Προς το περιεχόμενο

oc phenom ii 965 black edition

vampirion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θελω να κλοκαρω την εν λογω cpu για λιγο boost σε επιδοσεις, γνωριζω ελαχιστα για το oc, κ εχω πειραματιστει λιγο με το amd overdrive χωρις ιδιετερα αποτελεσματα, το συστημα μου αποτελειται απο ΑMD Phenom II X4 965 Black Edition,ASUS M4A77T/USB3 μητρικη,Sapphire Radeon HD 7770 ghz edition oc, ram: kingston PC3-10600 DDR3 SDRAM UDIMM και ενα 500αρι τροφοδοτικο της thermaltake (δεν θυμαμαι μοντελο) θα θελα να μου με βοηθησετε βημα βημα να κλοκαρω την Cpu Μου χωρις crashes,

πειραματιζομενος με το overdrive μονο σε Hangs κ Bsod εχω καταληξει...περιμενω τη βοηθεια σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για αρχη μην κανεις τιποτα απο το overdrive.ολα θα γινουν μεσω του bios.

κατεβασε το occt και το hw monitor και τρεξε το hw monitor απο πισω,βαλε το occt να τρεχει στο test cpu occt large date set automatic duration 2-3 λεπτα και ilde periods 0 at the beggining και 0 at the end.

με την εργοστασιακη ψυχτρα εισαι?

βαλε μετα μια φωτογραφια του hw monitor να δουμε τι ρευμα δινει σε load και θερμοκρασιες.

για αρχη μπαινεις bios και κλεινεις το asus core unlocker για να εχουμε και θερμοκρασιες στους πυρηνες.λογικα τωρα ειναι ανοιχτο σε εσενα γιαυτο και βλεπουμε στα cores 0 θερμοκρασια.

μετα,απο ρευματα ειναι πολυ καλα απο οτι βλεπω.αλλα απο θερμοκρασιες δεν παμε καλα.ποσο καιρο εχεισ να αλλαξεισ παστα,καθαρισεις ψυχτρα?

Edit:θα μας βοηθουσε πολυ επισης να εβγαζες φωτογραφιες απο το bios σου.

Πολυ προσφατα το καθαρισα κ επεσε μερικους βαθμους,δλδ μισο λεπτο 50-60 βαθμοι θεωρουνται υψηλοι? μα κ σε αναμονη το pc  εχει 50c παντα ετσι ηταν απο τοτε που το πηρα, τωρα απο το BIOS τι ακριβως να βγαλω δλδ φωτο?

edit: δεν μπορεσα να βρω τη ρυθμιση που ειπες για να φενονται οι θερμοκρασιες

οι θερμοκρασιες που εχεις ειναι μεσα στα ορια αλλα δεν ειναι καλες γιατι εισαι και με λιγο ρευμα.

πρεπει να βρεις τροπο να βγαλεις καθαρες φωτογραφιες απο το bios σου με το κινητο σου ρε παιδι μου για να το παμε βημα βημα.

οι θερμοκρασιες που εχεις ειναι μεσα στα ορια αλλα δεν ειναι καλες γιατι εισαι και με λιγο ρευμα.

πρεπει να βρεις τροπο να βγαλεις καθαρες φωτογραφιες απο το bios σου με το κινητο σου ρε παιδι μου για να το παμε βημα βημα.

τι ακριβως πρεπει να βγαλω φωτο? ποιο tab Του Bios? εκει που δινονται οι ρυθμισεις για το oc?

λοιπον με τα πολλα τον πηγα μεχρι 3.8 χωρις να πειραξω ρευματα μιας κ απο Bios δε με αφηνει για καποιο λογο κ ειναι στο "[auto]", χωρις να μπορω να το αλλαξω, εβαλα πολλαπλασιαστη στα 17.5 κ εβαλα oc 10% δεν πειραξα τπτ αλλο η θερμοκρασιες σε gaming το πολυ 57-60, εχεις καμμια προταση για να μπορεσω να το παω παραπανω?

post-148046-0-77460500-1380720850_thumb.png

σε αφηνει να πειραξεις ρευματα απο το bios.βαλε το στο manual και πατα το + εκει και θα δεις τι εννοω.αν και με το ρευμα που δινει τωρα η μητρικη λογικα εισαι σταθερος.

πρεπει να κατανοησεις τι κανει το καθε τι στο bios σου για να μπορεσεις μετα να προβεις σε αλλαγες.

ξεκινα το διαβασμα.

αυτο που θα σου πω προς το παρον ειναι να εχεις το ΗΤ λινκ στο 2000 κοντα.οχι στο 2200 που το εχεις τωρα.

σου παραθετω 2 εικονες απο το bios η μια ειναι με 18x κ συχνοτητα 3.9 αλλα δεν ηταν σταθερο κ το κατεβασα στο 17.5 κ σε 3.8

απλα ηθελα να μου πεις ποσο ρευμα πρεπει να δωσω ετσι ωστε να καταφερω να σταθεροποιηθει στα 3.9? η αρχικη τιμη που μου βγαζει οταν παταω το + ειναι 1.000000v σε ρωταω για να μην κανω κανα λαθος κ τον καψω τον επεξεργαστη

post-148046-0-46361300-1380726699_thumb.jpg

post-148046-0-06120900-1380726728_thumb.jpg

μην το κανεις ετσι με το ai overlock profile.εαν το ξαναπατησεις εκεινο νομιζω εχει manual.

το load line calibration κανε το enabled.

το ht link στο 2000

το cpu_nb frequency στο 2400

το cpu overvoltage,βαλε το στην αμεσως επομενη τιμη και μπες windows και δες ποσο ρευμα δινει.με εκεινο θα παιξεις.για τα 3.9-4.0 εξαρταται το κομματι σου αλλα λογικα με κατω απο 1.45 θα τα εχεις.

λοιπον δοκιμασα να πειραξω ρευμα κ εκανε  voltage fail στο ξεκινημα. εβγαλα πριζα κ ξαναξεκινησα γτ ουτε σημα οθονης δεν εβγαζε....χωρια που εβλεπε μονο 3 πυρηνες απο τους 4 κ φρικαρα...τεσπα,οπως μου τα ειπες αν ανεβασω πολαπλασιαστη μονο θα Hangαρει?το ρευμα στο vcore to speedfan μου λεει 1.41

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...