Προς το περιεχόμενο

OS X Mavericks (10.9)

MoviemakerGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορει να το κανει μονον στα ρετινα. Οτι ναναι.

Θυμάμαι ότι και στα Retina 15inch του 2012 υπήρχε πρόβλημα στο bluetooth ( στην περίπτωση που ήταν ενεργοποιημένο ταυτόχρονα και το Wifi).

https://discussions.apple.com/thread/4176584?start=0&tstart=0

Στα Retina 13 με Haswell έχουμε τρελά κολλήματα πληκτρολογίου/trackpad που οδηγεί σε υποχρεωτικό hard reset γιατί δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα άλλο ο υπολογιστής. 122 σελίδες σε λίγες μέρες με το συγκεκριμένο πρόβλημα και με πολλούς να θέλουν να επιστρέψουν τα μηχανήματά τους.

https://discussions.apple.com/thread/5481839?start=0&tstart=0

Τώρα ακούω και για το Retina 13inch του 2012....στα Air 2013 επίσης έχουμε πρόβλημα (μικρότερης εμβέλειας βέβαια) με τα Mavericks και το wifi latency, λόγω ελαττωματικού driver.

https://discussions.apple.com/thread/5185698

Γενικότερα είναι απορίας άξιο, το πως "καταφέρνει" η Apple να έχει προβλήματα με τους 10 συγκεκριμένους συνδυασμούς hardware που χρησιμοποιεί. Τι να πουν και τα Windows που καλούνται να διαχειριστούν χιλιάδες πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς σε  hardware.

Όσο για τους bootcamp drivers τα λόγια είναι περιττά (μόνιμο παράπονο μου εδώ και χρόνια). Περισσότερο μου θυμίζει προσπάθεια έμμεσου "σαμποταρίσματος" του ανταγωνιστικού λειτουργικού, παρά για αληθινή υποστήριξη. :) Ας αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να έχουμε υποστήριξη Windows στα Macbook και αν ΝΑΙ, να το κάνουν ΣΩΣΤΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 630
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αστα Πανο, μερικοι αναγκαζονται να αλλαξουν router στα 5GHz απο τα 2,5 για να μην εχουν παρεμβολες απο το ΒΤ και τους σερνεται το wifi. Απαραδεκτα πραγματα. Οσο για τα Windows bootcamp που λες, εδω τα δικα τους δεν μπορουν να κανουν να τρεχουν κανονικα, το ξενο θα κανουν? 

• Moderators

Στα Retina 13 με Haswell έχουμε τρελά κολλήματα πληκτρολογίου/trackpad που οδηγεί σε υποχρεωτικό hard reset γιατί δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα άλλο ο υπολογιστής. 122 σελίδες σε λίγες μέρες με το συγκεκριμένο πρόβλημα και με πολλούς να θέλουν να επιστρέψουν τα μηχανήματά τους.

https://discussions.apple.com/thread/5481839?start=0&tstart=0

Γμτ, τo αγοραζεις τωρα ή δεν το αγοραζεις? Συμπτωση: το κανουριο 13αρι με 16GB Ram ειχε shipping 24ωρες στα Apple Store Aμερικης και τωρα εχει παει στις "1-2 weeks".

Απο το thread

I don't get what the confusion is. The CPU has a known bug with USB 3.0. Intel has a product change notification abiout this:

Description of Change to the Customer:

Intel is initiating a C1 to C2 stepping conversion for the Intel® 8 Series/C220 Series where products will undergo the following changes:

- Metal layers change from C1 to C2 to fix USB SuperSpeed device remuneration erratum.

- C1 stepping package is pin compatible with C2 stepping package.

- Revision ID will change from 04h to 05h.

- Compatibility revision ID will remain at 04h for Intel® Stable Image Platform Program

(Intel® SIPP).

- New S-specs and MM numbers for the converting products.

http://qdms.intel.com/dm/d.aspx/C79FC2E6-6B75-4063-8687-660F4668FFC8/PCN112101-0 0.pdf

http://www.brightsideofnews.com/news/2013/4/5/intel-confirms-haswell-chipset-bug .aspx

Download CPUID for Mac and check the processor info. Mine says:

Intel® Core i7-4558U CPU @ 2.80 GHz

Family Information:

Family: 6

Model: 69

Stepping: 1

It's a bug in the CPU. Might require a logic board replacement if Apple can't figure out a software fix.

Μια σημαντική είδηση είναι αυτή ένας φίλος έχασε ένα raid 1 κιολας σε nas . 2x2TB.

http://www.macrumors.com/2013/10/31/western-digital-warns-external-hard-drive-customers-over-mavericks-data-loss/

Γμτ, τo αγοραζεις τωρα ή δεν το αγοραζεις? Συμπτωση: το κανουριο 13αρι με 16GB Ram ειχε shipping 24ωρες στα Apple Store Aμερικης και τωρα εχει παει στις "1-2 weeks".

Απο το thread

16GΒ Ram! Ουαου! Πόσοι πραγματικά από εμάς χρειαζόμαστε και θα αξιοποιήσουμε τόση μνήμη;

Πάντως χωρίς να παραβλέπω τα προβλήματα τους, πολύ θα ήθελα ένα. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιολογήσω ποτέ τέτοιο κόστος. (Σορρυ για το ΟΤ παιδιά)

Μια σημαντική είδηση είναι αυτή ένας φίλος έχασε ένα raid 1 κιολας σε nas . 2x2TB.

http://www.macrumors.com/2013/10/31/western-digital-warns-external-hard-drive-customers-over-mavericks-data-loss/

το έχουμε πει από day1, έχασα έναν εξωτερικό εγώ. τον φόρμαρα μέσω win και τώρα (έστω) δουλεύει ξανά. αλλά bb όλα τα backup 2 ετών. ότι έμεινε στο pc πια

Εγω γυρισα σε ML και θα περιμενω 10.9.1. Δεν εχω καμμια διαθεση να χασω τα αρχεια μου που μαζευα χρονια. Εχω και ενα δευτερο backup αλλα δεν ειναι πληρες, οποτε δεν το ρισκαρω. 

το έχουμε πει από day1, έχασα έναν εξωτερικό εγώ. τον φόρμαρα μέσω win και τώρα (έστω) δουλεύει ξανά. αλλά bb όλα τα backup 2 ετών. ότι έμεινε στο pc πια

Διέφυγε της προσοχής μου,αλλα αμα "σκάει" κ δίπλα σου κάνει περισσότερο ντόρο..

Και ήταν επαγγελματικό editing το μηχάνημα.. "κλαίει" ο άνθρωπος..

Διέφυγε της προσοχής μου,αλλα αμα "σκάει" κ δίπλα σου κάνει περισσότερο ντόρο..

Και ήταν επαγγελματικό editing το μηχάνημα.. "κλαίει" ο άνθρωπος..

drobo ή κάτι αντιστοιχο, σώζει ζωές...

Αστα Πανο, μερικοι αναγκαζονται να αλλαξουν router στα 5GHz απο τα 2,5 για να μην εχουν παρεμβολες απο το ΒΤ και τους σερνεται το wifi. Απαραδεκτα πραγματα. Οσο για τα Windows bootcamp που λες, εδω τα δικα τους δεν μπορουν να κανουν να τρεχουν κανονικα, το ξενο θα κανουν? 

Θυμάμαι που η ίδια η Apple πρότεινε την αγορά Airport express για επίλυση του προβλήματος. Δεν είναι κάτι περίεργο....όταν ανακαλύπτουμε κάποιο πρόβλημα σε ένα Macbook συνήθως πάντα φταίει κάποιος άλλος παράγοντας. Τα non-apple routers, ο ελαττωματικός αέρας κτλ κτλ :)

Western Digital ήταν ο σκληρός; Κάπου διάβασα ότι μόνο με τους συγκεκριμένους υπάρχει πρόβλημα λόγω κάποιων utilities που χρησιμοποιούν. Δεν έχω διαβάσει για προβλήματα σε άλλες εταιρείες.

Έγω έκανα πίσω και λέω να μείνω με το Air του 2013 (haswell). Στην παρούσα φάση είναι από τα πλέον απροβλημάτιστα Macbook. Χάνεις σε ποιότητα οθόνης σε σύγκριση με το Retina, κερδίζεις σε φορητότητα (βάρος, πάχος, αυτονομία), ενώ οι επιδόσεις είναι στα ίδια περίπου επίπεδα. Τα 16GB ούτως η άλλως μου είναι αδιάφορα.

1) ναι σε wd εξωτερικούς. όταν γίνεται κάποιο restart τότε μπορεί να φάει την φρίκη... ε, εμένα την έφαγε . άρα είτε τον αποσυνδέεις, είτε πας σε ml είτε δεν κάνεις ΠΟΤΕ restart

2) at the moment τα air είναι ότι καλύτερο υπάρχει από θέμα δύναμης / φορητότητας κτλ κτλ. σε συνδιασμό των brodwell που πήραν παράταση για 2014 τέλος (2015 τα νέα air) άρα μία χαρά

1) ναι σε wd εξωτερικούς. όταν γίνεται κάποιο restart τότε μπορεί να φάει την φρίκη... ε, εμένα την έφαγε . άρα είτε τον αποσυνδέεις, είτε πας σε ml είτε δεν κάνεις ΠΟΤΕ restart

2) at the moment τα air είναι ότι καλύτερο υπάρχει από θέμα δύναμης / φορητότητας κτλ κτλ. σε συνδιασμό των brodwell που πήραν παράταση για 2014 τέλος (2015 τα νέα air) άρα μία χαρά

1) Οπότε επιβεβαιώνεται ότι ισχύει για τους external Western Digital και εφόσον έχουν εγκατασταθεί τα utilities της εταιρείας. Προσωπικά χρησιμοποιώ samsung και seagate και δεν έχω διαπιστώσει το παραμικρό πρόβλημα ακόμη. (μην το ματιάζω).

2) Το πιθανότερο είναι ότι το 2015 (ή και νωρίτερα) θα υπάρξει ενσωμάτωση του Macbook Air και του Macbook Retina σε ένα μοντέλο.

2) Το πιθανότερο είναι ότι το 2015 (ή και νωρίτερα) θα υπάρξει ενσωμάτωση του Macbook Air και του Macbook Retina σε ένα μοντέλο.

Προσωπικα αποκλειω το air του 2014 να ειναι με τοσο μετρια οθονη οπως το τωρινο και να ειναι απο τα βαρυτερα ultrabook.

Ο ανταγωνισμος εχει ξεφυγει και η apple πρεπει να ακολουθησει βελτιωνοντας το air σε οθονη και βαρος.

Επισης, αποκλειεται τα νεα air να βγουν το 2015 οπως λεει ο φιλος paularas. Θα βγουν το 2014.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...