Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Hal9000

Δεν περίμενα να ανεβάσεις ένα τόσο αισχρό marketing trick!Είσαι τόσο καιρό στον τεχνολογικό κόσμο και δεν έκρινες άθλιο το εν λόγω post και καθόλου άξιο προσοχής;

Τα συγχαρητήρια μου στην Samsung που κάνει η συσκευή της αυτό που υποτίθεται πως πρέπει να κάνει όταν τρέχει μια benchmark εφαρμογή!

Ξαναδιάβασε το αρχικό post γιατί κάτι δεν κατάλαβες σωστά! :P

Δημοσ.

<p><span style="color:rgb(7,19,46);font-family:Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif;font-size:12px;">Η δουλειά ενός benchmark είναι να "ζορίσει" τον επεξεργαστή ώστε να δεί μέχρι που φτάνει σωστά;

Σου εχω πει σε ποστ στο myphone οτι αυτες οι "turbo" συχνοτητες δεν ειναι εφικτες σε ολους τους πυρηνες ταυτοχρονα για μεγαλα χρονικα διαστηματα, χωρις υπερθερμανση της συσκευης και γονατισμα της μπαταριας. Οποτε ΔΕΝ αποτελει ενδειξη του "μεχρι που φτανει" γιατι πολυ απλα... δεν φτανει μεχρι εκει (χωρις προβληματα). Αλλα εσυ επιμενεις να ποσταρεις συνεχως το ιδιο ποστ. Αν εβαζε μονο τον ενα πυρηνα σε turbo θα ελεγα "ok εφικτο".

Να σου δωσω να καταλαβεις, ειναι σαν ενας κατασκευαστης λαπτοπ να κανει overclock ολους τους πυρηνες (οχι μονο τον εναν που το κανει και μονη της η CPU) οταν τρεχει benchmark (για τα 30 δευτερολεπτα που θα τρεξει το benchmark δεν θα γινει υπερθερμανση) και στο τελος του benchmark να το ξαναγυριζει στις κανονικες συχνοτητες

• Like 1
Δημοσ.

Hal9000

Δεν περίμενα να ανεβάσεις ένα τόσο αισχρό marketing trick!Είσαι τόσο καιρό στον τεχνολογικό κόσμο και δεν έκρινες άθλιο το εν λόγω post και καθόλου άξιο προσοχής;

Τα συγχαρητήρια μου στην Samsung που κάνει η συσκευή της αυτό που υποτίθεται πως πρέπει να κάνει όταν τρέχει μια benchmark εφαρμογή!

Να τον κάνεις report.

• Like 14
Δημοσ.

Το βρίσκω πολύ φυσιολογικό και θετικό αυτό που συμβαίνει. Το λειτουργικό συμπεριφέρεται έξυπνα όταν boostάρει τις επιδόσεις του σε μια απαιτητική εφαρμογή. Υπάρχει κάποιο λειτουργικό που δεν το κάνει αυτό;

Δημοσ.

Ξαναδιάβασε το αρχικό post γιατί κάτι δεν κατάλαβες σωστά! :P

"τότε να δουλεύουν με την πλήρη ταχύτητα του επεξεργαστή και όχι με τον κανονικό χρονισμό που δουλεύουν με όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές"

Αυτό βγάζει ως νόημα ότι γίνεται προσωρινά overclock ο CPU. Το οποίο το καταρρίπτει το παρακάτω chart map που απλά δείχνει ότι τρέχει στο 100% που έτρεχε και το peak σε μια εφαρμογή με Optimization Disabled

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

"τότε να δουλεύουν με την πλήρη ταχύτητα του επεξεργαστή και όχι με τον κανονικό χρονισμό που δουλεύουν με όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές"

Αυτό βγάζει ως νόημα ότι γίνεται προσωρινά overclock ο CPU. Το οποίο το καταρρίπτει το παρακάτω chart map που απλά δείχνει ότι τρέχει στο 100% που έτρεχε και το peak σε μια εφαρμογή με Optimization Disabled

Αν τα κινητά της Samsung λειτουργούσαν με τις απαιτητικές εφαρμογές όπως όταν τρέχουν τα benchmarks, θα σου έδιναν δώρο και έναν πυροσβεστήρα ή γάντια κουζίνας για να τα κρατάς! 

:P

• Like 3
Δημοσ.

Το βρίσκω πολύ φυσιολογικό και θετικό αυτό που συμβαίνει. Το λειτουργικό συμπεριφέρεται έξυπνα όταν boostάρει τις επιδόσεις του σε μια απαιτητική εφαρμογή. Υπάρχει κάποιο λειτουργικό που δεν το κάνει αυτό;

Εννοούν ότι το κάνει ΜΟΝΟ σε benchmark apps και όχι γενικα σε "βαριά" apps. Εκεί είναι το πρόβλημα του εν λόγω website

• Like 1
Δημοσ.

Αν τα κινητά της Samsung λειτουργούσαν με τις απαιτητικές εφαρμογές όπως όταν τρέχουν τα benchmarks, θα σου έδιναν δώρο και έναν πυροσβεστήρα ή γάντια κουζίνας για να τα κρατάς! 

:P

Ναι,προφανώς δεν μπορείς να τρέχεις ένα moblie CPU στο 100% του για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα... δεν είναι νέο αυτό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εννοούν ότι το κάνει ΜΟΝΟ σε benchmark apps και όχι γενικα σε "βαριά" apps. Εκεί είναι το πρόβλημα του εν λόγω website

Ναι βγάλτε και το anandtech άχρηστο τώρα… :P

Ναι,προφανώς δεν μπορείς να τρέχεις ένα moblie CPU στο 100% του για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα... δεν είναι νέο αυτό.

Καλά ΟΚ. Ελπίζω απλά να μην το κατάλαβες και όχι να κάνεις πως δεν κατάλαβες. :)

Δηλαδή χαίρεσαι που μια συσκευή της Samsung λειτουργεί super ΜΟΝΟ όταν τρέχει ένα benchmark και όχι όταν το χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου! Ε λοιπόν οι άλλοι που δεν το κάνουν αυτό, σου προσφέρουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις συνεχώς, για να τα απολαμβάνεις εσύ και όχι κάποιος άλλος! :)

• Like 5
Δημοσ.

Καλά ΟΚ. Ελπίζω απλά να μην το κατάλαβες και όχι να κάνεις πως δεν κατάλαβες. :)

Δεν είχε ειρωνικό ύφος η απάντηση μου προς τον Physics_Rulez

Δηλαδή χαίρεσαι που μια συσκευή της Samsung λειτουργεί super ΜΟΝΟ όταν τρέχει ένα benchmark και όχι όταν το χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου! Ε λοιπόν οι άλλοι που δεν το κάνουν αυτό, σου προσφέρουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις συνεχώς, για να τα απολαμβάνεις εσύ και όχι κάποιος άλλος! :)

Πιστεύεις ότι συσκευές όπως το Note 3 και το S4 με τους "μειωμένους χρονισμούς εκτός benchmark time" δεν θα σε αφήσουν να απολαύσεις το οτιδήποτε; Οι συσκευές έχουν τέτοιο hardware πάνω που και να θέλεις δεν μπορείς να το αξιοποιήσεις στο έπακρον με τις υπάρχων εφαρμογές. Fuck the numbers,πραγματικά.

Και όχι,δεν έχω Samsung κινητό (οπότε και δεν έχω λόγο να τους υποστηρίζω τυφλά) και καταλαβαίνω 100% τι σε κάνει να λες ότι είναι απάτη το όλο θέμα.Και ίσως είναι (ανάλογα από ποια οπτική γωνία κοιτάς ένα benchmark,το πόσο μπορεί να φτάσει το εν λόγω hardware setup ή το πόσο μπορεί να φτάσει stable το εν λόγω hardware setup;) γιατί ακόμα και να έτρεχε στις βαριές εφαρμογές στο 100% όπως στo benchmark time θα το χρησιμοποιούσες για ατομικό καλοριφεράκι.

Δημοσ.

εγω βλεπω οτι το ινσομνια ειναι apple fan καθως δε βλεπω πουθενα αρθρα (παρα πολλα να σασ δωσω λινκ) για το ποσο μαρκετινγκ τρικ ειναι οι επιδοσεις και τα 64 μπιτ του 5s..

οπως και κανενα αρθρο που να λεει το πολυ απλο οτι τα αιφων στα τεστ πανε καλα επειδη εχει ΠΟΛΥ λιγοτερα πιξελ..και πως σε πραγματικες συνθηκες 4πυρηνο με 2πυρηνο καμια σχεση ..

Ολο κατι για τα ανδροιντ και.. εχω εχω αιφων ειχα το htc one και η διαφορα ταχυτητας μεταξυ 4s kai 5 ΑΠΛΑ δεν υπαρχει..Σε καποια πραγματα ειναι πιο γρηγορο το 4 απο το 5 κιολας.. Καθεστε και συγκρινεται το S4 σε δυνατοτητες με το 5 .. Το 5 το ζω καθε μερα τοχω παρει στη κοπελια μου..ειναι αστειο.. καλο τηλεφωνο ομορφο γρηγορο αλλα..τα παντα τα κανει καλυτερα το σ4 μακραν..ακομα και η κληση ..το σημα ..η ενταση ..δε μιλαμε για δυναμη και οθονη καμερα..αυτο δεν το συζηταω καν... στο σ4 ξεχνω 20 ταμπς ανοιχτα στο μπραουζερ και καμια δεκαρια εφαρμογες και ειναι και στο εκονομυ .. μαρεσει και το 4 για δευτερο που εχω αλλα..τι συγκρινετε τωρα ..ολο μαρκετινγ και παρα πληροφορηση 

Δημοσ.

"το φαινόμενο αυτό είναι πολύ πιο ευρέως διαδεδομένο και αφορά πάρα πολλούς κατασκευαστές"

Μάλλον γιατί έμαθε Ελληνικά πολύ πιο τηλεορασέως!

Δημοσ.

Ποιος αγοράζει με βάση τα benchmarks? 

Οι tech geeks  και μεχρι προσφατα  πολλοι χρηστες android,ολα αυτα μεχρι φετος γιατι πλεον δεν τους συμφερει και εκαναν κωλοτουμπα και θα ξανακανουν στο προσεχες μελλον .

Δημοσ.

και μεχρι προσφατα  πολλοι χρηστες android

Οι της apple,τους καταμετρησανε κιολας... :P

Φαινεται μονο εγω ειμαι η εξαιρεση.

ολα αυτα μεχρι φετος γιατι πλεον δεν τους συμφερει και εκαναν κωλοτουμπα και θα ξανακανουν στο προσεχες μελλον .

Μονο εσυ τα λες αυτα,και δεν βλεπω κανεναν με android να εχει μετανοιωσει την επιλογη του.Εγω απο τις τοσες κωλοτουμπες,παλι samsung θα παρω.Φαινεται δεν τις κανω καλα; :lol:

Οσο δε για το μελλον;περιμενε και το 6αρι,καθως και την πορεια της εταιρειας στα προσεχες χρονια,για την τυχη του παναρχαιου λειτουργικου της.Ο κοσμος παει μπροστα.Οχι πισω.Με οτι θα μπορουσε να σημαινει αυτο,χωρις να ξαναλεω τα ιδια... :D

Ποιος αγοράζει με βάση τα benchmarks?

Eγω δεν θα γενικευσω,αλλα θα μιλησω με βαση τους φιλους μου...ΚΑΝΕΙΣ!

Ποσα sites,θ'αρχισουν να κανουν παρεα(αραγε γιατι ;),με την apple,προκειμενουν να τους βγαλει ολους κλεφτες και ψευτες για να πουλησει ενα υπερεκτιμημενο κατασκευασμα;

Αυτη εχει το μυστικο υπεροπλο,και ολοι οι αλλοι κοιμουνται.Οταν δε μαλιστα,τις το κατασκευαζουν αυτους που κατηγορει!Λες και οταν το κατασκευαζει η samsung,ΔΕΝ εχει την δυνατοτητα να δει το "κρυφο" μυστικο της "απολυτης" δυναμης... ^_^

Εγω προσωπικα εδω και πολυ καιρο,αρχισα να τους αμφισβητω εδω και πολυ καιρο.Ειμαστε στα χρονια εν καιρω κρισης,και του "ελαιολαδου"!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...