tritonas00 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Tritonas η γραμματοσειρά roboto είναι αυτή της google ; Ναι, https://aur.archlinux.org/packages/ttf-roboto/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 εσύ έχουμε πει να ανεβάσεις how-to για font configuration Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Roboto Medium 10 ~/.config/fontconfig/fonts.conf <?xml version="1.0"?> <!DOCTYPE fontconfig SYSTEM "fonts.dtd"> <fontconfig> <match target="font" > <edit mode="assign" name="rgba" > <const>rgb</const> </edit> </match> <match target="font" > <edit mode="assign" name="hinting" > <bool>true</bool> </edit> </match> <match target="font" > <edit mode="assign" name="hintstyle" > <const>hintslight</const> </edit> </match> <match target="font" > <edit mode="assign" name="antialias" > <bool>true</bool> </edit> </match> <match target="font"> <edit mode="assign" name="lcdfilter"> <const>lcddefault</const> </edit> </match> <match target="pattern"> <test name="family" qual="any"> <string>Roboto</string> </test> <test name="weight" compare="less_eq"> <const>normal</const> </test> <edit mode="assign" name="weight"> <const>medium</const> </edit> </match> </fontconfig> ~.Xdefaults Xft.antialias: true Xft.rgba: rgb Xft.hinting: true ...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Πέρα από αυτά που είπε ο Check, υπάρχουν και freetype patches όπως το freetype2 (του Ubuntu) και το infinality. To infinality κάνει όντως δουλειά. Υπάρχει PPA για Ubuntu (ubuntu-based) διανομές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_MAGAS Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 A) Τι Drivers τρέχει η Aτι σου; Ανοιχτούς η κλειστούς? Β) Στα MSCorefonts μου διορθώνει όλα τα προβλήματα περί γραμματυοσειρών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μπορεί να σε επηρεάζει το bytecode intrepreter. Μπορείς να το απενεργοποιήσεις δίνοντας autohint=true Δοκίμασε με τη ρύθμιση που έχω στο ~/.fonts.conf: <?xml version='1.0'?> <match target="font"> <edit mode="assign" name="autohint"> <bool>true</bool> </edit> <dir>~/.fonts</dir> <match target="font"> <edit mode="assign" name="rgba"> </edit> </match> <match target="font"> <edit mode="assign" name="hinting"> <bool>true</bool> </edit> </match> <match target="font"> <edit mode="assign" name="hintstyle"> <const>hintmedium</const> </edit> </match> <match target="font"> <edit mode="assign" name="antialias"> <bool>true</bool> </edit> </match> </match> Το αρχείο ρυθμίσεων δεν είναι πια στο ~/.fonts αλλά στο ~/.config/fontconfig/fonts.conf ένα σκριπτ python3-qt που κάνει check/uncheck το autohint: http://glenbox.free.fr/autohint-onoff/autohint-onoff-1.6.tar.gz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Παιδιά το θέμα με τα fonts το έλυσα βάζοντας τη μοναδική διανομή που τα δείχνει όλα ΟΚ. Πλέον έχω σε όλους τους υπολογιστές ElementaryOS και δεν τίθεται καν θέμα εμφάνισης. Είναι σαν να έχω Mac. Τώρα που βγήκαν τα Ubuntu, Xubuntu και Lubuntu, τα δοκίμασα σε live περιβάλλον. Εξακολουθούν να φαίνονται χάλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Τι το ασχημο εχουν οι γραμματοσειρες των *buntu? Ισα ισα, απο οσες λινουξοδιανομες εχω δει, εχουν τις πιο ομορφες default γραμματοσειρες. Εδω βεβαια εχω infinality με "look" windows 7... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 οτι εχω πει στο post 13, πληρως ευχαριστημενος εδω και καιρο, ολα stock χωρις πατσαρισματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Πρέπει να έχει να κάνει και με τη γλώσσα του περιβάλλοντος. Πχ σε αγγλικό ή γαλλικό περιβάλλον δεν με ενοχλεί το bytecode intrepreter, σε ελληνικό όμως αν δεν το απενεργοποιήσω μου φαίνονται οι γραμμές των γραμματοσειρών σαν ξεφτισμένες, και στις λέξεις φαίνεται ότι τα γράμματα έχουν περισσότερο κενό μεταξύ τους. Παράδειγμα: http://glenbox.free.fr/autohint-onoff/Autohint_False.png http://glenbox.free.fr/autohint-onoff/Autohint_True.png Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα