pavlos0160 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερα, ετρεξα ενα LinX και οι θερμοκρασιες μου ειναι αυτες: Δεν ειναι λιγο ανεβασμενες??
Zapee995 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Max 81 ειναι λιγο υπερβολικοι για SB. Παντα ετσι ηταν ή ετυχε και το ειδες σημερα? Αλλαξες κατι?
pavlos0160 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Ναι και εμενα λιγο υπερβολικο μου φαινεται, παιζει να φταιει κιολας που εχω να καθαρισω το κουτι αρκετο καιρο?? Οχι δεν αλλαξα κατι εδω και 1 χρονο ετσι τον εχω...Οταν τον ειχα κανει OC το μονο που αλλαξα ηταν ο πολλαπλασιαστης...Παιζει να θελει αλλαγει η παστα??
Zapee995 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Περιμενε, ενα ενα..Οταν εκανες overclock (τοτε) ειχες κανει stress tests να δεις τι παιζει με stabillity και θερμοκρασιες??
pavlos0160 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Ναι ειχα κανει αλλα εχει περασει και ενας χρονος. Απο stability και θερμοκρασιες θυμαμαι ειχα ανεβασει φωτογραφιες εδω στο φορουμ αλλα δεν μπορω να βρω το θεμα τωρα...Μηπως πρεπει να αλλαξω παστα?? Την εχω 1 χρονο, ειναι η Arctic Silver Ceramique...
Hyphen Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Ναι ειχα κανει αλλα εχει περασει και ενας χρονος. Απο stability και θερμοκρασιες θυμαμαι ειχα ανεβασει φωτογραφιες εδω στο φορουμ αλλα δεν μπορω να βρω το θεμα τωρα...Μηπως πρεπει να αλλαξω παστα?? Την εχω 1 χρονο, ειναι η Arctic Silver Ceramique... Δοκιμασε να αλλαξεις παστα αν εχεις. Και ενα καθαρισματακι για αρχη.
Zapee995 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Ναι ειχα κανει αλλα εχει περασει και ενας χρονος. Απο stability και θερμοκρασιες θυμαμαι ειχα ανεβασει φωτογραφιες εδω στο φορουμ αλλα δεν μπορω να βρω το θεμα τωρα...Μηπως πρεπει να αλλαξω παστα?? Την εχω 1 χρονο, ειναι η Arctic Silver Ceramique... Θα βοηθαγε αν θυμοσουν τι θερμοκρασιες εχεις για να δουμε τη διαφορα. Αλλα εφοσον δε θυμασαι, ξεκινα με αλλαγη παστας και καθαρισμα στο κουτι.
pavlos0160 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Σε περιπτωση που ο επεξεργαστης βαρασει max temp και κλεισει απο μονος του παθαινει τιποτα ή οχι??
Zapee995 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δε παθαινει κατι εφοσον αυτο γινεται μια στο τοσο. Αν γινεται ομως συχνα ισως προκαλεσει καποια βλαβη.
phanispal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Εγώ με την Η80 και την H80i είχα γύρω στους 60°C max, αλλά το χειμώνα. Τώρα είμαι με Megahalems και παίζω στους ~65°C max. Εγώ του δίνω 1.38V όμως, ενώ εσύ 1.28V απ' ότι βλέπω.
phanispal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Τα βασικά είναι ίδια με τα δικά σου, απλά εγώ έχω 16GB RAM, τις 1600άρες Vengeance με 9άρια. Κουτί, επεξεργαστή, μητρική έχουμε ίδια. Για το PC1 σου μιλάω.
pavlos0160 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Ναι για το pc1 το 2ο pc το εφτιαξα σημερα, απλα με προβληματιζουν οι θερμοκρασιες...Παντως γνωμη μου ειναι πως τσαμπα λεφτα εδωσα για την H80 η οποια μην σου πω οτι ειναι χειροτερη και απο την Megahalems...Για τις θερμοκρασιες τι παιζει ομως? Οταν κανω render Full HD video με Adobe Premiere βαραει και 82αρια... Μπορεις να μου πεις λιγο τι ανεμιστηρες εχεις στο κουτι και στην H80 και σε τι διαταξη τους εχεις?? Επισης ποια gpu εχεις?? Τον εχεις κανει OC τον i5?
phanispal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Ξέχασα να αναφέρω ότι τον έχω κι εγώ στα 4.5GHz. Αρχικά είχα την H80, πάντα με stock fans. Έπαιζα γύρω στους 60 βαθμούς max. Μετά από (διπλό) RMA της H80 πήγα στην H80i, και είδα παρόμοια νούμερα, πάλι με τους stock fans. Από το βάλε-βγάλε στράβωσαν τα Standoff screws και δεν πατούσε καλά, με αποτέλεσμα να βλέπω εύκολα 75 βαθμούς σήμερα το πρωί που τσέκαρα τελευταία φορά, αφού το μεσημέρι έβαλα τη Megahalems με δύο Be Quiet! σε push-pull και δεν είδα πάνω από 65 βαθμούς. Τους ανεμιστήρες στις H80/H80i τους είχα να εξάγουν αέρα απ' το κουτί (είχα πάντα το ψυγείο στο πίσω μέρος του κουτιού, εκεί που ήταν προεγκατεστημένος ο 14άρης). Επίσης έχω δύο 20άρηδες στο πάνω μέρος του HAF X που εξάγουν αέρα, τον 23άρη μπροστά και τον 20άρη στο πλάι που εισάγουν. Για GPU έχω τη Vapor-X 7950. Η H80 θεωρητικά είναι ελαφρώς καλύτερη από τη Megahalems, και αυτό βλέπω κι εγώ, σε full load τουλάχιστον, γιατί σε idle είναι μπροστά η Megahalems, στην περίπτωσή μου τουλάχιστον. Αυτό που έχω καταλάβει τόσο καιρό που έχουν περάσει δύο H80 και μία H80i απ' τα χέρια μου, είναι ότι είναι ευαίσθητες στο βάλε-βγάλε και στο δυνατό σφίξιμο, με αποτέλεσμα να μην πατάνε καλά σιγά-σιγά και να πέφτει η απόδοσή τους. Επίσης έχω καταλήξει στο ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δηλαδή μπορεί μία ψύκτρα που κατά γενική παραδοχή να είναι καλύτερη από κάποια άλλη, σε κάποιον να είναι χειρότερη. Στην περίπτωσή σου μπορεί να εμπλέκονται πολλοί παράγοντες. Μπορεί να θέλουν λίγο σφίξιμο οι βίδες, έχω παρατηρήσει να ξεσφίγγουν «μόνες τους» με τον καιρό. Πιθανόν να θέλει καθάρισμα/φύσημα. Έχω παρατηρήσει μικρή πτώση στη θερμοκρασία κάθε φορά που καθαρίζω το ψυγείο και τους ανεμιστήρες, και το κουτί γενικότερα. Πολύ πιθανόν να έχει στεγνώσει η θερμοαγώγιμη, ειδικά αν είσαι ακόμα με την προεγκατεστημένη της Corsair που είναι τραγική. Αν την έχεις ένα χρόνο έτσι, όταν πας να την καθαρίσεις θα καταλάβεις τι εννοώ. Και σε αυτή την περίπτωση έχω παρατηρήσει μείωση στις θερμοκρασίες μετά από αλλαγή θερμοαγώγιμης, ειδικά με κάποια πιο σοβαρή. Άκυρο, τώρα είδα ότι είσαι με την Ceramique. Κι εγώ αυτή βάζω τον τελευταίο καιρό. Ξεκίνα με τα παραπάνω και βλέπεις. Πιστεύω πως θα δεις κάποια διαφορά αν τα κάνεις όλα, σωστά.
pavlos0160 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Η Ceramique καλη δεν ειναι?? Την εβαλα σημερα στο καινουργιο pc στην Megahalems... Για το OC τι setting χρησιμοποιησες?? Γιατι εγω απλα εκλεισα το turbo boost και εβαλα τον πολλαπλασιαστη x45 ολα τα αλλα στα auto...Επισης στο LinX ποσα Gflops βγαζεις περιπου, γιατι εγω βγαζω 110-114 με 1GB ram που πιστευω ειναι καλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα