Προς το περιεχόμενο

OS X Mavericks (10.9)

MoviemakerGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αν μπήκαν στο "purchases" καθάρισες διαπαντός.

Εγώ έχω πέσει στην λούπα του bag της Apple " This update is for an app downloaded with a different Apple ID. Sign in with that Apple ID and try again."" που  "οι μηχανικοί μας δουλεύουν γι'αυτο" :P

Τώρα που θα κάνω Clean Install θα μπορώ να τα βάλω και πάλι. Μπήκαν στο Account μου πλέον; Τα δικαιούμαι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 630
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σε γενικές γραμμές είναι δωρεάν, είναι βελτίωση και άρα δεν υπάρχει λόγος να μην βάλει κάποιος Mavericks. 

Ωραίες οι προσθήκες του Finder, αλλά και η δημιουργία Favorites απτους χάρτες ώστε να δώ μετά την διεύθυνση στο iphone. 

Σε MacMini late 2009 (core2duo) με 4GB Ram δεν κατάλαβα καμία διαφορά στην ταχύτητα σε καθημερινές εργασίες, και όποιος πει ότι κατάλαβε σε αντίστοιχο hardware μάλλον είναι καθαρά αυθυποβολή (χωρίς παρεξήγηση). Μάλλον δεν γλιτώνω την αναβάθμιση λοιπόν (είχα ελπίδες..).

Το να μην κατάλαβες δεν σημαίνει οτι δεν έγινε,αν είχες τρέξει ενα geekbench πριν και μετά θα ... "αυθυποβαλλόσουν" και εσύ .. :P

Απλά εχεις αποφασίσει οτι θέλεις UpGrade οπότε λειτουργεί ανάποδα .. :rolleyes:

• Like 1

Σε γενικές γραμμές είναι δωρεάν, είναι βελτίωση και άρα δεν υπάρχει λόγος να μην βάλει κάποιος Mavericks. 

Ωραίες οι προσθήκες του Finder, αλλά και η δημιουργία Favorites απτους χάρτες ώστε να δώ μετά την διεύθυνση στο iphone. 

Σε MacMini late 2009 (core2duo) με 4GB Ram δεν κατάλαβα καμία διαφορά στην ταχύτητα σε καθημερινές εργασίες, και όποιος πει ότι κατάλαβε σε αντίστοιχο hardware μάλλον είναι καθαρά αυθυποβολή (χωρίς παρεξήγηση). Μάλλον δεν γλιτώνω την αναβάθμιση λοιπόν (είχα ελπίδες..).

Έχω το μινι του 2009 2.66 με 4gb μνημη και πριν βάλω τα  mavericks αλλαξα σκληρό με έναν samsung ssd 840 evo 120gb. Το μινι πετάει και δεν λαγκάρει όπως πριν. Πριν το αλλάξεις δοκίμασε να βάλεις ssd. Έδωσα 95ευρώ. Αξίζει πιστέυω ειδικά εαν το χρησιμοποιεις για απλα πράγματα και όχι πολύ βαριές εφαρμογές.

Μετά την εγκατάσταση, όσοι χρησιμοποιείτε Mac με (μη εργοστασιακό) δίσκο SSD, θυμηθείτε να ενεργοποιείστε ξανά το Trim Support, γιατί το setup του Mavericks το απενεργοποιεί.

Εργαλεία για ενεργοποίηση του Trim: Chameleon SD Optimizer ή Trim Enabler

Θενξ για το tip, κατέβασα το Trim Enabler Pro και έκανα και επανεκκίνηση με command-s και τις σχετικές εντολές. 

Κάτι καινούριο μάθαμε και σήμερα :DDDDD

Όσο για κάποια που διάβασα παραπάνω, πολύ φοβάστε για το τίποτα ρε παιδιά. 

Εγώ έχω πέσει στην λούπα του bag της Apple " This update is for an app downloaded with a different Apple ID. Sign in with that Apple ID and try again."" που  "οι μηχανικοί μας δουλεύουν γι'αυτο" :P

Εκεί είναι. :)

Πάω για Clean Installation. 10 ώρες πέρασαν για να γίνει το πρώτο Time Machine Back up. 

εβγαλες καμια ακρη με τον μηνυμα που σου βγαζει ?

Εμπλεξα με το Clean Install.

Εγραψα το Mavericks σε DVD Dual Layer, αλλα κατι δεν πηγε καλα φαινεται.

Ακολουθησα την κλασσικη διαδικασια.

http://lifehacker.com/5928780/how-to-burn-os-x-mountain-lion-to-a-dvd-or-usb-flash-drive

Το DVD γραφτηκε σωστα, αλλα δεν το εβλεπε ως Start Up disk, με αποτελεσμα να κατεβαζω μεσω του Recovey Disk ξανα το Mavericks απο το App Store με ταχυτητα Internet 3.5 Mbit. Θελει περιπου 7 ωρες. Τραγικο.

Επισης δεν μπορεσα να σβησω το δευτερο Partition απο το Disk Utility που ειχα το Bootcamp. Εγινε Format σε Journaled, αλλα δεν γινεται να σβηστει. Θα το κανω αφου μπει το λειτουργικο.

Οποτε γινεται Clean Installation με τον επισημο πλεον τροπο.

Δικο μου λαθος που δεν ελεγξα αν το DVD δουλευει σωστα πριν σβησω το λειτουργικο απο το δισκο.

Επισης ενα bug που παρουσιατηκε ηταν οταν ειχα τη TV συνδεδεμενη στο Recovery disk. Τα dialog boxes εμφανιζονταν μισα και δεν μπορουσα να πατησω τις επιλογες. Εβγαλα το display port και ολα καλα.

Εμπλεξα με το Clean Install.

Εγραψα το Mavericks σε DVD Dual Layer, αλλα κατι δεν πηγε καλα φαινεται.

Ακολουθησα την κλασσικη διαδικασια.

Γενικα ειναι πολυ καλυτερο να γραφετε το λειτουργικο σε usb flash.

Πιο αξιοπιστα και πολυ-πολυ πιο γρηγορα. Επισης αν γινει καποιο λαθος στην δημιουργια του, ειναι πολυ απλο και ανεξοδο να το ξαναγραψεις απο πανω.

Τελος , αφου δεν γραφτηκε σωστα το dvd, εισαι σιγουρος οτι μεσω recovery disk κατεβαινει το mavericks? Το λογικο θα ειναι να κατεβαινει το mountain lion.

Y.Γ.: Οποιος κατεβασε το Mavericks απο το app store , ειναι πολυ ευκολο να το γραψει σε usb flash(ονομαστε το usb flash "Untitled" οταν το φορμαρετε σε mac os journaled απο το disk utility) για clean install με μια μονο εντολη απο terminal:

http://lifehacker.com/how-to-create-an-os-x-mavericks-usb-installation-drive-1450280026

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --nointeraction

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...