Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Το Little Snitch εχει εκδοση συμβατη με το Mavericks εδω και 3+ μηνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 <p>Το Little Snitch εχει εκδοση συμβατη με το Mavericks εδω και 3+ μηνες.</p> Γι αυτό είπα ότι τελευταία φορά πριν καιρό. Μετά δεν το ξαναψαξα Sent from somewhere using something Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Γι αυτό είπα ότι τελευταία φορά πριν καιρό. Μετά δεν το ξαναψαξα Sent from somewhere using something Και γι αυτο ενημερωσα και γω που το εχω ψαξει πως υπαρχει. Που το περιεργο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 δε νομίζω ότι θα βρεις κάτι παρόμοιο που να μπλοκάρει προγράμματα χωρίς να τρέχει ή να σε ζαλίζει κάθε τρεις και λίγο με το τι γίνεται στο δίκτυο και αν πρέπει να μπλοκάρει κάτι ή όχι. Για μένα αξίζει όσο τίποτα Ναι αλλα δεν κανει επιλεκτικο blocking. Κανει ολο το app block. Δηλαδη εγω δε θελω το Lightroom να μιλαει με την Adobe αλλα θελω να μιλαει με το 500px ή με το Flickr πχ. Οπότε; Little Snitch To TRIM πρέπει να το ενεργοποιήσεις δεν ξέρω γιατί σου είπαν το αντίθετο. Όσο για το Little Snitch μέχρι πριν λιγο καιρό που είχα διαβάσει δεν ήταν συμβατό με Mavericks, το Radio Silence δεν το ξέρω, αλλά προσωπικά για το Adobe έκανα άλλη μέθοδο με κάποιο άρθρο που βρήκα στο google προσθέτοντας κάτι στο hosts file για μπλοκάρισμα το hosts file ειναι η καλυτερη λυση αν ξερεις τι να μπλοκαρεις. πχ με το photoshop σε καθε νεα εκδοση εχει αλλα τοσα domains/ips που θελουν μπλοκαρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
starky Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα, έχω την ίδια έκδοση σε ένα imac χωρίς να θέλω να βγω εκτός θέματος τι antivirus προτείνετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα, έχω την ίδια έκδοση σε ένα imac χωρίς να θέλω να βγω εκτός θέματος τι antivirus προτείνετε; Κανενα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chaplin1981 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Αν περασω τo Mavericks πανω απο το παλιο θα εχω καποιο προβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Αν περασω τo Mavericks πανω απο το παλιο θα εχω καποιο προβλημα; Όχι, εφόσον και με το παλιό δεν είχες πρόβλημα. Εκτός ίσως απο κάποιες εφαρμογές που δεν είναι update για mavericks. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chaplin1981 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Όχι, εφόσον και με το παλιό δεν είχες πρόβλημα. Εκτός ίσως απο κάποιες εφαρμογές που δεν είναι update για mavericks. Δεν είχα πρόβλημα, ευχαριστώ. Και κατι άλλο. Η γυναικα μου εχει κανει λογαρασμο και για μενα. Η ερωτηση: αν κάνω update το macos με το δικο μου λογαριασμο θα επηρεασει και τον δικο της; Εφαρμογες, αρχεια δεν χανονται, ετσι δεν είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δεν είχα πρόβλημα, ευχαριστώ. Και κατι άλλο. Η γυναικα μου εχει κανει λογαρασμο και για μενα. Η ερωτηση: αν κάνω update το macos με το δικο μου λογαριασμο θα επηρεασει και τον δικο της; Εφαρμογες, αρχεια δεν χανονται, ετσι δεν είναι; Δεν χάνεται τίποτα. Αν εννοείς icloud account, απλά το mavericks θα βρίσκεται απλά στα purchases του account που θα χρησιμοποιήσεις. Λογικά θα το κανείς το update απο admin user, αλλά σου συνιστώ κανε ένα timemachine backup καλού κακού.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
starky Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Κανενα Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είμαι ειδικός και αυτός είναι ο λόγος που μπήκα εδώ... Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν κολλάει ιούς??? (Γιατί απο την κατηγορηματική απάντηση "κανενα" αυτό καταλαβαίνω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είμαι ειδικός και αυτός είναι ο λόγος που μπήκα εδώ... Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν κολλάει ιούς??? (Γιατί απο την κατηγορηματική απάντηση "κανενα" αυτό καταλαβαίνω) Υπαρχει ιδιαιτερα περιορισμενος αριθμος malware για το OSX, σε σημειο που να μην δικαιολογει τα resoources ενός antivirus, ενω παραλληλα η Apple εχει ενσωματωμενη λειτουργια γι αυτο το σκοπο (αναγνωριση και περιορισμο των γνωστων malware). Bottom line, ειναι πολυ πιο χρησιμο να ελεγχεις τι τρεχει στον υπολογιστη σου και τι απο αυτα οντως χρειαζεσαι (με πρωτο παραδειγμα την Java. Εαν δεν την χρειαζεσαι, την αφαιρεις χωρις 2η σκεψη), παρα να αισθανεσαι ασφαλης με το x antivirus. Η ωρα που το OSX θα χρειαστει antivirus δεν εχει φτασει ακομα. Υποπεριπτωση των παραπανω ειναι το dual boot με Windows (ή γενικα η αναγκη για συνεργασια με Windows executables), οπου ουσιαστικα χρειαζεσαι ενα antivirus να ελεγχει executables τα Windows στο OSX. Εκει μπορεις να δοκιμασεις το ClamXav. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
starky Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Υπαρχει ιδιαιτερα περιορισμενος αριθμος malware για το OSX, σε σημειο που να μην δικαιολογει τα resoources ενός antivirus, ενω παραλληλα η Apple εχει ενσωματωμενη λειτουργια γι αυτο το σκοπο (αναγνωριση και περιορισμο των γνωστων malware). Bottom line, ειναι πολυ πιο χρησιμο να ελεγχεις τι τρεχει στον υπολογιστη σου και τι απο αυτα οντως χρειαζεσαι (με πρωτο παραδειγμα την Java. Εαν δεν την χρειαζεσαι, την αφαιρεις χωρις 2η σκεψη), παρα να αισθανεσαι ασφαλης με το x antivirus. Η ωρα που το OSX θα χρειαστει antivirus δεν εχει φτασει ακομα. Υποπεριπτωση των παραπανω ειναι το dual boot με Windows (ή γενικα η αναγκη για συνεργασια με Windows executables), οπου ουσιαστικα χρειαζεσαι ενα antivirus να ελεγχει executables τα Windows στο OSX. Εκει μπορεις να δοκιμασεις το ClamXav. Σε υπερευχαριστώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είμαι ειδικός και αυτός είναι ο λόγος που μπήκα εδώ... Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν κολλάει ιούς??? (Γιατί απο την κατηγορηματική απάντηση "κανενα" αυτό καταλαβαίνω) Γιατί με το antivirus , είναι βέβαιο ότι δεν θα κολλήσεις ιό ??? Χωρίς να ειμαι ειδικός, πιστεύω ότι είναι άχρηστο το antivirus για Mac και το λέω και κατηγορηματικά, αν θέλεις. Αν είναι κολλήσει το Mac ιούς πίστεψε με πιο γρήγορα θα τους βγάλει η Apple παρά το οποιοδήποτε antivirus....κατα τα άλλα ισχύει αυτό που λέει o Gio. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είμαι ειδικός και αυτός είναι ο λόγος που μπήκα εδώ... Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν κολλάει ιούς??? (Γιατί απο την κατηγορηματική απάντηση "κανενα" αυτό καταλαβαίνω) Προσυπογράγω την κατηγορημστική απάντηση του φίλου GiO και συμπληρώνω ότι ΔΕΝ υπάρχουν ιοί που μπορεί να προσβάλουν συστήματα Mac computers. Βασικά τα συστήματα Mac μπορεί να προσβληθούν σπό trojans ή trojan horses υπό την προϋπόθεση ότι ο χρήστης τους δεν κάνει ασφαλές (safe) computing. Επ' ευκαρία, ρίξε και μια ματιά στο άρθρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα