duende Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 καλο θα ηταν να γραφουμε για ποια περιοχη ισχυει η οποια ανταλλαγη
funbreaker Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Ναι όντως. Στις αγγελίες έχω κουραστεί να στέλνω σε άτομα που είναι από την τραχανοπλαγιά αλλά δεν προνοούν να το γράψουν. Τουλάχιστον εδώ ας το γράφουμε.
duende Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 ειναι κριμα που δε γινεται οργανωμενα κατι σε στυλ community garage sale στην ελλαδα. δηλαδη, που μαζευονται κατοικοι καποιας κοινοτητας/δημου και πουλουν, η ανταλασσουν πραγματα που δε χρειαζονται πια αντε βγαλε ακρη με αγγελιες, η με ebay.. 2
funbreaker Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δεν συμφωνώ. Το παζάρι που λες είναι ο παραδοσιακός τρόπος ανταλλαγής αγαθών πριν έρθουν οι νέες τεχνολογίες που βολεύουν πολύ περισσότερο. Αντί να περπατάς και να ψάχνεσαι με τις ώρες στα παζάρια υπάρχει το search. Αλλά ας σταματήσουμε το offtopic.
duende Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δεν συμφωνώ. Το παζάρι που λες είναι ο παραδοσιακός τρόπος ανταλλαγής αγαθών πριν έρθουν οι νέες τεχνολογίες που βολεύουν πολύ περισσότερο. Αντί να περπατάς και να ψάχνεσαι με τις ώρες στα παζάρια υπάρχει το search. Αλλά ας σταματήσουμε το offtopic. αν εισαι εμπορος οι νεες τεχνολογιες σαφως και βολευουν. αν ειναι να τρεχεις καθε τοσο στα αναξιοπιστα ελτα, για το καθε μικροπραγμα που πουλας μεσω ebay, να χρεωνεσαι και τις προμηθειες ebay/paypal και να σου τραβαει ο καθενας ενα claim γιατι δε το ελαβε, δε λεει. σε ενα παζαρι, τα εχεις εκει, οποιος θελει περναει, το βλεπει, το αγοραζει. δεν ειναι λαθος η λογικη σου, αλλα ειναι πολυ περιορισμενα εδω τα πραγματα ωστε να κανεις δουλεια μεσω internet γρηγορα και αποτελεσματικα. αρκετα με το οφτοπικ ομως..
idomeneas7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 ειναι κριμα που δε γινεται οργανωμενα κατι σε στυλ community garage sale στην ελλαδα. δηλαδη, που μαζευονται κατοικοι καποιας κοινοτητας/δημου και πουλουν, η ανταλασσουν πραγματα που δε χρειαζονται πια αντε βγαλε ακρη με αγγελιες, η με ebay.. Στην Ελευσίνα υπάρχει το αχρήματο ανταλλακτήριο που κάθε Κυριακή πας οτιδήποτε δεν θέλεις και αντίστοιχα παίρνεις οτιδήποτε θέλεις. Ισως έχουν και άλλοι δήμοι κάτι ανάλογο, θυμάμαι στο Μοναστηράκι προς Ψυρρή είχα δει παλιότερα (με λεφτά όμως, όχι ανταλλαγές). 2
ca6mio Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Θα την εδινα στα 85 ευρω αν ειχα πραγματικά ανάγκη τα μετρητά. Απλά θα προτιμουσα μια δωροεπιταγη απο ικεα ή μετρητά, καθως απο εκει χρειαζομαστε καποια πραγματα για το σπίτι, αλλά σε περιπτωση που μου μεινει σιγουρα θα βρω να παρω κάποια λευκά είδη ή κατι παρόμοιο. Θα κανω μια τελευταια προσπάθεια να τη ριξω στα 90€ και αν δε φυγει μεχρι τελος της βδομαδας, ακυρωνω το εγχειρημα. Περισσότερα εδώ: http://www.insomnia.gr/classifieds/various/variousvarious/495409-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-hondos-center/ Μα ίσα ίσα αφού δεν έχει ανάγκη την δίνεις φθηνότερα και παίρνεις το μετρητό για να ψωνίσεις κάτι που πραγματικά χρειάζεσαι και όχι κάτι απλά για να μην σου μείνει η κάρτα. καλο θα ηταν να γραφουμε για ποια περιοχη ισχυει η οποια ανταλλαγη Ναι αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο και συμβαίνει συχνά και στις αγγελίες. Ναι όντως. Στις αγγελίες έχω κουραστεί να στέλνω σε άτομα που είναι από την τραχανοπλαγιά αλλά δεν προνοούν να το γράψουν. Τουλάχιστον εδώ ας το γράφουμε. Συνήθως αυτό το κάνουν οι πρωτευουσιάνοι. Και αναφέρονται στην υπόλοιπη Ελλάδα ως <Επαρχία>
mary Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μα ίσα ίσα αφού δεν έχει ανάγκη την δίνεις φθηνότερα και παίρνεις το μετρητό για να ψωνίσεις κάτι που πραγματικά χρειάζεσαι και όχι κάτι απλά για να μην σου μείνει η κάρτα. Ειπαμε αγαπητε, δεν εχω αναγκη τα μετρητα αλλά δε θα τα χαρισω κιολας. Τεσπα, η δωροεπιταγη φαγωθηκε τελικα σε σετ ριχταρια για σαλονι και χρειαστηκε να συμπληρωσω κιολας! 1
funbreaker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Συνήθως αυτό το κάνουν οι πρωτευουσιάνοι. Και αναφέρονται στην υπόλοιπη Ελλάδα ως <Επαρχία> Κι όμως το κάνουν και πολλοί από κάτι βουνά που τους στέλνεις να ρωτήσεις και τελικά σου λένε α είμαι απ τα δριμυκλαδα. Το λάθος είναι του insomnia που παρότι έχουμε προτείνει πολλάκις να υπάρχει υποχρεωτικό πεδίο περιοχής στις αγγελίες μας γράφει κανονικά.
kathytherion Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Ειπαμε αγαπητε, δεν εχω αναγκη τα μετρητα αλλά δε θα τα χαρισω κιολας. Τεσπα, η δωροεπιταγη φαγωθηκε τελικα σε σετ ριχταρια για σαλονι και χρειαστηκε να συμπληρωσω κιολας! Καλα οι δωροεπιταγες ειναι οτι καλυτερο πιστευω, παντα τις χρησιμοποιω και δεν τις ανταλλαζω με μετρητο για να εχω την αισθηση οτι μπορω να ψωνισω οτι θελω! Ακομη και στα hondos, που οι αγοραστικες επιλογες για μενα ειναι λιγες... Πανω στο θεμα, συμφωνω κι εγω πως θα ηταν ωραιο να διοργανωνοταν ενα garage sale, οπως το κανουν εξω. Πιστευω πως ειναι καλο γιατι: 1) Ξεσκαρταρεις οτι αντικειμενα πιανουν χωρο σπιτι σου και αδειαζεις το χωρο σου ( ειναι πολυ ωραιο συναισθημα να ξεφορτωνεσαι αχρηστα αντικειμενα, ειδικα οταν δεν τα πετας αλλα τα χαριζεις καπου που θα εκτιμηθουν) 2) Απο την πλευρα του αγοραστη, βρισκεις αντικειμενα που χρειαζεσαι/θελεις/συλλεγεις και τ αγοραζεις φθηνα. 3) Και μαζευεις κ ενα μικροποσο για παρτη σου. Ωραιο πχ. Ειναι το παζαρι στον ελαιωνα, αλλα θελεις αδειες ειδικες και τρεχα γυρευε. Αυτοι το κανουν σαν επαγγελμα.
idomeneas7 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Ωραιο πχ. Ειναι το παζαρι στον ελαιωνα, αλλα θελεις αδειες ειδικες και τρεχα γυρευε. Αυτοι το κανουν σαν επαγγελμα. Τι μου θύμησες, μικρή (δημοτικό) έστρωνα σεντόνι στο Μοναστηράκι και πούλαγα διάφορα χαζοαντικείμενα (διακοσμητικά, καλλυντικά, κοσμήματα, cd κλπ). 'Εχω τρέξει πολλές φορές μαζί με τους Πακιστανούς και μαύρους όταν σφύραγε ο τσιλιαδόρος.
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Ελευσινα-Μοναστηράκι δημοτικό? Χαου? 1
kathytherion Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Τι μου θύμησες, μικρή (δημοτικό) έστρωνα σεντόνι στο Μοναστηράκι και πούλαγα διάφορα χαζοαντικείμενα (διακοσμητικά, καλλυντικά, κοσμήματα, cd κλπ). 'Εχω τρέξει πολλές φορές μαζί με τους Πακιστανούς και μαύρους όταν σφύραγε ο τσιλιαδόρος. Αληθεια?
idomeneas7 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Ελευσινα-Μοναστηράκι δημοτικό? Χαου? Δεν είμαι από εδώ κανονικά, μετακόμισα για τα μάτια του άντρα. Τότε πήγαινα με λεωφορείο και για να μην πληρώσω εισητήριο έκανα το εξής: πήγαινα χαριτωμένα στον οδηγό και τον ρώταγα πόσο κάνει το εισητήριο να αγοράσω. Αυτός φυσικά δεν είχε αλλά δεν του πήγαινε και να με κατεβάσει, οπότε με άφηνε τζάμπα. Αληθεια? Ναι, είχε πλάκα. Ημουν παιδάκι και ελληνίδα, και να με έπιαναν τι θα μου έκαναν? Τώρα σιγά μην πήγαινα. Και για να μην είμαι τελείως εκτός, Site: εδώ έχει μερικές πληροφορίες για το ανταλλακτήριο της Ελευσίνας. Κάθε Κυριακή μαζεύονται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, έχουν και τραπέζι με φαγητό και ποτά (δεν έχω κάτσει, αλλά με έχουν προσκαλέσει όσες φορές έχω αφήσει πράγματα). Εχουν πλέον και Site: σπιτάκι που βάζουν μέσα τα πράγματα.
kathytherion Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δεν είμαι από εδώ κανονικά, μετακόμισα για τα μάτια του άντρα. Τότε πήγαινα με λεωφορείο και για να μην πληρώσω εισητήριο έκανα το εξής: πήγαινα χαριτωμένα στον οδηγό και τον ρώταγα πόσο κάνει το εισητήριο να αγοράσω. Αυτός φυσικά δεν είχε αλλά δεν του πήγαινε και να με κατεβάσει, οπότε με άφηνε τζάμπα. Ναι, είχε πλάκα. Ημουν παιδάκι και ελληνίδα, και να με έπιαναν τι θα μου έκαναν? Τώρα σιγά μην πήγαινα. Και για να μην είμαι τελείως εκτός, Site: http://www.elefsina.gr/news/singlenews/12-11-05/η_πρώτη_αν_α_σ_α_στις_παλιές_αποθήκες_της_ελαιουργικής.aspx?sflang=el">εδώ έχει μερικές πληροφορίες για το ανταλλακτήριο της Ελευσίνας. Κάθε Κυριακή μαζεύονται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, έχουν και τραπέζι με φαγητό και ποτά (δεν έχω κάτσει, αλλά με έχουν προσκαλέσει όσες φορές έχω αφήσει πράγματα). Εχουν πλέον και Site: https://www.facebook.com/kalymnakis/media_set?set=a.912131485464246.1073742195.100000022085172&type=3&comment_id=912142888796439&offset=0&total_comments=5&comment_tracking={"tn"%3A"R0"}">σπιτάκι που βάζουν μέσα τα πράγματα. Ωραιο φαινεται!κριμα που μενω ανατολικη αττικη...μακρια! Οταν ημουν πιτσιρικα εγραφα σε χειρογραφη λιστα τα πραγματα που χα για πουλημα και τιμες και αλλαζανε χερια στο σχολειο. Επισης πουλουσα ζωγραφιες ποκεμον τραγικες (δεν το πολυειχα με τη ζωγραφικη) αλλα για καποιον περιεργο λογο ειχαν πολυ περαση! Αν μπορουσα θα φορτωνα το μισο σπιτι στο αμαξι για να πουλησω! Εχω μαζψει φουλ μικροαντικειμενο... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα