Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Λοιπον εχουμε και λεμε μολις εβαλα μια evo 212.

Αλλαξα την στοκ για κατι καλυτερο ειχα να αλλαξω και παστα κανα χρονο οποτε λεω κατσε να παρω μια ψυκτρα μαζι :)

Εβαλα την 212 ολα κομπλε στην τοποθετηση παστα σωστα και τα λοιπα.

Ανοιγω pc  και εχω σε idle 37 βαθμους σταθερα  ειτε δουλευει στις 800 στροφες ειτε στις 1450 .

Ερωτησεις

1.  Δεν θα επρεπε να παω πιο κατω σε θερμοκρασιες??? Εχω ακουσει κατι 25αρια 30 μαξ.

2.  Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ειτε 800 ειτε 1450 στροφες δεν παει κατω απο 37 βαθμους...Δεν  θα επρεπε στις 1450 να εχω μειωση??

3.  Κατι αλλο που ειδα ειναι οτι δεν παει πανω απο 1450στροφες...Ειναι οκ ? ή παει παραπανω?

4.  Εβαλα την παστα που ειχε μεσα η συσκευασια επρεπε να παρω μια arctic silver 5 και θα ειχα καλυτερη θερμοκρασια?

5. Μηπως επρεπε να βαλω και 2ο ανεμιστηρα στην ψυκτρα ? Εχω μονο αυτον που ειχε η συσκευασια.

Υ.Γ   Το pc ειναι το pc 1 στην υπογραφη μου και το 300R μου εχει μονο τους 2 στοκ ανεμιστηρες ενα μπροστα ενα πισω.

Δημοσ.

Μιλάμε για τον επεξεργαστή και αναφέρεσαι σε συχνότητες των μνημών;

Όχι βέβαια, για τη συχνότητα του επεξεργαστή μιλάω, αφού αυτό μας απασχολεί.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω πάντως απ' τα λεγόμενά σου, δεν είσαι overclocked, έτσι;

Δημοσ.

Ναι δεν ειμαι με μπερδεψες γιατι ειπες συχνοτητες οχι συχνοτητα.

Αν ημουν oc φυσικα και θα το ελεγα...

Δημοσ.

Ωραία, τότε νομίζω ότι όντως παίζεις κάπως ψηλά.

Σκέψου ότι εγώ που είμαι μονίμως στα 4.5GHz (έχω απενεργοποιημένα τα energy saving features) με μόνιμο 1.376V, το HWMonitor μόλις έδειξε minimum temps 28-29-25-25 ανά πυρήνα.

Είμαι με Prolimatech Mega Shadow σε push/pull, στο HAF X, με ανοιχτό παράθυρο, δηλαδή αρκετή δροσιά στο δωμάτιο.

Σε idle δε μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα, απλά παίρνεις μια ιδέα.

Η ψύκτρα σου δεν είναι πολύ κατώτερη απ' τη δική μου, μη σου πω ότι έχουν πολύ μικρή διαφορά στην απόδοση.

Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο αν πατάει όσο πιο καλά γίνεται η ψύκτρα, αν έχει καλό airlfow το κουτί, η θερμοκρασία στο χώρο, αν έχεις βάλει ελάχιστη ή υπερβολική ποσόστητα θερμοαγώγιμης, αν έχεις πέσει σε ζεστό κομμάτι (για επεξεργαστή μιλάω), αν είναι στραβή η βάση της ψύκτρας ή/και το καπάκι του επεξεργαστή κ.λπ..

Παρεμπιπτόντως, απ' ό,τι διαβάζω εδώ: http://www.coolermaster.com/product/Detail_aj01/cooling/P1302180416de94/Specs.html, αν έχεις την ευρωπαϊκή version, είναι λογικό να βλέπεις τις στροφές που βλέπεις.

Επίσης ο ανεμιστήρας της είναι PWM, δηλαδή αυξομειώνει τις στροφές ανάλογα με το φόρτο.

Δημοσ.

Ωραία, τότε νομίζω ότι όντως παίζεις κάπως ψηλά.

Σκέψου ότι εγώ που είμαι μονίμως στα 4.5GHz (έχω απενεργοποιημένα τα energy saving features) με μόνιμο 1.376V, το HWMonitor μόλις έδειξε minimum temps 28-29-25-25 ανά πυρήνα.

Είμαι με Prolimatech Mega Shadow σε push/pull, στο HAF X, με ανοιχτό παράθυρο, δηλαδή αρκετή δροσιά στο δωμάτιο.

Σε idle δε μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα, απλά παίρνεις μια ιδέα.

Η ψύκτρα σου δεν είναι πολύ κατώτερη απ' τη δική μου, μη σου πω ότι έχουν πολύ μικρή διαφορά στην απόδοση.

Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο αν πατάει όσο πιο καλά γίνεται η ψύκτρα, αν έχει καλό airlfow το κουτί, η θερμοκρασία στο χώρο, αν έχεις βάλει ελάχιστη ή υπερβολική ποσόστητα θερμοαγώγιμης, αν έχεις πέσει σε ζεστό κομμάτι (για επεξεργαστή μιλάω), αν είναι στραβή η βάση της ψύκτρας ή/και το καπάκι του επεξεργαστή κ.λπ..

Παρεμπιπτόντως, απ' ό,τι διαβάζω εδώ: http://www.coolermaster.com/product/Detail_aj01/cooling/P1302180416de94/Specs.html, αν έχεις την ευρωπαϊκή version, είναι λογικό να βλέπεις τις στροφές που βλέπεις.

Tην ευρωπαϊκη version θα εχω απο e-shop την πηρα και ελεγε μαξ 66.3 CFM.

Παταει καλα και παστα οσο πρεπει εχω βαλει. Στo pc 2 εχω την gaia ειχα δει πολυ καλυτερα αποτελεσματα.

Απο airflow ειπαμε μονο τους 2 ανεμιστηρες που ειχε απο την μανα του το κουτι.

Κανω ενα τεστ με prime 95 να δω full load.

Δημοσ.

Όταν λες ότι στο PC 2 είχες δει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, εννοείς με τον ίδιο επεξεργαστή ή με τον Q9550;

Γιατί εξήγησα ήδη ότι δεν αποκλείεται να έχεις πέσει σε ζεστό κομμάτι ή να είναι στραβό, αυτό ή/και η βάση της ψύκτρας.

Δημοσ.

Όταν λες ότι στο PC 2 είχες δει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, εννοείς με τον ίδιο επεξεργαστή ή με τον Q9550;

Γιατί εξήγησα ήδη ότι δεν αποκλείεται να έχεις πέσει σε ζεστό κομμάτι ή να είναι στραβό, αυτό ή/και η βάση της ψύκτρας.

Mε τον Q9550 ο οποιος ειχε μεγαλυτερες θερμοκρασιες...

Στραβο δεν ειναι τιποτα σιγουρα...Ζεστο κομματι τι εννοεις??

Ειχε γινει ενα μικρο μπερδεμα. Ειχα βαλει auto tunning απο asus turboV evo το ειχα βαλειο στο default αλλα για καποιον λογο δεν το κρατησε.

Στην ουσια το BCLK frequency  απο 100 με το tunning εγινε 103. Τωρα το εβαλα παλι στο 100.

Νεα θερμοκρασια 33-34 idle.

Τρεχω prime 95 και ενημερωνω για full load.

Δημοσ.

Δεν έχουν όλα τα κομμάτια την ίδια θερμική συμπεριφορά. Κάποια είναι πιο κρύα και κάποια πιο ζεστά, κι ας έχουν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις.

Την τάση την έχεις στο Auto;

Δημοσ.

Nαι δεν εχω πειραξει τιποτα.

Ετρεξα 5λεπτα το prime 95 μαλλον ειμαι πολυ καλα... full load 54-55 βαθμους.

Για δες

post-239414-0-19663700-1380841561_thumb.png

Τελικα ο ανεμιστηρας της ψυκτρας πιανει στο φουλ 1490 στροφες.

Δημοσ.

Ναι, είσαι καλά.

Έτρεξα κι εγώ ένα 5λεπτο και είδα max temps 56-60-58-55, στα 4.5GHz με 1.381V.

Ωραια σε ευχαριστω για την βοηθεια.

Εχω κι αλλες 2 ερωτησεις

Να βαλω 2ο ανεμιστηρα πανω στην ψυκτρα να βγαζει τον αερα ?

Αξιζει να δωσω ενα 22 ευρω να βαλω 4 fans για το κουτι θα δω διαφορα σε θερμοκρασιες?

4 x  http://www.skroutz.gr/s/2274346/Arctic-F12-120mm.html

ή  2 x http://www.e-shop.gr/product?id=PER.809457

και  2x  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.809499

Δημοσ.

Με το να βάλεις δεύτερο ανεμιστήρα στη Hyper 212, άντε να κερδίσεις ~2 βαθμούς, πολύ δύσκολα για παραπάνω.

Τώρα για το κουτί δε μπορώ να σου πω σίγουρα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά φαντάζομαι θα είναι ανάλογη.

Δημοσ.

Με το να βάλεις δεύτερο ανεμιστήρα στη Hyper 212, άντε να κερδίσεις ~2 βαθμούς, πολύ δύσκολα για παραπάνω.

Τώρα για το κουτί δε μπορώ να σου πω σίγουρα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά φαντάζομαι θα είναι ανάλογη.

Α μονο για 2 βαθμους μιλαμε...

Οι aerocool επειδη εχω δοκιμασει τον 14αρι βγαζει αερα λες και ερχεται τυφωνας. Οκ θα το δω αν ειναι .

Λες αν παρω καμια παστα silver 5 να δω διαφορα απο της συσκευασιας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...