τότε το kernel task χρησιμοποιεί πολύ μνήμη γύρω στα 600-650mb όπως και το Firefox. Μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω κι απο τι προκαλείται αυτό;

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Εκανα χθες καθαρή εγκατάσταση Mavericks κι απο τότε το kernel task χρησιμοποιεί πολύ μνήμη γύρω στα 600-650mb όπως και το Firefox. Μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω κι απο τι προκαλείται αυτό;

Πως έκανες το clean install, με Reinstall OS X από τα Mac OS X Utilitities ή μετά από διαγραφή του δίσκου. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα βοηθήσει στην συμπεριφορά του kernel_task process που στην περίπτωση σου δεν αναλώνει υπεβολική μνήμη. Περισσότερα για το process μπορείς να βρεις στο άρθρο.

Μπορεί να μου πει κάποιος τι βλακεία έχω κάνει και όταν κάνω scroll με το mouse είναι σα να κάνω διπλό κλικ και μου ανοίγει νέα tab με αυτά που scrollάρω?  :mad:

Ρίξε μια ματιά στο άρθρο

Πως έκανες το clean install, με Reinstall OS X από τα Mac OS X Utilitities ή μετά από διαγραφή του δίσκου. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα βοηθήσει στην συμπεριφορά του kernel_task process που στην περίπτωση σου δεν αναλώνει υπεβολική μνήμη. Περισσότερα για το process μπορείς να βρεις στο άρθρο.

Ρίξε μια ματιά στο άρθρο

Εκανα καθαρη εγκατασταση, εκκινωντας τον υπολογιστη απο το usb flash που περιεχει το Mavericks, κανοντας σβησιμο του δισκου απο τα Βοηθηματα και μετα ξεκινησα τη διαδικασια για την εγκατασταση του λειτουργικου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...