Προς το περιεχόμενο

OS X Mavericks (10.9)

MoviemakerGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Έχω την εντύπωση-υποψία πως φταίνε τα διάφορα apps που δεν είναι πλήρως συμβατά με το Mavericks...

Στο 13" retina δεν μου έκανε ακόμη τίποτα περίεργο εκτός από το quick silver το οποίο έφυγε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 630
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω την εντύπωση-υποψία πως φταίνε τα διάφορα apps που δεν είναι πλήρως συμβατά με το Mavericks...

Στο 13" retina δεν μου έκανε ακόμη τίποτα περίεργο εκτός από το quick silver το οποίο έφυγε...

Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ, + ότι χρειάζεται κάνα 2 Updates να ρολαρει καλύτερα όπως πάντα.

Σε τι μηχανημα το επαθες αυτο; Ρε παιδια ολοι με apple υπολογιστες βαλατε το mavericks και τα forums γεμισανε παραπονα για προβληματα, εγω εχω hackintosh και δεν εχει παθει τιποτα, τι στο καλο γινεται;

That's is true ..

Έχει πολλα μηχανήματα και θα τα σενιαρει με firmware προφανώς,κατι το οποίο εμείς δεν έχουμε ..

• Like 1

Πάντως σχεδόν ΟΛΟΙ οι κάτοχοι των καινούργιων Mabook Retina 13" (Late 2013) κλαίνε με μαύρο δάκρυ:

https://discussions.apple.com/thread/5481839?start=0&tstart=0

100+ σελίδες με αναφορές και παράπονα. Περίεργο που τα βγάλανε ατεστάριστα στην αγορά γιατί το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι παραπάνω από προφανές. 

Και άλλο περιστατικό σήμερα το πρωϊ που ξύπνησα. Το λαπτοπ idle απο χτες το βράδυ (όχι σε sleep), πατάω Shift να ανοίξουν οι οθόνες, αυτές από μαύρες γίνονται ψιλο-γκρι (σαν backlight) και βλέπω τον κέρσορα, και πάπαπαλα. Forced power down και reboot.

Από το syslog βλέπω ότι το κόλλημα το έφαγε κατά τις 7+ το πρωϊ, αλλά δεν βλέπω κάποιον προφανή φταίχτη...

Nov  3 07:08:59 whiplash.lan ReportCrash[19976]: Metadata.framework [Error]: _MDAccessCopyClientPort failed retrying
Nov  3 07:08:59 whiplash.lan SystemUIServer[1261]: Metadata.framework [Error]: mdsCopyStorePaths failed: (268451843) (ipc/rcv) timed out
Nov  3 07:09:09 whiplash.lan ReportCrash[19976]: Metadata.framework [Error]: client check-in failed: (268451843) (ipc/rcv) timed out
Nov  3 07:09:09 whiplash.lan ReportCrash[19976]: Metadata.framework [Error]: _MDAccessCopyClientPort failed retrying
Nov  3 07:09:20 whiplash.lan ReportCrash[19976]: Metadata.framework [Error]: client check-in failed: (268451843) (ipc/rcv) timed out
Nov  3 07:09:20 whiplash.lan ReportCrash[19976]: Metadata.framework [Error]: _MDAccessCopyClientPort failed retrying
Nov  3 07:10:07 whiplash.lan ReportCrash[19976]: Metadata.framework [Error]: client check-in failed: (268451843) (ipc/rcv) timed out
Nov  3 07:10:07 whiplash.lan ReportCrash[19976]: Metadata.framework [Error]: _MDAccessCopyClientPort failed retrying
Nov  3 07:10:17 whiplash.lan ReportCrash[19976]: Metadata.framework [Error]: client check-in failed: (268451843) (ipc/rcv) timed out
Nov  3 07:10:17 whiplash.lan ReportCrash[19976]: Metadata.framework [Error]: _MDAccessCopyClientPort failed retrying
Nov  3 07:10:32 whiplash.lan SystemUIServer[1261]: Metadata.framework [Error]: mdsCopyStoreInformation failed: (268451843) (ipc/rcv) timed out
Nov  3 07:10:42 whiplash.lan ReportCrash[19976]: DebugSymbols was unable to start a spotlight query: spotlight is not responding or disabled.
Nov  3 07:10:42 whiplash.lan SystemUIServer[1261]: Metadata.framework [Error]: mdsCopyStoreInformation failed: (268451843) (ipc/rcv) timed out
Nov  3 07:10:51 whiplash.lan Mail[1253]: CFNetwork SSLHandshake failed (-9806)
Nov  3 10:17:16 localhost bootlog[0]: BOOT_TIME 1383466636 0
Nov  3 10:17:19 localhost syslogd[18]: Configuration Notice:
	ASL Module "com.apple.appstore" claims selected messages.
	Those messages may not appear in standard system log files or in the ASL database.
	ASL Module "com.apple.authd" sharing output destination "/var/log/system.log" with ASL Module "com.apple.asl".
	Output parameters from ASL Module "com.apple.asl" override any specified in ASL Module "com.apple.authd".
	ASL Module "com.apple.authd" claims selected messages.
	Those messages may not appear in standard system log files or in the ASL database.
	ASL Module "com.apple.bookstore" claims selected messages.
	ASL Module "com.apple.eventmonitor" claims selected messages.
	ASL Module "com.apple.install" claims selected messages.
	ASL Module "com.apple.iokit.power" claims selected messages.

• Super Moderators

Πάντως σχεδόν ΟΛΟΙ οι κάτοχοι των καινούργιων Mabook Retina 13" (Late 2013) κλαίνε με μαύρο δάκρυ:

https://discussions.apple.com/thread/5481839?start=0&tstart=0

100+ σελίδες με αναφορές και παράπονα. Περίεργο που τα βγάλανε ατεστάριστα στην αγορά γιατί το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι παραπάνω από προφανές. 

Ναι τα διαβάζω και νομίζω πως θα λυθούν με κάποιο νεότερο update. Εγώ έχω την πρώτη γενιά retina. 

Ναι τα διαβάζω και νομίζω πως θα λυθούν με κάποιο νεότερο update. Εγώ έχω την πρώτη γενιά retina. 

...λογικά θα υπάρξει firmware update στις επόμενες ημέρες. Απλά μου κάνει εντύπωση πως τους ξέφυγε κάτι τόσο "χοντρό". Το μηχάνημα το τεστάρουν εδώ και πολύ καιρό αν κρίνουμε από τις ημερομηνίες των πρώτων geekbench που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι πιο ελαφρύ από το snow leopard. Πλέον όμως θα έχεις πολλά έξτρα με το Mavericks, 3 γενιές μπροστά είναι!

Σε σχέση με Μountain Lion σίγουρα είναι πιο ήσυχη η CPU. Δεν έχει ανεβάσει ούτε μια φορά φουλ στροφές ο ανεμιστήρας και γενικά ακούγεται πολύ λιγότερο. Έτσι ήταν και παλιά, προ Lion/Mountain Lion.

Moυ φαίνεται πιο αργό αλλά βελτιώνεται. Ίσως πρέπει πάλι να ξαναφτιαχτούν κάποια αρχεία. Με τη μπαταρία δεν έχω καταλήξει ακόμα. Νομίζω όμως ότι με χαλαρή χρήση υπάρχει βελτίωση!

Γενικά ευχαριστημένος είμαι, με εξαίρεση το dock που δεν είναι πλέον διαφανές! WTF?

A να προσθέσω ότι προέρχομαι από Upgrates από Tiger έχοντας αλλάξει 3 Macbook και επιπλέον αυτών 2 σκληρούς αν τα θυμάμαι καλά! Xωρίς ποτέ να κάνω clean install!

Τα system freeze (δεν θα το έλεγα crash, γιατί δεν βγάζει κάποιο crash report, απλά παγώνει το σύστημα και κουνιέται μόνο το ποντίκι) έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο πλέον. Έχω αρχίσει δειλά δειλά να σκέφτομαι το rollback σε ML...

Το μόνο περίεργο που έχω δει εγώ στο Mac Mini μου είναι στο logoff-logon: Όταν κάνω log off από ένα user account, βλέπω μια κενή γκρίζα οθόνη για 5-10 δευτερόλεπτα και μετά εμφανίζεται η οθόνη με τα διαθέσιμα user accounts για να διαλέξω ένα και να κάνω ξανά login.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Αir mid 2012 μου πάντως πάει σφαίρα (ούτε καν clean install, upgrade γαρ!), έχω περισσότερη ελευθερη μνήμη και το βασικότερο + ~1.5 ώρα μπαταρία σε σχέση με πριν (ML)...και δωρεάν. Απο crashes δεν είχα πριν και δεν έχω και τώρα. More than happy!

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...