Galis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Ποια επιλογη ειναι καλυτερη στο ATI Catalyst? Εχω μια οθονη με MVA panel και συνδεδεμενη στο PC μεσω HDMI. Αυτη τη στιγμη εχω διαλεξει RGB και full range 0-255 γιατι νομιζω οτι εχει τα καλυτερα χρωματα. Απλα διαβαζω οτι με αυτες τις ρυθμισεις χανεται λιγο η λεπτομερεια στο μαυρο. Τι ειναι καλυτερα τελικα?
Andyk0555 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Αν δεν κάνω λάθος YCbCr προτιμάται όταν συνδέσεις τηλεόραση kai RGB όταν συνδέσεις monitor υπολογιστή
overclocker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Κανένα format δεν είναι ανώτερο από το άλλο γιατί το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και τις δικές του αδυναμίες. Αν η σύνδεση στην οθόνη είναι μέσω HDMI τότε προτιμήστε το YCbCr (YCbCr 4:4:4), αν η σύνδεση είναι μέσω DVI τότε προτιμήστε το RGB. Η μετατροπή του ψηφιακού RGB σε αναλογικό είναι το γνωστό σε όλους μας VGA. Ωστόσο μιας και τα παιχνίδια προγραμματίζονται σύμφωνα με το RGB format τότε αν πρόκειται να παίζεις μόνο παιχνίδια και να μην βλέπεις ταινίες ή σειρές στη συγκεκριμένη οθόνη επέλεξε το format RGB (Full 0-255).
domigr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 χρησιμοποιησε οποιο σου δινει σαν προεπιλογη..λογικα αν εισαι με hdmi θα σου δινει το ybcr 4:4:4)
Galis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 YBCR μου δινει οντως αλλα ειναι πολυ ξεθωριασμενα τα χρωματα. Το RGB φαινεται πολυ καλυτερα και η αληθεια ειναι οτι δεν παρατηρω και μεγαλη μειωση της αποδοσης στο μαυρο. Μαλλον θα κατσω με αυτο μιας και ειμαι ευχαριστημενος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα