mypagio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να σας απασχολήσω με ένα θέμα που ψάχνω καιρό τώρα. Έχω σε μια εταιρεία 12 υπολογιστές παλαιάς τεχνολογίας σε δίκτυο με domain (κυρίως P4) ΧΩΡΙΣ INTERNET. Επειδή υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τους ιούς κατέβασα και τους πέρασα το Symantec Antivirus Corporate 10. Ο λόγoς που το έκανα είναι γιατί περνάς server edition στον server και clients στα υπόλοιπα pc, και κάνεις manage τους clients στον server. Αυτό για όσους δεν ξέρουν, σημαίνει ότι ο κάθε client δίνει πληροφορίες στον server για ότι συμβαίνει όπως επίσης (και το βασικότερο) βάζεις τα καινούργια definitions στον server και αυτόματα όταν ανοίγει κάποιος υπολογιστής κάνει update. Το πρόβλημα είναι όμως ότι το συγκεκριμένο antivirus είναι ιδιαίτερα βαρύ με αποτέλεσμα τα παλαιά μηχανήματα να "σέρνονται" στην κυριολεξία. Επειδή όπως είπα πριn, δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο internet και κατεβάζω από το σπίτι με stickaki τα definitions και τα "ρίχνω" στον server, Θα ήθελα να μάθω εάν γνωρίζετε κάποιο πιο ελαφρύ antivirus όπου θα μπορούσα σε έναν φάκελο στον server τα definitions και να τα τραβάνε από εκεί. Το έκανα πιο παλιά με το ESET Nod32 αλλά μετά από ένα σημείο δεν έβρίσκα στο internet definitions και το κατήργησα. Εαν κάποιος γνωρίζει ας απαντήσει σας παρακαλώ πολύ και εαν μπορεί να μου δώσει και οδηγίες πως θα το κάνω. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.
jim_p Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Με το avg γινεται αυτο που θες, αν και φανταζομαι ολα τα δημοφιλη antivirus θα εχουν offline update για τα definitions. http://free.avg.com/us-en/download-free-all-product#tba3 Αλλα πως θα κανεις και τους 12 ενημερωση ταυτοχρονα?!
mypagio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Αλλα πως θα κανεις και τους 12 ενημερωση ταυτοχρονα?! Δηλαδή ορίζω φάκελο στον server και βάζω τα definitions σε έναν φάκελο και μετά και οι 12 τα τραβάνε από εκεί χωρίς να κάνω τίποτα εγώ? Αυτό θέλεις να μου πείς? Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα αλλά το Eset δεν είχε offline update. Από κάτι blogspot site τα κατέβαζα θυμάμαι
jim_p Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Βασικα βαζεις το φακελο σε καποιον shared folder και μετα πας στο καθε pc και λες να τραβηξει τα definitions απο εκει. Ευκολο, αλλα εινια η ιδια δουλεια επι 12, εκτος αν βρεις πως γινεται με καποια παραμετρο και κανεις ενα batch file που θα εκτελειται σε καθε εκκινηση του υπολογιστη. πχ http://forums.avg.com/us-en/avg-forums?sec=thread&act=show&id=88761
mypagio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Βασικα βαζεις το φακελο σε καποιον shared folder και μετα πας στο καθε pc και λες να τραβηξει τα definitions απο εκει. Ευκολο, αλλα εινια η ιδια δουλεια επι 12, εκτος αν βρεις πως γινεται με καποια παραμετρο και κανεις ενα batch file που θα εκτελειται σε καθε εκκινηση του υπολογιστη. πχ http://forums.avg.com/us-en/avg-forums?sec=thread&act=show&id=88761 Αν το ρυθμίσω μια φορά και στους 12 υπολογιστές μετά θα ψάχνει μόνο του εκεί? ή κάθε φορά που θα βάζω στον κεντρικό φάκελο κάποιο definition θα πρέπει να πηγαίνω σε κάθε υπολογιστή ξεχωριστά? Επίσης θεωρείς ότι το AVG είναι πιο ελαφρύ από το Symantec? Γιατί γενικά είμαι λίγο επιφυλακτικός μαζί του. Σε όσα pc το δούλεψα έβγαλε προβλήματα. Και σε όσα προσπάθησα να το βγάλω δεν έβγαινε με τίποτα. Έπρεπε να κάνω format.
jim_p Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Χοντρικα, θα κανεις ενα batch file που θα λεει αυτα συμφωνα με το παραπανω C:\Program Files\AVG\AVG2012\avgmfapx.exe /AppMode=UPDATE /source=folder /pri=2 /path=\\server\avgupdatesΟπου "\\server\avgupdates" η διαδρομη στον σερβερ που εχεις πεταξει τα updates.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα