Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Το είχα διαβάσει αυτό. Αλλά γιατί η Apple αποφάσισε να το καταργήσει; Δε έχει καταργήσει κάτι απλά με αυτό τον τρόπο τρέχεις το .app και δημιουργεί το usb (οπότε συμπεριλαμβάνει και κάποιο script που αυτοματοποιεί τη διαδικασία και δημιουργεί το recovery όταν κάνεις clean install), ενώ με τον κλασσικό τρόπο απλά κάνεις ουσιαστικά clone το .dmg πάνω στο usb. Απλά ακολούθησε τον οδηγό και θα είσαι μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Αυτό το έχω καταλάβει. Από το Mountain Lion, έκανα Update στο Mavericks. Όλα μια χαρά. Το Update έγινε χωρίς να κάνω Clean Install, τρέχοντας το λειτουργικό αφού το κατέβασα από το AppStore. Υπήρχε Recovery Disk και όλα μια χαρά. Θέλησα να κάνω Clean Install αργότερα. Ακολούθησα της οδηγίες της Apple και όχι κάποιου οδηγού blog. Με λίγα λόγια μπήκα στο Recovery disk, έσβησα το περιεχόμενο του partition που υπήρχε το Mountain Lion (το recovery φυσικά δεν μπορούσα επειδή το χρησιμοποιεί εκείνη την ώρα - και γενικά δεν υπάρχει λόγος να σβηστεί) και πάτησα Reinstall OSX. Έκανα Sign In στο AppStore και αυτόματα άρχισε να το κατεβάζει ώστε να το βάλει στο κενό πλέον Partition. Έτσι έγινε. Παρόλα αυτά όμως το Recovery disk partition καταργήθηκε. Εδώ έρχομαι και ρωτάω γιατί καταργήθηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 α μάλιστα δεν το έχω κάνει έτσι και δε ξέρω...ΟΚ κατάλαβα τι λες, αλλά γιατί το έμπλεξες τόσο πολύ...φτιάξε το usb κάνε clean install και θα είσαι ΟΚ και με recovery (και δε θα περιμένεις και πόση ώρα να στο κάνει download). Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις clean install (αν θελήσεις) θα είναι στο recovery το Mavericks, θα το κάνεις από εκεί και τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Στο Recovery δεν είναι ολόκληρο το λειτουργικό. Στο Recovery υπάρχουν οι βασικές λειτουργίες και από εκεί συνδέεται στο AppStore απ' όπου κατεβάζει το λειτουργικό. Εκεί που επιμένω είναι στο αν η Apple θέλει να καταργήσει το Recovery και όχι να το βάλω επειδή απλά το θέλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
belkin Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Οχι ακόμα θα τους πάρει φαντάζομαι καμιά εβδομάδα.. απο οτι καταλαβα σου κανει οτι και σε μενα, μολις πατησεις για update σου βγαζει το μηνυμα. Δλδ θα παρουμε και εμεις κανονικα την Full Version ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Με παρασύρατε. Υπάρχει κανονικά το Recovery Disk. Οπότε το ότι δεν υπάρχει, ισχύει μόνο σε περίπτωση που γίνει από στικάκι ή DVD. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Έχεις ανοιχτό το Mac 19 ώρες γι΄αυτό. Είναι το πρώτο πράγμα που φορτώνει στο λειτουργικό. Η σειρά είναι η εξής: 1) Ο ήχος που κάνει όταν πατάμε το κουμπί για να ανοίξει: Αυτό είναι το Firmware. 2) Μετά βγαίνει το μιλαράκι: (Αυτός είναι ο Booter) 3) Ο κύκλος που γυρνάει είναι ο Kernel 4) Και τέλος το system launchd Δε νομίζω γιατί το άνοιξα σήμερα το πρωί οπότε δεν προλαβαίνει να κάνει 19 ώρες.(τώρα μου δείχνει 22) Βάλτο και εσυ και δες πως πάει.Εκτός αν προσθέτει τους πυρήνες ή κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Με παρασύρατε. Υπάρχει κανονικά το Recovery Disk. Οπότε το ότι δεν υπάρχει, ισχύει μόνο σε περίπτωση που γίνει από στικάκι ή DVD. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον. System info.png Αν το κανείς install με το USB που έχει δημιουργηθεί όπως είπαμε τότε θα σου φτιάξει και recovery. Δε θα σου φτιάξει με USB που έχει γίνει με τον κλασσικό τροπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shamanpk Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μονο maverick δεν είναι αυτά , πολλές παιδικές ασθένειες σε macbook pro late 2008 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Αν το κανείς install με το USB που έχει δημιουργηθεί όπως είπαμε τότε θα σου φτιάξει και recovery. Δε θα σου φτιάξει με USB που έχει γίνει με τον κλασσικό τροπο. Έτσι το δέχομαι. Είπα και εγώ... Με Officialy τρόπο και δεν γίνεται. Από την άλλη όμως πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να σβηστεί το RD. Εκτός και αν υπάρχει, αλλά δεν εμφανίζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Aν προσεξες, η λυση που εγραψα πιο πανω για clean install μεσω bootable usb και παρεθεσες, δημιουργει κανονικα recovery partition. Για όσους έκαναν CLEAN INSTALL και δεν έχουν Recovery Partition εδώ η λύση: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1595829 Είναι ιδιαίτερα απλό (παρόλο που φαίνεται πολύπλοκο) και δοκιμάστηκε με πλήρη επιτυχία πριν από 5 λέπτα. Φυσικά ενεργοποιεί και το find my mac. Εν συντομία για να κερδίσετε χρόνο: 1) Κατεβάζουμε τα δύο παρακάτω αρχεία στο DOWNLOAD directory: α) recovery.sh.zip β) Lion Recovery Update 2) Δεξί κλικ στο OS X Installer.app του Mavericks (βρίσκεται στο Application folder εφόσον έχουμε κάνει download τα Mavericks από το AppStore) και επιλέγουμε Show Package Contents. Πηγαίνουμε στο Contents/SharedSupport/ και αντιγράφουμε το InstallESD.dmg στο DOWNLOAD directory. 3) Στο Download Directory θα πρέπει να έχουμε πλέον τα τρία αρχεία που χρειαζόμαστε ( recovery.sh, RecoveryHDUpdate, InstallESD.dmg). 4) Τώρα copy paste (μία-μία) τις παρακάτω εντολές στο terminal και μετά από λίγα λεπτά θα έχουμε έτοιμο το recovery partition. chmod +x ~/Downloads/recovery.sh sudo ~/Downloads/recovery.sh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μου έκανε εντύπωση πόσο καλά δούλεψε το Time Machine όσον αφορά το Restore στο iTunes. Όλη μου η μουσική, τα Artworks, κλπ, επανήλθαν κανονικά. Πήγα στο Time Machine από το Finder, επέλεξα το τελευταίο Back up και πήγα στον φάκελο music>itunes. Έκανα όλα τα κρυμμένα αρχεία να φαίνονται καλού κακού πήρα ότι είχε μέσα ο φάκελος itunes και έχοντας φυσικά το itunes κλειστό τα αντέγραψα στον αντίστοιχο φάκελο itunes του σκληρού δίσκου. Πάτησα να αντικατασταθούν όλα και με το που άνοιξα το πρόγραμμα όλα ήταν όπως τα είχα αφήσει τελευταία φορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Εκτός και αν υπάρχει, αλλά δεν εμφανίζεται. Άνοιξε μια κονσόλα και δώσε: diskutil list αν είναι εκεί θα το δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Το έγραψα και παραπάνω. Έδωσα Screen από το System info. Φαίνεται και εδώ όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 my bad δεν το πρόσεξα (λίγο κολλημένος με τη κονσόλα...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα