Προς το περιεχόμενο

OS X Mavericks (10.9)

MoviemakerGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.tomshardware.com/news/9-series-broadwell-k-intel,24767.html

άρα late 2014 - earl 2015 οι νέες σειρές με broadwell.... όσο για την οθόνη πήρε το upgrade της όταν την πήγαν στα 1440. μετά μόνο retina μένει ή να αλλάξουν πάνελ. ΑΤΜ είναι αρκετά καλή μιας και βλέπω τι γίνεται με τα 13άρια και τα 15άρια με iris κάρτα γραφικών και 2500 ανάλυση να βελάζουν στα παιχνίδια και τις εφαρμογές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 630
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

http://www.tomshardware.com/news/9-series-broadwell-k-intel,24767.html

άρα late 2014 - earl 2015 οι νέες σειρές με broadwell.... όσο για την οθόνη πήρε το upgrade της όταν την πήγαν στα 1440. μετά μόνο retina μένει ή να αλλάξουν πάνελ. ΑΤΜ είναι αρκετά καλή μιας και βλέπω τι γίνεται με τα 13άρια και τα 15άρια με iris κάρτα γραφικών και 2500 ανάλυση να βελάζουν στα παιχνίδια και τις εφαρμογές

H oθονη του air ειναι εδω και 3 χρονια στα 1440x900, ειναι καιρος να αναβαθμιστει , γιατι ο ανταγωνισμος προσφερει πολυ καλυτερες οθονες. Πριν 3 χρονια ηταν απο τις καλυτερες οθονες σε αυτην την κατηγορια, τωρα ειναι απο τις χειροτερες.(σχεδον ολα τα ultrabook εχουν ips panel κ συνηθως μεγαλυτερης αναλυσης)

Οσο για το update του air, δεν πιστευω οτι θα περιμενει το broadwell. Θα αρκεστει και στο haswell refresh*(πχ λιγο υψηλοτερες συχνοτητες επεξεργαστη), οπως και σε εναν ανασχεδιασμο του σασι για να ελαφρυνει. Μαζι με μια καλυτερη οθονη, θα ειναι εξαιρετικη αναβαθμιση.

*Παρομοια τακτικη ειχε ακολουθησει στο air mid 2009  σε σχεση με το air late 2008 , που ειχε ιδιας αρχιτεκτονικης επεξεργαστη, αλλα απλα με λιγο υψηλοτερες συχνοτητες. Επισης , το air late 2010 που ακολουθησε, ειχε ακριβως τον ιδιο επεξεργαστη με το air mid 2009.

Εμένα μου αρκεί μια αναβάθμιση στην οθόνη με ένα FULL HD IPS Panel και ας μην είναι RETINA.

Ευπρόσδεκτη και η μείωση του βάρους (προσωπικά δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα) αρκεί να μην χάσει σε στιβαρότητα το σασί. Τα ελαφρύτερα σασί που έχω δει από κοντά (VAIO PRO 13 - SAMSUNG ATIV BOOK 9) έχουν ένα σοβαρό θέμα στον τομέα αυτό.

Θεωρώ ότι το Air παραμένει ακόμη ο βασιλιάς των ultrabook σε ποιότητα κατασκευής, πληκτρολόγιο, touchpad και αυτονομία. Η μόνη υποχώρηση που κάνει κάποιος αφορά την ανάλυση της οθόνης (η ποιότητα της είναι αποδεκτή ). Ακόμη και στην GPU είναι από τα λίγα ultrabook που διαθέτουν Intel 5000 και όχι υποδυέστερες όπως πχ. η Intel 4400.

Ελπιζω αυτο με τους western digital δισκους να μην γινεται και με τους εσωτερικους δισκους... Μεχρι στιγμης εγω δεν εχω δει κανενα bug, αλλα αν παθει κατι ο εσωτερικος σκληρος την, εκατσα!

• Super Moderators

H oθονη του air ειναι εδω και 3 χρονια στα 1440x900, ειναι καιρος να αναβαθμιστει , γιατι ο ανταγωνισμος προσφερει πολυ καλυτερες οθονες. Πριν 3 χρονια ηταν απο τις καλυτερες οθονες σε αυτην την κατηγορια, τωρα ειναι απο τις χειροτερες.(σχεδον ολα τα ultrabook εχουν ips panel κ συνηθως μεγαλυτερης αναλυσης)

Οσο για το update του air, δεν πιστευω οτι θα περιμενει το broadwell. Θα αρκεστει και στο haswell refresh*(πχ λιγο υψηλοτερες συχνοτητες επεξεργαστη), οπως και σε εναν ανασχεδιασμο του σασι για να ελαφρυνει. Μαζι με μια καλυτερη οθονη, θα ειναι εξαιρετικη αναβαθμιση.

*Παρομοια τακτικη ειχε ακολουθησει στο air mid 2009  σε σχεση με το air late 2008 , που ειχε ιδιας αρχιτεκτονικης επεξεργαστη, αλλα απλα με λιγο υψηλοτερες συχνοτητες. Επισης , το air late 2010 που ακολουθησε, ειχε ακριβως τον ιδιο επεξεργαστη με το air mid 2009.

Εκτιμώ πως δεν θα έχουμε air με καλύτερη οθόνη, αλλά μια νέα σειρά των retina pro στο form του air πλεον. :)

καλησπέρα όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου, από τότε που έβαλα το mavericks μια δουλεύει μια όχι η ένταση.

Στη φωτό φαίνεται η ένδειξη που βγάζει όταν δεν δουλεύει.

Αν ξέρει κανένας να βοηθήσει γιατί θα κοντεύω να τρελαθώ και δε ξέρω τι μπορεί να φταίει.

http://i622.photobucket.com/albums/tt301/tasos_c/Mobile%20Uploads/image_zps32651870.jpg

• Super Moderators

Θυμάμαι ότι και στα Retina 15inch του 2012 υπήρχε πρόβλημα στο bluetooth ( στην περίπτωση που ήταν ενεργοποιημένο ταυτόχρονα και το Wifi).

https://discussions.apple.com/thread/4176584?start=0&tstart=0

Στα Retina 13 με Haswell έχουμε τρελά κολλήματα πληκτρολογίου/trackpad που οδηγεί σε υποχρεωτικό hard reset γιατί δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα άλλο ο υπολογιστής. 122 σελίδες σε λίγες μέρες με το συγκεκριμένο πρόβλημα και με πολλούς να θέλουν να επιστρέψουν τα μηχανήματά τους.

https://discussions.apple.com/thread/5481839?start=0&tstart=0

Τώρα ακούω και για το Retina 13inch του 2012....στα Air 2013 επίσης έχουμε πρόβλημα (μικρότερης εμβέλειας βέβαια) με τα Mavericks και το wifi latency, λόγω ελαττωματικού driver.

https://discussions.apple.com/thread/5185698

Γενικότερα είναι απορίας άξιο, το πως "καταφέρνει" η Apple να έχει προβλήματα με τους 10 συγκεκριμένους συνδυασμούς hardware που χρησιμοποιεί. Τι να πουν και τα Windows που καλούνται να διαχειριστούν χιλιάδες πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς σε  hardware.

Όσο για τους bootcamp drivers τα λόγια είναι περιττά (μόνιμο παράπονο μου εδώ και χρόνια). Περισσότερο μου θυμίζει προσπάθεια έμμεσου "σαμποταρίσματος" του ανταγωνιστικού λειτουργικού, παρά για αληθινή υποστήριξη. :) Ας αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να έχουμε υποστήριξη Windows στα Macbook και αν ΝΑΙ, να το κάνουν ΣΩΣΤΑ.

Ok με το θέμα στα νέα retina: http://support.apple.com/kb/DL1704?viewlocale=en_US&locale=en_US

New EFI update!

Ok με το θέμα στα νέα retina: http://support.apple.com/kb/DL1704?viewlocale=en_US&locale=en_US

New EFI update!

Καλα, ας δοκιμαστει πρωτα οτι διορθωνει το προβλημα τελειως και για ολους, γιατι και για το προβλημα του wifi του macbook air 2013 ειχε βγει update, αλλα δεν εκανε και πολλα για τους περισσοτερους.

Το thread με το προβλημα ειναι αισιως στις 120+ σελιδες, ενω απο αυτο το φορουμ 3 ατομα που εχουμε αυτο το μοντελο, εξακολουθουμε και οι 3 να εχουμε υψηλο latency. 

Τι να πω, διαβάζω και εκπλήσσομαι...air 11'' mid 2012, 1 εβδομάδα χωρίς restart με full χρήση και VM και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα...και είμαι από upgrade απο ML, ούτε καν clean install.

Εκτιμώ πως δεν θα έχουμε air με καλύτερη οθόνη, αλλά μια νέα σειρά των retina pro στο form του air πλεον. :)

Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, η συνύπαρξη στην αγορά του rMBP 13" και του Air 13" είναι οριακή. Στην ουσία η Retina οθόνη κρατάει ακόμη και τα δύο μοντέλα στην αγορά.

Είτε λοιπόν θα υπάρξει ενσωμάτωση τους τον επόμενο χρόνο σε ένα μοντέλο, είτε θα υπάρξει σαφής διαχωρισμός των δύο μοντέλων με τοποθέτηση Quad Core CPU και καλύτερης GPU στο RETINA 13".

ΑΤΜ είναι αρκετά καλή μιας και βλέπω τι γίνεται με τα 13άρια και τα 15άρια με iris κάρτα γραφικών και 2500 ανάλυση να βελάζουν στα παιχνίδια και τις εφαρμογές

Μια χαρά τα πάνε με τέτοιες αναλύσεις. Δεν έχουν καμιά σχέση με τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών που γνωρίζαμε. Το Gaming στα MACBOOK είναι ούτως ή άλλως απαγορευμένο....προσωπικά λυπάμαι να βλέπω ένα μηχάνημα 2000 ευρώ δουλεύει στα κόκκινα (95-100 βαθμούς Κελσίου). Φτιάχνεις ένα σκυλί-desktop για τέτοιες δουλειές.

Δες εδώ ένα συγκριτικό σε σχέση με την πολύ ισχύρή NVIDIA 650m του προηγούμενου μοντέλου:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...