Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά! Πριν κανα χρόνο έβαλε ο πατέρας μου VDSL. Του έδωσαν ένα μόντεμ και όλα καλά.Μια χαρά λειτουργεί ίντερνετ με το καλώδιο! Μια μέρα εγώ έφερα το λαπτοπ μου στον πάτερα μου να μπω ίντερνετ και δεν μπορούσα να συνδεθώ! Επειδή έχω windows xp εκεί που μου λέει τα ασύρματα δίκτυα μου το εμφανίζει άλλα όταν πάω να συνδεθώ μου λέει ανάκτησει διεύθυνσης δικτύου! Τι μπορώ να κάνω;   

Δημοσ.

a.δοκιμαζεις καρφωτα ip.

β.δοκιμαζεις στο ρουτερ να αλλαξεις καναλι.

γ.να αλλαξεις κλειδωμα.

δ.στο λαπτοπ πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτακαι να μην σε κοβει κανα firewall.Και προληπτικα ολα τα windows update.

e.firmware για το ρουτερ δεν λεω διοτιδεν το κοβω να βρισκεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

e.firmware για το ρουτερ δεν λεω διοτιδεν το κοβω να βρισκεις.

Για το firmware, αν είσαι στον ΟΤΕ υπάρχει αναβάθμιση. Εγώ έχω κάνει αναβάθμιση το zte 931 και νομίζω πως είδα βελτίωση στο σήμα του wifi, αλλά ντάξει μπορεί να είναι και ιδέα μου.  Τα υπόλοιπα vdsl routers του ΟΤΕ βρίσκονται εδώ: https://www.ote.gr/web/guest/help-and-support/internet/-/support/category/866732 και αν πατήσω για παράδειγμα το μεσαίο μου ανοίγει μια σελίδα και πάω εκεί στην αριστερή στήλη που γράφει Αναβάθμιση Λογισμικού (Firmware Upgrade) κάνω κλικ και αμέσως μεταφέρομαι σε νέα σελίδα όπου υπάρχει το αρχείο για να το κατεβάσω αλλά και οδηγίες για την εγκατάσταση.

Αλλιώς ανάλογα το router που σου έχει δώσει ο ISP, υπάρχουν οδηγίες και σε ξεχωριστό pdf αρχείο, όπως για το συγκεκριμένο router εδώ: https://www.ote.gr/documents/10280/1355277/-zte931vii_firmware_upgrade.pdf

Eυχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Όταν λες καρφωτά ip; 

Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να εννοεί static ip, όπως δείχνει εδώ για παράδειγμα: http://portforward.com/networking/static-xp.htm

Δηλαδή πατάς το κουμπί των Windows και το R, και εκεί στο παραθυράκι που σου άνοιξε γράφεις: ncpa.cpl και πατάς enter. Στο παράθυρο που σου άνοιξε κάνεις δεξί κλικ και διαλέγεις properties και από εκεί διαλέγεις το TCP/IP όπως δείχνει ο σύνδεσμος παραπάνω και αλλάζεις τον αριθμό μετά την τελευταία τελεία, βάζοντας κάτι από 192.168.1.2 μέχρι 192.168.1.254 Το 192.168.1.1. δε μπορείς γιατί το έχει πάρει ο router σου. Νομίζω αυτό σημαίνει καρφωτή, σε αντίθεση με την dynamic, που απλά το έχεις στο αυτόματο και βρίσκει μόνο του το router κάθε φορά ένα ελεύθερο ip  για τη συσκευή που συνδέει.

Επεξ/σία από yiannisT
Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Όταν λες καρφωτά ip; 

Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να εννοεί static ip, όπως δείχνει εδώ για παράδειγμα: http://portforward.com/networking/static-xp.htm

Δηλαδή πατάς το κουμπί των Windows και το R, και εκεί στο παραθυράκι που σου άνοιξε γράφεις: ncpa.cpl και πατάς enter. Στο παράθυρο που σου άνοιξε κάνεις δεξί κλικ και διαλέγεις properties και από εκεί διαλέγεις το TCP/IP όπως δείχνει ο σύνδεσμος παραπάνω και αλλάζεις τον αριθμό μετά την τελευταία τελεία, βάζοντας κάτι από 192.168.1.2 μέχρι 192.168.1.254 Το 192.168.1.1. δε μπορείς γιατί το έχει πάρει ο router σου. Νομίζω αυτό σημαίνει καρφωτή, σε αντίθεση με την dynamic, που απλά το έχεις στο αυτόματο και βρίσκει μόνο του το router κάθε φορά ένα ελεύθερο ip  για τη συσκευή που συνδέει.

αυτο ακριβως εννοωωωωωωω:D

ας κοιταξει και για firmware Οπως ειπες.αν θελει να δει και στο site του κατασκευαστη ας δει και εκει μηπως υπαρχει καποιο generic περα απο τα custom του οτε.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά! Θα προσπαθήσω αυτό με το ip γιατί με το filmware φοβάμαι μην χαλάσω κάτι γιατί ο πατέρας μου έχει ενωμένα κι άλλα μηχανήματα που επικοινωνούν μεταξύ τους!   

Δημοσ.

μαλλον τοτε δεν φταιει που δεν εχεις καρφωτη Ip αλλιως θα επαιζε.εκτος αν εδωσες λαθος Ip και dns.αλλιως μετα παμε στις αλλες λυσεις.

για αρχη θα ηταν το πιο ευκολο να αλλαξεις ενα καναλι στο ασυρματο και μετα για δοκιμη μονο να δοκιμασεις με ξεκλεδωτο δικτυο να δουμε αν θα παιξει ετσι.αν παιξει μετα το ξανακλειδωνεις και κανουμε δοκιμες να δουμε τι μπορει να φταιει.μπορει καποια παραξενια με τον τυπο του κλειδωματος αλλα και εκει εχουμε εναλλακτικες.

αν ηταν πχ wpa2 μπορεις να το βαλεις wpa η το αναποδο.αν ηταν wep τοτε το κανεις wpa2 η wpa η wpa+wpa2/

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον παιδια το έφτιαξα! Το κανάλι το εβαλα στο 4 και για κάποιον λογο άλλο κωδικό έγραφε πάνω στο ρουτερ και αλλο στις ρυθμίσεις του!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...