Προς το περιεχόμενο

OS X Mavericks (10.9)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ οτι καταλαβαινω μαλλον χρειαζεται ενισχυση στη ram το λιγοτερο για να μην γονατισω το μηχανημα...

οπως και να εχει σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια για τις αμεσες απαντησεις σας..

Η βασική σου αδυναμία είναι ο επεξεργαστής, μετά η RAM και ο δίσκος.

• Like 1
  • Απαντ. 630
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο θέμα μνήμης επειδή είχα και στα snow 8 giga ram τότε, δεν ειδα διάφορα και χωρίς ssd.Μπορώ να πω ότι το mavericks χρησιμοποιούν πιο αποδοτικά τα 8 giga ram απο ότι το snow. Στο θέμα επεξεργαστή ναι, είναι αδύναμος αλλά με έναν καλό ssd (sata 2 για το συγκεκριμένο) το μηχάνημα θα την ακούσει μόνο όταν κάνει air crack....όλα τα αλλά γίνονται γρηγορότερα και δεν φαίνεται η αδυναμία του. Δεν νομίζω ότι το mavericks γονατίζει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή παραπάνω απο το snow. Ο σκληρός για μένα είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάχτει στο συγκεκριμένο μηχάνημα ή να μπει στη θέση του DVD ένας ssd. Η ram δεν θα δώσει πολλά πράγματα εφόσον την δουλειά σου μπορείς και την κανείς με την υπάρχουσα.

Δημοσ.

• Από πότε οι hdd δεν είναι αρκετοί για να τρέξουν ένα OS;
  • Ποιος είπε ότι τα SL θέλουν λιγότερη μνήμη απ' τα Mavericks;
  • Τα Windows 7 Ultimate που τρέχουν απροβλημάτιστα σε C2Duo με 4GB και HDD δίσκο και χρήση Avid Media Composer (1GB RAM μόνο για να ανοίξει), είναι πιο "ελαφριά" απ' τα Mavericks;

iLuxus,

τα προβλήματα που αναφέρεις τα έχεις δει στο Hardware που αναφέρει ο CaptainHog, το οποίο έχεις στήσει με τα χεράκια σου, το λειτουργείς ο ίδιος και ξέρεις ότι όλα είναι οκ άρα ο φταίχτης για τα λαγκ που λες είναι ο hdd και η RAM?

CaptainHog,

αν το επιχειρήσεις, φυσικά και θα κάνεις ένα clone ή time machine πριν, αλλά στη θέση σου θα σκεφτόμουν μήπως είναι η ώρα για ένα "καθαρό" install. Μόνο έτσι θα ξέρεις πραγματικά πώς τα πάει το μηχάνημά σου με τα Mavericks. 

Φυσικά και πας κατ' ευθείαν upgrade σε Mavericks απ' το App Store αλλά όπως είπα θα προτιμούσα "καθαρό" install.

Ποια version aperture; Ψάξε στο google (σε πρόσφατα αποτελέσματα) να δεις πώς πάει στα Mavericks.

α) Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να τρέξει ένα OS Χ  σε HDD? 

H ερώτηση ήταν αν είναι καλύτερα να περάσει σε Μαβερικς...και η προσωπική μου άποψη είναι όχι.

β) H Apple το λέει. To SnowLeo μπορεί να τρέξει και με 1gb ram, ενώ το Mavericks τουλάχιστον δυο.

Αλλα δεν είναι εδώ το θέμα στις ραμ. Αλλα η τελείως διαφορετική διαχείριση της μνήμης στο Μαβερικς. Κρατάει πάνω από την μισή μνήμη σε wired & σε inactive, και ενώ λογικά θα έπρεπε να την ελευθερώνει ανάλογα την ενέργεια που πραγματοποιούμε, το tasking του πάει περίπατο στην πράξη. 

Και αυτό φαίνεται καλύτερα όταν έχεις 4gb εννοείται, παρά 8 και 16..

γ) Και τα W8 τρέχουν απροβλημάτιστα σε HDD και 4gb ραμ...τι σχέση έχει αυτό με ένα λογισμικό OS X ? 

Τι έχει στήσει με τα χεράκια του; Προφανώς ο iMac που έχει είναι όπως τον πήρε από το μαγαζί. 

Έχω δει και συγκρίνει παρόμοια η ακόμα και ίδια ΄μηχανάκια', και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ανάφερα.

Εδώ στον δικό μου 13αρι late 2011 MBook Air,  i5  4gb ram,  και έχω το ίδιο πρόβλημα. Το οποίο εννοείται τσεκαρισμένα (με istat menus, κτλ) δεν υπήρχε σε SL, Lion, ML. 

Ασχολούμαι με Μακ και την Αππλ γενικά εδώ και κάτι χρόνια. Όχι βέβαια ότι σημαίνει κάτι, η με κάνει ειδικό, απλώς το αναφέρω για να τονίσω ότι η όποια σύγκριση έχει γίνει προσεχτικά, και μέσα από πληθώρα αναφορών από διάφορους χρήστες, και forum διαφορετικών χωρών. (US, FR, GR, )

Kαι τέλος προς τι όλη αυτή η αντιπαράθεση που ανέπτυξες, αν είναι να καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα! 

΄΄@CheOnWeb: Η βασική σου αδυναμία είναι ο επεξεργαστής, μετά η RAM και ο δίσκος.'' ...Για τους ίδιους ακριβώς λόγους συν την κακή διαχείριση μνήμης του Μαβερικς, είναι ο λόγος που δεν προτείνεται αυτή η εγκατάσταση.

​Τι διαφορετικό είπες δλδ;;

Δημοσ.

α) Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να τρέξει ένα OS Χ  σε HDD? 

H ερώτηση ήταν αν είναι καλύτερα να περάσει σε Μαβερικς...και η προσωπική μου άποψη είναι όχι.

β) H Apple το λέει. To SnowLeo μπορεί να τρέξει και με 1gb ram, ενώ το Mavericks τουλάχιστον δυο.

Αλλα δεν είναι εδώ το θέμα στις ραμ. Αλλα η τελείως διαφορετική διαχείριση της μνήμης στο Μαβερικς. Κρατάει πάνω από την μισή μνήμη σε wired & σε inactive, και ενώ λογικά θα έπρεπε να την ελευθερώνει ανάλογα την ενέργεια που πραγματοποιούμε, το tasking του πάει περίπατο στην πράξη. 

γ) Και τα W8 τρέχουν απροβλημάτιστα σε HDD και 4gb ραμ...τι σχέση έχει αυτό με ένα λογισμικό OS X ? 

Τι έχει στήσει με τα χεράκια του; Προφανώς ο iMac που έχει είναι όπως τον πήρε από το μαγαζί. 

Έχω δει και συγκρίνει παρόμοια η ακόμα και ίδια ΄μηχανάκια', και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ανάφερα.

Εδώ στον δικό μου 13αρι late 2011 MBook Air,  i5  4gb ram,  και έχω το ίδιο πρόβλημα. Το οποίο εννοείται τσεκαρισμένα (με istat menus, κτλ) δεν υπήρχε σε SL, Lion, ML. 

Ασχολούμαι με Μακ και την Αππλ γενικά εδώ και κάτι χρόνια. Όχι βέβαια ότι σημαίνει κάτι, η με κάνει ειδικό, απλώς το αναφέρω για να τονίσω ότι η όποια σύγκριση έχει γίνει προσεχτικά, και μέσα από πληθώρα αναφορών από διάφορους χρήστες, και forum διαφορετικών χωρών. (US, FR, GR, )

Kαι τέλος προς τι όλη αυτή η αντιπαράθεση που ανέπτυξες, αν είναι να καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα! 

΄΄@CheOnWeb: Η βασική σου αδυναμία είναι ο επεξεργαστής, μετά η RAM και ο δίσκος.'' ...Για τους ίδιους ακριβώς λόγους συν την κακή διαχείριση μνήμης του Μαβερικς, είναι ο λόγος που δεν προτείνεται αυτή η εγκατάσταση.

​Τι διαφορετικό είπες δλδ;;

Εννοώ ότι ο επεξεργαστής είναι παλιός ανεξερτήτως του OS και σε πολλές δουλειές ο Mac θα παραμένει αργός είτε έχει ssd+8gb είτε όχι. Δεν πιστεύω όμως ότι θα έχει διαφορά σε SL ή Mavericks οπότε δεν είναι αρνητικός παράγοντας για την αλλαγή. Σόρρυ αν δεν το εξέφρασα ολοκληρωμένα. Ο ssd σαφώς θα βοηθήσει πολύ, πάλι όμως πιστεύω ότι δεν έχει σχέση με το OS. Νομίζω ότι εννοούσες το ίδιο αλλά επειδή το ανέφερες πρώτο, έμοιαζε ότι είσαι αντίθετος με την αλλαγή λόγω ssd ή fusion.

Στο θέμα της RAM τώρα, δεν έχω δει πρόβλημα στα Mac των γνωστών μου (εγώ έχω 8gb) και πιστεύω ότι τα windows 7 δεν κάνουν καλύτερη διαχείρηση της μνήμης, οπότε το χρησιμοποίησα σαν συγκριτικό, μια που τρέχω 7άρια με 4gb και δεν έχω πρόβλημα. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μιλάω μόνο εξ ιδίας πείρας. Αν έχεις διαπιστώσει αυτά τα λαγκ που περιγράφεις στα μηχανάκια με 4gb και γω δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα 8, τότε μπορεί όντως ή αλλαγή της RAM να είναι χρήσιμη. Απλώς εγώ (με μικρότερη πείρα απ' την δικιά σου σε τέτοια θέματα) δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Έχει μικρό κόστος βέβαια και γω θα το έκανα στη θέση του.

Η διαφωνία μας ήταν στο ότι ήσουν αποτρεπτικός στο να το δοκιμάσει καν. Δεν το βλέπω σαν αντιπαράθεση, ίσως βλέπω τα πράγματα από λίγο διαφορετική γωνία. Εξ άλλου είναι θέμα που σηκώνει αρκετή συζήτηση και είναι δύσκολο να το αναπτύξεις γραπτά.

Το 2ο post μου ("Η βασική σου αδυναμία είναι ο επεξεργαστής, μετά η RAM και ο δίσκος.'' είχε γενικό χαρακτήρα και δεν αναφερόμουν στη αλλαγή του OS.

Peace

Che

Δημοσ.

α) Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να τρέξει ένα OS Χ σε HDD?

H ερώτηση ήταν αν είναι καλύτερα να περάσει σε Μαβερικς...και η προσωπική μου άποψη είναι όχι.

Κάθε μηχάνημα έχει τις ιδιαιτερότητες του. Ο συγκριμενος iMac δεν έχει και ότι καλύτερο σε σκληρό. Το MacBook Air που έχεις

Εδώ στον δικό μου 13αρι late 2011 MBook Air, i5 4gb ram, και έχω το ίδιο πρόβλημα. Το οποίο εννοείται τσεκαρισμένα (με istat menus, κτλ) δεν υπήρχε σε SL, Lion, ML.

΄΄@CheOnWeb: Η βασική σου αδυναμία είναι ο επεξεργαστής, μετά η RAM και ο δίσκος.'' ...Για τους ίδιους ακριβώς λόγους συν την κακή διαχείριση μνήμης του Μαβερικς, είναι ο λόγος που δεν προτείνεται αυτή η εγκατάσταση.

​Τι διαφορετικό είπες δλδ;;

Κάθε μηχάνημα έχει τις ιδιαιτερότητες του. Το MacBook Air που έχεις, νομίζω, αν δεν κάνω λάθος με το mavericks κέρδισε σε γραφικά σε βάρος της ram του. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Θα έκανα ευχαρίστως το test με το δικό μου που είναι σχεδόν παρόμοιο με το iMac που προαναφέρθηκε, ξεκουμπονοντας την μια 4αρα. Αλλά πιστεύω ότι είναι περιττό γιατι όταν έφερα την ram στα όρια της,στρεσσαροντας την με virtual machine δίνοντας του λίγο παραπάνω απο 4gb, με το mavericks να φορτώνει προγράμματα σε σημείο που το compression είχε ξεπεράσει τα 4gb , βγάζοντας και μυνημα ότι η μνήμη είναι οριακή! Το μηχάνημα δεν κόλλησε καθόλου παρά μόνο ελλατωσε την ταχύτητα που εκτελούνται οι εφαρμογές,iTunes,disk utility,skype,mail,timemachine ,safari, αφού ακόμα και το YouTube έτρεχε κανονικά. Θα μου πεις ρε ψηλέ έχεις fusion και το VMware έτρεχε το windows απο το bootcamp στο hdd,αλλά εντάξει δεν νομίζω όλα αυτά να γινόντουσαν και με snow leopard μη σου πω ότι ούτε με mountain lion δεν θα γινόντουσαν....

Δημοσ.

Εννοώ ότι ο επεξεργαστής είναι παλιός ανεξερτήτως του OS και σε πολλές δουλειές ο Mac θα παραμένει αργός είτε έχει ssd+8gb είτε όχι. Δεν πιστεύω όμως ότι θα έχει διαφορά σε SL ή Mavericks οπότε δεν είναι αρνητικός παράγοντας για την αλλαγή. Σόρρυ αν δεν το εξέφρασα ολοκληρωμένα. Ο ssd σαφώς θα βοηθήσει πολύ, πάλι όμως πιστεύω ότι δεν έχει σχέση με το OS. Νομίζω ότι εννοούσες το ίδιο αλλά επειδή το ανέφερες πρώτο, έμοιαζε ότι είσαι αντίθετος με την αλλαγή λόγω ssd ή fusion.

Στο θέμα της RAM τώρα, δεν έχω δει πρόβλημα στα Mac των γνωστών μου (εγώ έχω 8gb) και πιστεύω ότι τα windows 7 δεν κάνουν καλύτερη διαχείρηση της μνήμης, οπότε το χρησιμοποίησα σαν συγκριτικό, μια που τρέχω 7άρια με 4gb και δεν έχω πρόβλημα. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μιλάω μόνο εξ ιδίας πείρας. Αν έχεις διαπιστώσει αυτά τα λαγκ που περιγράφεις στα μηχανάκια με 4gb και γω δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα 8, τότε μπορεί όντως ή αλλαγή της RAM να είναι χρήσιμη. Απλώς εγώ (με μικρότερη πείρα απ' την δικιά σου σε τέτοια θέματα) δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Έχει μικρό κόστος βέβαια και γω θα το έκανα στη θέση του.

Η διαφωνία μας ήταν στο ότι ήσουν αποτρεπτικός στο να το δοκιμάσει καν. Δεν το βλέπω σαν αντιπαράθεση, ίσως βλέπω τα πράγματα από λίγο διαφορετική γωνία. Εξ άλλου είναι θέμα που σηκώνει αρκετή συζήτηση και είναι δύσκολο να το αναπτύξεις γραπτά.

Το 2ο post μου ("Η βασική σου αδυναμία είναι ο επεξεργαστής, μετά η RAM και ο δίσκος.'' είχε γενικό χαρακτήρα και δεν αναφερόμουν στη αλλαγή του OS.

Peace

Che

Και όμως φιλε μου κανεις λάθος.

Εννοείται ότι ένας SSD και περισσότερη ram, κάνουν όλη την διαφορά, ακόμα και σε πιο παλιά μηχανήματα. Είτε είναι ένας απλώς core2duo, είτε i5, η i7.

Απλώς λόγο εμπειρίας πρότεινα στον χρήστη να παραμείνει εκεί που είναι, τουλάχιστον μέχρι να κάνει κάποια βασική ανανέωση στον Μακ του (ραμ, δίσκο).

Επίσης τέλος και να μην σε κουράζω άλλο, δεν υπάρχει ΄΄γενικός χαρακτήρας΄΄ όταν αναφερόμαστε σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, με σταθερούς παράγοντες. 

Εδώ ξέρουμε το μηχανάκι, ξέρουμε την ερώτηση, και απαντάμε συγκεκριμένα πάνω σε αυτό το πρόβλημα.

Φιλικά ...

Κάθε μηχάνημα έχει τις ιδιαιτερότητες του. Το MacBook Air που έχεις, νομίζω, αν δεν κάνω λάθος με το mavericks κέρδισε σε γραφικά σε βάρος της ram του. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Θα έκανα ευχαρίστως το test με το δικό μου που είναι σχεδόν παρόμοιο με το iMac που προαναφέρθηκε, ξεκουμπονοντας την μια 4αρα. Αλλά πιστεύω ότι είναι περιττό γιατι όταν έφερα την ram στα όρια της,στρεσσαροντας την με virtual machine δίνοντας του λίγο παραπάνω απο 4gb, με το mavericks να φορτώνει προγράμματα σε σημείο που το compression είχε ξεπεράσει τα 4gb , βγάζοντας και μυνημα ότι η μνήμη είναι οριακή! Το μηχάνημα δεν κόλλησε καθόλου παρά μόνο ελλατωσε την ταχύτητα που εκτελούνται οι εφαρμογές,iTunes,disk utility,skype,mail,timemachine ,safari, αφού ακόμα και το YouTube έτρεχε κανονικά. Θα μου πεις ρε ψηλέ έχεις fusion και το VMware έτρεχε το windows απο το bootcamp στο hdd,αλλά εντάξει δεν νομίζω όλα αυτά να γινόντουσαν και με snow leopard μη σου πω ότι ούτε με mountain lion δεν θα γινόντουσαν....

Το θεωρώ τουλάχιστον αστείο, από πλευράς της Αππλ εννοείται, να υποστηρίζει ότι έχει καλύτερα γραφικά (στο Μακ μου π.χ), και να λαγκαρει όταν πας να ανοίξεις photoshop, η κάποιο αξιόλογο παιχνίδι!! 

Να το κάνω τι δλδ που έχει καλύτερα γραφικά στα λόγια...στην πράξη είναι η ουσία.

Όσο για το ΄΄κάθε μηχάνημα έχει τις ιδιαιτερότητες του΄΄, είναι μια πολύ αφηρημένη έννοια, και στην συγκριμένη περίπτωση δεν έχει θέση.

Άσε που και αυτό μετριέται. Τι πάει να πει ιδιαιτερότητα, και σε σχέση με τι; με ποιον παράγοντα το εξετάζεις, και σε αντιπαράθεση με ποιο μηχανάκι;

Όπως και να έχει, για να μην ξεφύγουμε και τελείως από την ερώτηση του φίλου μας, αυτή είναι η άποψη μου, και σεβαστές όλες οι απόψεις. 

Τώρα δεν μένει παρά η επιλογή του φίλου μας.

Βλέπει τι του απαντήσαμε, το τσεκάρει και αυτός από άλλες πηγές αν μπορεί, και καταλήγει στην πιο σωστή επιλογή για την περίπτωση του. 

Φιλικά ...

Δημοσ.

Το σφάλμα της Apple είναι ότι τα drivers που βγάζει είναι για τον π....

Μπορείς να δεις mavericks που να πετάνε σε μερικά μηχανήματα και σε άλλα να σέρνονται. Θα στο εξηγήσω αλλιώς δοθείσεις της ευκαιρίας:

Μπροστά μου αυτή την στιγμή μου έχω ένα sony vaio παλιό μοντέλο που βγήκε με vista home premium και 2gb ram. Το έφερε ένας φίλος μου να του βάλω ssd γιατι ο σκληρός του ήταν στα τελευταία του. Σκεφτόμουν να του βάλω windows 7 όπως είχα κάνει με παρόμοια περίπτωση σε ένα αντίστοιχο σε specs και χρονολογιας και os, laptop της hp. Σε πληροφορώ ότι δεν του έβαλα windows 7 και του ξανάβαλα τα vista που ήταν στο recovery disk. Ίσως με τα 7 θα πήγαινε καλύτερα αλλά όταν τα δουλεύω στο sony vaio τα vista και έχω την ίδια απόκριση που έχω με τα 7 στο hp ,γιατι να το ρισκάρω. Λένε ότι το vista έχει προβλήματα, που όντως στην πλειοψηφεια το μηχανημάτων ισχύει. Αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Δεν λέω ότι το mavericks στο συγκεκριμένο iMac αντίστοιχα,να αποτελεί εξαίρεση αλλά απο τα λίγα που έχω δει και καταλαβαίνω ένα λειτουργικό δεν συμπεριφέρεται το ίδιο σε όλα τα μηχανήματα. Αυτά .... Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα και να κατάλαβες τι εννοώ με τον όρο ιδιαιτερότητες .

Δημοσ.

Φιλε μου ωραια και σωστά αυτά που λες παραπάνω.

Και να δεχτώ και αν θες τον ορισμό 'ιδιαιτερότητα΄.  Άποψη μου, και από προσωπική εμπειρία, ο συγκριμένος iMac πιστεύω θα λαγκαρει, η γενικά θα χάσει σε επιδόσεις. 

Αυτά... ;-)

Δημοσ.

Και όμως φιλε μου κανεις λάθος.

Εννοείται ότι ένας SSD και περισσότερη ram, κάνουν όλη την διαφορά, ακόμα και σε πιο παλιά μηχανήματα. Είτε είναι ένας απλώς core2duo, είτε i5, η i7.

Δεν είπα το αντίθετο.

Είπα ότι δεν θα έχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ των 2 OS, όχι μεταξύ των δίσκων (hdd ή ssd), δηλαδή "hdd με SL vs hdd με Mavericks" ή "ssd με SL vs ssd με Mavericks", και ότι σε πολλές (λάθος μου, έπρεπε να πω "ορισμένες") δουλειές θα παραμείνει αργός. Αλλά όπως είπες δεν είναι αυτό ακριβώς το θέμα.

Πάντα φιλικά...

Δημοσ.

Κοπι παστ από τα γραφόμενα σου:

''Εννοώ ότι ο επεξεργαστής είναι παλιός ανεξερτήτως του OS και σε πολλές δουλειές ο Mac θα παραμένει αργός είτε έχει ssd+8gb είτε όχι.''

Οποτε δεν κατάλαβα λάθος, μάλλον εσύ κάπου μπερδεύτηκες.

Αλλα και έτσι όπως μου λες τώρα να είναι, πάλι λάθος έχεις.

Καταρχήν με το κατέβασμα του Mavericks θα χάσεις την ευκολία για να χρησιμοποιείς PPC applications (γνωστές σε κάτω από  Rosetta platform). 

Δεύτερον το SLeopard χρησιμοποιεί πολύ λιγότερους πόρους από το Μαβερικς, και μιλάω για CPU, HEAT, RAM.

O υπολογιστής του φίλου μας, με τα 4gb ram, θα ραμαρει, και σε καθημερινές απλές εργασίες θα τον βρει πιο αργό από ότι ήταν πριν.

Οποτε για να σου απαντήσω καθαρά και στην ερώτηση σου, ναι υπάρχει διαφορά μεταξύ δυο OS, σε ίδιο ακριβώς μηχάνημα όπου το ένα από τα δυο είναι εγκαταστημένο σε SSD με 8gb ram πχ, και το άλλο σε HDD με 4bg ram.

Η μερα με την νύχτα διαφορα...

Άλλο παράδειγμα: Αν έχουμε δυο ολόιδιους υπολογιστές, πχ όπως αυτόν του φίλου μας, και στον ένα τρέξουμε SL, και στον άλλον Mavericks, αυτός με το SL θα τρέχει καλύτερα. 

Δημοσ.

Κοπι παστ από τα γραφόμενα σου:

''Εννοώ ότι ο επεξεργαστής είναι παλιός ανεξερτήτως του OS και σε πολλές δουλειές ο Mac θα παραμένει αργός είτε έχει ssd+8gb είτε όχι.''

Οποτε δεν κατάλαβα λάθος, μάλλον εσύ κάπου μπερδεύτηκες.

Αλλα και έτσι όπως μου λες τώρα να είναι, πάλι λάθος έχεις.

Καταρχήν με το κατέβασμα του Mavericks θα χάσεις την ευκολία για να χρησιμοποιείς PPC applications (γνωστές σε κάτω από  Rosetta platform). 

Δεύτερον το SLeopard χρησιμοποιεί πολύ λιγότερους πόρους από το Μαβερικς, και μιλάω για CPU, HEAT, RAM.

O υπολογιστής του φίλου μας, με τα 4gb ram, θα ραμαρει, και σε καθημερινές απλές εργασίες θα τον βρει πιο αργό από ότι ήταν πριν.

Οποτε για να σου απαντήσω καθαρά και στην ερώτηση σου, ναι υπάρχει διαφορά μεταξύ δυο OS, σε ίδιο ακριβώς μηχάνημα όπου το ένα από τα δυο είναι εγκαταστημένο σε SSD με 8gb ram πχ, και το άλλο σε HDD με 4bg ram.

Η μερα με την νύχτα διαφορα...

Άλλο παράδειγμα: Αν έχουμε δυο ολόιδιους υπολογιστές, πχ όπως αυτόν του φίλου μας, και στον ένα τρέξουμε SL, και στον άλλον Mavericks, αυτός με το SL θα τρέχει καλύτερα. 

Εντάξει έχεις δίκιο.

Δημοσ.

Εχω το mid 2010 με 8gb ram και Ssd .. Τα snow leopard με το ιδιο setup ήταν το πιο smooth γρήγορο και σταθερό λειτουργικό έναντι του lion και του mountain lion. Τώρα με τα maverics δεν εχω άποψη θέλουν τον χρόνο τους.. Αν δώ όμως οτι δεν με ικανοποιούν με την πρώτη ευκαιρία επιστρέφω σε SL.

Δημοσ.

O επεξεργαστης σου ειναι περιπου το ιδιο γρηγορος με τον επεξεργαστη ενος macbook air  του 2012.

Oποτε καταλαβαινεις οτι δεν αποτελει μεγαλο προβλημα ο επεξεργαστης για να πας σε mavericks.

Το προβλημα ειναι καπως η ram και η απουσια ssd, που ειδικα σε mavericks φαινεται πολυ.

Το mac os x 10.9  ειναι αρκετα βαρυ και ακομα και το boot του θα παιρνει αρκετη ωρα, σε αντιθεση πχ με windows 8.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια..

Θα μεινω στο Snow leopard προς το παρον..

Με βαση τα λεγομενα σας σιγουρα χρειαζομαι μια 4αρα μνημη και εναν ssd για να φρεσκαρει και να εχει ελπιδες το μηχανακι μου..

Οπως και να το δει κανεις τελικα 5ετιας μηχανημα και παλι καλα...

Σας ευχαριστω πολυ και παλι..

Δημοσ.

γίνεται το 10.9.2 να κατέβει απο το apple store και να το φτιάξω image για καθαρή εγκατάσταση; χωρίς να έχω εγκαταστήσει τις προηγούμενες εκδόσεις δηλαδή πρίν.

Το ρωτάω γιατι είμαι ήδη στην 10.9.2 και όταν πάω στο apple store να την κατεβάσω μου λέει να κατεβάσει όλο τον installer.

Ελεγα μήπως με αυτο τον installer φτιάχνεις DMG για καθαρή εγκατάσταση. (5.3GB το βγάζει οταν κατεβαίνει..)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...