BASILISP Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Γεια σας παιδια,μαζευω χρηματα για να παρω νεο desktop σε 1-2 μηνες και θα ηθελα τις προτασεις σας. Ποσό που διαθέτουμε : 400-500 ευρω περιπουΧρήση υπολογιστή : Ιντερνετ (και κατεβασμα δεδομενων) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: photoshop elements Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Εχω ηδη μια παλια LG 19 ιντσων , λεω να την κρατησω (αλλιως η τιμη που εχω δωσει ειναι χωρις αυτην βεβαιως) , ομως το σκεφτομαι ... Τι λετε;Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟχιΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δωδεκανησα , αλλα δεν με πειραζει απο που θα ειναι το μαγαζι.Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Απο ενα καταστημαΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Συναρμολογηση απο το καταστημαΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Εχω ηδη τα win7 , οποτε οχι. - Στο θεμα του σκληρου δισκου διαβασα οτι οι ssd εχουν μεν μεγαλη ταχυτητα,αξιοπιστια αλλα εχουν και περιορισμενες εγγραφες/διαγραφες...Το θεμα ειναι οτι κατεβαζω δεδομενα και τα καιω σε dvd η τα βαζω σε εξωτερικο σκληρο δισκο. Αν ισχυει αυτο δεν θα χαλασει γρηγοροτερα απο εναν απλο σκληρο; - Βασικη προυποθεση να ειναι αθορυβος υπολογιστης,κουραστηκα με τον ανεμιστηρα στο σαλονι μου! Ο υπολογιστης μενει ανοιχτος σχεδον σε καθημερινη βαση... - Θελω να κρατησει καποια χρονια! Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας! Βασιλης 1
yiannisT Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Καμιά φορά αν το φτιάξεις μόνος σου μπορεί να σου κοστίσει παραπάνω. Εξαρτάται από που θα παραγγείλεις τα κομμάτια. Εγώ επειδή δε τα ξέρω αυτά, συνήθως όποτε έχει χρειαστεί αγοράζω κάτι έτοιμο όπως αυτό εδώ: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.912859 ή τέλοσπάντων με βάση την τιμή αυτού και τα χαρακτηριστικά θα έφτιαχνα ένα που να είναι πιο πολύ στις δικές μου ανάγκες. Αν και το συγκεκριμένο υπερ καλύπτει όλες τις δικές σου ανάγκες και θα σου ανοίξει και νέους ορίζοντες να ασχοληθείς για παράδειγμα και με βίντεο επεξεργασία, (δίνει βέβαια πληκτρολόγιο, ποντίκι, και ηχεία που δε χρειάζεσαι) όμως αν είχα τη δυνατότητα για κάπως παραπάνω χρήματα, θα τους έλεγα μήπως γίνεται να αφαιρέσουν τα παραπάνω τις παρένθεσης και να τους έδινα λίγα ακόμα χρήματα για να έβαζα άλλον ένα πεντακοσάρι δίσκο και τουλάχιστον στην ίδια ταχύτητα επεξεργαστή αλλά i5 και διπλάσια μνήμη γύρω στα 8GB δηλαδή. Επίσης για το θόρυβο, τις περισσότερες φορές νομίζω πως οφείλεται μόνο σε ένα ανεμιστηράκι που βρίσκεται στο πίσω και κάτω μέρος του υπολογιστή. Κάτω από το τροφοδοτικό. Αν έκανε θόρυβο, θα το άλλαζα με ένα άλλο που να ήταν γύρω στα 10dBA και δε θα ακουγόταν τίποτα. Το κόστος τους είναι γύρω στα πέντε ευρώ έτσι κι αλλιώς, οπότε δε τίθεται θέμα.
BASILISP Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστω φιλε Γιαννη για την προταση ! Και εγω συνηθως ψαχνω για ετοιμο υπολογιστη,απλα διαβασα εδω μεσα πολλα σχολια και πιστευω οτι καποιος μπορει να δωσει την καλυτερη επιλογη. Γενικοτερα ειμαι τις αποψης να αγοραζω πραγματα value for money. Ουτε θελω να δωσω πολλα ,ουτε ομως και να αγορασω κατι το οποιο θα κρατησει 2 χρονια μονο .Μηπως καποιος εχει αλλη προταση; Ευχαριστω! 1
Millennium Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μη πας σε έτοιμο.Καλύτερα DIY σύστημα.SSD να βάλεις.Αυτό με τις περιορισμένες εγγραφές είναι περισσότερο υπερβολή. Σε 1-2 μήνες να ξανακοιτάξεις για σύνθεση. 1
Passionate Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Ότι είπε και ο Millennium. Σε 1-2 μήνες θα υπάρχουνε άλλες τιμές όποτε καλύτερα είναι να ξαναρωτήσεις όταν θα είσαι έτοιμος να προβείς σε αγορά. Ορίστε μία σύνθεση ενδεικτικά για τώρα αλλά σε 2 μήνες θα υπάρχουνε άλλα δεδομένα. HDA 1000GB WD WD10EZEX 7200rpm 64MB( WD10EZEX ) 59,25€ CD DVRW Samsung SH-224BB/BEBE bulk black( SH-224BB/BEBE ) 15,23€ Zalman Z5 PLUS ( Z5 Plus ) 55,49€ Thermaltake Hamburg 530W 80Plus( W0392RE ) 50,63€ AMD A10-6800K Accelerated Processor ( AD680KWOA44HL ) 128,60€ Mod SoFM2 ASROCK FM2A85X Ext4M (mATX)( FM2A85X EXTREME4-M ) 67,61€ HDSSD 2,5 120GB Kingston V300 7mm( SV300S37A/120G ) 84,00€ Simm DDR3 PC1600 8GB CL9 Kingston Hyp k( KHX16C9B1RK2/8 ) 62,34€ Γενικό Σύνολο: 523,15€ 1
MauMaus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μη πας σε έτοιμο.Καλύτερα DIY σύστημα. SSD να βάλεις.Αυτό με τις περιορισμένες εγγραφές είναι περισσότερο υπερβολή. το πρωτο σωστο 100% το δευτερο οχι ! μπορεις να κατεβαζεις οσα δεδομενα θελεις , θα τους ορισεις ο φακελος που κατεβαινουν να ειναι στον μηχανικο κ οχι στον ssd ..
Millennium Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μπα υπάρχουν και τεστ που έχουν ξεπεράσει τις εγγραφές και δεν έχει πάθει τίποτα ο ssd.Και χρήστες του φορουμ το χουν κάνει για δοκιμή και μέχρι στιγμής δεν έχουν πρόβλημα.Αυτό δε σημαίνει πως είναι και προτεινόμενο βέβαια. 1
BASILISP Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις! Με αυτα που μου λετε ΠΡΕΠΕΙ να εχω μηχανικο σκληρο δισκο για να κατεβαζω/σβηνω αρχεια και ssd για τα υπολοιπα. Ετσι λυθηκε και η απορια μου. Καλυτερα σιγουρος... Οποτε τωρα πηρα μια πρωτη γευση , θα επανελθω οταν αποφασισω να κανω αγορα! Ευχαριστω πολυ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα