Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλο Insomnia.Επειδή σκοπεύω να μάθω κάποια γλώσσα προγραμματισμού σκέφτομαι ποια θα ήταν η κατάλληλη.Η Java ή η C++.Βασικά εκεί που στοχεύω είναι η ανάπτυξη παιχνιδιών.Βασικά σκεφτόμουν για Java αλλά νομίζω ότι η ανάπτυξη παιχνιδιών εκεί πέρα είναι κάπως...περίεργη-περίπλοκη.Από την άλλη η C++ μου φαίνεται λίγο πιο δυσνόητη και πιο δύσκολη.

Δημοσ.

Καμία.

Εάν θες να μάθεις προγραμματισμό, να μάθεις για αρχή δομές δεδομένων, αλγόριθμους, μοντελοποίηση και ανάλυση, λειτουργικά συστήματα, βάσεις δεδομένων, δίκτυα. 

Εάν δεν θες να μάθεις προγραμματισμό, δεν σου χρειάζεται κάποια γλώσσα προγραμματισμού από αυτές που αναφέρεις. 

Η γλώσσα προγραμματισμού δεν σου εγγυάται τίποτα ούτε και προσφέρει τίποτα. Το ότι ξέρεις να προγραμματίζεις είναι που προσφέρει.

Έτσι, εάν δεν είσαι διατεθειμένος να μάθεις προγραμματισμό τότε κάνε στον εαυτό σου μία χάρη (να γλιτώσεις χρόνο) και άσε αυτές τις σκέψεις. 

Εάν ξέρεις τα παραπάνω, τότε ξέρεις και μόνος σου την απάντηση. 

• Like 1
Δημοσ.

Ξεκινα με οποιαδηποτε. Το θεμα ειναι να αρχισεις. Το οτι θα μαθεις πχ C++ δε σημαινει οτι δε γινεται να μαθεις Java

• Like 1
Δημοσ.

περιμενω καποιον που θα προτεινει python , να ξεκινησει το flame war.

δεν μπορει ,  οπου να ναι θα ξεμυτησει.

Δημοσ.

περιμενω καποιον που θα προτεινει python , να ξεκινησει το flame war.

δεν μπορει ,  οπου να ναι θα ξεμυτησει.

[trollin']Ας ξεκινήσει με python  :devil: [/troliin']

Καλύτερα ξεκίνα με C και στην συνέχεια πάνε για Cpp.

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω επειδή δεν θυμάμαι καλά. Εσύ είσαι το μέλος που είχε ανοίξει θέμα σχετικά με την unity3d; Αν ναι τότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν κατα την γνώμη μου η C# γιατί χρησιμοποιείται απο την unity3d σαν scripting language. Και αν δεν σε ενδιαφέρει η unity3d θα μπορούσες κάλιστα να συνδυάσεις C# με XNA για προγραμματισμό αν σε ενδιέφεραι μόνο τα παράθυρα σαν πλατφόρμα.

Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με C++ οπότε δεν μπορώ να σου διαφορές με την java. Τώρα το πόσο δύσκολή είναι εξαρτάται με τι δάσκαλο θα κάτσεις. Και όπου δάσκαλο βάλεις βιβλίο απέφειγε τα εξής:

Όχι βιβλίο από έλληνα συγγραφέα. Το βιβλίο να μην είναι πολύ παλιό γιατί τότε δεν θα χρησιμοποεί το καινούργιο πρότυπο. Τα 2/3 της ύλης να μην είναι γραμμένα λες και απευθείνεται σε κάποιον που θέλει να μάθει C και στο υπόλοιπο να είναι συμπιεσμένα όλα τα χαρακτηριστικά της C++.

Me το κατάλληλο βιβλίο και με πολύ ενασχόληση θα τα καταφέρεις με την C++ και αν αποφασίσεις να αλλάξεις γλώσσα προγραμματισμού η μετάβαση θα είναι πιο εύκολη.

Ελπίζω να βοήθησα

• Like 1
Δημοσ.

Ανάλογα τι παιχνιδια θέλεις να φτιάξεις θα χρησιμοποιήσεις και την αντίστοιχη γλώσσα.

Aν είναι browser based έχεις αρκετές επιλογές. HTML5+JS, Flash, Silverlight, JavaFX κτλ. Ενδεχομένως να χρειαστείς και κάτι σε back end οπότε εκεί θα επιλέξεις κάτι σε asp, java, php κτλ.

Αν θέλεις να προγραμματίζεις σε ms platform (Xbox, windows phone, windows desktop) θα πας σε C#/XNA.

Αν θέλεις Android θα πάς σε Java+Android SDK.

H C++ για μένα είναι η τελευταία επιλογή γιατί χρησιμοποιείται μόνο στις "υπερπαραγωγές", και δεν είναι σε καμία περίπτωση για solo-projects. Φυσικά και εκεί δεν είναι αρκετή η C++ γιατί πρέπει να μάθεις OPENGL/DirectX ή κάποιο Game Engine (που συνήθως κοστίζει).

• Like 2
Δημοσ.

Να σε ρωτήσω επειδή δεν θυμάμαι καλά. Εσύ είσαι το μέλος που είχε ανοίξει θέμα σχετικά με την unity3d; Αν ναι τότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν κατα την γνώμη μου η C# γιατί χρησιμοποιείται απο την unity3d σαν scripting language. Και αν δεν σε ενδιαφέρει η unity3d θα μπορούσες κάλιστα να συνδυάσεις C# με XNA για προγραμματισμό αν σε ενδιέφεραι μόνο τα παράθυρα σαν πλατφόρμα.

Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με C++ οπότε δεν μπορώ να σου διαφορές με την java. Τώρα το πόσο δύσκολή είναι εξαρτάται με τι δάσκαλο θα κάτσεις. Και όπου δάσκαλο βάλεις βιβλίο απέφειγε τα εξής:

Όχι βιβλίο από έλληνα συγγραφέα. Το βιβλίο να μην είναι πολύ παλιό γιατί τότε δεν θα χρησιμοποεί το καινούργιο πρότυπο. Τα 2/3 της ύλης να μην είναι γραμμένα λες και απευθείνεται σε κάποιον που θέλει να μάθει C και στο υπόλοιπο να είναι συμπιεσμένα όλα τα χαρακτηριστικά της C++.

Me το κατάλληλο βιβλίο και με πολύ ενασχόληση θα τα καταφέρεις με την C++ και αν αποφασίσεις να αλλάξεις γλώσσα προγραμματισμού η μετάβαση θα είναι πιο εύκολη.

Ελπίζω να βοήθησα

Βασικά εγώ δεν έχω ανοίξει θέμα για Unity3D.Την Unity3D την ξέρω αλλά προτιμώ να φτιάξω κάτι τελείως από την αρχή για αυτό και σκεφτόμουνα την C++ λόγω Allegro αλλά πάλι σκέφτομαι και την Java γιατί μπορεί να θελήσω να φτιάξω κάνα App για Android.

Δημοσ.

Βασικά εγώ δεν έχω ανοίξει θέμα για Unity3D.Την Unity3D την ξέρω αλλά προτιμώ να φτιάξω κάτι τελείως από την αρχή για αυτό και σκεφτόμουνα την C++ λόγω Allegro αλλά πάλι σκέφτομαι και την Java γιατί μπορεί να θελήσω να φτιάξω κάνα App για Android.

Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι : Ξεκίνα από το Android (για παιχνίδια ) και μετά προχωράς σε κάτι πιο δύσκολο :)

Δημοσ.

Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι : Ξεκίνα από το Android (για παιχνίδια ) και μετά προχωράς σε κάτι πιο δύσκολο :)

Δηλαδή το Android είναι πιο εύκολο από τα PC.Και πώς να ξεκινήσω;Με Unity3D ή τελείως από την αρχή (βασικά αυτό θέλω :D).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...