direwolf Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558409 ή http://www.e-shop.gr/product?id=PER.559662 σημαντικό το γιατί , οι διαφορές είναι μεγάλες ενώ η χρηματική διαφορά είναι μικρή πάντα ιντελ είχα, αλλά βλέπω οτι με συμφέρει η amd τι λέτε?
panos0100 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 εγω θα επαιρνα τον 1 γιατι ειναι ιντελ, ειναι καλυτερος και πιο συμβατος στα παιχνιδια, και γενικα πιο αξιοπιστος
Xristaras12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 εγω θα επαιρνα τον 1 γιατι ειναι ιντελ, ειναι καλυτερος και πιο συμβατος στα παιχνιδια, και γενικα πιο αξιοπιστος οριστε; υπαρχει καποιο παιχνιδι που δεν υποστηριζει amd; που ακριβως δεν εχει αξιοπιστια ο amd; direwolf για το θεμα σου πρεπει να δεις τι αναγκες εχεις απο επεξεργαστικη ισχυ και τι εφαρμογες θες να τρεχεις και το βασικοτερο ποσα δινεις. 1
SPANK Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Προσωπικά θα έπαιρνα τον intel τον θεωρώ καλύτερο σε θέμα gaming αλλα και γενικότερα , απο την αλλη ο amd θα σου δώσει 8 πυρήνες που σημαίνει σε εφαρμογές που μπορουν να χρησιμοποιήσουν / εκμεταλευτούν πανω απο 4 θα εχει πλεονέκτημα σε αυτον την intel και παλι ομως ειναι σχετικό αυτο, για gaming παντως οπως προείπα θα πήγαινα σε intel γενικότερα.
direwolf Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 direwolf για το θεμα σου πρεπει να δεις τι αναγκες εχεις απο επεξεργαστικη ισχυ και τι εφαρμογες θες να τρεχεις και το βασικοτερο ποσα δινεις. games, video edit, photoshop αυτοι οι 2 κοστιζουν περιπου το ιδιο, οποτε δε κοιταμε το ποσό αυτή τη στιγμή,
GiannisWalker Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 εννοείτε intel . Μην ξεχνάς Intel > Amd
TheELF Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 εννοείτε intel . Μην ξεχνάς Intel > Amd Πριν από πολλά πολλά χρόνια ναι, όπως τότε ήταν πολύ χειρότερη και οι celleron από τους κανονικούς intel,έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν υπάρχει πλέον τέτοια διαφοροποίηση. Σε επεξεργαστές τέτοιο επιπέδου δύσκολα να δεις διαφορές στην καθημερινή χρήση, σε γενικές γραμμές όμως όταν έχεις περισσότερους πυρήνες είναι ποιο αδύναμοι ο κάθε ένας από αυτούς, δηλαδή η intel έχει τέσσερις ποιο δυνατούς πυρήνες και η amd 8 λίγο ποιο αδύναμους. Όπως έχουν τα πράγματα για να εκμεταλλευτεί πλήρως όλους τους πυρήνες ενός επεξεργαστή ένα πρόγραμμα θα πρέπει να πέφτει σε μία(ή περισσότερες) από της κατηγορίες του Embarrassingly parallel,όπου θα τρέχουν ποιο γρήγορα στον amd με τους πολλούς πυρήνες. Όλοι οι άλλοι τύποι προγραμμάτων δουλεύουν γραμμικά που σημαίνει ότι δεν μπορούν να κοπούν σε διάφορους πυρήνες(και δεν είναι θέμα προγραμματισμού αυτό για να αλλάξει μελλοντικά) οπότε τρέχουν,εν δυνάμει ,ποιο γρήγορα σε έναν όσο γίνεται ποιο γρήγορο πυρήνα,λέω εν δυνάμει επειδή πρέπει και το πρόγραμμα να έχει μεγάλη απαίτηση σε υπολογιστική ισχύ για να περιορίζεται π.χ. από την δύναμη του ενός ποιο αδύναμου πυρήνα του amd και να τρέχει ποιο γρήγορα στον έναν ποιο δυνατό πυρήνα της intel. Επαναλαμβάνω σε τέτοιου επιπέδου επεξεργαστές περισσότερο θεωρητικό είναι το δίλημμα. Προσωπικά επειδή σπάνια ασχολούμαι με κάτι που πέφτει στην κατηγορία του Embarrassingly parallel αλλά και επειδή οι Intel έχουν μικρότερη κατανάλωση,για εμένα,θα έπαιρνα intel. 4
subject 12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 τον 2ο ούτε με σφαίρες με 220w και χωρίς cooler..πάνε σε intel ή αν θες να δόσεις λιγότερα σε ενα amd8320 με 150ευρόπουλα το πολύ.. συνοψιζοντας αν δείς τα θέματα intel vs amd του insomnia ίσως βγάλεις άκρη...
cabdik Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558409 ή http://www.e-shop.gr/product?id=PER.559662 σημαντικό το γιατί , οι διαφορές είναι μεγάλες ενώ η χρηματική διαφορά είναι μικρή πάντα ιντελ είχα, αλλά βλέπω οτι με συμφέρει η amd τι λέτε? 1 ποια θα ειναι η κυριως χρηση του πισι? 2 ποσα διαθετεις για CPU-MOBO? σχολιο για την αιτιολογηση του panos0100, καλυτερα να μην κανω...!!! πετυχε μειονεκτηματα...!!!!! παντως, για να απαντησω απευθειας στο ερωτημα του θεματος, θα προτιμουσα περισσοτερους πυρηνες, τωρα πια...!!! επισης, πολυ σωστος ο subject12...! ετσι, χωρις να χανεις πολυ σε επιδοσεις, κερδιζεις σε χρηματα!!!!!
panos0100 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 εγω παντος τοσα χρονια εχω ιν-τελ και δεν εχω βρει κανενα αρνητικο, εσυ φιλε μου δεν ξερω τι αρνητικα βρισκεις και αφου ο φιλος τον θελει τον επεξεργαστη για χρηση παιχνιδια και βιντεο καλυτερα να παει σε ιν τελ γιατι αν παρει amd θα το μετανιωσει, δεν λεω οτι ειναι ασχημοι επεξεργαστες αλωστε δεν τους εβαλα ποτε απλα δεν κανουνε για παιχνιδια, παρε ιν τελ φιλε μου και δεν θα χασεις
Fulgore1 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Intel λογω χαμηλοτερης καταναλωσης,τιμης και θερμοκρασιων απο μενα(και επειδη σε πολλα παιχνιδια εχει ιδιες σχεδον επιδοσεις με τον ακριβοτερο http://www.skroutz.gr/s/3405133/Intel-Core-i7-4770K-Box.html ). Απο την αλλη σε Amd αξιζει πολυ ο http://www.skroutz.gr/s/2524847/AMD-FX-8320.html?keyphrase=8320 που ειναι αρκετα φτηνοτερος. 1
cabdik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 εγω παντος τοσα χρονια εχω ιν-τελ και δεν εχω βρει κανενα αρνητικο, εσυ φιλε μου δεν ξερω τι αρνητικα βρισκεις και αφου ο φιλος τον θελει τον επεξεργαστη για χρηση παιχνιδια και βιντεο καλυτερα να παει σε ιν τελ γιατι αν παρει amd θα το μετανιωσει, δεν λεω οτι ειναι ασχημοι επεξεργαστες αλωστε δεν τους εβαλα ποτε απλα δεν κανουνε για παιχνιδια, παρε ιν τελ φιλε μου και δεν θα χασεις επειδη εχεις εσυ τοσα χρονια INTEL, δεν σημαινει οτι ολοι οι αλλοι δεν κανουν για παιχνιδια....! μην τρελλαθουμε κιολας...!!!! αυτη δεν ειναι δικαιολογια με την καμια, ομως..!!! αν θες να αιτιολογεις σωστα, διαβασε το ποστ του Fulgore1..!! αυτες ειναι σωστες αιτιολογησεις..(εκτος απο την τιμη)..!!! 1
direwolf Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! ρωτισα κ αλλους φιλους και ολοι μου λενε ιντελ .. Ο μόνος λόγος που ήθελα να δοκιμασω amd ειναι επειδη με τα ιδια λεφτα επερνα 8πυρινο, αλλα απ οτι καταλαβαινω ειναι καλυτερος ο 4πυρηνος της ιντελ..
Millennium Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Υπό προυποθέσεις μπορεί να σου έκανε ο FX.Σε βαριές εργασίες που χρησιμοποιούν πυρήνες σίγουρα. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2013 από Millennium
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα