Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εισαγωγή στο Πρόβλημα(optional)

 

Ελπίζω να δείξετε λίγο επιείκια. Άρχισα ένα online σεμινάριο για R χθες, από τελείως noob, με μία εβδομάδα καθυστέρηση και έχω λιώσει στο PC για να προλάβω τα deadlines.

 

Λοιπόν, πριν λίγο καιρό είδα ότι ο σκληρός είχε ελεύθερο χώρο 5Gb. Μετά όμως από την αφηρημάδα μου κατέβασα ένα αρχείο 20Gb, το οποίο κατέβηκε και λειτουργεί κανονικά! Σε συνδυασμό με ένα περίεργο user που είδα κατά τον προγραμματισμό άρχισα να ψιλιάζομαι γιό. Έκανα full scan, boot scan, όλα καθαρά και από ψάξιμο στο internet είδα ότι ο user δεν ήταν τίποτα σημαντικό.

 

Μένει το θέμα με τον σκληρό λοιπόν. Έχω κάνει κάποια έρευνα στο internet και στο site, αλλά δεν βρήκα τίποτα και είναι ώρα να ξαναστρωθώ στην R. Έχω στο νου μου βέβαια έλεγχο με malware bytes και περαιτέρω ψάξιμο, αλλά θα βοήθαγε αν μου εξηγούσατε κάποια πράγματα

 

Ερωτήσεις

 

1) Ο σκληρός είχε ελεύθερα 5Gb από 465Gb, πως γίνεται να κατέβασα 20Gb;

 

2) Πριν λίγο που το κοίταζα είχε 1.2Gb. Τώρα έχει 800Mb. Το μόνο που έκανα ήταν σερφάρισμα!

 

3) Επέλεξα όλα τα αρχεία του C και πάτησα στις ιδιότητες. Ήταν 350Gb!

 

Δοκίμασα ένα πρόγραμμα ATTO που λέει στο Sticky των hardware αλλά δεν ήξερα πως να το χρησιμοποιήσω. Μπορώ να πάω κάπου στα windows που να έχει αναλυτικά τα στοιχεία για τον σκληρό; 

 

 

Το OS είναι Vista.

Επεξ/σία από Miracle Worker
Δημοσ.

Τι στο καλό είναι η R;;;;;

 

1)μήπως είναι τίποτα εικονικό 20gb και στην πραγματικότητα είναι μικρότερο/συμπιεσμένο,π.χ. για τα virtual machines κυκλοφορούν αρχεία που όταν μπεις στον vm είναι 20gb,έτσι τα δείχνει από μέσα και αυτό είναι το όριο στο οποίο μπορούν να φτάσουν, αλλά στα windows είναι όσα gb είναι γραμμένα την πάσα στιγμή.Μια εικόνα τον XP π.χ. μπορεί να είναι 20gb μέσα από τα xp,αλλά από τα κανονικά windows να είναι τα 2,5-3gb που είναι μια απλή εγκατάσταση.

Κάνε δεξί κλικ πάνω του και ιδιότητες και πες μας τι λέει.

 

2)Μπορείς με το Process explorer ανά πάσα στιγμή να βλέπεις αν και ποιο πρόγραμμα κάνει εγγραφές στον δίσκο.

  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για το reply!

 

Η R είναι ένα μείγμα γλώσσας προγραμματισμού και στατιστικού software, Είναι free software και χρησιμοποιείται κυρίως για Data Analysis.

 

1) Το 20άρι είναι ένα πακέτο με 17 ταινίες .mkv που κατέβασα μέσω torrent. Όταν τις επιλέγω όλες και πάω properties, λέει 22Gb.

 

2) Ευχαριστώ! Τώρα δεν έχω το κουράγιο να εγκαταστήσω κι άλλο πρόγραμμα, αλλά θα το τσεκάρω μέχρι το ξημέρωμα. :D

 

lol, τώρα μου βγάζει 5.2Gb ελεύθερα! :rolleyes:

Δημοσ.

lol, τώρα μου βγάζει 5.2Gb ελεύθερα! :rolleyes:

Το ποιο λογικό είναι να γράφει αυτό το R προσωρινά δεδομένα,ιδίως αν επεξεργάζεται μεγάλο όγκο στοιχείων,λόγου του στατιστικού που λες. 

  • Like 1
Δημοσ.

Το ποιο λογικό είναι να γράφει αυτό το R προσωρινά δεδομένα,ιδίως αν επεξεργάζεται μεγάλο όγκο στοιχείων,λόγου του στατιστικού που λες. 

Κάτσε ρε συ, είπα noobas είμαι, δεν άρχισα ακόμα να επεξεργάζομαι μεγάλο όγκο στοιχείων. Αλλά γράφονται προσωρινά δεδομένα στο σκληρό; Αυτό δεν το ήξερα.

 

Πάντως δε νομίζω να είναι αυτό, γιατί πριν που έγραφε 800Mb, δεν είχα ανοίξει ακόμα την R. Μετά που έγραφε 5.2Gb την είχα ανοιχτή όμως. Ποιος ξέρει... Μάλλον θα τρέξω το malwarebytes και θα αρχίσω να σβήνω/ μεταφέρω αβέρτα μετά.

 

Αν αρχίσω να μεταφέρω data, κυρίως ταινίες και άλλα βίντεο, στον εξωτερικό, μπορεί να μολυνθεί και αυτός αν υπάρχει ιός; Υπάρχει καμιά διαδικασία να διασφαλίσω την ασφαλή μεταφορά των αρχείων, ή είναι κάποιου είδους data που είναι πιο virus-free για να πάνε στον εξωτερικό σκληρό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...