Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ένας φίλος θέλει να στήσει έναν υπολογιστη έως το πολύ 450€ και αν γινόταν στα 400€ με λίγες απώλειες ποιότητας ακόμα καλύτερα. Τα 2 τελευταία χρόνια δεν ακολουθώ τον τομέα σύνθεσης,βγήκε τώρα και η νέα σειρά καρτών AMD οπότε και γράφω το εν λόγω topic γιατί 2 χρόνια τεχνογνωσίας είναι υπερ αρκετά για να χάσεις το παιχνίδι χωρίς αμφιβολία.

Ποσό που διαθέτουμε :
έως 450€

Χρήση υπολογιστή :

Ελαφρό Gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Κυρίως το θέλει για LoL,αλλά αυτό να μην είναι περιοριστικό

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αυτή την στιγμή η οθόνη τρέχει στα 1280x1024,σε λίγο όμως θα αγοράσει 23" 1920x1080

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?
Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).
Θεσσαλονίκη και η επιλογή του είναι η VisionStudio.Θα προτιμούσα να γίνει από εκεί εξ ολοκλήρου η αγορά του υπολογιστή.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?
Το σύστημα θα στηθεί από εμένα,εκτός και αν λείπω οπότε θα το στήσουν στην VisionStudio,αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο:

Όχι

Εγώ ήμουν πάντα Intelάκιας και Nvidia user,αλλά με αυτό το budget η κόκκινη μεριά νομίζω είναι η κατάλληλη.
Ψιλοψάχτηκα στην VisionStudio για

• κάρτα γραφικών και έπεσε το μάτι μου στην 7790 (136€) και σε κάποιες υλοποιήσεις της 7850 1GB (162.77€),τα 2GB ξεφεύγουν γι αυτό το budget.
  • επεξεργαστή είδα τον FX 6300.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε θέμα vfm,ούτε η επιλογή των 2 παραπάνω είναι επιτακτική,οπότε το αφήνω στα χέρια σας.

Το σύστημα λογικά θα είναι ΟΚ σε αυτή την οθόνη (1280x1024) γι αυτά τα λεφτά,αλλά με την καινούργια οθόνη θα ζοριστεί. Τα παιχνίδια όπως ανέφερα θα είναι κυρίως LoL και λογικά κάποιοι άλλοι ΑΑΑ τίτλοι που μπορεί να παιχτούν με κάποια θυσία φυσικά στα γραφικά.

Διευκρίνηση:

• Θα ήθελα 4GB ram πάνω στο σύστημα,γιατί με αυτό το budget δεν νομίζω να χωράει παραπάνω.Θα επεκταθεί σε βάθος χρόνου.
  • Ο σκληρός δίσκος να είναι 500Gb αντί 1Tb ώστε να πέσει το κόστος.
  • Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται κουτί,CD/DVD reader.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,κάθε συμβουλή και σύνθεση θα είναι ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.

Κάποια από αυτά δεν υπάρχουν στην VisionStudio,αλλά το προσπερνάμε αυτό γιατί υπάρχουν παρόμοια (π.χ. RAM). Λογικά διάβασες μόνο τίτλο και όχι το κείμενο,άρα βγάζουμε έξω το κουτί με αποτέλεσμα να μπορώ στα 450να περάσω στην ίδια σύνθεση με την 7850 επάνω.
Χμμ,ενδιαφέρον.

Το ότι η κάρτα (και η 7790 και η 7850) έχει ενδεικτικά 500watt  τροφοδοτικό λες το τροφοδοτικό 430W (που είναι μάρκας όμως) να την καλύπτει;

Δημοσ.

Δε χρειάζεται οπωσδήποτε μεγαλύτερο τροφοδοτικό.Η 7790 είναι πολύ χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων.

Αν μπορεί ο φίλος σου να περιμένει 1-2 βδομάδες γιατί θα βγουν άλλες κάρτες (δε βγήκαν) καλό θα ήταν.Αν δε μπορεί ή δε θέλει η 7790 στα 115 είναι πολύ καλή περίπτωση χωρίς όμως να χω κάτσει να υπολογίσω τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Το PC αυτό (και να η αμαρτία μου) θα στηθεί σε 2 μήνες από τώρα. Είπαμε να το ρίξουμε μια ματιά τώρα,ώστε μέχρι τότε να έχουν πέσει λίγο τα components. Ειδικά τώρα με τις νέες σειρές καρτών. Αν βγει κάτι καλύτερο vfm φυσικά και θα αλλάξουμε την σύνθεση πριν την αγορά.

Anyway,ευχαριστώ για την πληροφορία του τροφοδοτικού. Δηλαδή λένε παραπάνω προτεινόμενα watt ώστε να καλύψουν ενδεχόμενο no name non 80+ psu και για να πουλήσουν brand names μεγαλύτερης ισχύος; Τα πάντα για το χρήμα; :P

Δημοσ.

Τα προτεινόμενα είναι για υποτιθέμενες βαριές συνθέσεις και για όχι τόσο καλά τροφοδοτικά για να προστατέψουν και τον χρήστη αλλά και για να είναι καλυμμένοι και αυτοί.Με ένα αξιόπιστο τροφοδοτικό θα είναι οκ.

Δημοσ.

Το "καλύτερο" είναι και κάπως σχετικό.

Κάλες μάρκες γενικά είναι αυτές που πες αλλά υπάρχουν και άλλες όπως η Seasonic,Enermax,Super Flower,Lepa,OCZ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...