Προς το περιεχόμενο

OS X Mavericks (10.9)

MoviemakerGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια, αμα κανω μεσα απο το disk utility, restore το .dmg του 10.9, σε ενα partition mac os x journaled απο το φλασακι μου, δεν θα ειναι bootable?

Θελω να το εχω σε ενα partition, για να μπορω να μπουταρω σε περιπτωση προβληματος.

Θελει κατι αλλο; Κανω κατι λαθος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 630
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γίνεται με δύο τρόπους ο (κλασσικός τρόπος δεν δημιουργει restore partition μετά το installation). Δες στα προηγούμενα posts καπου τους αναφέρω και εγω μεταξύ άλλων. Τώρα εσύ αντι για USB μπορείς να το κάνεις σε κάποιο partition μια χαρα αν θες (απλά θα σου πιάνει 6-7GB χώρο αν αυτό δε σε πειράζει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι φίλε μου όλα είναι επί πληρωμή. Όσο λιγότερο τα χρησιμοποιείς τόσο πιο ασφαλείς για τα δεδομένα σου μπορείς να νιώθεις.

Καλο ειναι να φτιάξεις τις προϋποθέσεις στην χρήση σου να μην τα έχεις ανάγκη,με τα κατάλληλα φορματς,και μην ανακατεύοντας την τράπουλα..

Το paragon NTFS το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια, χωρίς να έχω αντιμετωπίσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. 

Δυστυχώς αν συνεργάζεσαι με πολλά άτομα και ανταλλάζεις αρχεία σε USB στικάκια και σκληρούς, είναι  αδύνατο να "υποχρεώσεις" τους πολλούς να προσαρμοστούν σε σένα. Αναγκαστικά λοιπόν προγράμματα τύπου Paragon NTFS είναι μονόδρομος.

Επεξ/σία από panos2000gr
  • Like 1

Σαφώς και υπάρχει χρήση και χρήστες τους οποίους έχει βολέψει,αλλιώς δεν θα είχε και λόγο ύπαρξης.

δεν σου κρύβω ότι και εγώ το βάζω καμιά φορά κάνω την δουλειά μου αλλά μετά το βγάζω αμέσως,έχω δει πολλά προβλήματα που οφείλονται στο tyxera το οποίο σημειωτέον προέρχεται από την hackint0sh κοινότητα,και στο ntfs for mac έχω προσάψει "συμμετοχή" σε έναν δίσκο που έχασα και 2-3 στικακια.

Αυτό που θέλω να "περάσω" εγώ είναι ότι δεν πρέπει να είναι η μόνιμη εύκολη λύση μας,καλύτερα κάθε λειτουργικό να έχει τον δίσκο του η τον xFat του.

Εγω εχω το tuxera. Δεν ειναι το ιδιο καλο με το paragon?

Τα περισσότερα προβλήματα τους προέρχονται γιατί γίνεται update το λειτουργικό και αυτά παραμένουν στην προηγούμενη έκδοση,δηλαδή δεν ακολουθούν άμεσα,καμιά φορά αργούν και αρκετά μέχρι να βγάλουν το UpDate τους.

Ναι από τα δυο είναι καλύτερο της Paragon.

Προσωπικα θεωρω το tuxera χειροτερο και ειναι αυτο που μου εχει δημιουργησει προβληματα κατα καιρους με δεδομενα.

Χωρια την συχνα υψηλη χρηση cpu που απαιτει.

Με το paragon, δεν εχω τετοια προβληματα.

• Like 2

Τα περισσότερα προβλήματα τους προέρχονται γιατί γίνεται update το λειτουργικό και αυτά παραμένουν στην προηγούμενη έκδοση,δηλαδή δεν ακολουθούν άμεσα,καμιά φορά αργούν και αρκετά μέχρι να βγάλουν το UpDate τους.

Ναι από τα δυο είναι καλύτερο της Paragon.

Με το Paragon ποτέ δεν είχα προβλήματα. Σίγουρα όμως πρέπει κάποιος να αποφασίσει πως θα δουλεύει. Ολα μαζί δεν γίνεται.

• Like 1

Θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος έκανε ένα σχετικά αναλυτικό review του 10.9  να μας πει εντυπώσεις σαν user. Επίσης υπάρχει κάποιος που το έχει περάσει με 4GB μνήμη και χωρίς ssd δίσκο για να μας πει εντυπώσεις;

Το λέω για να μην το περάσουμε τζάμπα :)

δεν ειδα καμια διαφορα στην ταχυτητα ειναι σαν να εχω το  lion οι μονες διαφορες που παρατηρησα ειναι ο λιγο ποιο γρηγορος safari και καλυτερη διαρκεια της μπαταριας

Εγω εχω το tuxera. Δεν ειναι το ιδιο καλο με το paragon?

To tuxera το θεωρώ ένα από τα χειρότερα.

Το Paragon NTFS είναι άψογο-απροβλημάτιστο και στις μετρήσεις USB 3.0 έχω τα καλύτερα αποτελέσματα.

Παιδιά έχω κάποιες απορίες, έχω ανοίξει θέμα σε άλλα φόρουμ αλλά εδώ επειδής βλέπω ότι υπάρχει ήδη θέμα, ας μην κάνω άλλο. Έχω κάποιες απορίες.

1) Ένας φίλος μου έχει το MacBook Pro A1278 με την έκδοση 10.6.8 Snow Leopard, το είχε πάρει το 2010. Λογικά μπορούμε να κάνουμε αναβάθμιση σε Maverick, αλλά μπορεί να το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος για να είμαστε σίγουροι;

2) είναι δωρεάν;

3) Αν κάνουμε εγκατάσταση από το Appstore και γίνει εγκατάσταση πάνω στο ήδη υπάρχον λειτουργικό, χωρίς να κάνουμε clean install, τα προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες, βίντεο κλπ θα χαθούν; Εμείς φυσικά θα τα πάρουμε backup αλλά θα ήθελα να είμαι σίγουρος.

Πιθανώς να έχω κι άλλες ερωτήσεις αλλά περιμένω να μου απαντηθούν αυτές πρώτα.

• Super Moderators

Παιδιά έχω κάποιες απορίες, έχω ανοίξει θέμα σε άλλα φόρουμ αλλά εδώ επειδής βλέπω ότι υπάρχει ήδη θέμα, ας μην κάνω άλλο. Έχω κάποιες απορίες.

1) Ένας φίλος μου έχει το MacBook Pro A1278 με την έκδοση 10.6.8 Snow Leopard, το είχε πάρει το 2010. Λογικά μπορούμε να κάνουμε αναβάθμιση σε Maverick, αλλά μπορεί να το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος για να είμαστε σίγουροι;

2) είναι δωρεάν;

3) Αν κάνουμε εγκατάσταση από το Appstore και γίνει εγκατάσταση πάνω στο ήδη υπάρχον λειτουργικό, χωρίς να κάνουμε clean install, τα προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες, βίντεο κλπ θα χαθούν; Εμείς φυσικά θα τα πάρουμε backup αλλά θα ήθελα να είμαι σίγουρος.

Πιθανώς να έχω κι άλλες ερωτήσεις αλλά περιμένω να μου απαντηθούν αυτές πρώτα.

1. Ναι

2. Ναι

3. Όχι

:)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...