Προς το περιεχόμενο

OS X Mavericks (10.9)

MoviemakerGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εγώ έχω προβλήματα με το Mavericks. Μου εμφανίζονται 2 processes: securityd και syslogd που μου τρώνε το 100% της CPU και να τα κλείσω ξαναανοίγουν. Το χειρότερο όμως είναι πως μετά από αυτό αρχίζει να μου εξαφανίζει τον ελεύθερο σκληρό δίσκο. Μέχρι που τον μηδενίζει και κολλάει ο Mac.

Τρόμαξα να τον επαναφέρω μιας και έμενε σε λευκή οθόνη στο reboot, και με safe mode την 1η φορά επίσης κόλλησε! Ευτυχώς πάνω που απελπίστηκα, τη 2η φορά λειτούργησε σε safe mode, έσβησα κάποια παραπάνω αρχεία και μετά bootαρε κανονικά.

Αλλά και πάλι εμφανίζονται τα processes που μου τρώνε CPU και σκληρό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 630
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Mavericks fully updated + mbp-r late 2013 = 3 hard resets / μηνα. Δεν ξερω εαν φταιω εγω και οτιδηποτε κανω ή το OS. Αντιστοιχα σε mbp 2010 δεν ειχα αντιστοιχο προβλημα.

Εαν κρινω απο τα threads στα apple forums, μαλλον δεν ειμαι εγω ο φταιχτης.

• Like 1

Πάντως εγώ από τότε που έκλεισα τον Safari, δεν έχω ούτε ένα force shutdown (ενώ πριν είχα καθημερινά). Οπότε ο φταίχτης είναι είτε το Safari, είτε το Adblock (το μοναδικό extension που έχω εγκαταστήσει).

Εγώ πάλι με το Mavericks έχω μεγαλύτερη κατανάλωση σε RAM.  Με την ίδια βασική χρήση, στο mountain lion δεν είχα ξεπεράσει ποτέ τα 4.5GB RAM σε χρήση ενώ με Mavericks συνήθως είμαι στα 6+... Διαφορά στις επιδώσεις βέβαια δεν βλέπω.

Επίσης παρατηρώ το εξής. Μετά από boot, όταν ανοίγω το application folden από το dock, θέλει την πρώτη ΜΟΝΟ φορά κανένα δευτερόλεπτο για να φορτώσει τα εικονίδια των εφαρμογών (τα δείχνει ως ¨κενά¨και μετά φορτώνει το εικονίδιο της κάθε εφαρμογής), όση ώρα και να περάσει από την ολοκλήρωση του boot. Αντίθετα με mountain lion τα φόρτωνε από μόνο του. Το κάνει και σε άλλους αυτό;

Εγώ πάλι με το Mavericks έχω μεγαλύτερη κατανάλωση σε RAM.  Με την ίδια βασική χρήση, στο mountain lion δεν είχα ξεπεράσει ποτέ τα 4.5GB RAM σε χρήση ενώ με Mavericks συνήθως είμαι στα 6+... Διαφορά στις επιδώσεις βέβαια δεν βλέπω.

Επίσης παρατηρώ το εξής. Μετά από boot, όταν ανοίγω το application folden από το dock, θέλει την πρώτη ΜΟΝΟ φορά κανένα δευτερόλεπτο για να φορτώσει τα εικονίδια των εφαρμογών (τα δείχνει ως ¨κενά¨και μετά φορτώνει το εικονίδιο της κάθε εφαρμογής), όση ώρα και να περάσει από την ολοκλήρωση του boot. Αντίθετα με mountain lion τα φόρτωνε από μόνο του. Το κάνει και σε άλλους αυτό;

σε μενα δεν γινεται αλλα εχω ssd δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο

Ειναι καθαρά κ μονο θεμα συνδυασμού Mavericks + συμβατικός δίσκος. εχεις Sata 3 τι μηχάνημα έχεις ?

Εγώ με Mavericks (καθαρό install) σε hackintosh παγώνει το σύστημα μετά από λίγο με το συνδυασμό Chrome και με το τελευταίο Ad Block Plus από ότι είδα. Δεν είμαι 100% σίγουρος όμως και προς το παρόν θα παραμείνω με το ML που είναι σταθερό χωρίς προβλήματα και βλέπουμε μόλις βγει το 10.9.1

Ειναι καθαρά κ μονο θεμα συνδυασμού Mavericks + συμβατικός δίσκος. εχεις Sata 3 τι μηχάνημα έχεις ?

εγω με mbp 2011 early + ssd sata3 + maverics +8gb ram εχω το ιδιο ακριβως θεμα. με το καλημερα μου μενουν 2 γιγα ραμ.

εννοειται οι επιδοσεις ιδιες.

υποψιν ομως, εκανα upd κι οχι fresh install λογω ελλειψης χρονου.

εγω με mbp 2011 early + ssd sata3 + maverics +8gb ram εχω το ιδιο ακριβως θεμα. με το καλημερα μου μενουν 2 γιγα ραμ.

εννοειται οι επιδοσεις ιδιες.

υποψιν ομως, εκανα upd κι οχι fresh install λογω ελλειψης χρονου.

Μηπως εχεις time machine ανοιχτο; Εμενα μου το εκανε αλλα οταν απενεργοποιησα το time machine ολα ok

Μηπως εχεις time machine ανοιχτο; Εμενα μου το εκανε αλλα οταν απενεργοποιησα το time machine ολα ok

εννοεις να τραβαει backup την ωρα που κοιταω την μνημη;

εννοεις να τραβαει backup την ωρα που κοιταω την μνημη;

Οχι, απλα εγω οταν το εχω ανοιχτο μου κανει τετοια, οχι απαραιτητα να κανει backup

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...