Προς το περιεχόμενο

Απορία από έναν newbie σε θέμα overclocking..

dr_papas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. λίγα λόγια για το σύστημά μου.. CPU : Core2Duo E7500 @ 2.93 GHZ, ΜΟΒΟ : GIGABYTE GA-G41M-ES2L rev 1.1, RAM : KINGSTON DDR2 KVR800D2N5/2GB PC6400 και GPU : ΑΤΙ RADEON HD4650.

Είπα να ασχοληθώ λίγο με το overclocking για να ανεβάσω λίγο τιμές. Από την μελέτη που έκανα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι καλύτερη αναλογία μεταξύ FSB CPU και μνήμης θα ήταν το 1:1, δηλαδή λόγω 800/2=400 ΜΗΖ της μνήμης θα ήταν ιδανικό να παίξω με το FSB του CPU στα 400Χ...=...

Λοιπόν αυτή τη στιγμή είμαι με 300X11=3.300 ΜΗΖ @ 1.2875v στον επεξεργαστή και παίζει καλά χωρίς λάθη και τρέχοντας το prime95 δεν έβγαλε πρόβλημα και τα temps δεν ανέβηκαν πάνω από 65οC.

Πήγα όμως να παίξω με 400 FSB δηλαδή 400X8,5= 3.400 MHZ και δεν κανει boot μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει λόγω overclocking.

Τελικά είναι το ιδανικό να μείνω ως έχω ή όχι λόγω αναλογίας με την μνήμη?

Υπόψιν ότι τα δεδομένα της μνήμης τώρα διαβάζονται : Συχνότητα 450 ΜΗΖ, timings : 5-6-6-21 με το CPU overcloked στα 3.3 GHZ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο οτι καταλαβαινω δε μπορουν οι μνημες σου να παιξουν 1/1 με την cpu-fsb και κρασαρει το συστημα !!

για αυτο λοιπον  ριξε  τον διαιρετη των μνημων 1-2 σκαλες μεσα στο βιος για πεσουν οι μνημες σου σε συχνοτητα και συνεχισε με το fsb( προτιμουμε συχνοτητα+ παρα μνημες) επισης τρεξε κανα cinebench 11.5 η κανα prime 95 καθε φορα για να κοιτας σταθεροτητα 

εαν παιξει κρασαρισμα τσιμπας το ρευμα 1-2 σκαλια και ξανατεσταρεις και συνεχιζεις κοιταμε θερμοκρασιες καθε φορα πιστευω να εχεις κατι σοβαρο απο ψυκτρα για να δουμε που μπορουμε να παμε πιο πιο ψηλα βοηθουντος και της μητρικης ετσι!!

επισης να ξερεις οτι τι g 41 chip δε ειναι για πολλα -πολλα σαφωs και προτιμουμε σε αυτη τη πλατφορμα κατι σε p45 -x38-x48

ειχα παιξει λιγο πιο παλια με εναν core 2 duo 4700 (2.66 με fsb 800) με μια αβιτ αβ9(ιντελ 965 τσιπ) αμα βρω τιποτα σκριν δικα μου να σε βοηθησω παρεταιρω !! γιατι παει καιρος και τα εχω ψιλοξεχασει λιγο !! εσενα ξεκιναει απο 1066 το fsb + τα 300 mhz !!

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση να σου πω την αλήθεια ψιλοφοβαμαι να πειραξω ρευματα κτλ τωρα ας πούμε είμαι στα 333χ11=3.663 και ολα φαινονται καλα λεω να μεινω εδω προς το παρον βλέπω όμως το ρεύμα (που έχω στο auto) στο bios να είναι το vcore στο 1.34-1.36 μήπως είναι λίγο ψηλά? Οι θερμοκρασίες μου πάντως κυμαίνονται γύρω στους 38-40 βαθμούς με μέτρια χρήση.

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση να σου πω την αλήθεια ψιλοφοβαμαι να πειραξω ρευματα κτλ τωρα ας πούμε είμαι στα 333χ11=3.663 και ολα φαινονται καλα λεω να μεινω εδω προς το παρον βλέπω όμως το ρεύμα (που έχω στο auto) στο bios να είναι το vcore στο 1.34-1.36 μήπως είναι λίγο ψηλά? Οι θερμοκρασίες μου πάντως κυμαίνονται γύρω στους 38-40 βαθμούς με μέτρια χρήση.

η cpu σου εχει πολυ ψωμι ακομα να ξερεις η μητρικη με αυτο το τσιπ με λιγο ψαξιματακι παιζει κοντα στα 340-350 fsb καπου εκει 

τωρα απο κει και περα εσυ αποφασιζεις !!

η cpu σου εχει πολυ ψωμι ακομα να ξερεις η μητρικη με αυτο το τσιπ με λιγο ψαξιματακι παιζει κοντα στα 340-350 fsb καπου εκει 

τωρα απο κει και περα εσυ αποφασιζεις !!

B) :cool:

Νεότερο update :

Αυτή τη στιγμή τρέχω τον cpu με 310χ11=3.4 ghz, οι μνήμη σύμφωνα με το cpu-z τρέχει σε συχνότητα 450ΜΗΖ, το ratio είναι 2:3 και τα timings είναι 5-6-6-21, το ρεύμα vcore στα 1.12ν. Υπόψιν ότι μόνο το fsb αλλαξα εγώ στο bios τα άλλα είναι στο auto. Ετρεξα OCCT για μία ώρα, και prime95 για 4 ώρες και ολα οκ ούτε erros ούτε τίποτα σε κανένα. Ψύκτρα stock της intel, θερμοκρασίες που έχω σε idle είναι 34 βαθμούς και σε stress test maximum τους 65.

Λέω να μείνω εδώ, πως βλέπετε την κατάσταση? Να κάνω κάτι άλλο η όχι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...