Bigi444444 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δεν πούλησε όχι (μόνο έστω) λόγω ειδικής κατηγορίας, αλλά επειδή είναι μικρή single player εμπειρία χωρίς drm.Απλά πράγματα.Ας κοιτάξουμε κάποια στιγμή την πραγματικότητα με το κεφάλι έξω από την τρύπα και όχι μέσα σ' αυτή.Όταν ο άλλος σου λέει εγώ αγοράζω μόνο ότι έχει multi, άντε να βάλω και νερό στο κρασί μου και να πάρω και το witcher 3 σε έκπτωση, ε τι περιμένουμε;Να πουλήσει ένα τόσο ειδικό παιχνίδι;Γι αυτό εγώ λέω και ας παρεξηγούμαι, denuvo ρε και πάλι denuvo.Δεν είμαι υπέρ των drm, αλλά δε μπορώ τους τζαμπατζίδες.Πουθενά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Πάντως για μένα, αν και ενδιαφέρον το παιχνίδι - και εντυπωσιακό σε γραφικά, voice acting, και ατμόσφαιρα... κουβαλάει προβλήματα που είχα και με τα Penumbra, και ειδικά με το Amnesia (το οποίο αν και το έφτασα σε προχωρημένο σημείο, περνούσα πολύ χάλια μαζί του για να συνεχίσω να το παίζω). Δηλαδή για μένα δεν ισχύει το "καμία σχέση" που γράφτηκε πιο πάνω. Μπορεί εκείνα να είχαν διαφορετικό ύφος, ίσως πιο βαριά ατμόσφαιρα, και μεγαλύτερη έμφαση σε horror στοιχεία, αλλά και στο Soma έχουν κρατήσει (επαυξημένο με κάποια νέα εκνευριστικά για μένα visual fx) το βασικό enemy mechanic που είχαν στο Amnesia, και οι γρίφοι επίσης δείχνουν να κινούνται στα ίδια πλαίσια. Πιο απλά, αν το πρόβλημα κάποιου, ήταν ότι δεν αντέχει την ένταση/ το άγχος από υποχρεωτικά sections όπου τρέχεις να κρυφτείς από ένα enemy type, και ενίοτε χρειάζεται να λύσεις και κάποιο (απλό) puzzle ή να διαβάσεις κάποιο log ταυτόχρονα, τότε ούτε το Soma θα είναι ... fun times. Η βασική ιδέα του σεναρίου είναι ενδιαφέρουσα, αλλά και πάλι από όσο έχω δει τη εξερευνούν κάπως βιαστικά... Και αυτό σε σύγκριση με έναν άλλο (σχετικά σύγχρονό του) τίτλο με αρκετά διαφορετικό ύφος και πιο διασκεδαστικό gameplay που εξερευνά την ίδια κεντρική ιδέα χωρίς το horror στοιχείο και τις moral αποφάσεις. Αναφέρομαι στο The Talos Principle Και είναι και αυτό που λένε και οι ίδιοι, ότι το genre (sci-fi και horror) δεν είναι αρκετά δημοφιλές. Frictional Games: SOMA Has Not Made A Profit Yet, Currently Working On Two Different Games Πάντως, το blog post της Frictional είναι πολύ πιο αισιόδοξο από αυτό που περνάει το παραπάνω άρθρο. Ναι, ιδανικά θα ήθελαν να πάει καλύτερα, αλλά τα sales είναι καλά και η πρόβλεψη είναι θετική για το τρέχον έτος. Και εξηγούν κάπως τι σκέφτονται για τα νέα projects τους, που προσωπικά εύχομαι να είναι κάτι εντελώς διακριτό από Penumbra/Amnesia/Soma. http://frictionalgames.blogspot.co.ke/2016/03/soma-6-months-later.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gatokoritso Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 αν και το στορι τ το λες αρκετα ενδιαφερον στο horror element ειναι απλα τραγικο...οποτε εμφανιζονται enemies ειμαι σε φαση πολυ σπαστικο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastixas Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Σε retail δεν υπάρχει έτσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 SOMA has sold 450K units in its first year, 56% coming from the PC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 αξιζε για αρκετα παραπανω . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ledaque Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μολις τωρα αποσβεσαν τα εξοδα παραγωγης του παιχνιδιου, τουλαχιστον δε μπηκαν μεσα. Σα gamers μας συμφερει να πηγαινουν τετοια game καλα διοτι εαν δεν τα αγοραζει ο κοσμος οι developers θα σχεδιαζουν μονο mindless sandboxes τυπου Far Cry Primal και Assassin's Creed... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Απόσβεσαν τα έξοδα, έβγαλαν κέρδος και το project το αναφέρουν ως "μεγάλη επιτυχία" για αυτούς. Επίσης κατά την εκτίμησή τους, το SOMA (που το κόστος παραγωγής ήταν 10πλάσιο του Amnesia) τα πάει καλύτερα από το Amnesia σε πωλήσεις http://frictionalgames.blogspot.gr/2016/09/soma-one-year-later.html So even just counting the PC sales the total income is higher for SOMA the first year compared to those of Amnesia. And when you add the PS4 sales on top of that, it is clear that, in actual earnings, SOMA has far outsold what Amnesia: TDD did during the same period. Σα gamers μας συμφερει να πηγαινουν τετοια game καλα διοτι εαν δεν τα αγοραζει ο κοσμος οι developers θα σχεδιαζουν μονο mindless sandboxes τυπου Far Cry Primal και Assassin's Creed...Όχι ότι δεν έχουμε πήξει όμως σε Nights at Freddys (και clones), και SlenderMan (και clones), και άλλα copy paste indie horror games. Mindless games βρίσκεις παντού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Προσωπικά το βρήκα βαρετό και κουραστικό αλλα δεν είμαι fan του genre και μάλλον για αυτό δεν μπόρεσα να το τελειώσω. Επίσης τα "mindless sandboxes" για πολλούς είναι fun απλά το πρόβλημα είναι ότι δεν προσπαθούν καν πια να γράψουν καλο story και λίγο ενδιαφέρον sides. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alastor192 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Απόσβεσαν τα έξοδα, έβγαλαν κέρδος και το project το αναφέρουν ως "μεγάλη επιτυχία" για αυτούς. Επίσης κατά την εκτίμησή τους, το SOMA (που το κόστος παραγωγής ήταν 10πλάσιο του Amnesia) τα πάει καλύτερα από το Amnesia σε πωλήσεις http://frictionalgames.blogspot.gr/2016/09/soma-one-year-later.html Όχι ότι δεν έχουμε πήξει όμως σε Nights at Freddys (και clones), και SlenderMan (και clones), και άλλα copy paste indie horror games. Mindless games βρίσκεις παντού. Εξαιρετικα νεα,το συγκεκριμενο studio εχει πολυ ταλεντο.Το SOMA ηρθε στην κυριολεξια απτο πουθενα και εγινε ηδη ενα απτα all time favourites,Περιμενουμε τα νεα projects τους με ενδιαφερον 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Κατάφερα να βρω το χρόνο να το τελειώσω. Καταρχήν να σημειώσω πως δεν είμαι οπαδός του συγκεκριμένου genre και δεν έχω παίξει κανένα από τα προηγούμενα της Frictional. Σίγουρα το παιχνίδι από γραφικά-ήχο είναι εξαιρετικό. Δε θα το έλεγα τρομακτικό αλλά σίγουρα έχουν πετύχει την ατμόσφαιρα εξαιρετικά. Η ιστορία έχει ενδιαφέρον και ξετυλίγεται ωραία. Είναι εντελώς γραμμική αλλά σε κάθε τοποθεσία υπάρχουν αρκετά να ανακαλύψεις και να κάνεις, γεγονός που σε κρατάει για να δεις την εξέλιξη. Από εκεί και πέρα, οι εχθροί είναι σπαστικοί και δε προσφέρουν κάτι το τρομακτικό μετά το 1ο encounter. Αρκετές φορές σε βρίσκουν με μαγικό τρόπο αλλά τους προσπερνάς εύκολα. Ο πρωταγωνιστής κινείται γενικά αργά και κάποια σημεία που περπατάς στο βυθό γίνονται κάπως κουραστικά. Λίγα (ευτυχώς) σημεία δεν είναι ξεκάθαρο το τι πρέπει να κάνεις. Δεν υπάρχει manual save, μόνο checkpoint (μερικές φορές αραιά) ή σώζει όταν κάνεις exit. Πάντως οφείλω να πω πως με κράτησε μέχρι το τέλος για τις περίπου 10 ώρες του. Από μένα 8/10. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alastor192 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 90% στο Steam με τελικη τιμη 2.79 € . Ειλικρινα ειναι κλεψια για τοσο ωραιο story driven sci-fi/horror Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Alastor192 είπε 90% στο Steam με τελικη τιμη 2.79 € . Ειλικρινα ειναι κλεψια για τοσο ωραιο story driven sci-fi/horror Περιμενω μεχρι 9 Ιουλιου που τελειωνουν τα sales να κανω μια αγορα 12 παιχνιδιων που θελω σιγουρα να παιξω. Του horror δεν ειμαι αλλα εχω διαβασει παρα πολυ καλα λογια οποτε δεν γινεται να το χασω. Το εδωσε και το epic free περσι αλλα πολλοι δεν τα περναμε. Επισης υπαρχει DRM FREE στο humble trove αλλα αλλιως ειναι να το εχεις στο steam library να το βλεπεις. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από Arkin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alastor192 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Ουτε εγω ειμαι του horror και παρολο που εχει creepy vibe,δεν εχει jump scares(η εχει ελαχιστα ) . Αξιζει 100% γιατι εχει πολυκαλογραμμενη ιστορια που σου μενει στο τελος και ειναι γενικα ενα ωραιο μυστηριωδες sci-fi ταξιδι . 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 24 λεπτά πριν, Arkin είπε Περιμενω μεχρι 9 Ιουλιου που τελειωνουν τα sales να κανω μια αγορα 12 παιχνιδιων που θελω σιγουρα να παιξω. Του horror δεν ειμαι αλλα εχω διαβασει παρα πολυ καλα λογια οποτε δεν γινεται να το χασω. Το εδωσε και το epic free περσι αλλα πολλοι δεν τα περναμε. Επισης υπαρχει DRM FREE στο humble trove αλλα αλλιως ειναι να το εχεις στο steam library να το βλεπεις. Δεν μαρεσουν καθολου τα horror games , αλλα το Soma αρχικα δεν θα το ελεγα τρομαχτικο (περα απο την ιστορια που σου βγαζει ενα φοβο) αλλα το narrative κομματι ειναι κορυφη , απο τα καλυτερα sci-fi που εχω παιξει τα τελευταια χρονια , και με story που σου μενει οταν τελειωσεις το παιχνιδι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα