Προς το περιεχόμενο

OS X Mavericks (10.9)

MoviemakerGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γίνεται το 10.9.2 να κατέβει απο το apple store και να το φτιάξω image για καθαρή εγκατάσταση; χωρίς να έχω εγκαταστήσει τις προηγούμενες εκδόσεις δηλαδή πρίν.

Το ρωτάω γιατι είμαι ήδη στην 10.9.2 και όταν πάω στο apple store να την κατεβάσω μου λέει να κατεβάσει όλο τον installer.

Ελεγα μήπως με αυτο τον installer φτιάχνεις DMG για καθαρή εγκατάσταση. (5.3GB το βγάζει οταν κατεβαίνει..)

Δεν έχεις recovery partition ? γίνεται πάντως.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 630
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

γίνεται το 10.9.2 να κατέβει απο το apple store και να το φτιάξω image για καθαρή εγκατάσταση; χωρίς να έχω εγκαταστήσει τις προηγούμενες εκδόσεις δηλαδή πρίν.

Το ρωτάω γιατι είμαι ήδη στην 10.9.2 και όταν πάω στο apple store να την κατεβάσω μου λέει να κατεβάσει όλο τον installer.

Ελεγα μήπως με αυτο τον installer φτιάχνεις DMG για καθαρή εγκατάσταση. (5.3GB το βγάζει οταν κατεβαίνει..)

Αν κάνεις "Show Package Contents" στον installer θα βρεις το DMG που ψάχνεις.
  • Like 1

http://liondiskmaker.com/

• Like 2

Αν για κάποιο λόγο κολλήσεις με το liondiskmaker που σου δίνει λινκ ο φίλος μας από πάνω (έχει συμβεί σε αρκετά άτομα να κολλήσει κατά την εγκατάσταση), δες σε αυτό το λινκ την δεύτερη παράγραφο  dev Method.

Λίγο πιο χρονοβόρα διαδικασία, αλλά με ποσοστό επιτυχίας αν το κάνεις σωστά σχεδόν 100%.

• Like 1

Θα τα δοκιμάσω όλα . Φαντάζομαι οτι μόλις βρώ το DMG με το Show package το καίω επιτόπου.. αλλιώς αν θέλει διαδικασία θα διαβάσω αυτά που μου παραθέσατε πιο πάνω.

Το αρχείο που θα το βρώ; εκανα μια αναζήτηση αλλά δεν το βλέπω.

Πρέπει να το κατεβάσεις, νομίζω. Όταν κατέβει ΔΕΝ πατάς "continue". (Ο installer θα βρίσκεται μέσα στα applications και από 'κει θα τον δει το liondiskmaker. Κάνε ένα copy οπουδήποτε αλλού για να το κρατήσεις για παν ενδεχόμενο.)

Τρέχεις το http://liondiskmaker.com/, βάζεις ένα 8άρι USB και σου φτιάχνει bootable installer. 

• Like 1

Καταρχήν κατεβάζεις τον ινασταλερ από το αππ-στορ. Στην συνέχεια δεν πρέπει να τον κάνεις κλικ για εγκατάσταση, γιατί θα χαθεί το αρχείο που μας ενδιαφέρει.

Αν διάβασες το λινκ που σου έδωσα, τα λέει όλα αναλυτικά. Πρέπει να ανοίξεις τερμιναλ και να γράψεις την εντολή:  defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles TRUE;\killall Finder;\say Files Revealed  για να σου εμφανίσει το αρχείο. 

Στο τέλος θα πρέπει να σου δείξει κάτι τέτοιο: (δες σκρινσοτ)

Η συνέχεια στο λινκ...

post-239756-0-22159300-1393603989_thumb.png

• Like 1

όλα τέλεια .. Σας ευχαριστώ!

Εκαψα με το προγραμματάκι το DMG απλό ηταν. Το προγραμματάκι βρίσκει αυτόματα τον installer των mavericks.

Το χρειαζόμουν .. είχα να κάνω restore απο την 10.7

• Like 1

όλα τέλεια .. Σας ευχαριστώ!

Εκαψα με το προγραμματάκι το DMG απλό ηταν. Το προγραμματάκι βρίσκει αυτόματα τον installer των mavericks.

Το χρειαζόμουν .. είχα να κάνω restore απο την 10.7

Το recovery partition δεν υπάρχει? Εγώ πάντως αυτό που κανείς τώρα, το κάνω μόνο όταν δεν υπάρχει internet...ή έχω χάσει το USB που είχα φτιάξει με το recovery disk assistant.

http://support.apple.com/kb/HT4848

υπάρχει λογικά αλλά λέει οτι σε γυρνάει στην έκδοση που ηταν προεγκατεστημένη στο μηχάνημα..Γενικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει να σου πω την αλήθεια. πάντα εκανα εγκατάσταση DMG μέσω USB/DVD.

υπάρχει λογικά αλλά λέει οτι σε γυρνάει στην έκδοση που ηταν προεγκατεστημένη στο μηχάνημα..Γενικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει να σου πω την αλήθεια. πάντα εκανα εγκατάσταση DMG μέσω USB/DVD.

Αυτό που λες το κάνει το Internet recovery σε όσα μηχανήματα το υποστηρίζουν και πάλι μόνο όταν δεν έχουν για κάποιο λόγο το recovery partition. Απο http://support.apple.com/kb/HT4718 :

Which version of OS X is installed by OS X Recovery?

If you use the Recovery System stored on your startup disk to reinstall OS X, it installs the most recent version of OS X previously installed on this computer.

If you use Internet Recovery to reinstall OS X, it installs the version of OS X that originally came with your computer. After installation is finished, use the Mac App Store to install related updates or later versions of OS X that you have previously purchased.

Το recovery partition χρειάζεται internet για να κατεβάσει την πιο φρέσκια έκδοση του OS X. Ενώ το DVD/USB που εφτιαξες δέν χρειάζεται...

Το recovery partition δηλαδή έχει τον δικό του ελεύθερο χώρο να κάνει download την τελευταία έκδοση του osx.

Επίσης το recovery disk assistant που σου είχα γράψει εγκαθίσταται σε USB που είναι και 1gb. Οπότε όπως κατάλαβες δεν έχει μέσα του το OS X και θα κατεβάσει την πιο φρέσκια έκδοση του και θα την κάνει εγκατάσταση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους Mac.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει αντιμετωπίσει κανείς το γνωστό πρόβλημα με τον ήχο σε καθαρή εγκατάσταση; Έχω βρει μερικά tip στο ίντερνετ γιατί έχει συμβεί σε πολλούς αλλά κάνω και μια έρευνα αγοράς εδώ πριν αρχίσω τα πειράματα.

Μιλάω για την αδυναμία του συστήματος να δει την ενσωματωμένη κάρτα ήχου.

Edit: Και γ@μω τις συμπτώσεις. 

Μπουτάρω από usb με άλλο OSX και βλέπω πάλι το ίδιο.  Ώπα λέω hardware problem, τη σκίσαμε την καλωδιοταινία όταν άνοιξα το μινι για να αναβαθμίσω τα εντόσθιά του.  Ευτυχώς διάβασα κάπου ότι μπορεί απλά να αποσυνδέθηκε και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν την ξανακούμπωσα πριν κλείσω το καπάκι του μινι από τη βιασύνη μου.  Κατά διαβολική σύμπτωση η απώλεια ήχου σε αναβαθμίσεις Mavericks είναι συχνότατο φαινόμενο και πρώτα εκεί πήγε το μυαλό μου.  Το ξανα-άνοιξα, την κούμπωσα και όλα ΟΚ.

Για την ιστορία 1: ενδεδειγμένες προτάσεις που βρήκα για την απώλεια ήχου που οφείλεται στο upgrade σε Mavericks είναι το άδειασμα της pram, βάλσιμο-βγάλσιμο [sic] ακουστικών στην έξοδο ήχου 5-6 φορές, παίξιμο με drivers, επανεγκατάσταση και άλλα πολλά.  Αν σας τύχει, proceed with caution.

Για την ιστορία 2: πιθανότατα επιστρέφω σε Mountain.

Επεξ/σία από arxaggelos
  • Like 1

Μετά από πολλά κρασαρίσματα στο upgraded (απο ML) Mavericks, έκανα προχτές clean installation την 10.9.2 (χωρίς επαναφορά απο Time Machine, αλλά με χειροκίνητη επαναφορά των backups).

Ελπίζω να το ξεφορτώθηκα οριστικά το πρόβλημα αυτό.

Λίγο noobικη ερώτηση ίσως αλλά αφού στα Mavericks ανέβηκε το ποσοστό της shared VRAM υπάρχει δυνατότητα με κάποιο τρόπο να την αυξήσεις κι άλλο; 

Π.χ. αν βάλεις και άλλη ram (από 4GB πας στα 16) θα ανέβει το ποσοστό της shared VRAM;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...