ozelot Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 δεν υπαρχει κανενας τροπος να τα περασω? thnx in advance Θα πρέπει να κάνεις downgrade του συστήματος, δηλαδή φορμάρισμα (erase) του δίσκου και στη συνέχεια restore από ένα Time Machine backup που πήρες επί snow. Θα πρέπει δε να έχεις το Installation CD του snow. Ή να έχεις κάνει έναν κλώνο του συστήματος επί snow. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_81 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους ... Μιας και ηρθε η μερα να αναβαθμισω και εγω σε Maverick θελω την γνωμη σας σε καποια πραγματα Καταρχας εχω iMac mid 2011 i7 3,4Ghz 16GB Ram Radeon HD 6970 2GB με εναν SSD Samsung 840 Pro 512GB και εναν Seagate Baracuda 1TB με λειτουργικο Mac OS X 10.7.5 (11G63) Mεχρι τωρα δεν ειχα ενεργοποιημενο το Trim για τον SSD μιας και απο εκει που το εγκατεστησαν μου προτειναν να ειναι στο OFF Χρειαζεται ? Κατεβασα πριν λιγο το Μavericks και θα φτιαξω ενα bootable usb drive για να το κανω setup Πως μπορω να κανω clean update αλλα μετα απο το time machine να μου δουλευουν ολα σωστα ? Αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ απο ολα ειναι να δουλευει Photoshop-Lightroom μαζι με τα plugin τους για να μπορω να κανω δουλεια παλι αμεσα . Απο οσο εχω διαβασει το μονο που λογικα θα πρεπει να κατεβασω ειναι το Little Snitch μιας και εχω την εκδοση 2.5.2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Mεχρι τωρα δεν ειχα ενεργοποιημενο το Trim για τον SSD μιας και απο εκει που το εγκατεστησαν μου προτειναν να ειναι στο OFF Χρειαζεται ? Οπωσδήποτε !. Κατεβασα πριν λιγο το Μavericks και θα φτιαξω ενα bootable usb drive για να το κανω setup Σωστό αλλά όχι απαραίτητο, εκτός και έχεις δεύτερο μηχάνημα. Μπορείς να τρέξεις το update απ' ευθείας από τον installer. Πως μπορω να κανω clean update αλλα μετα απο το time machine να μου δουλευουν ολα σωστα ? Τι εννοείς ;. Γιατί να κάνεις απ' ότι καταλαβαίνω restore από το Time Machine backup ;. Αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ απο ολα ειναι να δουλευει Photoshop-Lightroom μαζι με τα plugin τους για να μπορω να κανω δουλεια παλι αμεσα . Γιατί να μην δουλεύουν ;. Απο οσο εχω διαβασει το μονο που λογικα θα πρεπει να κατεβασω ειναι το Little Snitch μιας και εχω την εκδοση 2.5.2 Σε τι σου χρησιμεύει τελικά αυτό το πράγμα ;. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_81 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Με το Chameleon Trim Enabler δεν μου το ενεργοποιει για τον Samsung ... Ουσιαστικα θελω να κανω clean install και απο το time machine να παρει ολα τα settings μου και τα προγραμματα μου . Το Little Snitch χρησιμευει εκει που ολοι ξερουμε ... να μπλοκαρει ... και χρειαζεται εκτος αν εχεις να μου προτεινεις καποιο καλυτερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Με το Chameleon Trim Enabler δεν μου το ενεργοποιει για τον Samsung ... Ουσιαστικα θελω να κανω clean install και απο το time machine να παρει ολα τα settings μου και τα προγραμματα μου . Το Little Snitch χρησιμευει εκει που ολοι ξερουμε ... να μπλοκαρει ... και χρειαζεται εκτος αν εχεις να μου προτεινεις καποιο καλυτερο Κατέβασε τον enabler, θα δουλέψει σίγουρα. Τρέχοντας το update, θα φρεσκαριστεί το OS X, ενώ όλα σου τα αρχεία θα παραμείνουν ως έχουν. Clean Install από το Time Machine backup δεν γίνεται παρά μόνο restore. Δηλαδή ότι έχεις τώρα στο σύστημα σου θα το κοπιάρεις από το το Time Machine backup πάνω από το υπάρχον. Δεν έχει νόημα δηλαδή. Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιείς πλέον το Little Scnitch, δεν προσφέρει κάτι το ουσιαστικό (όπως κι όλα υπόλοιπα συναφή utilities) , παρά μόνο επιβάρυνση του συστήματος. Το θέμα δηλαδή δεν είναι τι βγαίνει από το μηχάνημα αλλά τι μπαίνει όταν δεν κάνει κανείς ασφαλές computing. Μήπως τρέχεις και κάποιο antivirus ;. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_81 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Antivirus δεν ειχα ποτε ... Για να γινω λιγο πιο σαφης ... Αυτο που ελεγα να κανω ειναι να κανω Clean install απο το bootable usb με τα Mavericks και μετα να κανω restore απο Time Machine ολα μου τα προγραμματα κλπ ... Αν ειναι το ιδιο με το να κανω απλα update δεν υπαρχει λογος να το κανω ολο αυτο ... Τι αρχεια θα γινουν migrate απο το 10.7.5 ? Θελω ουσιαστικα να ελαχιστοποιησω τις πιθανοτητες να παρω μαζι και οτι λαθη εχω ηδη κανει στο 10.7.5 Το Snitch το χρειαζομαι για να μην ελεγχουν καποια προγραμματα για update κλπ κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Από το bootable USB δεν μπορείς να τρέξεις το Clean Install, παρά μόνο το update, εκτός και φορμάρεις (erase) τον δίσκο. Και βέβαια να μην κάνεις στη συνέχεια restore από το Time Machine backup, αφού θα μεταφερθούν έτσι και πάλι όλα τα data που διέγραψες. Επειδή έχω την αίσθηση ότι κάπου δεν έχεις ενημερωθεί σωστά, ρίξε μια ματιά στο άρθρο και τα λέμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_81 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Εκανα τελικα απλα update σε 10.8.5 και καποια στιγμη θα κανω clean install Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Και εγώ έχω προβλήματα με το Mavericks. Μου εμφανίζονται 2 processes: securityd και syslogd που μου τρώνε το 100% της CPU και να τα κλείσω ξαναανοίγουν. Το χειρότερο όμως είναι πως μετά από αυτό αρχίζει να μου εξαφανίζει τον ελεύθερο σκληρό δίσκο. Μέχρι που τον μηδενίζει και κολλάει ο Mac. Τρόμαξα να τον επαναφέρω μιας και έμενε σε λευκή οθόνη στο reboot, και με safe mode την 1η φορά επίσης κόλλησε! Ευτυχώς πάνω που απελπίστηκα, τη 2η φορά λειτούργησε σε safe mode, έσβησα κάποια παραπάνω αρχεία και μετά bootαρε κανονικά. Αλλά και πάλι εμφανίζονται τα processes που μου τρώνε CPU και σκληρό. Με χαρά αναφέρω πως τα προβλήματά μου φαίνεται πως λύθηκαν μόλις απελευθέρωσα χώρο στο σκληρό (από τα 3-5 GB ελεύθερα τώρα έχω 38GB ελεύθερα σε 240GB SSD με 8GB RAM) Σχετικά με αυτό που αναφέρεται για clean install θα έλεγα δεν χρειάζεται εκτός εάν κάποιος έχει προβλήματα/κολλήματα κλπ. Εγώ πλέον δεν έχω θέμα και το συστημά μου είναι εποχής Tiger (OSX 10.4) και έχει περάσει από 3 διαφορετικούς Macbook και επιπλέον 2 διαφορετικούς σκληρούς αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή 3 συστήματα, 5 δίσκους σύνολο και είναι τώρα στο 6ο λειτουργικό του χωρίς ποτέ να κάνω clean install! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Piterakos83 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 @ozelot αντί για little snitch δοκίμασε το radio silence. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Κάνει ακριβώς αυτό που ζητάς και δε χρειάζεται ούτε καν να τρέχει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 @ozelot αντί για little snitch δοκίμασε το radio silence. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Κάνει ακριβώς αυτό που ζητάς και δε χρειάζεται ούτε καν να τρέχει! Μια χαρά μου φαίνεται αν και δεν γνωρίζω τι παρενέργειες μπορεί να έχει, όμως πιστεύω ότι με safe computing και αυτό είναι εκ του περισσού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zmaskos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μια χαρά μου φαίνεται αν και δεν γνωρίζω τι παρενέργειες μπορεί να έχει, όμως πιστεύω ότι με safe computing και αυτό είναι εκ του περισσού. Δίκιο έχεις , αυτά τα προγράμματα είναι για άλλες καταστάσεις π.χ. από το FAQ toy safe computing: Is Radio Silence able to stop Adobe Photoshop from phoning home? Yes. Radio Silence works with any applications you have installed. (This particular question is asked so often that it is answered here separately. Please be nice and don't pirate software.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Έχω το little snitch 3, αλλά αν είναι πιο ελαφρύ το radio silence το σκέφτομαι να το αγοράσω. Τι λένε αυτοί που το χρησιμοποιούν ήδη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Piterakos83 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 δε νομίζω ότι θα βρεις κάτι παρόμοιο που να μπλοκάρει προγράμματα χωρίς να τρέχει ή να σε ζαλίζει κάθε τρεις και λίγο με το τι γίνεται στο δίκτυο και αν πρέπει να μπλοκάρει κάτι ή όχι. Για μένα αξίζει όσο τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Με χαρά αναφέρω πως τα προβλήματά μου φαίνεται πως λύθηκαν μόλις απελευθέρωσα χώρο στο σκληρό (από τα 3-5 GB ελεύθερα τώρα έχω 38GB ελεύθερα σε 240GB SSD με 8GB RAM) Σχετικά με αυτό που αναφέρεται για clean install θα έλεγα δεν χρειάζεται εκτός εάν κάποιος έχει προβλήματα/κολλήματα κλπ. Εγώ πλέον δεν έχω θέμα και το συστημά μου είναι εποχής Tiger (OSX 10.4) και έχει περάσει από 3 διαφορετικούς Macbook και επιπλέον 2 διαφορετικούς σκληρούς αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή 3 συστήματα, 5 δίσκους σύνολο και είναι τώρα στο 6ο λειτουργικό του χωρίς ποτέ να κάνω clean install! To TRIM πρέπει να το ενεργοποιήσεις δεν ξέρω γιατί σου είπαν το αντίθετο. Όσο για το Little Snitch μέχρι πριν λιγο καιρό που είχα διαβάσει δεν ήταν συμβατό με Mavericks, το Radio Silence δεν το ξέρω, αλλά προσωπικά για το Adobe έκανα άλλη μέθοδο με κάποιο άρθρο που βρήκα στο google προσθέτοντας κάτι στο hosts file για μπλοκάρισμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα