Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα PS3, τα πρώτα που είχαν βγει στην έκδοση των 60GB.

Σήμερα, καθώς πήγα να παίξω, είδα οτι δεν άναβε καν το κόκκινο λαμπάκι του ρεύματος. Ψάχνω τις προφανείς λύσεις ε και αποφασίζω να βγάλω το παιχνίδι που είχε μέσα, διότι δεν είναι και δικό μου, και πρέπει να το επιστρέψω. Ανοίγω, το βγάζω, όλα καλά (όλα σύμφωνα μ'ένα βίντεο στο ιντερνετ). Ε το συναρμολογώ ξανά κλπ βάζω το playstation στο ρεύμα και ανοίγει κανονικα, μόνο που το λαμπάκι του blue-ray (το μπλε), είναι συνεχώς αναμμένο και πατώντας το eject αναβοσβήνει για λίγο και συνεχίζει αναμμένο.CD δεν έπαιρνε μέσα, όχι απλώς δεν τράβαγε, σαν να είχε φραχτεί η θύρα. 

Το λύνω το σύστημα και αυτή τη φορά δοκιμάζω να το βάλω ήδη loaded για να δω τι θα γίνει. Παιδεύομαι λίγο με τη θέση στην οποία πρέπει να είναι τα διάφορα δοντάκια με loaded δίσκο. Το βάζω, κάνει ένα θόρυβο και μετά τίποτα. Ούτε eject ούτε τίποτα, κι αυτή τη φορά ήταν σβηστό το λαμπάκι. Ε να μην τα πολυλογώ, λύνω και δένω το PS3 κανένα 3ωρο τώρα. 

Καμιά βοήθεια; Ορίστε μια εικόνα του player "ξεκοιλιασμένο"

post-210892-0-14413800-1380545112_thumb.jpgpost-210892-0-81388400-1380545171_thumb.jpgpost-210892-0-86742200-1380545258_thumb.jpg

Δημοσ.

Προφανως και εχει χαλασει πλεον το drive σου και δεν ξερω και εαν φτιαχνεται, αυτο που πρεπει να προσεξεις παντως σε περιπτωση που θελησεις να αλλαξεις drive ειναι οτι το καθενα ειναι παντρεμενο με συγκεκριμενη κονσολα, για να δουλεψει αλλο drive πρεπει να βγαλεις την πλακετα απο το παλιo και να την βαλεις στο καινουργιο, αυτο βεβαια εαν το προβλημα ειναι μηχανικο και δεν εχει προβλημα και η πλακετα του drive.

Εαν δεν κανω λαθος πρεπει να υπαρχει τροπος να παντρεψεις αλλο drive (με αλλη πλακετα) αλλα αυτο γινεται σε παλια firmware

Δημοσ.

Αν ειναι η καλωδιοταινια, κατι το οποιο ειναι πολυ πιθανο ετσι οπως το περιγραφει εχει προβλημα γιατι πρεπει να αλλαχθει ολη η πλακετα και οπως ειπε ο UdontNeed θα εχει προβλημα με το παντρεμα (remarry). αυτο γινεται μονο σε 3.55 νομιζω (Σιγουρα γινεται και σε 3.41 το εχω κανει εγω σε φιλου. Σε 3.41 πας με downgrade απο 3.55 και πρεπει να μπεις σε Factory Service Mode για να το κανεις. Νομιζω πως εχουν βγει αρχεια remarry και για 3.55). Αυτο ομως ηταν "ευκολο" παλια οταν ηταν σε firmware 3.50.

Ως γνωστον τα 60αρια εχουν πανω NAND μνημη και ειναι δυσκολο το downgrade σε 3.55 και μπορει να βγαλουν και YLOD κατα τη διαδικασια.

Οπως και να εχει το θεμα το προβλημα ακουγεται η για μηχανισμο η για πλακετα. Αν ειναι μονο ο μηχανισμος μπαινει ανετα πανω με την υπαρχουσα πλακετα αλλα αυτο δεν το ξερεις αν δεν δοκιμασεις αλλο μηχανισμο.

Δυστυχως το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το πας commetron να δεις τι θα σου πουνε. (βεβαια εκει ειναι αρπακτικα και το λογικο εκ των προτερων ειναι να σου πουνε το χειροτερο σεναριο. Δε ξερεις ομως ποτε)

Δημοσ.

Παντως να συμπληρωσω οτι εχω δει παρομοιο προβλημα σε Ps3 γνωστου, και τελικα το προβλημα ηταν στην πλακετα, δυστηχως ομως ειχε firmware που δεν μπορουσε να κανει remarry.

Δημοσ.

Επικοινώνησα με την Cometron, λέγοντας τους οτι η κονσόλα είναι εκτός εγγύησης κλπ και μου απάντησαν οτι σε περίπτωση βλάβης γίνεται αντικατασταση της κονσόλας με ανακαινισμένη που παρέχει η Sony με κόστος 130 ζεστά και μετρητά. 

Οπότε άκυρη αυτή η λύση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...