focus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Θέλω να στήσω ένα δίκτυο στο οποίο θα συνδέονται περίπου 10 μηχανήματα ενσύρματα και ασύρματα. Δεν θα έχω πρόσβαση στα μηχανήματα αυτά . Αυτό που θέλω είναι να ελέγχω από ένα pc το bandwidth, να κόβω διευθύνσεις που δεν θέλω να επισκεφτούν, να βλέπω πόσοι είναι online και να παρέχω IIS(δηλαδή να βαράνε στο browser localhost/iefarmogimou και να εμφανίζετε ι εφαρμογή που θα χοστάρω στο μηχάνημά μου.iis εχω ξαναστήσει. Αυτό που θέλω να μάθω είναι ως αναφορά τον πρόξυ:1)Το μηχάνημα που θα παίζει το ρόλο αυτό πρέπει να έχει 2 κάρτες δικτύου απλές, ότι νάνε ή πρέπει να αγοράσω συγκεκριμένη κάρτα με 2 Ethernet ports?αν ναι ποια μου προτείνετε?2)Ρίχνω το ιντερνέτ στο μηχάνημα που είναι σερβερ μετά? Λογικά θα φεύγει από την άλλη port και θα πηγαίνει σε συγκεκριμένου τύπου swicher για να μοιράζετε?3)Λέω να χρησιμοποιήσω το ccproxy. Το προτείνετε?4)O iis θα παίζει στο ίδιο το μηχάνημα ή να στήσω δεύτερο web server?
Plymouth Fury Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δεν χρειάζεται απαραίτητα proxy server γιαυτο γίνετε KΑΙ με proxy server αλλα όχι μονο.Καλύτερα να πας σε Linux και σε κάποιο Firewall Distro και ο proxy server θα είναι μονο ένα κομμάτι από μια αλυσίδα πραγμάτων που πρέπει να κανεις
dimman24 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Κοιτα για τσαμπα αλλα με πολυ κοπο μπορεις να καταφυγεις σε pfsense τα κανει ολα και συμφερει...! Σιγουρα το μηχανακι θα πρεπει να εχει 2 καρτες τωρα δε ξερω εαν οι "πελατες" θελεις να βλεπονται μεταξυ τους ή οχι. Εαν θελεις ολοι χυμα μεσα. Εαν οχι θα πρεπει ή να παιξεις με vlan στο pfsense-router ή με στατικες ρουτες μεσα στον server. Π.χ. - Router 192.168.1.1 - Server NIC Internet 192.168.1.100 255.255.255.0 GW 192.168.1.1 - Server NIC Intranet 10.10.0.1 255.255.0.0 GW 192.168.1.1 Server DHCP που θα στελνει 10.10.x.x 255.255.255.0 GW 10.10.0.1 εχει και αλλα οσο ποιο απλα το κανεις τοσο πιο ρηχα θα εισαι.... Good Luck P.S. Εδω ειμαι οτι θελεις!
focus Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 dimman24 Σε ευχαριστώ πολύ. Χώνομαι και μόλις κολλήσω κάνω συνέχεια του ποστ . Οι πελάτες θα παίζουνε μπαλίτσα με τη εφαρμογή που θα φιλοξενώ στον iis. Η εφαρμογή θα καλεί τον sql server κλπ. Και κανένα upload να κάνουνε μέσω της εφαρμογής, θα πέφτει στο φολντεράκι που έχω μέσα στο inetpub.Θα του έχω δώσει εφτάρια του φακέλου οπότε todo bien νομίζω. Αυτό που με προβλημάτιζε ποιο πολύ είναι πως θα ελέγχω το δίκτυο. Δηλαδή να κάνω traffic shaping, όποιος το παρακάνει να τον περιορίζω και να κόβω ανεπιθύμητα domain.
Plymouth Fury Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Aμα δεν κανεις τίποτα super WOW με τον iis ένα απλό http server έχει σαν add-on και το pfsense
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα